Yobaz biriyle evlenir miydiniz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ülkede kimse sorarsanız sorun yobaz nedir deyin hemen akıllarına tarikatçılar, siyasal islamcılar, sakallı takkeli kişiler gelir. Tarikatçılara sorsak kemalistler ya da chp’liler der. Milliyetçilere sorsan ırkından olmayana der. O yüzden yobazın kelime anlamını bilmezler. Yobazın en basit haliyle kendi bildiğini tek doğru sanan ve başka fikirlere kapalı olan kişidir desem durup düşünür sadece. Tabi idrak edebilirse.

Biz ülke olarak aslında kültürel olarak yobazız. Her zaman haklı olan biz olalım istiyoruz. Bizden olmayan haksızdır. Bizim için tek doğru bizim düşüncemizdir deriz. Yani cumhuriyetçisi, milliyetçisi, siyasal islamcısı veya tarikatçısı herkes kendi bildiğini doğru kabul eder. Başka bir ırka, renge ve düşünceye saygı göstermez. O derece yobazız. Kendi düşüncemizde bir yobazla evleniriz malumen.

Son düzenleme:
yobaz nasıl bişeydi
pis akapeli mi
hadi ya

Her malın bir alıcısı olur, neden olmasın.

Ben yobazım zaten. Yobazlığı sadece dini algılamayın. Fakat ben benimle evlenir miydim? Hayır. Çünkü benimle çok güzel bir fülörtük olup güzel yer içersiniz fazlası değil çünkü uruhum böyle istiyö.

Pek tabii yobaz kelimesine bakınca, yaramaz, zıpır kimse.

Geri