11.Münazara : Kürtaj hakkı olmalı mı yoksa kürtaj yasaklanmalı mı?

Konu sahibi son olarak 65 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Peki hiç çocuk sahibi olamayanlar evlat hasretiyle yanıp tutusanlar doktor doktor gezip para harcayanlar Allah öyle bir lütufta ve ayrıcalıkta bulunmuş evlat sahibi olmayı nasip etmiş buna şükür etmesi lazım cinayet işlemesi değil.

$imdi oncelikle mubarek olsun milet :D
evet kürtaj olmali bence,
cunku bazi durumlarda Anne hayati tehlikede olabiliyo,
o durumlarda anne'nin kurtaj yapma hakki olmali,
cunku daha bebeg'e daha ruh ufurulmemi$,
oysa anne, o gune kadar ya$ami$, evi, e$i, sorumluluklari olan biri,
kanaatimce kurtaj tamamen yasaklanmamali :heyoo:

$imdi oncelikle mubarek olsun milet :D
evet kürtaj olmali bence,
cunku bazi durumlarda Anne hayati tehlikede olabiliyo,
o durumlarda anne'nin kurtaj yapma hakki olmali,
cunku daha bebeg'e daha ruh ufurulmemi$,
oysa anne, o gune kadar ya$ami$, evi, e$i, sorumluluklari olan biri,
kanaatimce kurtaj tamamen yasaklanmamali :heyoo:

O durumda bi secim zorunlulugu oluyorsa, anne veya cocuk diye ozaman ona kürtaj denilmez zaten.

O durumda bi secim zorunlulugu oluyorsa, anne veya cocuk diye ozaman ona kürtaj denilmez zaten.

ne denir peki cocuk cekme mi deniyo allasen :haha::haha:
$imdi alinma hemen guluyom diye :o

Nerede kalmıştık :)

Konuda iki başrol oyuncumuz var ..
Biri Kadın, diğeri Kadının karnında ki canlı ..
Bebek diyemiyorum ya da insan zira kadının karnında ki canlının bebek olabilmesi için çeşitli safhalardan geçmesi lazım ..
Bu safhalar nelerdir ?

2 haftalık Embriyo, plasentanın ve çeşitli organların temelini oluşturan bir hücre küresi şeklindedir. Embriyonun çevresinde amniyotik bir kese oluşmuştur.

3 haftalık Hücreler armut şeklini alır ve omurilik gelişmeye başlar.

4 haftalık Akciğer, pankreas, karaciğer, safra kesesi, kol ve bacaklar ile belkemiğini andıran dokular gelişmeye başlar.

5 haftalık Yüz hatları şekillenmeye başlar ve göbek kordonu gelişir.

6 haftalık Sarmal pozisyonuyla insan şeklini almaya başlar, el ve ayak parmakları oluşur.

8 haftalık 2.5 cm uzunluğundaki bu organizma artık cenin olarak adlandırılabilir. İç organları oluşmuş ve kan dolaşımı başlamıştır. Cenin hareket eder; ama çok küçük olduğu için anne bunu fark edemez.

12 haftalık Artık 7.5 cm olan ceninin el ve ayak parmakları tırnakları ile birlikte tamamen oluşmuştur. Dış üreme organları da oluşmuştur.

Bu aşamalardan geçen canlı embriyo ve cenin oluşumunu tamamlayıp bebek oluşumuna doğru yol alır ve inşaALLAH 8-9-10 ay gibi bir zaman sonrası dünyamıza teşrif eder ..

Bir kere bu bilimsel gerçeği kabul edip ona göre fırtınanın içine dalalım ..
Hiç kimse bana Kuran'da dahi geçen " Biz insanı bir parça çiğnem etten " yarattık gerçeğini unutup hamileliğin ilk safhalarında ki et parçasının insan olduğuna ikna etmeye çalışmasın ..

image001.png

image005.jpg

image011.jpg

image014.png

image016.jpg

image018.jpg

Resimlerde bir ceninin gelişim aşamasını kısmen görüyorsunuz ..

Şimdi bu noktadan devam edelim .. Black arkadaşımın olaya İslami açıdan bakışına yine İslami açıdan cevabımı vereyim ..

Kimi İslam alimleri ceninin 40 günlük oluşuna kadar kimileri de 120 günlük oluşuna kadar kürtajın geçerli olduğuna dinen caiz olduğuna hükmederler .. Ancak ağırlıklı görüş kırk gün olanıdır .. Yani yaklaşık olarak cenine ruhun 1,5 aylıkken üflendiğine inanınılır .. Elbette bu icmaa hadislere dayanılarak verilmiştir ..
Kuran'da ne " İnsan öldürmeyin " ifadesi sıkça geçer ancak cenin ile ilgili " öldürmeyin " ya da " öldürebilirsiniz " gibi bir hüküm yoktur kaldı ki kürtaj ile ilgili olumlu ya da olumsuz herhangi bir hükümde yoktur ..
Bu konu ile ilgili hükümleri fıkıh alimleri almışlardır ..
Ruh meselesine gelince .. Ruh yalnızca insanlarda değil hayvanlarda da bulunmaktadır ..
Cenin, kendisine ruh üflenmeden önce de canlı bir varlıktır. Döllenme anından ve rahme ulaşma öncesinden itibaren beslenir ve gelişim gösterir. Hiç şüphesiz bu esnada kendisinde hayat vardır.. Bırakın döllenmiş hücreyi, spermde bile hayat vardır..
Hal buyken eğer " Kürtaj cinayettir " diye diretenlerin mantığına göre ilişki sonrası belki bir sperme hayat verirken milyonlarcasını katletmiş olmuyor muyuz :)

Şimdi .. Olaya neresinden bakarsanız bakın anne karnında ki canlının safhaları olduğunu ve bu safhaları tamamlamadan insanımsı forma dönüşmediğini öğrendikten sonra gelelim konunun atar damarına .. Yani biraz da anneden bahsedelim ..

Anne kimdir .. Yani hamile kalmış kadın nasıl bir bireydir ? Bir cenin midir ? İnsanımsı özelliklerini henüz tamamlayamamış ya da deforme olmuş bir mutant mıdır ? YOKSA DUYGU VE DÜŞÜNCELERİ OLAN, ANILARI ACILARI FİKİRLERİ İDEALLERİ HAYALLERİ AMAÇLARI OLAN BİR İNSAN MIDIR ?

Elbette ki insandır ve kesinlikle yaşam hakkını karnında ki canlıdan daha fazla hak etmektedir .. Zaten Karı-Koca bir doğum esnasında kadının hayatını tehlikeye atacak bir durum yaşandığında hemen herkes bebeğin ikinci plana atılıp doğum yapan kadının kurtarılmasını ön plana alır .. Yani bebekten o an için vazgeçilebilir .. Peki bu canilik midir ?

Elbette ki değildir .. Zira bir bilince duygu ve düşüncelere sahip olmamış bebeğin yaşamı, annenin yaşamı kadar değerli değildir ..

Moses kardeşim tecavüze uğrayan kadın örneği vermiş .. Onun örneğini biraz daha genişletelim ..
Yıllar önce Bosna'da Sırpların yaptığı katliamlarda kaç Boşnak kadınının tecavüze uğradığını biliyor musunuz ? En az 1800 kadının tecavüze uğradıkları kayıt altına alınmıştır ..

Ve biliyor muydunuz bu kadınlardan yüzlercesinin karınlarında ki bebeklerini düşürttüklerini .. Düşük yaptıramayanlardan bazılarının intihar ettiklerini .. Doğuran çok az kadının da doğurdukları bebeklerini terk ettiklerini ?

Biliyor muydunuz bu gerçekleri ..? Artık biliyorsunuz .. " Kürtaja hayır " demek kolay ama kadınlarımızı kürtaja maruz bırakan sebepleri ortadan kaldırmaya gelince hepimiz aciziz ..
İşte bu acziyetimizin üzerine zaten mağdur olmuş kadının başına dikilip " DOĞURACAKSIN O BEBEĞİ " diye diretmek de kadının iradesine yapılmış bir kürtajdır ..

Şimdi laf kalabaligi yapmanin veya biyoloji derslerimizi tazelememizin bi lüzumu yok. Anne karnindan alinan bebekmidir? Veya bi canlimidir? Bunun cevabinida dallandirip budaklandirmadan verelim, evet canlidir. Ozaman nedir? Ona yaşama firsati verenin aksini söyleyip o firsatini alamazsiniz kardeşim.

Anne olan anne çocuğunu aldirmaz. Bel alti yapip tücavüze bağlanmayin. Bunu hemen hemen bütün dünya yasakladi. Ne vicdan, nede din razi gelmez.

Birde bir varligin ruhunun ne zaman üflendiğini kimse bilemez.

ona ya$ama firsati veren, ayni $ekilde gerekirse onu alma hakkinida vermi$,
o yuzden bence biyoloji ve laf kalabaligi degildi eksen abi'nin yazdiklari,
hem benmi yanli$ anliyom bilmiyom ama, yazdiklarin sanki pek bi dikenli haci,
tarti$miyoz fikir savunuyoz :o
evet ruhun ne zmn uflendigini bilemeyiz ama rivayetlere gore konusuyoz ki bunlarda konumuz deyil ^^

hem anne canini riske aticaksa, atmamali gorusumce,
dedigim gibi, kurtaj yasaklanmamali,
burada mesela genel havuzlar var, oraya giren cogu kiz su'dan bula$an madde yuzunden hamile geri cikiyo,
e o nolacak?
o cocugu tasimak zorundamidir?
kurtaj hakki olmasa kiz napacak?
ondan diyomki kurtaj hak'tir ^^

Şimdi laf kalabaligi yapmanin veya biyoloji derslerimizi tazelememizin bi lüzumu yok. Anne karnindan alinan bebekmidir? Veya bi canlimidir? Bunun cevabinida dallandirip budaklandirmadan verelim, evet canlidir. Ozaman nedir? Ona yaşama firsati verenin aksini söyleyip o firsatini alamazsiniz kardeşim.

Anne olan anne çocuğunu aldirmaz. Bel alti yapip tücavüze bağlanmayin. Bunu hemen hemen bütün dünya yasakladi. Ne vicdan, nede din razi gelmez.

Birde bir varligin ruhunun ne zaman üflendiğini kimse bilemez.

Bak kardeş hiç hoşlanmadığım şeydir alttan alta laf vurduğunu sanmak .. Onca bilgi paylaşıyorum " Laf kalabalığı " diyorsun .. Eğer konuyu polemiğe dökmeden tartışmasını başarabileceksen devam edelim yoksa bende güzel laf sokar, karşımdakini silkelerim ..

Konu ile ilgili yazdıklarımı çürütebiliyorsan çürüt .. hem islami hem ilmi cevaplarımı yazdım ..

Anne olan çocuğunu aldırmaz diyorsun !!
Yahu kadın daha anne olmamış ki sadece hamile kalmış .. Annelik biyolojik bir gelişim değil ki karnına cenin düşünce anne oluversin ..!
Buraya gayri meşru ilişkiler sonucu doğum yapıp bebeğini çöplere, havalandırma boşluklarına, lağımlara atmış onlarca haber paylaşabilirim ne yapacaksın o zaman ? Anne değil mi o kadınlar ? Annelik sadece fzyolojik bir terim değildir .. Sözlükte üzerine ciltler yazılası açılımı vardır ..

Münazara Kuralları gereği münazaraya sadece katılımcılar yorum yazabilir

Diğer yorumlar silinecektir.

1 - Hastane tuvaletinde doğurduğu bebeğini çöpe attı!.. Mersin'de evlilik dışı hamile kalan 19 yaşındaki A.K., muayene için geldiği hastanenin tuvaletinde doğurduğu kız bebeği çöpe attı. Ağlama sesini duyarak tuvaletin kapısını kıran güvenlik görevlileri tarafından kurtarılan bebek ile annesi tedaviye alındı.
5308c1518f67be0d600645a1

2 - Çöplükteki bebek cinayeti

Mersin'de yaşanan çöplükteki bebek cinayeti görenlerin yüreklerini sızlattı. Bir haftalık bebeğini çöpe atan anne N.B.E. polis tarafından tutuklandı.
Çöplükteki bebek cinayeti
Mersin'de, ormanlık alandaki çöplüğe terk edilince soğuk ve açlığa bağlı olarak ölen 1 haftalık erkek bebeğin annesi 34 yaşındaki N.B.E. ile babası 24 yaşındaki T.T. polis tarafından belirlenip gözaltına alındı. Anne tutuklandı.
coplukteki-bebek-cinayeti_normal_4865830.jpg

İki ayrı haber .. İkisinde de roller ve senaryo ayrı ama sonuç aynı .. Ölen çocuklar ..

İlk haberde genç bir kadın belli ki gayri meşru ilişki sonrası hamile kalıyor ..
İkincisinde ise evli bir çift ve keyfe keder bebeklerini ölüme terk ediyorlar ..

ŞİMDİ SORUYORUM .. KÜRTAJ YASAKLANINCA BU ÖLÜMLER DURACAK MI ?

yazin yazin canlarim :D :D :D
hatta bizim yerimize gecin :D :D

kürtaj hakkı olmalıdır ve kadınların en tabii hakkıdır, doğmamış çocuk katli olarak görmek saçma bence.

Basite kaçıp kürtaj yolunu seçme !!!!!!!

Kürtaj basit bir operasyon mudur gerçekten ?
Anne adayının çektiği fiziki acıyı bir kenara bırakın ömrü boyunca alacağı darbeyi unutması basit midir ?
Bir insan bu acı dolu deneyime ancak buhrani bir halle karar verebilir ..

Yahu daha geçtiğimiz ay Andolu'da 15 yaşında ki bir kız zorla evlendirilip hamile kalıp sonra da doğum sırasında öldü .. Ve o kızcağızın naaşını yakınları bir gece vakti gömdüler ..

SON CÜMLEYİ BİR DAHA TEKRAR EDEYİM .. " BİR GECE VAKTİ GÖMDÜLER " Sanki istenmeyen bir leşi toprağa gömer gibi .. Sanki arabanın çarpıp ezdiği bir kedinin leşini gömer gibi .. Ne cenaze namazı ne helallik isteme ..

15 YAŞINDA BİR KIZ ÇOCUĞUNU HAMİLE BIRAKAN ZİHNİYET DÜNYAYA GETİRDİĞİ ÇOCUĞUNU GÖREMEDEN KAN KAYBINDAN ÖLEN BU ÇOCUKTAN BİR PAÇAVRADAN KURTULUR GİBİ KURTULDULAR ..

Neymiş ? Doğmamış çocuğun yaşam hakkıymış !!!
BİZ ÖNCE DOĞMUŞ ÇOCUKLARIMIZA YAŞAM HAKKI TANIYALIM .. Doğmamışlara sıra gelir elbet ..

evet bak bende onu diyodum eevli bayanla ^^
o ya$a gelmis bi insanin hakki, sorumluluklari var,
once onun ya$ami on planda geliyo, cocuk dogupta anne olucekse,
o cocugun dogmamasi tabii ^^

buna dini açıdan bakmak çok dar bakmaktır, kaldıki dünyadaki bütün kadınlar müslüman değil, çok tehlikeli hamilelikler oluyo ölsünmü kadın doğurcam diye, oda bile bile ölmek haram değilmi yani oda dinen.

ayrıca bahsi geçen ülkeler var kürtaj yasak, nüfusları az olduğu için olmasın o iş

Basite kaçıp kürtaj yolunu seçme !!!!!!!

Kürtaj basit bir operasyon mudur gerçekten ?
Anne adayının çektiği fiziki acıyı bir kenara bırakın ömrü boyunca alacağı darbeyi unutması basit midir ?
Bir insan bu acı dolu deneyime ancak buhrani bir halle karar verebilir ..

Yahu daha geçtiğimiz ay Andolu'da 15 yaşında ki bir kız zorla evlendirilip hamile kalıp sonra da doğum sırasında öldü .. Ve o kızcağızın naaşını yakınları bir gece vakti gömdüler ..

SON CÜMLEYİ BİR DAHA TEKRAR EDEYİM .. " BİR GECE VAKTİ GÖMDÜLER " Sanki istenmeyen bir leşi toprağa gömer gibi .. Sanki arabanın çarpıp ezdiği bir kedinin leşini gömer gibi .. Ne cenaze namazı ne helallik isteme ..

15 YAŞINDA BİR KIZ ÇOCUĞUNU HAMİLE BIRAKAN ZİHNİYET DÜNYAYA GETİRDİĞİ ÇOCUĞUNU GÖREMEDEN KAN KAYBINDAN ÖLEN BU ÇOCUKTAN BİR PAÇAVRADAN KURTULUR GİBİ KURTULDULAR ..

Neymiş ? Doğmamış çocuğun yaşam hakkıymış !!!
BİZ ÖNCE DOĞMUŞ ÇOCUKLARIMIZA YAŞAM HAKKI TANIYALIM .. Doğmamışlara sıra gelir elbet ..

Peki aldiklari cocuklari ne gibi çöpe atiyorlar? 15 yaşindaki cocuğun yaşam hakkida diğerinki değilmi? Senin ne fazlan var alinan cocuktan? Belkide onun yaşanmasini hak ettiği şeyleri sen hak etmiyorsundur?

Bana insan vahşetleriyle gelme, o 15 yaşindaki basil karnina dokunuyorsa 15 günlükte dokunmali. Kafalariniza entegre edilmiş kürtaj serbest mantigi, birazda karakteristik bir icraatir.

Bunu papaza sorsan mantikli bulmaz, imama sorsan veya medyuma sorsan onalara keza ama çukuruna sahip cikamayanlarin " hak hak " diye boş boş nara atmalari tamamen suçluluk psikolojilerinden kaynallandigi kesindir.

Mantiginiz ve vicdaniniz paralel hareket etsin. Bu bebeklerinkine "cinayet" demiyelenler, hiç bir şekilde başka bir ölümden söz etmesinler.

Hepsi can, hepsi insan, hepsi varliktir. İnaniyorum ki şuanda yaşiyan insanlarin bir cogu onlarin haksiz yere hayatlarinin tadini çikariyorlar. Ömür, hayat hirsizligidir bu.

Peki aldiklari cocuklari ne gibi çöpe atiyorlar? 15 yaşindaki cocuğun yaşam hakkida diğerinki değilmi? Senin ne fazlan var alinan cocuktan? Belkide onun yaşanmasini hak ettiği şeyleri sen hak etmiyorsundur?

İlk soru cümleni anlayamadım .. Cümleyi düşük kurmuşsun .. " Ne gibi çöpe atıyorlar " ne demek ?
" Senin ne fazlan var alınan çocuktan " kısmına gelince ; Benim sorumluluklarım var ama ceninin yok, benim vereceğim hesaplarım var ama ceninin yok, benim hayallerim umutlarım planlarım var ama ceninin yok, bende bilinç var ama ceninde yok, benim hafızam gelişmiş ama ceninde daha hafıza oluşmamış, kısacası bende olan hiç bir şey ceninde yok .. Onunla ortak noktamız aynı fıtrat üzerine yaratılışımızdan başka bir şey değildir ..
Hak etme etmeme meselesine gelince ; " belki de " diye başlayan cümleler kurmaya başlarsan konunun reelitesinden uzaklaşıp işi kahinliğe dökeriz .. BELKİ DE HAK EDİYORUMDUR .. Sen ya da ben bunu bilemeyiz .. O halde " belki de " ne ola !!

Bana insan vahşetleriyle gelme, o 15 yaşindaki basil karnina dokunuyorsa 15 günlükte dokunmali. Kafalariniza entegre edilmiş kürtaj serbest mantigi, birazda karakteristik bir icraatir.

Burada ki ilk cümlende " basil karnına " kısmını anlamadım yine .. Basil karın ne demek ?!
Benim kafama fikirler entegre ediliyor da senin kafanda çiçek açar gibi mi açıyorlar !!

Bunu papaza sorsan mantikli bulmaz, imama sorsan veya medyuma sorsan onalara keza ama çukuruna sahip cikamayanlarin " hak hak " diye boş boş nara atmalari tamamen suçluluk psikolojilerinden kaynallandigi kesindir.

Mantiginiz ve vicdaniniz paralel hareket etsin. Bu bebeklerinkine "cinayet" demiyelenler, hiç bir şekilde başka bir ölümden söz etmesinler.

Hepsi can, hepsi insan, hepsi varliktir. İnaniyorum ki şuanda yaşiyan insanlarin bir cogu onlarin haksiz yere hayatlarinin tadini çikariyorlar. Ömür, hayat hirsizligidir bu.

Uçkuruna sahip çıkamayanlar için kürtaj pek bir şey ifade etmiyor .. Sana yukarıda iki haber örneği gösterdim ki o haberlerin yüzlercesi hatta binlercesi yaşanıyor ve yaşanmaya da devam ediyor .. Yani kürtaj yasaklansın yasaklanmasın bunun uçkura bir etkisi yok .. Gayr-i meşru ilişkiler devam ediyor, hamile kalanlar hamile kalıyor ve kürtaj serbestse kürtaj oluyorlar, değilse bebeklerini ya öldürüyor ya da sokağa atıyorlar ..

Mantık ve Vicdan'dan bahsederken istenmeyen gebelikler sonucu kadınların yaşadıkları ıstırap üzerine empati yapamaman da ayrıca bir çelişki .. Hala " bebek " diyorsun oysa ki tıbben 4 ayını tamamlamamış bir cenine bebek denilemeyeceğini ispatladım daha önce .. Zaten burada konu da ilk dört ay kürtaj müdahalesidir yoksa ceninlikten çıkıp oluşumunu tamamlamış bir bebeğin katlini hiç savunmadım ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri