Zulüm 1938'de son buldu

Konu sahibi son olarak 665 gün önce görüldü
Zulüm 1453'te başladı / Zulüm 1938'de bitti diyenler

gidin ülke dışında birbirinizi gebertin kalanlarınızda geri gelmesin

bizde rahatlayalım kurtulalım tüm pisliklerden

Din adamlari asilirsa yobazlar (kullanilan tabir) Ataturk donemini sevmemeleri normaldir yahu, dini egitim verilen medreselerin kapatilmasi da hosnut etmez elbetteki bu dönemdeki din adamlarini veya dindar kesimi.
Hayir yani simdi Ateist arkadaslari idam ettiren bir RTE düsünün; RTE doneminin bittigi an icin Ateistlerin zulum bitti demesi kadar normal bir durum varmi ?
Ha RTE yandaslari da, yollar yapildi, ulkenin ekonomisi gelisti, deniz altindan araclar gecti, ulke savunmasi gelisti diye Ateistlerin bu tavrina saldirida bulunabilirlermi ?
#RTE'yi tamamen ornek olarak verdim kiyaslamadan ziyade orneklendirme yaptim.

etiketi veriyorum:

osmanlı,akp,akit,akil,said nursi,beraber yürüdük,biz bu yollarda ahaha

Bu haberi yapan,yayınlayan,cümleyi kuran vs vs vs.

GERİZEKALI VE HAYSİYETSİZDİR.

ötesi berisi yoktur.

Din adamlari asilirsa yobazlar (kullanilan tabir) Ataturk donemini sevmemeleri normaldir yahu, dini egitim verilen medreselerin kapatilmasi da hosnut etmez elbetteki bu dönemdeki din adamlarini veya dindar kesimi.
Hayir yani simdi Ateist arkadaslari idam ettiren bir RTE düsünün; RTE doneminin bittigi an icin Ateistlerin zulum bitti demesi kadar normal bir durum varmi ?
Ha RTE yandaslari da, yollar yapildi, ulkenin ekonomisi gelisti, deniz altindan araclar gecti, ulke savunmasi gelisti diye Ateistlerin bu tavrina saldirida bulunabilirlermi ?
#RTE'yi tamamen ornek olarak verdim kiyaslamadan ziyade orneklendirme yaptim.

Örneklendirme yapmakta yanlış. 1919 ların şartlarıyla bitmiş bir Osmanlının kalıntılarından bir Cumhuriyet doğurmuş Atatürk var diğerinde Atatürk'ün kurduğu düzende hükümet olmuş bir yönetici var. Yani M. Kemal Atatürk e örnek olarak rte verilemez. Ki Cumhuriyetin kuruluş zamanında Afganistanla eş değer bir Türkiye yi bilmek gerekir.

Astırılan din adamları demek daha büyük bir hatadır. Menemen de dini kullanarak Türk halkını Türk askerine saldırtan insanlar bunlar. Ve bugün şikayet edilen darbe diye çığırtkanlık yapılan dış mihraklar o günlerde bütün askeri güçleriyle savaşmışlardı bizimle.

Bugün M. Kemal Atatürk'e saygısızlık yapmak kimseye bir kazanç sağlamaz. Aksine beklenen kazanç safları daha keskin şekilde ayırmaya çalışmak. Çünkü ancak bu şekilde oy alabiliyor ve her türlü cibilliyetsizliği yapabiliyorlar.

Örneklendirme yapmakta yanlış. 1919 ların şartlarıyla bitmiş bir Osmanlının kalıntılarından bir Cumhuriyet doğurmuş Atatürk var diğerinde Atatürk'ün kurduğu düzende hükümet olmuş bir yönetici var. Yani M. Kemal Atatürk e örnek olarak rte verilemez. Ki Cumhuriyetin kuruluş zamanında Afganistanla eş değer bir Türkiye yi bilmek gerekir.

Astırılan din adamları demek daha büyük bir hatadır. Menemen de dini kullanarak Türk halkını Türk askerine saldırtan insanlar bunlar. Ve bugün şikayet edilen darbe diye çığırtkanlık yapılan dış mihraklar o günlerde bütün askeri güçleriyle savaşmışlardı bizimle.

Bugün M. Kemal Atatürk'e saygısızlık yapmak kimseye bir kazanç sağlamaz. Aksine beklenen kazanç safları daha keskin şekilde ayırmaya çalışmak. Çünkü ancak bu şekilde oy alabiliyor ve her türlü cibilliyetsizliği yapabiliyorlar.

Hayir orneklendirmeyi kisiler arasinda degil olaylar arasinda yaptim.
O dönemde asiri dincilerin yapilan reformlari zulum olarak gormesi gayet normal diyorum.
peki soyle bir ornek vereyim.
İsrailin Filistine yaptigini zulum olarak goren bir toplulugun karsisinda; bunu zulum degilde normal bir hak arayisi olarak goren baska bir toplum yokmudur ?
Hakliligi haksizligi elbette ki tartisilir fakat ortada olaganustu bir davranis yok.
Onu belirtmek istiyorum

tamam atatürkü sevmiyor olabilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız. dindarız diye geçiniyorsunuz peygamber efendimizin söylediği bir sözü bile tutamayacak kadar sahtekarsınız.

Hayir orneklendirmeyi kisiler arasinda degil olaylar arasinda yaptim.
O dönemde asiri dincilerin yapilan reformlari zulum olarak gormesi gayet normal diyorum.
peki soyle bir ornek vereyim.
İsrailin Filistine yaptigini zulum olarak goren bir toplulugun karsisinda; bunu zulum degilde normal bir hak arayisi olarak goren baska bir toplum yokmudur ?
Hakliligi haksizligi elbette ki tartisilir fakat ortada olaganustu bir davranis yok.
Onu belirtmek istiyorum

Bakış açınızı anlamıyor değilim. Ama ben konuya hiç bir çerçeveden bakıldığında normal olarak adlandıramıyorum. Çünkü üstatları çıkıyor diyor ki Atatürk İngilizlerle Fransızlarla savaşmadı diyor. Zatı muhterem çıkıyor diyor ki bunlar Cumhuriyet bayramında vals yapıyorlardı. Bunlar tarihi değiştirmeye çalışıyorlar.

Bu tür saldırılar sadece M. Kemal Atatürk e değil bu vatan için gözünü kırpmadan cepheye giden 15 liklere, bebeğini kundakta bırakıp sırtında cephane taşıyan Anadolu kadınına, Allah Allah diye kurşunlara koşan Mehmetçikleredir. Kendi tarihine ihanet eden cibilliyetsiz bugün padişahım dediğinin yarın mezarına pisler.

M.Kemal'e karşı nötr duygular içerisindeyim .. Hatta haz etmediğimi de söyleyebilirim tabi bunlar duygusal bakış açımla ilgili lakin tarihte ki duruşunu sevsem de sevmesem de saygı duyuyorum ..
M.kemal'e bu tür başlıklarla saldıran yobaz sığırlara gelince, elimde olsa hepsini darağcında sallandırırdım ..

Dinci olmak ,dinsiz bir zavallı olmaktan iyidir..

İnsanları ötekileştirmek adına önyargılarına esir olanların, Özgürlük,eşitlik,saygı gibi kavramlardan bahsetmeleri ne kadar ahmakça bişey, diye düşünüyorum.

İşimize gelince özgürlük,saygı..
İşimize gelmeyince O öcü,bu böcü..

Dindar ve dinci kelimesi arasında nüans vardır. Dindar dinini yaşayan; dinci de çıkarlarının emrettiği şekilde dini kullanan, kötü niyetine dini alet edenler demektir.
Cahil bir değil iki değil...

Şu görseli bırakayım buraya.

Dinci olmak ,dinsiz bir zavallı olmaktan iyidir..

Ben kendimi zavallı olarak görmüyorum, sizin de haddinize değil diye düşünüyorum.

Sınırlarınızı bilerek ve üslubunuzu oda sıcaklığında muhafaza ederek yorum yazın bence. İstemediğiniz yerlere çıkabilir söyledikleriniz.

bir gazete neden tek bir kitleye hitap etmek ister ki? evrensel olmak, objektif olup her kesime hitap etmek varken. basın özgürlüğü adı altında böyle bir şerefsizliğe kim göz yumuyorsa .....

butun yorumlari tek tek okudum

konunun icerigini gereksiz buluyorum bu bir..

butun yorumlarda en sabit en has yorumu usta yapmis

sevgili Lethe nin paylastigi neyzen t. imzali siir ise resmen Bektasi tekkesine mensup olunmusluguyla beraber Kendisi zaten Bakirkoy Akil hastanesinde kalmis RAKI basta olmak uzere ickicinin onde gideni bir sahis

Cenazesi bile kaldirildiginda serseri/ve Sarhoslar esligiyle Defn edilmis

Kendisi Dine Inanmiyor ama Ataturkcuy(mūs) saygimimi kazancak simdi?

Digerlerine gelince..dinci ve dindarligin farki yada farki varmis gibi konuduyorsunuz?

Evet herkesin Islami nasil yasadigi Sahsi ilgilendirir

Bu dunyada davul zurna misali yasarim ederim ama Muslumanim ama Dinci degilim diyebiliyosada bu kendisinin kaybi

Kim olursan Ol. Ölūmū ve cennet ve cehennemi Unutma

hala oyle bir ideolojidesinizki sanki Ataturk yok ya hayat size zindan... aman Allahim hayat bir iskence misali

hadi diyelim Sen ve Baban o donemi gormedi ama buyik ihtimal Ninen yada ninenin anasi gordu

nasildi hayat..? Ataturklemi nefes alip verdiniz?

ister Dinci ol..ister Allahsiz ol

2 metre kefene seni sararlar.10 metre cukura koyarla
Alacaksin ozaman Ataturkculugu yok bilmem fethullahciligi yada Inancin artik her neyse

(Ben Musluman oldugum icin bu ornegi veriyorum)

Yazima soyle son vercem.. Saygi Duyulcak.Sevmek zorunda degilsin ama Saygi duymak zorundasin

Ne sen kalkip benim Allahima Dinime Kitabima laf soyleyebilirsin nede ben diyebilirim Ataturku bosver

Sectigin yolda yuru.Ama seninle Ayni yolda yurumeyenlerede kalkip "dinci..dindar...carttur byrttur diyemezsin"

Dedirtmem

Bukadar.

Sezen

Hangi saygı duyulacak? Dinsiz zavallılar diyen yorumu destekleyip hangi saygıdan bahsediyorsunuz, anlayamadım da?

ahmet kaya dinleyip, yusuf hayaloğlu fanı olan, nickinin altında devrimci yazan bir üyenin yorumları nasıl bu ölçüde zıt olabilir. ben trollendiğimizi düşünüyorum ya da bildiğin kavram karmaşasında boğulmuş bir alamancı :d

Yalanmi..Dinci kilifini takiyorsunuz..kotuymus gibi
ezik gibi..yobazlik gibi...

pardonda nufusu 99.9%musluman bir ulkedeniz. Musluman dogduk Siz neyden bukadar Gocunuyorsunuz??

Geri