11.Münazara : Kürtaj hakkı olmalı mı yoksa kürtaj yasaklanmalı mı?

Konu sahibi son olarak 66 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Niyetim ortamı germek degil. Haksız yersiz ve gereksiz bir cümle kurdugumuda düşünmüyorum tam aksine sözümün arkasındayım. Çaresi varken cehaleti cinayeti tacavüzü savunmayın

Bu uslupla ben de senin cehaleti savunduğunu düşünüyorum .. Zira 3 aylık bir fetüsü aldırmanın cinayet olduğunu iddia etmek cahilliktir .. Türkiye'de buna karar vermiş bir tıbbi kurul varken onlarında cahil olduğunu iddia ettiğinin farkında mısın ?

Cahiller mi yapmış bu yasayı :)

Türkiye'de kürtaj yasası:
Türkiye'de isteğe bağlı kürtaj (bebek aldırma, çocuk aldırma, istemli düşük) işlemi 1983 yılında çıkarılan kanunla 10. haftaya kadar yasal olarak mümkün kılınmıştır. Burada belirtilen 10 hafta sınırı sona det tarihinden başlayarak hesaplanmaktadır. 1983 yılına kadar isteğe bağlı kürtaj işlemi yasal olarak mümkün değildi. Ayrıca Türkiye'de anne hayatını, sağlığını tehlikeye atan faktörler varlığında, bebekte ciddi bazı anomaliler varlığında, bebekte down sendromu ve benzeri kromozomal bozukluklar varlığında kürtaj işlemi 10. haftadan sonra da mümkün olabilmektedir (tıbbi nedenlerle kürtaj). Bu konuda bir kurul (heyet) kararı gerekmektedir.

1983 yılında kabul edilen yasa:
RAHİM TAHLİYESİ VE STERİLİZASYON HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ VE DENETLENMESİNE İLİŞKİN TÜZÜK (Resmi Gazete Tarihi : 18/12/1983)

1983 yılında kabul edilen "kürtaj yasası nasıl ve neden çıkmıştı" konusundaki gazete (Skyturk360) yazısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu yazıda o yıllarda hangi gerekçeler düşünülerek yasanın hazırlandığı açıklanmıştır.

Bu uslupla ben de senin cehaleti savunduğunu düşünüyorum .. Zira 3 aylık bir fetüsü aldırmanın cinayet olduğunu iddia etmek cahilliktir .. Türkiye'de buna karar vermiş bir tıbbi kurul varken onlarında cahil olduğunu iddia ettiğinin farkında mısın ?

Konu benim cehaletim degil sözünüde hiç üstüme alınmıyorum cahil degilim çünki Kimse 15 20 yada 25 yaşında dogmadı annesinden . Aile planlaması denen bir sey var bu hizmetide saglık kuruluşları veriyor ücretsiz hemde tıbbi kurullar yani sizin deyiminizle

Sosyal devlet zaten üzerine düşeni yapacaktır ama asla yeterli olmayacaktır .. Kürtaj da yeterli olmayan durumlar için başvurulan son çare olmaya devam edecektir .. Sağlık kuruluşlarında gayr-i meşru ilişkiler yaşayanlara ya da tecavüzcülere hizmet verilmiyor .. Ne dersen de her kadın birey ilk 3 ay şartıyla gebeliğini sonlandırma özgürlüğüne sahip olmalı .. Bu insana ve insan iradesine verilmiş en yasal haklardan biridir ..

müdür iyi diyonda, tecavüzü savunmuyoruz sadece bazı özel durumlarda kürtaj hakkının olması gerektiğini, ayrıca bir insanın rahminde olan bebeğin sorumluluğu ondadır, her koyun kendi bacağından asılır, bir kadın istemediği bir bebeği dünyaya getirmek zorunda değildir, evet günümüzde korunma yolları epey ilerledi lakin istemedende o korunma yöntemleriyle bile gebe kalınabiliniyor onu diyorum, o zamanda doğum yapmak istemeyen insan sırf sizin gibi düşünenler içinmi doğurcak yani, senmi bakacaksın o çocuğa ?

Cahiller mi yapmış bu yasayı :)

Türkiye'de kürtaj yasası:
Türkiye'de isteğe bağlı kürtaj (bebek aldırma, çocuk aldırma, istemli düşük) işlemi 1983 yılında çıkarılan kanunla 10. haftaya kadar yasal olarak mümkün kılınmıştır. Burada belirtilen 10 hafta sınırı sona det tarihinden başlayarak hesaplanmaktadır. 1983 yılına kadar isteğe bağlı kürtaj işlemi yasal olarak mümkün değildi. Ayrıca Türkiye'de anne hayatını, sağlığını tehlikeye atan faktörler varlığında, bebekte ciddi bazı anomaliler varlığında, bebekte down sendromu ve benzeri kromozomal bozukluklar varlığında kürtaj işlemi 10. haftadan sonra da mümkün olabilmektedir (tıbbi nedenlerle kürtaj). Bu konuda bir kurul (heyet) kararı gerekmektedir.

1983 yılında kabul edilen yasa:
RAHİM TAHLİYESİ VE STERİLİZASYON HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ VE DENETLENMESİNE İLİŞKİN TÜZÜK (Resmi Gazete Tarihi : 18/12/1983)

1983 yılında kabul edilen "kürtaj yasası nasıl ve neden çıkmıştı" konusundaki gazete (Skyturk360) yazısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu yazıda o yıllarda hangi gerekçeler düşünülerek yasanın hazırlandığı açıklanmıştır.

Dikkatinizi çekerim yasa kaç yılında çıkarılmış :) yeni bir yasa ile tamamen yasaklanmalı ve hükümetin bu konuda çalışmaları oldugunu biliyorum.

yani diyosunki, her ne şekilde hamile kaldığın önemli değil doğuracaksın ?

yani diyosunki, her ne şekilde hamile kaldığın önemli değil doğuracaksın ?

Ne şekilde hamile kaldıgı mı sorunun farkındamısın evcilik oyunu degil çocuk oyunuda degil bu bir insanın yaşama hakkını elinden almak bu.

1983 yılında tıp yoktu, hekimler yoktu bu yasayı da palyaçolar yaptılar değil mi :)

68 ülkede Kürtaj yasak değil ki bu ülkelerin büyük çoğunluğu ilimde kültürde üst seviyelerde ki Avrupa ülkeleri ..

- Hakim amca bana tecavüz ettiler ve şimdi hamileyim ama bu bebeği dünyaya getirmek istemiyorum ..
- Olmaz öyle şey doğuracaksın ..
- Ama hakim amca ben daha çocuğum ..
- Onu tecavüze uğrarken düşünecektin ..
- Ama hakim amca ..
- Aması maması yok doğuracaksın o piçi ..

Bravo :) harika çözüm tümden yasak ..

yahu güzel kardeşim insanlar devamlı istedikleri ve sevdikleri kişilerden hamile kalamıyo, bu gibi durumdalarda ne yapmalılar ?

1983 yılında tıp yoktu, hekimler yoktu bu yasayı da palyaçolar yaptılar değil mi :)

68 ülkede Kürtaj yasak değil ki bu ülkelerin büyük çoğunluğu ilimde kültürde üst seviyelerde ki Avrupa ülkeleri ..

- Hakim amca bana tecavüz ettiler ve şimdi hamileyim ama bu bebeği dünyaya getirmek istemiyorum ..
- Olmaz öyle şey doğuracaksın ..
- Ama hakim amca ben daha çocuğum ..
- Onu tecavüze uğrarken düşünecektin ..
- Ama hakim amca ..
- Aması maması yok doğuracaksın o piçi ..

Bravo :) harika çözüm tümden yasak ..

Palyaçolar çıkardı o kanunu diye bir kelime kullanmadım size. açıklamam lazım galiba ne demek istedigimi :) Sadece yasanın çıkış tarihini belirttim ve yeni bir yasa ile degiştirlimesi gerektigini söylemeye çalıştım ve hükümetin bu konuda çalışmaları oldugunu biliyorum dedim. Avrupa ülkelerinin nüfus ortalamasından haberiniz var mı sizin peki

Hakim amca diyalogu örneginiz harika gerçekten :) yine olayı tutup tecavüze getirmişsiniz.

sende sürekli yaşama hakkı diyip duruyosun :) kadının yaşama hakkı psikolojisi ve anne olmaya hazır olup olmaması hiç önemli değil, hamile kaldın doğurcan kafasıdasın biz bişey diyozmu :D

Nüfus yoğunlunun çok olduğu ülkelerdeki yaşam standartlarının düşük olduğunu biliyorsun değil mi ?
Bununla ilgili de bilgiler paylaşabilirim ama kızarsın diye korkuyorum :)
Siz istiyorsunuz ki karşınızdaki tezleriyle sizi zor duruma düşürmesin .. Tecavüzden bahsetmeyelim, istenmeyen gebeliklerden bahsetmeyelim, cehaletten bahsetmeyelim siz nasıl isterseniz konuya o yönden yaklaşalım :)
Başka bir arzunuz ?

sende sürekli yaşama hakkı diyip duruyosun :) kadının yaşama hakkı psikolojisi ve anne olmaya hazır olup olmaması hiç önemli değil, hamile kaldın doğurcan kafasıdasın biz bişey diyozmu :D

Ne dememi istiyorsun gidin hamile bırakın / hamile kalın kürtaj yaptırın kendi günahınızı cahilliginizi kendi bebeginizin hayatını alarak ödetin mi diyim :)

Ne dememi istiyorsun gidin hamile bırakın / hamile kalın kürtaj yaptırın kendi günahınızı cahilliginizi kendi bebeginizin hayatını alarak ödetin mi diyim :)

Bunu söylemeni beklemedik ki hiç .. Anlatmaya çalıştığımız ; sebebi her ne olursa olsun kadının karnında ki canlının ilk 3 ay içinde insanımsı forma henüz dönüşmediği ve bu süre içerisinde kadının o canlıdan kurtulma hakkına sahip olduğudur ..
Ayrıca her toplumda kürtajı teşvik değil tersine doğumu teşvik edici önlemler alınması gerektiğini ama sonunda kürtaj hakkının da saklı tutulması gerektiğini savunduk ..

niye cahillik yahu güzel kardeşim, korunma yollarında bile gebe kalma riski var, ona ne dicen

Nüfus yoğunlunun çok olduğu ülkelerdeki yaşam standartlarının düşük olduğunu biliyorsun değil mi ?
Bununla ilgili de bilgiler paylaşabilirim ama kızarsın diye korkuyorum :)
Siz istiyorsunuz ki karşınızdaki tezleriyle sizi zor duruma düşürmesin .. Tecavüzden bahsetmeyelim, istenmeyen gebeliklerden bahsetmeyelim, cehaletten bahsetmeyelim siz nasıl isterseniz konuya o yönden yaklaşalım :)
Başka bir arzunuz ?

Nüfus çogunlugu ayrı nüfusun yaşlı olması ayrı bakabilecegi kadar çocuk yapmalı insanlar. bakamayacagı çocugu dogurup sokaga atmasınlar önlemini alsınlar. Cahil kelimesini kullandıgım için kızan sendin :) Cehalletten bahsetme ondan bundan bahsetme diyede bir şey söylemedim sana. yaptıgınız alıntılar konusundaki fikrimi belli ettim. Konuyu dönüp dolaştırıp tecavüze getiren sizsiniz :)

İyi de konunun tecavüz kısmında savunduğunuz fikriyat bakliyat oluyor ama yenmiyor :)
Tecavüze uğramış bir kadının içine bırakılan tohumlar virüsten farksızdır onun için .. Siz nasıl olurda bu kadına zorla doğuracaksın baskısı yapabiliyorsunuz ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri