Zana (Arjin) ne kadar süre ile banlandı?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlanan üyelerin ne kadar süre ile banlandığı, yönetici tarafından duyuru panosuna yazılıyordu. Bu sefer bu konuda bir bilgilendirme göremedim. Neden?

Konuyu kitleyip cevap hakkı tanımayacak olma ihtimalinize binaen de peşin olarak şunları soruyorum.

Arjin eğer “Uyarıları dikkate almadığı” gerekçesi ile banlandıysa daha önce defalarca kez küfür eden, ve uyarılan hatta uyarı maksatlı banlanan üyeler son küfürlerinde 1-2 hafta banlandılar.

Arjin ne kadar süre ile banlandı?

1-2 haftadan fazla ise neden genel uygulamanın dışına çıkıldı? Ana avrat birden fazla kez küfredenler uyarılmalarına rağmen neden 1-2 hafta banlanı, burada daha fazla bir süre öngörüldü?

Mevzu uyarıya uymamaksa 1-2 hafta olmalı daha fazlası ise mevzu uyarıya uymamak değil Kürtçedir.

Genel uygulama olan ban süresü hakkında bilgilendirme neden yapılmadı bu kez?

Ban panosu orda bakabilirsiniz, işkembeden sallamıyorum.

@Swat başta olmak üzere

@Lefty , @yoSun , @No Pasaran ?

Son düzenleme:
Ban süresine ilişkin açıklamayı bekliyorum. Diğer konuda yaptığın açıklamayı okudum.
süre belli değil şu anlık 3 ay attım, kısayada bilir uzaya da bilir karar vermedim şimdi diyeceksin neye göre karar vermedin buna, daha önce hiç yaşanmadı bu durum onun için süre belli değil belki emsal bir karar olur banı süresize çevrilir, belki de kişi ile tekrar iletişim kurulup durum anlatılır hemen ban açılır dediğim gibi karar vermedim. Bunu bir ban gibi değil de bir uyarı olarak düşünün.

süre belli değil şu anlık 3 ay attım, kısayada bilir uzaya da bilir karar vermedim şimdi diyeceksin neye göre karar vermedin buna, daha önce hiç yaşanmadı bu durum onun için süre belli değil belki emsal bir karar olur banı süresize çevrilir, belki de kişi ile tekrar iletişim kurulup durum anlatılır hemen ban açılır dediğim gibi karar vermedim. Bunu bir ban gibi değil de bir uyarı olarak düşünün.
3 ay cok kral biz onu 3 gùn yapalim

3 ay çok ağır değil mi? Bence uyarı olarak 3 gün verilmeli. Yani kız sadece kurala uymadı ve diretti. Bence bu kararını gözden geçirmelisin. O kadar küfür, hakaret bile 3 ay olmadı.
dediğim gibi on tarihe bakmadan attım, belkide daha azdır yani ban olarak değil suspend olarak düşünün, o yüzden panoya da yazmadım zaten çünkü kararsızım bu konuda. belki de konusurum durumu anlatırım karsılıklı anlaşırız banı açılır şu an bunu bilmiyorum hepsi bu kadar yani

Ayrıca nerede propaganda yaptığı ya da buna binaen yazılan bir mesajını ben de göremedim. Lütfen şeffaflık olması adına, propaganda yaptığı mesajı da bize gösterirseniz altında başka sebep aramayalım. Açılmasından yanayım.

Son düzenleme:
Yani konuya dahil olmak istemiyorum gerçekten ama 3 ay çok fazla değil mi?

İş hayatımda ve sosyal hayatımda Kürt ve Zaza çok arkadaşım var. Kürtçe ve Zazaca hususunda durum gerçekten zannettiğiniz gibi değil @Swat bey.

Uzun uzun yazmak isterdim ve gönlünüz de ferahlar diye düşünüyorum ama elbette beni de tanımadığınız için sözüm ne kadar itibarlı olur bilemiyorum.

Annesi Türkçe bilmeyen dostlarım var ve mecburen Kürtçe veya Zazaca konuşuyorlar. Türkçe bilmesine rağmen kendi aralarında Kürtçe konuşabiliyorlar ve bunun bir mahsuru yok. Devlet bile Kürtçe yayın yapan kanal açmışken bizim bu devirde bunu yasaklamamız doğru değil. Bana biraye min denildiğinde hoşuma gidiyor mesela. Öğrenebildiğim kadar onların dilinde cevap vermek, diyalog kurabilmek çok güzel bir şey. Bir dili kullanmak neden propaganda olsun ki? Eskisi gibi değil artık bazı şeyler. İnsanların kalbine inerseniz onları anlayabilirsiniz.

3 ay çok fazla. Kürtçe veya diğer yabancı dillere bu şekilde yaklaşmamalı. Bir çoğumuzun kullanıcı adı bile yabancı dilde. Ne mahsuru olabilir ki? Bunu düzeltmeliyiz bence.

sizi anlıyorum lakin siz beni neden anlamadığınızı anlamıyorum :) yada ben kendimi size yeterince ifade edemiyorum bu konu gereğinden fazla uzadı, ve artık ciddi ciddi işime gücüme engel olmaya başladı sizlere saygım sonsuzdur severim sayarım konunun kürtçe ile alakası yok yabancı dilin sürekli konusulması ve bunu uyarımza rağmen devamlılığının olması kişi umursamaz tavırlarla haraket etmesinden dolayı uyarı amacı ile banlanmıştır süresi belli değildir, 3 ay o an ki tarih rasgele atılmıştır açılabilir yada sınırsıza çevirilebilir başka da bir şey yazmayacağım herkese iyi günler hayırlı işler.

sizi anlıyorum lakin siz beni neden anlamadığınızı anlamıyorum :) yada ben kendimi size yeterince ifade edemiyorum bu konu gereğinden fazla uzadı, ve artık ciddi ciddi işime gücüme engel olmaya başladı sizlere saygım sonsuzdur severim sayarım konunun kürtçe ile alakası yok yabancı dilin sürekli konusulması ve bunu uyarımza rağmen devamlılığının olması kişi umursamaz tavırlarla haraket etmesinden dolayı uyarı amacı ile banlanmıştır süresi belli değildir, 3 ay o an ki tarih rasgele atılmıştır açılabilir yada sınırsıza çevirilebilir başka da bir şey yazmayacağım herkese iyi günler hayırlı işler.
Bu kadar kişi aynı şeyi anlayamıyor olamaz değil mi? Hayır biz seni anlıyoruz sen bizi anlamakta zorluk çekiyorsun. Bunun nedenlerini sana bırakıyorum.

Bu konudaki soru çok yalın. Daha da yalınlaştırayım.

Serçe küfür etti ve 1 hafta banlandı. Sonra Serçeyi uyardınız Serçe küfür etme diye. Hatta 1 haftalık ban da uyarıydı.

Sonra Serçe tıpkı Arjin gibi uyarınızı dinlemedi ve tekrar küfür etti uyarılmasına rağmen tekrar bir hafta banlayıp tekrar uyardınız.

Sonra Serçe tekrar küfür etti. Tekrar 1 hafta banladınız.

Emsal var yani.

Ha ama sen Kürtçeyi ve Kürtçe konuşmayı küfürden daha ağır yaptırımı olması gereken bir konu olarak görüyorsan orası başka.

Ben de daha fazla anlatamayacağım, işim gücüm var. Algılayıp algılayamamak artık sizle alakalı.

üstadım, düşünmeme fırsat veriniz lütfen bir ölçeyim biçeyim hala diyorum ki süre afaki atıldı belki konusup acacağım siz şimdide süreye takılıp diğer banları süzgeçten geciriyorsunuz ben o an o tarihi attım ama kafam da ne kadar olacağını planlamadım konuyada yazdım az önce henüz karar vermedim. bu kadar.

Serçeeeeeee :@ Kız sen niye küfür ediyosun :@@@@ Sen küfür mü ettinnnnn? Seni varya mahvederim haaaa.

• Öpücük
Tepkiler: ne
Geçen yaz beni de banladılar 2 3 ay foruma giremedim cezam ise sürekli hakaret ve küfürdü gittim omenle konuştum l aracı oldu ve açıldı gerekli bilgiler kişilerde mevcuttur. Bilemeden yorum yapmayın

Zana’ya kürtçe konuşma yazma dendi ve uyarılara uymayıp devam ettiği için mi banlandı? yoksa kürtçeyi kullanarak propaganda mı yaptı? İlki ise insanlar başka dil kullandıkları için banlanamazlar heralde diye düşünüyorum

Zana’ya kürtçe konuşma yazma dendi ve uyarılara uymayıp devam ettiği için mi banlandı? yoksa kürtçeyi kullanarak propaganda mı yaptı? İlki ise insanlar başka dil kullandıkları için banlanamazlar heralde diye düşünüyorum

Kürtçe konuştuğu için değil bunda ısrar ettiği için, uyarılara uymadığı için. Tabii işin içine Kürtçe konuştuğu için banlandı mağduriyeti girince konu hassaslaşıyor. Banı da açılır diye tahmin ediyorum.

Kürtçe konuştuğu için değil bunda ısrar ettiği için, uyarılara uymadığı için. Tabii işin içine Kürtçe konuştuğu için banlandı mağduriyeti girince konu hassaslaşıyor. Banı da açılır diye tahmin ediyorum.
Ama işte asıl soru kürtçe konuştuğu için neden uyarı alıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri