Garip olacak bir durum yok. Mesela benim şirketim olsun. 4 dinden de çalışanlarım olsun. Hepsine de kendi dini inançlarına göre mesaj atılabilir. Tüm Müslüman aleminin denilebilir ya da tüm hristiyan aleminin Paskalya bayramı kutlu olsun denebilir. Bunu bir çok yabancı futbol kulubü yapabiliyor. Takipçileri ya da çalışanları sadece hristiyan diye yapmayacak anlamına da gelmiyor.hala dini özgürlükler kısıtlanmış ya da ayrımcılık yapılmış gibi yorumlaman garip cidden. adamın yaptığı şeyin bunlarla hiç alakası yok. ramazan tebriğini çıkar, hristiyanları ilgilendiren başka bir gün için mesaj atıldığını düşün. yöneticinin biri bizim hristiyan çalışanlarımız da var diye düşünmüş ve normal işleyişte olmayan bir tebrik mesajı atmış olsun, diğeri de aynı bu şekilde uyarıda bulunmuş olsun. ne olacaktı, adam tutuklanacak mıydı? adamın amatörlüğü veya şirketin bu tutumunun doğruluğu/yanlışlığı değil mesele, orada fikirler ayrışıyor olabilir, mesele adamın gözaltına alınması. bunu hukuken doğru buluyor musun?
Gözaltı konusunda hemfikiriz ama yukarıdaki postta dediğim gibi siz ya da ben olsaydım belki soruşturma açılır ve ilerleyen herhangi bir günde çağırırlardı gider ifade verirdik. O yüzden değerlendiren savcılık neyi düşünerek yaptı muamma.