Yüzde 95' in müslüman olduğu bir ülkede ateist olmak

Konu sahibi son olarak 3004 gün önce görüldü
" Ateist " en anlamsız, en itibarsız, en kibirli ha bir de en komik kelime :)))

Şüheda hanım da eşek beyin kadın versiyonu :) benden daha itici ilk forum üyesi olabilir. Nedense bütün kötülükler en çok inançlı olduğunu söyleyen kişilerden geliyor.

Şüheda hanım da eşek beyin kadın versiyonu :) benden daha itici ilk forum üyesi olabilir. Nedense bütün kötülükler en çok inançlı olduğunu söyleyen kişilerden geliyor.

Sizin inanlarla ne derdiniz var bakın biz inanmayanlara doğru dürüst cvp dahi vermeden geçiştirmeye çalışıyoruz aynı anlayış sizde neden yok! Aslında siz de içten içe ruhunuzun huzursuzluğunu hissediyorsunuz :))

Sizin inanlarla ne derdiniz var bakın biz inanmayanlara doğru dürüst cvp dahi vermeden geçiştirmeye çalışıyoruz aynı anlayış sizde neden yok! Aslında siz de içten içe ruhunuzun huzursuzluğunu hissediyorsunuz :))

Hanfendisi size Fernando Pessoa dan Huzursuzluğun Kitabını tavsiye ediyorum, diyeceklerim bu kadar.

Okuduğu duanın anlamını bilmeyen müslüman mı olur :)
Ne %95 i Allah aşkına %5 i geçmez

Bilmemek mesele değil, bilmek daha güzel elbette..

Önemli olan temiz bir kalple Allah’a karşı sevgi ve takvadır..

Okuduğu duanın anlamını bilmeyen müslüman mı olur :)
Ne %95 i Allah aşkına %5 i geçmez

Bilgi kibirlendirir, sevgi ise geliştirir.. ;)
Keşke siz de bilmeseydiniz ama inanç kardeşlerinize karşı daha sevgi dolu olsaydınız..

O zaman zaten bilmiş ve bildiğini de yapmış olurdunuz. Çünkü İslam her şeyden önce sevgi ve merhameti emreder. Kibri tamamen yasaklar. Öğrendiğimiz her yeni bilgi Allah’a duyduğumuz sevgiyi arttırmıyorsa o bilgi bilgi midir ki?

Allah insanların bilgisine değil ameline bakar.. Bilmek önemli ama bildiğin seni daha iyi biri yapmıyorsa bence o bilgiyi al çöpe at..

Şirk konusu dışında bilmemek üzerinden iman ölçülemez. Kimse kimsenin imanına karar veremez. Bilgi din istismarını sona erdirir elbette herkes bilsin ama bu tarz yargılamalar çok çirkin..

İnsan vasfını taşıması daha önemli benim için.

Bilgi kibirlendirir, sevgi ise geliştirir.. ;)
Keşke siz de bilmeseydiniz ama inanç kardeşlerinize karşı daha sevgi dolu olsaydınız..

O zaman zaten bilmiş ve bildiğini de yapmış olurdunuz. Çünkü İslam her şeyden önce sevgi ve merhameti emreder. Kibri tamamen yasaklar. Öğrendiğimiz her yeni bilgi Allah’a duyduğumuz sevgiyi arttırmıyorsa o bilgi bilgi midir ki?

Allah insanların bilgisine değil ameline bakar.. Bilmek önemli ama bildiğin seni daha iyi biri yapmıyorsa bence o bilgiyi al çöpe at..

Şirk konusu dışında bilmemek üzerinden iman ölçülemez. Kimse kimsenin imanına karar veremez. Bilgi din istismarını sona erdirir elbette herkes bilsin ama bu tarz yargılamalar çok çirkin..

Ya kardeşim ne anlatıyorsun ya ?
İnandığın dine bilgili olunca niye kibirli olasın. Ne alakası var ya.

Ben ayrıca hepsini biliyorum dememişim. Kendimi de o %5lik kısıma koymadım. Sırf yani konuşmak için konuşuyorsunuz ya. :)

Din kardeşlerime sevgisiz olduğumu sana kim söyledi ? Kuşlar mı ?

Neyse çok gereksiz ve bir o kadar saçma bir polemiğe çekmeye çalışmışsın beni. Bu tarz saçmalıklara zaman ayırıp cevap verecek vaktim yok.

%95 musluman olsa dünyanın en güzel yeri ülkem olurdu.
Ama adama kelime-i şahadet'in anlamını soruyorsun mal gibi bakıyor. Zaten çoğu doğru da soyleyemiyor. Kekeliyor. Öğle namazı kaç rekat diye sorduğunda doğru cevap verenlerin oranı %10 bile değil.

Sen kimsin de yaradanına inanmıyorsun, ey utanmaz...

2447333_o397d.jpg

%95 musluman olsa dünyanın en güzel yeri ülkem olurdu.
Ama adama kelime-i şahadet'in anlamını soruyorsun mal gibi bakıyor. Zaten çoğu doğru da soyleyemiyor. Kekeliyor. Öğle namazı kaç rekat diye sorduğunda doğru cevap verenlerin oranı %10 bile değil.

Kelime-i şahadetin anlamını ve öğle namazının rekatını bilmekle dünyanın en güzel ülkesi olmak arasındaki korelasyonu çözemedim. Saf güzelliğin gerçek islam ile ilişik olduğunu düşünmen garip, sanırım alkollüydün.

Geri