Zana (Arjin) ne kadar süre ile banlandı?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
iki kürt vatandaşın kendi aralarında kendi dilleriyle konuşmaları gayet doğaldır ancak konuşulan dili anlamayan insanların arasında bu yapılıyorsa bir nevi saygısızlıktır. benzer bir örnek vermek gerekirse londra'da yaşayan ve ingilizce bilen iki türkün kalabalık içerisinde türkçe konuşması gibi, dışarıdan hoş karşılanmıyor. bulunduğun ortama saygı görtermeli ve uyum sağlaman gerekir. ben de bulgarca biliyorum o halde kimse anlamıyor yazayım başlıkların altına, anana mı sövüyorum, bacına mı sövüyorum anlamayacaksın. yazdığım her cümleyi girip google translate edemeyeceğine göre demek ki hoş bir durum değil mi ? en basit görgü kurallarından birisidir bu. ban süresine gelince bana da biraz fazla geldi ilk sefer, ikaz edilmiş anladığım kadarıyla daha sonra uymayınca da banlanmış. ban süresi biraz daha kısa tutulup bir şans daha verilmeli.

Swat in bu kadar laf uzerine bugun acacagi bani suresize cevirmesi.. olan kizcagiza oldu.

konuyu iki gündür okuyorum mantıklı bir dayanağı olması açısından her mesajı es gecmeden,okumaya da çalışıyorum.
ortada bir kafa karisikligi söz konusu sanırım. keza yapılan her açıklamada suçun mahiyeti değişiyor.
dün turkiyede amed diye bir şehir yok dendi sonra propaganda dendi, sonra uyarılar ve devamı dendi vs vs vs, bir sürü şey yani.
bence bu tarz kararlar almadan önce tavrı netleştirmek lazım.
ülkede 16 milyon insanın konuştuğu, meclis çoğunluğunun yüzde onuna sahip bir halkın dilini yok saymaya çalışmak ya da bunu propaganda aracı görmek çok ( siz turkler nasıl diyorsunuz ) komik.
onun dışında bu durumu haklı gostemek adına, constantine vs örneği vermek de acemice düşünülmüş bir şey, kaldı ki aynı durumlar değiller.
bugun üzerinde yaşadığımız topraklarda sizinle beraber altiyuz yıldır yaşam suruyor bu halk.

konu sadece zana özelinde değil, herhangi bir dil kullanan kullanıcı özelinde de çok acımasızca.

Yabancı dilde şarkı yasak değil ama, bu ne biçim iş dkdjföl. Sanki yabancı dilde öykü yazılıyor, başlık açılıyor, uzunca yorum yapılıyor,.......
Çoğumuz burada arada bir bildiğimiz yabancı dillerde yazdık. Gereksiz bir banlama bence.
Yani ben burada artık ich möchte şiş köfte yazamayacakmıyım?

Cok karismak gibi olmasin, sadece cok uzadigi icin, bu kadar uzamasina da sasirdigim icin yazasim geldi. Swat'in anlatmaya calistigini israrla anlamamazliktan mi geliyorsunuz yoksa harbiden anlamiyor musunuz? Bence bazilarin anlamamazligi farkli sebeplerden, iste onu atin kendinizden. Mantikla bakin, duygusal degil, cunku alakasi yok aklinizdan gecen seylerle. Cok aksi insansiniz ya. Swat da hala cevap yaziyor sabir ve saygiyla.

birisi de konuyu eğip büküp kürt mağduriyetine getirmiş. kendinize mağduriyet yaratmak için pusuda bekliyorsunuz. kardeşim senin kürtçe konuşman sorun değil, kendi aranızda sabahtan akşama kadar kürtçe konuşabilirsiniz, hatta rüyanızda bile durmadan kürtçe mırıldanabilirsiniz bizi hiç ilgilendirmez. ancak türkçe bildiğin halde toplum arasında diğer insanların anlamadığı bir dilde konuşmak açık açık görgüsüzlük ve saygısızlıktır. bu kürtçe de olur, fransızca da, ispanyolca da, hangi dilin olduğunun bir önemi yok. konu sadece bundan ibaret adam etnik kökeninden girmiş, meclisteki masa sayısına, neredeyse kürt tarihinin etimolojisini açıklayacak bize.

Son düzenleme:
Adam diğer konuda açıklama yapmış bana niye demiyorsunuz sjsj

birisi de konuyu eğip büküp kürt mağduriyetine getirmiş. kardeşim senin kürtçe konuşman sorun değil, kendi aranızda sabahtan akşama kadar kürtçe konuşabilirsiniz, hatta rüyanızda bile durmadan kürtçe mırıldanabilirsiniz bizi hiç ilgilendirmez. ancak türkçe bildiğin halde toplum arasında diğer insanların anlamadığı bir dilde konuşmak açık açık görgüsüzlük ve saygısızlıktır. bu kürtçe de olur, fransızca da, ispanyolca da, hangi dilin olduğunun bir önemi yok. konu sadece bundan ibaret adam etnik kökeninden girmiş, kürt tarihini etimolojisini açıklayacak neredeyse bize.
merhaba canım.
keşke beni etiketleseydin.

bilmen adına açıklama gereği duyuyorum
kürt değilim, senden daha türküm belki de ama konunun etnik kokenle alakası olmadığını.
dilin bütün bunların dışında tutulması gerktigini dusunuyorum.

konuda, konunun içinde tutarsızlıklar mevcut olduğunu dünden beri yapılan bir çok açıklamanın gerçeği yansıtmadığını vurguluyoruz. bu yüzden sana kurt bilgisi verdim.

seni öpüyorum umarım neyi haksız bulduğumuzu anliyorsundur.

ayrıca bir daha @Serçe 'yi banlarsınız forumu hacklerim. kız sen de niye küfür ediyorsun ? ben küfür nedir bilmem mesela, bana küfür et dediklerinde çiçek isimleri sayarım.

• Öpücük
Tepkiler: ne
abiciğim kafanızı tam olarak ne karıstırıyor sizde benim kafamı çok karıstırıyorsunuz , kuralcı takılıyorum Kürt düşmanı oluyorum, bırakın eğlensinler diyorum otoriten yok senden admin mi olur tükçe bile yazamıyor bundan yöneticimi olur diyorlar- ne istiyorsunuz gadam siz ? bana bir diyin hele bende ona göre Swat ı göstereyim size. ben sizinle mutluyum sizden biri olmak istedim sizin ile eğlenmek dertlenmek konularınıza yazmak etiketlemek gülüşmek istedim- BEN bilmiyorum muyum Kural bu uyan uyan uymayanı da anında banlarım demeyi yapmadıgım bir şey mi sanıyorsunuz siz yada bize bunun aklı yetmez mi sanıyorsunuz ? kural ise kuralına göre oynıyalım o zaman ama bu seferde kalkıp bana demeyin çok değiştin diye. Ben burada dikta yönetimi hiç istemedim istemiyorum da sizlere rica ede ede iş yapmaya çalışıyorum

olayı çok başka yerlere getirdiniz, ben olayı çok başka yerlere getiririm şaşırır kalırsınız sabrımın son ramak noktasındayım size üstüne basa basa düşünüyorum henüz karar vermedim diyorum o fazla idi bu fazla idi o haksızdı bu bahtsızdı diyip diyip duruyorsunuz size göre şekil alamam ben kusura bakmayın..

merhaba canım.
keşke beni etiketleseydin.

bilmen adına açıklama gereği duyuyorum
kürt değilim, senden daha türküm belki de ama konunun etnik kokenle alakası olmadığını.
dilin bütün bunların dışında tutulması gerktigini dusunuyorum.

konuda, konunun içinde tutarsızlıklar mevcut olduğunu dünden beri yapılan bir çok açıklamanın gerçeği yansıtmadığını vurguluyoruz. bu yüzden sana kurt bilgisi verdim.

seni öpüyorum umarım neyi haksız bulduğumuzu anliyorsundur.

ban ve ban süresinin gereğinden fazla ağır olduğunu biz de savunuyoruz. ancak forum ortamında zana isimli arkadaşın davranışının da doğru olmadığını objektif bir dille söylüyoruz. aslında konu o kadar basit ki çok gereksiz yere uzatılmış. bakın ben bulgarca üstelik kiril alfabesini kullanmadan latin harfleri ile yazabilirim hiçbir şey anlamazsın senin sülalene sövedebilirim, yedi ceddine de kayabilirim. bir söverim iki söverim, belki de sövmem normal konuşurum ama sonra forum yöneticisi biri olarak çıkıp dersin ki, kardeşim bir dur orada. senin konuştuğun dili kimse anlamıyor ne dediğini de bilmiyoruz, gel sen bizimle türkçe konuş, uyumu bozma. sonra ben de dinlemiyorum ve forumdan banlanıyorum. olayın özeti bu.

konunun kürtçe ile bir alakası yok, konunun diğer insanların anlamadığı bir dille yazılması durumu var. şimdi diyebilirsin ki ingilizce yazıyoruz ona neden kimse bir şey demiyor. en azından ingilizce evrensel bir dil, bana sövsen ben anlamasam başkası anlayıp görebilir. zaten hemen hemen herkesin de ingilizce seviyesi yarım yamalakda olsa anlayabilecek seviyede.

ban ve ban süresinin gereğinden fazla ağır olduğunu biz de savunuyoruz. ancak forum ortamında zana isimli arkadaşın davranışının da doğru olmadığını objektif bir dille söylüyoruz. aslında konu o kadar basit ki çok gereksiz yere uzatılmış. bakın ben bulgarca üstelik kiril alfabesini kullanmadan latin harfleri ile yazabilirim hiçbir şey anlamazsın senin sülalene sövedebilirim, yedi ceddine de kayabilirim. bir söverim iki söverim, belki de sövmem normal konuşurum ama sonra forum yöneticisi biri olarak çıkıp dersin ki, kardeşim bir dur orada. senin konuştuğun dili kimse anlamıyor ne dediğini de bilmiyoruz, gel sen bizimle türkçe konuş, uyumu bozma. sonra ben de dinlemiyorum ve forumdan banlanıyorum. olayın özeti bu.

konunun kürtçe ile bir alakası yok, konunun diğer insanların anlamadığı bir dille yazılması durumu var. şimdi diyebilirsin ki ingilizce yazıyoruz ona neden kimse bir şey demiyor. en azından ingilizce evrensel bir dil, bana sövsen ben anlamasam başkası anlayıp görebilir. zaten hemen hemen herkesin de ingilizce seviyesi yarım yamalakda olsa anlayabilecek seviyede.
Arjinin banlandığı gün atmış olduğu tüm mesajlar. Toplasan 5 kere Kürtçe yazmış. Bunlardan 3 ü “quro ” gibi nida cümleleri. 2 tane tam cümle var onlarda anlamı karşılasın diye kullanılan “deyim”ler. Türkçe karşılıkları yok.

Öyle aman aman kural ihlali, aman aman sürekli başka bir dil ile konuşma yok yani. Olay anlatıldığı gibi değil. Fazla zıplıyordu Arjin, indirdiler.

Yoksa tabii ki hepimiz burada birbirimizi anlayabileceğimiz bir dil ile konuşalım. Buna kimsenin itirazı yok ama kimsenin kimseyi anlamadığı bir yazım da yaşanmadı forumda.

Papağan gibi aynı şeyleri tekrar etmekten yoruldum. Algılayabilmek cidden artık sizin meziyetiniz.

Gidiyom ben.

IMG_1549.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG_1548.jpeg
    IMG_1548.jpeg
    40.5 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_1547.png
    IMG_1547.png
    126 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_1546.png
    IMG_1546.png
    122.6 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_1545.jpeg
    IMG_1545.jpeg
    45.2 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_1543.jpeg
    IMG_1543.jpeg
    46.6 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_1542.png
    IMG_1542.png
    133.2 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_1544.jpeg
    IMG_1544.jpeg
    43.8 KB · Görüntüleme: 10
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri