Hatem
Elmas Üye
Ama işte asıl soru kürtçe konuştuğu için neden uyarı alıyor
Yabancı dilde konuşmak yasakmış. O yüzden
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Ama işte asıl soru kürtçe konuştuğu için neden uyarı alıyor
merhaba canım.birisi de konuyu eğip büküp kürt mağduriyetine getirmiş. kardeşim senin kürtçe konuşman sorun değil, kendi aranızda sabahtan akşama kadar kürtçe konuşabilirsiniz, hatta rüyanızda bile durmadan kürtçe mırıldanabilirsiniz bizi hiç ilgilendirmez. ancak türkçe bildiğin halde toplum arasında diğer insanların anlamadığı bir dilde konuşmak açık açık görgüsüzlük ve saygısızlıktır. bu kürtçe de olur, fransızca da, ispanyolca da, hangi dilin olduğunun bir önemi yok. konu sadece bundan ibaret adam etnik kökeninden girmiş, kürt tarihini etimolojisini açıklayacak neredeyse bize.
merhaba canım.
keşke beni etiketleseydin.
bilmen adına açıklama gereği duyuyorum
kürt değilim, senden daha türküm belki de ama konunun etnik kokenle alakası olmadığını.
dilin bütün bunların dışında tutulması gerktigini dusunuyorum.
konuda, konunun içinde tutarsızlıklar mevcut olduğunu dünden beri yapılan bir çok açıklamanın gerçeği yansıtmadığını vurguluyoruz. bu yüzden sana kurt bilgisi verdim.
seni öpüyorum umarım neyi haksız bulduğumuzu anliyorsundur.
Arjinin banlandığı gün atmış olduğu tüm mesajlar. Toplasan 5 kere Kürtçe yazmış. Bunlardan 3 ü “quro ” gibi nida cümleleri. 2 tane tam cümle var onlarda anlamı karşılasın diye kullanılan “deyim”ler. Türkçe karşılıkları yok.ban ve ban süresinin gereğinden fazla ağır olduğunu biz de savunuyoruz. ancak forum ortamında zana isimli arkadaşın davranışının da doğru olmadığını objektif bir dille söylüyoruz. aslında konu o kadar basit ki çok gereksiz yere uzatılmış. bakın ben bulgarca üstelik kiril alfabesini kullanmadan latin harfleri ile yazabilirim hiçbir şey anlamazsın senin sülalene sövedebilirim, yedi ceddine de kayabilirim. bir söverim iki söverim, belki de sövmem normal konuşurum ama sonra forum yöneticisi biri olarak çıkıp dersin ki, kardeşim bir dur orada. senin konuştuğun dili kimse anlamıyor ne dediğini de bilmiyoruz, gel sen bizimle türkçe konuş, uyumu bozma. sonra ben de dinlemiyorum ve forumdan banlanıyorum. olayın özeti bu.
konunun kürtçe ile bir alakası yok, konunun diğer insanların anlamadığı bir dille yazılması durumu var. şimdi diyebilirsin ki ingilizce yazıyoruz ona neden kimse bir şey demiyor. en azından ingilizce evrensel bir dil, bana sövsen ben anlamasam başkası anlayıp görebilir. zaten hemen hemen herkesin de ingilizce seviyesi yarım yamalakda olsa anlayabilecek seviyede.