11.Münazara : Kürtaj hakkı olmalı mı yoksa kürtaj yasaklanmalı mı?

Konu sahibi son olarak 64 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ben orda sadece benzetme yaptım, canı üfleyen senin inancına göre öyle bende saygı duyuyorum elbette inancına, art niyetli söylemedim onu zaten, tecavüz sonucu hamile kalan kadın doğurmalımı yani sence ?

evet eğer hamileliğin kürtaja müsait aylarında tespit edilecekse bu engellilik durumu kürtaj istiyorsa çiftler bence yapılabilmeli, ailenin tercihi olmalı yani.

yahu böyle bişey olabilirmi yani, tecavüze uğrasın doğursun gitsin yetimhaneye bıraksın, ilerde amir filan olursa belki, ben katılmıyorum isterse süper kahraman olsun tecavüz sonucu anne olmamalı bir kadın.

Tecavüz'e uğrayan insanlarin, magdur oldugunda hem fikiriz ama hayatina son verilen bir bebeğin magduriyetinemi kastin var? Hangisinin cani daha önemli sence? Veya hangisinin caninin daha önemli olduguna nasil karar verebilir insan ?

Tecavüz'e uğrayan insanlarin, magdur oldugunda hem fikiriz ama hayatina son verilen bir bebeğin magduriyetinemi kastin var? Hangisinin cani daha önemli sence? Veya hangisinin caninin daha önemli olduguna nasil karar verebilir insan ?

işte burada o çocuğu 9 ay 10 gün rahminde taşıyacak olan kadın a bırakılmalı, bu çocuğu doğurup büyütebilecekmisin yoksa istemiyormusun, başkası veremez bu kararı kendisi verebilir ancak .

ben orda sadece benzetme yaptım, canı üfleyen senin inancına göre öyle bende saygı duyuyorum elbette inancına, art niyetli söylemedim onu zaten, tecavüz sonucu hamile kalan kadın doğurmalımı yani sence ?

evet eğer hamileliğin kürtaja müsait aylarında tespit edilecekse bu engellilik durumu kürtaj istiyorsa çiftler bence yapılabilmeli, ailenin tercihi olmalı yani.

Insanlar cocuklar icin, okul secimlerinde aile tercihleri göz önünde bulundurabilirler, sabah kalkmalari, aksam yatmalari, arkadas ortamlarinin secimlerinde, kiz-erkek arkadaslarinin secimlerinde bile söz hakki sahibi olabilirler belki ama hayatlarinin bitmesi hakkinda öyle bi lüksleri olamaz.

bunu sen veya bir başkası belirleyemez benim kanaatimce, kadına ve o çocuğun babası kim ise eşi erkek arkadaşı onunla belirleyebilir, sonuç itibari ile onlar bakıp büyütecek, tecavüzü hiç saymıyorum zaten.

işte burada o çocuğu 9 ay 10 gün rahminde taşıyacak olan kadın a bırakılmalı, bu çocuğu doğurup büyütebilecekmisin yoksa istemiyormusun, başkası veremez bu kararı kendisi verebilir ancak .

Diyorum ki; Insan hayati tercih meselesi değildir. Buna karar verme hakki yoktur. O bebek rahime düşünceye kadar akli nerdeydi?

Ozaman herkes yapsin yapsin aldirsin diyosun? Paran varsa gözün kesiyosa yaşasin, paran yok gelecek görmüyosun göm gitsin dimi?

Diyorum ki; Insan hayati tercih meselesi değildir. Buna karar verme hakki yoktur. O bebek rahime düşünceye kadar akli nerdeydi?

tecavüze uğramışsa, yada korunmada dahi olan o %1 lik ihtimal gerçekleştiyse gerçekten istemeden kaldıysa hamile, hamile kalan kadın sokakta yaşayan kimsesiz sefilin biriyse bu durumlarda ne olacak peki,

hep biz konuşuyoruz kimse yokmu kardeşim nerde bu diğer 4 kişi :D

tecavüze uğramışsa, yada korunmada dahi olan o %1 lik ihtimal gerçekleştiyse gerçekten istemeden kaldıysa hamile, hamile kalan kadın sokakta yaşayan kimsesiz sefilin biriyse bu durumlarda ne olacak peki,

O kadin hakikaten, sefil ve perişan halde sokakta yaşamayi becerebiliyosa o cocuguda büyütür. Bunuda her defasinda tecavüze bağlama hepsi tecavüz değil aldirilan bebeklerin.

geldim abi orayada :D tecavüzü bitirdim zaten eyleme gidecem şimdi :D

eem gelelim diğer şeylere, sonuç itibariyle benim görüşüm her şekilde bu bebek ana rahminde ve hamilelik denen şeyi kadın çekiyor bedeninde, burada ortaya çıkan şey yaşama hakkıysa yaşama hakkı birincisi nereden itibaren var ? ana rahmindeki ilk andanmı dünyaya geldiği ilk andamı , bebeğin kalbinin attığı andamı ? kadınlar anne olma haklarını kendileri yönetebilmelidir bence, kürtaj her kadının hakkıdır.

Olayı sadece tecavüz ile sınırlandırmak hata olur. Sonuçta kürtaj bir cinayettir. Evliliklerdede istenmeyen gebelikler olabiliyor. Bir çok korunma yöntemi var çaresi var. Bir tek ölüme yoktur çare. Önlemini almak varken cinayet neden ? O vicdan azabını ömür boyu taşıyacaksın. Insan kendi çocuğuna canından kanından olan evladına kıyamaz. Yaşama hakkını alamaz elinden. Çünki yaşama hakkını ona veren Allahtır. Kendisi değil.

konu hep tecavüzden gidiyo farz edin tecavüz değilde aynı evde kalan üniv öğrencileri.

Bunada bakiş acisi derim. Buna şöyle edeyim ben isterseniz. Ögrencilerin ayni evde kalmalari cok abartilacak bir şey değil ama iş zinaya dökülmemeli zaten işin sonunda olacak sonuc belli. Ya yaparlar cocugu okullarina devam ederler yada cocugu aldirip kimseye bir şey söylemezler. Bu şekilde ögrenciyle ilişkiye giren insanlarin bu tarz bi halt yedilerse cocuklari yaşatmalarini pek beklemem ben. Vicdan azabini ilerde cekerler ama o zaman pek bir şey ifade etmez. O tarz insanlarin yapacaklari tek bir olumlu çözüm var. Gidip kürtajla kendilerini aldirsinlar.

Olayı sadece tecavüz ile sınırlandırmak hata olur. Sonuçta kürtaj bir cinayettir. Evliliklerdede istenmeyen gebelikler olabiliyor. Bir çok korunma yöntemi var çaresi var. Bir tek ölüme yoktur çare. Önlemini almak varken cinayet neden ? O vicdan azabını ömür boyu taşıyacaksın. Insan kendi çocuğuna canından kanından olan evladına kıyamaz. Yaşama hakkını alamaz elinden. Çünki yaşama hakkını ona veren Allahtır. Kendisi değil.

adı üzerinde istenmeyen gebelik ne yani şimdi istemediği bi çocuğu dünyaya getirmek zorundamı insanlar ?

geldim abi orayada :D tecavüzü bitirdim zaten eyleme gidecem şimdi :D

eem gelelim diğer şeylere, sonuç itibariyle benim görüşüm her şekilde bu bebek ana rahminde ve hamilelik denen şeyi kadın çekiyor bedeninde, burada ortaya çıkan şey yaşama hakkıysa yaşama hakkı birincisi nereden itibaren var ? ana rahmindeki ilk andanmı dünyaya geldiği ilk andamı , bebeğin kalbinin attığı andamı ? kadınlar anne olma haklarını kendileri yönetebilmelidir bence, kürtaj her kadının hakkıdır.

Kürtaj yapildiginda kadindan alinan şey bir sivi değil bebek. Ve bebek deniliyorsa zaten olmuş demektir. Bunun zamani olmaz.

sıyrıldık ordan akıyoruz şu anda :D

şimdi peki hamile kadın müslüman değilse nolacak, farzı misal yani, senin dinin diyor bunu, onadamı dayatacaksın türkiyede yaşıyosun resmi din islam aldıramazsın bumudur ?

Çaresi yok mu peki çaresi varken günah işlemek neden. Kusura bakmayın önlemini almıyorsa cinayet işlemeyecek . Kadın çatır çatır doğuracak erkekte adam olup o bebeğe sahip çıkıp eşşek gibi bakacak.

Kürtajın tamamen yasak olduğu ülkeler listesinde Avrupa Birliği üyesi İrlanda ve Malta da dikkat çekiyor. Kürtaja yalnızca belirli durumlarda izin veren ülkeler de var.

Bu grupta Suudi Arabistan, İsrail, Arjantin, ve Tayland gibi 58 ülke bulunuyor.

Bir kaç saniye araştirdiktan sonra bu bilgiye ulaştim. Sadece müslümanlikla bağdaştirmayalim. Vicdan diyelim, yaşam hakki diyelim, insan hakki diyelim, diyelimde diyelim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri