11.Münazara : Kürtaj hakkı olmalı mı yoksa kürtaj yasaklanmalı mı?

Konu sahibi son olarak 65 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aşk-! Azam arkadaşımız Münazaradan ayrılmak zorunda kalmıştır.

kartalcArsi arkadaşımız Kırmızı Grubun yeni savunucusudur.

Kendisine tesekkür ederim.

Kurtaj kesinlikle yasak olmalıdır.. Yani resmen yasal cinayetten baska hiç birşey değildir ki kürtaj yapmak? Yasaklanmalıdır.. Nufus dengesini geçtim, insan haklarına büyük bir saygısızlıktır.. insanlığa yapılmış en büyük ayıptır.. Kürtaj yasaklanmalıdır..

Anne olan çocuğunu aldırmaz diyorsun !!
Yahu kadın daha anne olmamış ki sadece hamile kalmış .. Annelik biyolojik bir gelişim değil ki karnına cenin düşünce anne oluversin ..!
Buraya gayri meşru ilişkiler sonucu doğum yapıp bebeğini çöplere, havalandırma boşluklarına, lağımlara atmış onlarca haber paylaşabilirim ne yapacaksın o zaman ? Anne değil mi o kadınlar ? Annelik sadece fzyolojik bir terim değildir .. Sözlükte üzerine ciltler yazılası açılımı vardır ..

Annelik biyolojik bir gelisim değil fakat, kürtaj yada doğacak olan bir bebeği almak aldırmak Din unsurlarını da katarsak işlenilmiş en büyük günahlardan biridir... Bebeklerin havalandırma boşluklarına yada lağımlara atılmasının sebebi, kurtajın yasaklanmaması icin bir sebeb değildir bence. yani bu ulkenin saglik bakanligi var, cocuk hastaneleri var, hatta saglik bakanliginin bu konu da da calismalari mevcuttur. Kotu anne varsa, bebek lagim da da olur, havalandırma boşluğunda da olur. iyi bir anne zaten bebek aldırmaz. Kürtaj mutlaka yasaklanmalıdır. Bebeklerle uğraşmak yerine, bireyin zihniyetini değiştirmek gerektiğini düşünüyorum... Bir annenin zihniyetsizliğini bebek cesetiyle eş değer olamaz.

Hala bana " bebek " diye savunum yapıyorsunuz .. Oysa ki delilleriyle ortaya koydum .. Ne dinimizde ne de tıp alanında 4 ayını geçirmemiş cenine bebek denmez ..
Ayrıca Kuran'da ALLAH insanın yaratılışından bahsederken önce bir et parçasından sonra da o ete ruhundan üflediğini buyurur .. Yani belli bir süreye kadar kadının karnında ki çiğnem bir et parçasıdır ve bu süre içerisinde kadının istemediği bu gebelikten kurtulmaya hakkı vardır ...
AMA KİMSENİN KADINA O SÜRE İÇERİSİNDE " BEBEĞİ ALDIRAMAZSIN " BASKISI YAPMAYA HAKKI YOKTUR .. Telkin edebilir, tavsiye verilebilir, eğitim alması sağlanabilir, yani psiko sosyal ve ekonomik destek de bulunabilir ama asla kürtaj olma hakkını elinden alamazsınız ..
İnsanlara özgür iradeyi bahşeden Rabbimizin bu yönde kesin hükmü bulunmuyorken kim hangi hakla bu iradeye yaptırımda bulunabilir ..

Bu arada konu boyunca sorduğum sorulara cevaplar alamazken, sizlerin her görünüze cevaplar verdim ..
Benden şimdilik bu kadar ..
Selametle ..

Hala bana " bebek " diye savunum yapıyorsunuz .. Oysa ki delilleriyle ortaya koydum .. Ne dinimizde ne de tıp alanında 4 ayını geçirmemiş cenine bebek denmez ..
Ayrıca Kuran'da ALLAH insanın yaratılışından bahsederken önce bir et parçasından sonra da o ete ruhundan üflediğini buyurur .. Yani belli bir süreye kadar kadının karnında ki çiğnem bir et parçasıdır ve bu süre içerisinde kadının istemediği bu gebelikten kurtulmaya hakkı vardır ...
AMA KİMSENİN KADINA O SÜRE İÇERİSİNDE " BEBEĞİ ALDIRAMAZSIN " BASKISI YAPMAYA HAKKI YOKTUR .. Telkin edebilir, tavsiye verilebilir, eğitim alması sağlanabilir, yani psiko sosyal ve ekonomik destek de bulunabilir ama asla kürtaj olma hakkını elinden alamazsınız ..
İnsanlara özgür iradeyi bahşeden Rabbimizin bu yönde kesin hükmü bulunmuyorken kim hangi hakla bu iradeye yaptırımda bulunabilir ..

Bu arada konu boyunca sorduğum sorulara cevaplar alamazken, sizlerin her görünüze cevaplar verdim ..
Benden şimdilik bu kadar ..
Selametle ..

Mermi bedene girdikten sonra geri çıkmıyor, çıktığında bir bedeli oluyor ve ödeniyor... Celik yeleğin olur mermi girmez yırtarsın.. Eğer ki sen bu ulkede cinsellik yaşamı bilipde, hamile bırakmama konusunda, hap, korunma yollarını bilmiyorsan, senin bu buyuk cahilliğini ve cehaletliğini bir bedel olarak bebek ödüyorsa, yansın dursun dünya ölelim tüm bebeklerle birlikte. Bakın, şartlar oluşmasında ki son aşama hamile kalmak, hamile kalmaktan once ki durumlar neden eleştirilmiyor? Yani neden son durum aşaması bebeğe gelince söz veeriliyor ve kürtaj uygulanılıyor...yani, hap kullanma? korunma? ilaç içme, ama sonra bir bebeği aldır..

Nedense tıp, maddi çıkarları için kürtaj yapılmalıdır diyor? yoksa bir can umrun da mı ki? Bir bebeği, 5 bin tl ile eş değer ile gorebilmektedir. Yani katillerin en büyük sebebi kapitalist düzen, kürtajı da getiren kapitalist düzendir.. katil her yerde katildir. Kürtaj yasaklanmalıdır... şiddetle :)

Siz kürtajı savunurken canlı, bebek demekten bile çekiniyorsunuz. Ot bile bir canlıdır üstüne basmak bilinçli toplumlarda yasaktır. Çocuk yapmak istemiyorsanız bir çok korunma yöntemi var hangi devirde yaşıyorsunuz. Canlı yada cenin tabirlerini kullanıyorsunuz olmayan yaşamayan canlı mı ? Anne rahmine düştügü anda adımını atar hayata, Yaşamaya hakkı vardır ve yaşama hakkını elinden almaya hiçbir kimseninde hakkı yoktur.

İslam dinindede korunma yöntemlerine izin verilmiş, kalınan gebelige dogurma şartı getirilmiştir ve günah oldugu belirtilmiştir. Daha önceki zamanlarda kürtaj yapılamadıgı için kadınlar eski yöntemlere göre kendi çabalarıyla gebelige son verirken. Dini açıdan bununda günah ve insan haklarına aykırı bir eylem olacagı söylenmiştir. ve cezalandırılmıştır.

Evvela bakteri bile bir canlıdır .. Milyonlarca insanı hastalandıran öldüren mikroplarda canlıdır .. Canlılık yaşam hakkı demek değildir ..
Bebeklere bebek diyemediğimizi nereden çıkardınız .. " Fetüs " - " Cenin " .. Bunlar Tıp biliminin koyduğu isimler .. Daha önce ki yazılarımda kanıtlı isnatlı koydum buraya .. Hangi devrelerde bebek denilebileceğini ..
İslam dininde de 40 - 120 gün arası bir dönem içinde gerekli görüldüğü halde kürtaj yapılmasına izin verilmiştir ..

Korunma yöntemlerinden bahsetmişsiniz .. Evli olan çiftler daha iyi bilirler ki onlarca korunma yöntemine rağmen yine de zaman zaman kazalar olabiliyor ..
Dahası çiftler korunmasalar bile doğacak olan çocuğun ön testleri yapılırken bu testlerden biri de çocuğun sakat doğup doğmaması üzerinedir ..
Tıp o kadar gelişmiştir ki bebeğin " Down Sendromlu " doğup doğmayacağı saptanabiliyor .. Eğer böyle bir risk durumu varsa da Anneye seçim hakkı tanınıyor ..

BAKIN TEKRAR YAZIYORUM BURAYA .. İNSANIN ANNE KARNINDA YARATILIŞ EVRESİNDE RUH SONRADAN ÜFLENİR .. ÖNCE SADECE ÇİĞNEM BİR ET PARÇASIYIZDIR .. ALLAH BİZE BU KONUDA BİLE BELİRLİ BİR SÜRE TANIMIŞTIR ..
ALLAH'ın tanıdığı süreyi kim hangi hakla kadına tanımıyor !!

Kürtaj toplumlarda asla teşvik edilmemelidir .. Aksine hayatın korunması adına çalışmalar yapılmalıdır .. Gebe kalmış kadınlara bu yönde eğitimler ve destekler verilmelidir ama kesinlikle kadının iradesine yaptırım koyup " İLLEDE DOĞURACAKSIN " DİYEMEZSİNİZ .. Özgür iradeye ALLAH dahi yaptırım koymamışken buna hiç birimizin hakkı yoktur .. Son kararı gebe kalmış birey vermelidir ve bu kararı gebeliğinin ilk 3 ayı içerisinde vermelidir .. Sonrasında artık karnında taşıdığının bir insan olduğunu kabul ederek bebeğin hayatı korumaya alınmalıdır ..

Toplum olarak kadınlarımızı koruyamazken, gençlerimize yeterli ahlaki eğitimi veremezken, ALLAH korkusu nedir bilemezken .. Kısacası üstümüze düşen sorumluluklarımızı yerine getiremezken doğmamış çocuğun bekçiliğine soyunmak da gözümde işgüzarlıktan başka bir şey değildir .. Ek olarak belirteyim dedim ..

Bende ek olarak belirtmek istiyorum. cahilligin cehaletin kendi sorumsuzluklarının bedelini kendi canından kanından olan evladına ödetemez kimse buna hakkı yok çünki. Çaresi olmasa eyw dicem ama caresi var saglık kuruluşlarında ücretsiz bilgilendirmeler yapılıyor ücretsiz hizmet veriliyor. Siz kalkmışsınız cinayeti suvunuyorsunuz Cahilmisiniz ? dünyadan bir haber mi yaşıyorsunuz.

Üslup bozuldu .. Böyle devam edeceksek ben bırakıyorum .. Sıkıştığınız yerde " cahil misiniz " tarzından çıkışlarla ortamı gerersiniz ancak ..

Bende ek olarak belirtmek istiyorum. cahilligin cehaletin kendi sorumsuzluklarının bedelini kendi canından kanından olan evladına ödetemez kimse buna hakkı yok çünki. Çaresi olmasa eyw dicem ama caresi var saglık kuruluşlarında ücretsiz bilgilendirmeler yapılıyor ücretsiz hizmet veriliyor. Siz kalkmışsınız cinayeti suvunuyorsunuz Cahilmisiniz ? dünyadan bir haber mi yaşıyorsunuz.

tamamda bazı durumlar oluyor, istem dışı gebelikler meydana getiriyo bu durumlarda ne yapacaklar keke bizde onu diyoruz yani, canı sıkılan hamile kalsın sonra gidip kürtaj yaptırsın denmiyor zaten, zorunluluk halinde yapılabilmelidir bu hak olmalıdır diyoruz, çok cahiliz keşke ölsek :D

tamamda bazı durumlar oluyor, istem dışı gebelikler meydana getiriyo bu durumlarda ne yapacaklar keke bizde onu diyoruz yani, canı sıkılan hamile kalsın sonra gidip kürtaj yaptırsın denmiyor zaten, zorunluluk halinde yapılabilmelidir bu hak olmalıdır diyoruz, çok cahiliz keşke ölsek :D

İstem dışı mı :) manavdan salatalık almak yerine domates almak gibi bir şeyden bahsetmiyoruz konunun öneminin hala farkıda degilsiniz galiba bir candan hayattan yaşama hakkından bahsediyoruz :)

15 yaşında ki kıza bir düzine erkek tecavüz edecek kızı hamile bırakacaklar .. Kızda sizin mantığınıza göre o çocuğu doğurmak zorunda kalacak ve bunun adına yaşama hakkı denilecek öyle mi !!

Daha geçenlerde kendi öz kızkardeşlerine tecavüz eden iki ağabey ( ALLAH onların belasını versin ) haberi vardı Türkiye'de .. Kızkardeşlerini hamile bırakıp sonra da kürtajla cenini aldırtmışlar .. İyi ki de aldırtmışlar, ya çocuk dünyaya geleydi ileride bu çocuğa durumunu kim nasıl açıklayacaktı ?

Siz cinsel ilişkiyi yüzde yüz kontrol altında tutulabilen bir olgu olarak mı görüyorsunuz ? Evli çiftler arasında bile istenmeyen gebelikler olabiliyor .. Burada ayrıntılara girmek istemiyorum ahlak sınırımı aşar ama bu durumlar olabiliyor .. Olduğu vakitte kadın gebe kalabiliyor .. Kadın doğurmak istemediği vakitte ilk 3 ay içinde o kadının kürtaj yapmaya hakkı olmalıdır .. Zira bu onun iradesi dışında oluşmuş bir durumdur .. Bir kazadır ..

Konu ile ilgili son bir bilgi paylaşıyorum .. Şu an için mevcut olan Kürtaj yasasından ben şahsen memnunum ..

Kürtaj Hangi Ülkelerde Yasak?

Türkiye'deki kürtaj tartışmaları gözleri dünya çapındaki uygulamalara çevirdi. Kürtaj, 68 ülkede yasaklanmış durumda.

Türkiye'deki kürtaj tartışmaları, gözleri dünya çapındaki uygulamalara çevirdi. 73 ülkede serbest olan kürtaj, 68 ülkede yasaklanmış durumda.

Dünya kürtaj konusunda bölünmüş durumda. 2012 yılı itibariyle 68 ülkede kürtaj, yasak. Bu ülkeler genelde orta ve Güney Amerika ile Afrika ve güneydoğu Asya'dan. Aralarında Brezilya, Meksika, İran, Suriye ve Endonezya'nın da bulunduğu bu ülkelerde kürtaj yasağı, hiçbir istisna olmaksızın uygulanıyor.

Kürtajın tamamen yasak olduğu ülkeler listesinde Avrupa Birliği üyesi İrlanda ve Malta da dikkat çekiyor. Kürtaja yalnızca belirli durumlarda izin veren ülkeler de var.

Bu grupta Suudi Arabistan, İsrail, Arjantin, ve Tayland gibi 58 ülke bulunuyor. Bu ülkelerin yasalarına göre kürtaj, anne veya fetüsün sağlığının tehlikede olduğu durumlarda, tecavüz ve ensest sonucu oluşan hamileliklerde veya annenin ruh sağlığının korunması için uygulanabiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü, yasağın uygulandığı ülkelerde kürtajın ortadan kalkmadığını ancak uygun olmayan koşullarda, işinin ehli olmayan kişilerce gerçekleştirildiğine dikkat çekiyor.

Buna göre dünya çapında her yıl 68 bin kadın sağlıksız kürtaj nedeniyle hayatını kaybediyor. Dünyada kürtajın serbest olduğu ülke sayısı ise 73.

Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Rusya'nın da dahil olduğu bu ülkelerin bazılarında yasalarda kürtajın hangi aya kadar yapılabileceği belirtiliyor. Türkiye'de 10 hafta olan bu süre, bazı ülkelerde 14 haftaya kadar uzayabiliyor.

yahu arkadaşım, şimdi gene ilk sırada tecavüz var , onu geçtim korunurken bile gebe kalma ihtimali hep vardır bunuda biliyosundur herhalde.

Siz tecavüzümü savunuyorsunuz kürtajımı :) verdiginiz örnege bakarmısınız.

Kendi fikirlerinizle yorumlarınızla mantıgınızla savunma yapın bence :) Ordan burdan alıntılarla degil alıntılarla savunma yapılacaksa alasını yaparım kimsenin okumaya yazmaya zamanı olmaz :p

Garip sorular sormaya devam ediyorsun Gülse ..
Tecavüzü savunduğumuzu sandıran cümlemizi bul ortaya koy söz ben daha yazmayacağım ..

Kendi fikirlerinizle yorumlarınızla mantıgınızla savunma yapın bence :) Ordan burdan alıntılarla degil alıntılarla savunma yapılacaksa alasını yaparım kimsenin okumaya yazmaya zamanı olmaz :p

Hoppa .. Bilgi paylaşımı yapmak ne zamandan beri suç oldu !! Alasını yapabiliyorsan buyur yap benden yana sıkıntı olmaz .. Yazdığım her cümlem kendi duygu ve düşüncelerimle yazılmıştır ..

Üslup bozuldu .. Böyle devam edeceksek ben bırakıyorum .. Sıkıştığınız yerde " cahil misiniz " tarzından çıkışlarla ortamı gerersiniz ancak ..

Niyetim ortamı germek degil. Haksız yersiz ve gereksiz bir cümle kurdugumuda düşünmüyorum tam aksine sözümün arkasındayım. Çaresi varken cehaleti cinayeti tacavüzü savunmayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri