11.Münazara : Kürtaj hakkı olmalı mı yoksa kürtaj yasaklanmalı mı?

Konu sahibi son olarak 64 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba ForumBahane.Net Kullanıcıları

11. Münazara İle Yine Sizlerle Birlikteyiz.

Gruplar Belirlendi ve Münazara Esnasında Karışıklığın Önlenmesi İçin Grup Üyelerine Ranklar Eklendi.

Münazara Süresi 4 gündür.

Münazara Üyeleri Dışında Hiç Kimse Yorumda Bulunamaz , Yapılan Yorumlar Silinecektir.

Desteğinizi Teşekkür Butonu İle Gösterebilirsiniz.

48 Saat Boyunca Münazaraya Katılımda Bulunmayan Münazaracı Diskalifiye Edilecek ve Bir Sonraki Münazaraya Katılma Hakkını Kaybedecektir.

11. Münazara Konusu : Kürtaj hakkı olmalı mı yoksa kürtaj yasaklanmalı mı?

Mavi Grup : '' Evet, Kürtaj Hakkı Olmalı '' Fikrini Savunacak.

Kırmızı Grup : '' Hayır, Kürtaj Yasaklanmalı'' Fikrini Savunacak.

Mavi Grup
@KitKat
@Eksen
@Moses

Kırmızı Grup
@Black
@kartalcArsi
@GüLSe

Yorumların Saygı Çerçevesinde Yapılmasını Temenni Ediyoruz.

Arkadaşlarımıza Başarılar Diliyoruz.

Kürtaj yasaklanmalı her canlının yaşamaya hakkı vardır. Ve bu bir Cinayettir.

Öncelikli olarak ben nasil savunacaklarini merakla bekliyerek, savunmalarina karşi ufak bir tez'le cevap vermeyi tercih ediyorum.

Sanırım münazara bu başlık altında yapılacak ..
Öyle olduğunu düşünerek ilk adımı ben atayım ..
Biz Mavi takım olarak iki erkek bir bayandan oluşuyoruz .. Moses 190 cm boylarında iri yarı üç dört döğüş tekniği biliyor .. Bende eski bir pskopat olarak diyorum ki " Evet kadınların kürtaj hakkı olmalı " olamaz diyeni de döferiz :)

Tamam tamam bu sadece latifeydi ..
Konuya girelim .. Kürtaj nedir sözlük anlamına baktım .. Şöyle yazıyor ..

KÜRTAJ (GEBELİK ALINMASI, SONLANDIRILMASI)
Kürtaj veya küretaj (halk arasında gebelik aldırma, bebek aldırma, kürtaş gibi isimler verilir) rahim içerisindeki gebeliğin çeşitli yöntemlerle alınması işlemidir. Kürtaj sadece istemli gebelik alınması için yapılmaz, düşükten sonra içeride kalan gebelik parçalarını almak için veya ölü gebelikleri, boş gebelik gibi durumları almak için de yapılır. Dış gebelik kürtaj ile alınamaz, ameliyat veya ilaç tedavisi gerekir. Aslında kürtaj sadece gebeliğin alınması için değil gebe olmayan hastalarda rahim içerisinden alınan materyaller için de kullanılan bir terimdir.

Kürtaj ne zamana kadar yapılabilir? Yasal süre nedir?
İstemli küretaj yani istemli olarak gebeliğin aldırılması, sonlandırılması ülkemizde yasal olaral 10 haftalık gebeliklere kadar mümkündür. Burada hamilelik haftası hesaplanırken son adetin başladığı tarihten itibaren hesaplanır ve ultrason ile teyid edilir.

Kimler kürtaj yaptırabilir?
18 yaşından büyük ve evli olan bayanlar eşlerinin imzası ile onay alınarak kürtaj olabilirler. 18 yaşından büyük ve bekar olan bayanlar ise sadece kendi rızaları ile kürtaj olabilirler. 18 yaşından küçük olanların evli veya bekar olsalar da anne-babalarının onayı gerekir. 15 yaşından küçükler ailelerinin izni dahi olsa kürtaj olamazlar, öncelikle durumun adli mercilere bildirilmesi gerekir. 10 haftadan büyük gebeliği olanlar onay verseler dahi yasal olmadığı için ülkemizde kürtaj işlemleri yapılamaz. 10 haftadan büyük gebeliklerde ancak bebekte ciddi bir doğumsal özür varlığında veya anne hayatını tehlikeye sokacak ciddi bir hastalık varlığında kurul kararı ile gebelik sonlandırılabilir.

kürtaj hakkı olmalıdır ve yapılabilmelidir, kadınlar doğurma makinası değildir istedikleri zaman hamile kalabilirler, ve istedikleri zaman doğum yaparlar, bazen hem anne hem bebek sağlığı için imkansız gebelikler oluyo ne yani ölsünlermi ikiside, kesinlikle bu hak olmalı ve engellenmemelidir, keyfide kullanmamalı elbette dikkatli olup korunulmalı, istenmeyen gebeliklerde belirli süre zarfını aşmadan kürtaj ile sonlandırılmalıdır, hiç kimse bir başkasının bedenine müdahale edemez, kimse kimsenin nüfusunü planlayamaz.

Kadınlar dogurma makinası degildir elbette önlemini almak varken neden bilinçsizligin cezası dogmamış bir canlıya, insana kesilsin ?
Siz bunu hangi vicdana sıgdırırsınız.

yahu belki kondom yırtık çıktı arkadaş alla allaa :D, onu geçtim tecavüze uğrayanda doğursun o zaman ki bu ülkemizde atasporu gibi hiç eksik olmayan bişey.

yahu belki kondom yırtık çıktı arkadaş alla allaa :D, onu geçtim tecavüze uğrayanda doğursun o zaman ki bu ülkemizde atasporu gibi hiç eksik olmayan bişey.

Cinayetin bahanesi olur mu Bir insanın yaşama hakkı Elinden alınmaz. Tecavüz olayı farklı bir boyuttur insanlık dışıdır ve suçtur Tecavüze atasporu yaklaşımını ilk kes senden duydum ve çok komik buldum.

Sevgili Gülse .. Tekrar sorayım .. İnsan nedir ? İnsanı insan yapan özellikler nelerdir ?

ortamı germeden tartışmak iyidir :), ülkemizde çokça olan ve sadece insana değil hayvanlar üzerinde bile gerçekleşen bişey olduğundan öyle dedim :), ama insana yapılanı düşünürsek sadece bedensel bir saldırı değildir, kadına yapılmış bu ahlak dışı saldırı sonucunda hamile kaldığını varsayar isek, 9 ay o kadının psikolojisi nolacak sonrasında doğan çocuğunu sevebilecekmi o cocuğun psikolojisi ne olacak, mahalle baskısı denen birşey var ülkemizde o insanlar nasıl yaşayacak.

Gülse sen kürtajı bir insan katli gibi anlatıyorsun bende o yüzden soruyorum insan nedir ? Cenin bir insanın sahip olduğu özelliklere sahip midir ? Duygu ve düşünceleri var mıdır ? Bir bilince sahip midir ..?

Bir kaç saat sonra aranıza katılacağım inşaALLAH .. Şimdilik selametle ..

Kitap ne diyor kürtaj için?

Kitap derki;

Ruh'u üflenen bir varligin canina katledemezsiniz. Bir can aliyorsunuz bu şekilde ve bunun kesinlikle affi ve/veya aciklamasi olamaz. Hiç bir bebek yapanlardan habersiz olamaz ve bunu yapanlar bunun cefasini ve sefasini sürmek zorundadirlar. Cahiliye döneminde diri diri topraga gömülen kiz cocuklarindan farki varmi bu kütajin? Nitekim o zamanlar cocugun doğmasi beklenirdi cinsi ögrenildikten sonra gömülürdü. Şimdi teknoloji sayesinde fark edildiginde alinip gömülüyor. Insan hayatina kiymanin kimsenin hakki yok, olmadi ve olamazda.

Zira sen dini ilmi benden daha fazla biri gibi duruyorsun. Bunun muhasebesini cağdaşlik mantigiyla değil, olamasi gereken neyse onunla yap.

ortamı germeden tartışmak iyidir :), ülkemizde çokça olan ve sadece insana değil hayvanlar üzerinde bile gerçekleşen bişey olduğundan öyle dedim :), ama insana yapılanı düşünürsek sadece bedensel bir saldırı değildir, kadına yapılmış bu ahlak dışı saldırı sonucunda hamile kaldığını varsayar isek, 9 ay o kadının psikolojisi nolacak sonrasında doğan çocuğunu sevebilecekmi o cocuğun psikolojisi ne olacak, mahalle baskısı denen birşey var ülkemizde o insanlar nasıl yaşayacak.

Mahalle baskisi korkusundan cocuk aldirmaktan söz ediyosun tuhaf.

Gülse sen kürtajı bir insan katli gibi anlatıyorsun bende o yüzden soruyorum insan nedir ? Cenin bir insanın sahip olduğu özelliklere sahip midir ? Duygu ve düşünceleri var mıdır ? Bir bilince sahip midir ..?

Bir kaç saat sonra aranıza katılacağım inşaALLAH .. Şimdilik selametle ..

Haa duygu ve düşünceleri olup olamdigi icin bir şeylere son verilecekse; bütün insanlik aptal abicim ozaman. Neden bu ağaçlar, cicekler, böcekler icin seferber olunuyor.? Bu şekilde olmasi gereken şeylerin önüne geçemezsiniz.

Güzel kardeşim, şu "Yetimhane" dedikleri bir şey var. Bir bak bakalim oraya orda ne kadar bu şekilde dünyaya gelmiş insan yaşiyor?(Hepsi icin demiyorum. Zira hepsi ayni kaderi paylaşmiyor.) Senin mantiğina göre onlarin hepsi şuan ölmüş olmaliydi. Veya araştir bakalim kaç tane amir, memur var bu şekilde hayata gelip bir yerlere varmiş olan. O insanlarin nasil şuanda yaşamaya ve haklarini savunmaya haklari varsa kürtaj'la alinan bebeklerinde var. Bu nasil ki o magdur olan kadinin magduriyetiyse bi o şekilde alinan cocuk'ta magdur oluyor.

o canı üfleyen kafası güzel bir tecavüzcü ise nolacak, benim kendi kanaatimce istenmeyen (tecavüz, kullanılan ilaçlardaki 100 de 1 lik ihtimal gibi) durumlarda kürtaj hakkı olmalı ve o çocuk doğmamalıdır, bide çocuk engelliyse nolacak zihinsel filan onlarıda erken teshis edebiliyor artık tıp, bence bu gibi durumlarda kürtaj hakkı olmalıdır, gevşeklik edip durmadan kürtaj diye bişey zaten olamaz.

mahalle baskısından korkmak değil ordaki sebep, psikolojik etkileri o baskının, toplumsal etkileri.

Güzel kardeşim, şu "Yetimhane" dedikleri bir şey var. Bir bak bakalim oraya orda ne kadar bu şekilde dünyaya gelmiş insan yaşiyor?(Hepsi icin demiyorum. Zira hepsi ayni kaderi paylaşmiyor.) Senin mantiğina göre onlarin hepsi şuan ölmüş olmaliydi. Veya araştir bakalim kaç tane amir, memur var bu şekilde hayata gelip bir yerlere varmiş olan. O insanlarin nasil şuanda yaşamaya ve haklarini savunmaya haklari varsa kürtaj'la alinan bebeklerinde var. Bu nasil ki o magdur olan kadinin magduriyetiyse bi o şekilde alinan cocuk'ta magdur oluyor.

yahu böyle bişey olabilirmi yani, tecavüze uğrasın doğursun gitsin yetimhaneye bıraksın, ilerde amir filan olursa belki, ben katılmıyorum isterse süper kahraman olsun tecavüz sonucu anne olmamalı bir kadın.

o canı üfleyen kafası güzel bir tecavüzcü ise nolacak, benim kendi kanaatimce istenmeyen (tecavüz, kullanılan ilaçlardaki 100 de 1 lik ihtimal gibi) durumlarda kürtaj hakkı olmalı ve o çocuk doğmamalıdır, bide çocuk engelliyse nolacak zihinsel filan onlarıda erken teshis edebiliyor artık tıp, bence bu gibi durumlarda kürtaj hakkı olmalıdır, gevşeklik edip durmadan kürtaj diye bişey zaten olamaz.

mahalle baskısından korkmak değil ordaki sebep, psikolojik etkileri o baskının, toplumsal etkileri.

Yukarida yazmiş olduğun yeri kirmizi bir ibare haline getirip sana kontrol etmen gerektigini hatirlakmak istedim. Biz müslümanlarin inanişimiza göre sadece ruh'u Allah üfler başkasi değil.

Gerçekten şuanda cevrende yaşiyan tüm engellilerin ölü olmasini istermiydin?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri