Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Din adamlari asilirsa yobazlar (kullanilan tabir) Ataturk donemini sevmemeleri normaldir yahu, dini egitim verilen medreselerin kapatilmasi da hosnut etmez elbetteki bu dönemdeki din adamlarini veya dindar kesimi.
Hayir yani simdi Ateist arkadaslari idam ettiren bir RTE düsünün; RTE doneminin bittigi an icin Ateistlerin zulum bitti demesi kadar normal bir durum varmi ?
Ha RTE yandaslari da, yollar yapildi, ulkenin ekonomisi gelisti, deniz altindan araclar gecti, ulke savunmasi gelisti diye Ateistlerin bu tavrina saldirida bulunabilirlermi ?
#RTE'yi tamamen ornek olarak verdim kiyaslamadan ziyade orneklendirme yaptim.
Örneklendirme yapmakta yanlış. 1919 ların şartlarıyla bitmiş bir Osmanlının kalıntılarından bir Cumhuriyet doğurmuş Atatürk var diğerinde Atatürk'ün kurduğu düzende hükümet olmuş bir yönetici var. Yani M. Kemal Atatürk e örnek olarak rte verilemez. Ki Cumhuriyetin kuruluş zamanında Afganistanla eş değer bir Türkiye yi bilmek gerekir.
Astırılan din adamları demek daha büyük bir hatadır. Menemen de dini kullanarak Türk halkını Türk askerine saldırtan insanlar bunlar. Ve bugün şikayet edilen darbe diye çığırtkanlık yapılan dış mihraklar o günlerde bütün askeri güçleriyle savaşmışlardı bizimle.
Bugün M. Kemal Atatürk'e saygısızlık yapmak kimseye bir kazanç sağlamaz. Aksine beklenen kazanç safları daha keskin şekilde ayırmaya çalışmak. Çünkü ancak bu şekilde oy alabiliyor ve her türlü cibilliyetsizliği yapabiliyorlar.
Hayir orneklendirmeyi kisiler arasinda degil olaylar arasinda yaptim.
O dönemde asiri dincilerin yapilan reformlari zulum olarak gormesi gayet normal diyorum.
peki soyle bir ornek vereyim.
İsrailin Filistine yaptigini zulum olarak goren bir toplulugun karsisinda; bunu zulum degilde normal bir hak arayisi olarak goren baska bir toplum yokmudur ?
Hakliligi haksizligi elbette ki tartisilir fakat ortada olaganustu bir davranis yok.
Onu belirtmek istiyorum
Dinci olmak ,dinsiz bir zavallı olmaktan iyidir..