Yeni Küba.. Yeni Türkiye...

Konu sahibi son olarak 1279 gün önce görüldü

Aidsden milyonlar ölmüş, anneden bebeğe geçmiş milyonlarca bebeklerin ölümü.. bu haber tek küba için değil tüm dünyayı mutlu eden bir haber. Adamların başarma sebebleri tamamen sosyalizm mücadelesinde ki azimleri ve hırslarıdır. Avrupa ülkeleri yada ilaç firmaları sürekli ilaç tedavisi gören hastalığın tedavisini bulmuyorlar.. çünkü sürekli ilaç gelirleri vb.

Kartal kardesim sen ulkenin ayibini baska yonlerden de gostere bilirdin. Oruclukta orucla dalga gecer gibi oluyo paylasimin. belki aklinda hic kotu dusunce yoktu paylasirken alay etmek degildi belki, ben bilmem bunu, kalpleri en iyi Allah bilir. Ama burdan bakinca ey muslumanlar siz gerizekalisiniz orucla ugrasiyosunuz, gidin okuyun sadece oruc felan tutmayin gibi okunuyo malesef :(

hayır ya ben neden insanın orucunu sorguluyayım. burada din ile kandırılan türkiyeden bahsediyorum. yaşamlarını insanlık için adamış bir ülke. ve dini duygularla halkını kandıran türkiye. beni aslında anlarsın sanmıştım sen:) sağlık olsun niyetim kötü değil bunu bil lütfen

Rabbim sen büyüksün ..
Dışarıdaki saldırırlardan çok içimizdekilerin saldırısı ne acı ne utanç verici..

Aidsden milyonlar ölmüş, anneden bebeğe geçmiş milyonlarca bebeklerin ölümü.. bu haber tek küba için değil tüm dünyayı mutlu eden bir haber. Adamların başarma sebebleri tamamen sosyalizm mücadelesinde ki azimleri ve hırslarıdır. Avrupa ülkeleri yada ilaç firmaları sürekli ilaç tedavisi gören hastalığın tedavisini bulmuyorlar.. çünkü sürekli ilaç gelirleri vb.

Küba'ya tü kaka mı dedik?

Oruç tutmazsak ülke daha mı ileri gidecek anlamadım ben sizi

Yahu aslında seni anladım ama örneğin biraz abest olmuş,yoksa Kübadaki yönetimin nasıl olduğunu tutumunun nasıl olduğunu İsrailin Filistine saldırdığı zamanlar en büyük müslüman devletler bile israile peşkeş çekerken.Küba israili tanımadı,ama sevgili kardeşim sence bu toplum sosyalizmi kaldırabilirmi hoşgörü sıfırın altında eksilerdeyken (:
En ufak birşeyde hemen etiket vuruluyor. Geçmiştede böyledi gelecektede böyle olacak sağlam temelimiz yok çünkü

Elbette doğru söylüyorsun. :) Herhalde gerçek islam bizim ülkede olmadığını kabullenemiyorlar. ama tekrar söylüyorum ben. dini duygularla alay etmek söz konusu asla değildir. Mesele insanların yaşamlarının içinde dini istismar olmadan nasıl yaşandığını ön planda tutmak. yoksa bende Müslümanım El hamdüllah. Oruc tutmadığım halde böyle soruyuda sorma gibi saçmalığımında olmayacağınında farkındayım.

hayır ya ben neden insanın orucunu sorguluyayım. burada din ile kandırılan türkiyeden bahsediyorum. yaşamlarını insanlık için adamış bir ülke. ve dini duygularla halkını kandıran türkiye. beni aslında anlarsın sanmıştım sen:) sağlık olsun niyetim kötü değil bunu bil lütfen

iyide ben yagilamadim ki ben diyom ki burdan boyle okunuyo bu paylasim yanlis anlasilicak keske baska seyle kiyaslasaydin diyom :( ateist olup olmaman bile beni ilgilendirmez ki, bi zamanlar bende ateist olmusum simdi burda kimseye ders veremem. sadece dine ait kotu seyler gorunce bozuluyo insan. :( bide kiziyo haliyle karsisindakini dovmek bile istiyo haberin ola :(

Elbette doğru söylüyorsun. :) Herhalde gerçek islam bizim ülkede olmadığını kabullenemiyorlar. ama tekrar söylüyorum ben. dini duygularla alay etmek söz konusu asla değildir. Mesele insanların yaşamlarının içinde dini istismar olmadan nasıl yaşandığını ön planda tutmak. yoksa bende Müslümanım El hamdüllah. Oruc tutmadığım halde böyle soruyuda sorma gibi saçmalığımında olmayacağınında farkındayım.

Neyse kardeşim başta tam olarak ne demek istediğini anlayamadım,sonradan asıl anlatmak istediğin şeyi.Aman dikkat et etiket vurmalar başlayacaktır hatta istersen süre tut 2 saate kalmaz konu kapanacaktır :T:
iyi günler (:

Mesele küba değil hala anlamıyor musun?

Elbette insanların dini duygularını yada düşüncelerini paylaşmıyorum. Siyasi hareket ve ülkenin halkına yansıttığı durumlar söz konusu. Küba halkı din üzerinden hiç bir zaman halkına karşı bir etki yaratılmamıştır. Adamların söz konusu mücadelesi yaşamlarla alakalı olmuştur. Ben ülkemi eleştiri yapmayacaksam, yanlışları yada izledikleri politikaları yanlış olduğun soylemeyeceksem neden varız biz bu ulkede? Geçin bu işleri, insanlar üretiyorlar. sen yerinde sayıyorsun. Yıllardır halkı kandırdınız kandırmayada devam ediyorsunuz. Biraz uzaklaşın cehaletten. Ülkenin ayıbını gosterdim ben. Vatandaşın bir sorgulamasını da değil. Geniş düşünseydin zaten gorebilirdin dostum:) İYİ Akşamlar sana.

Herkesin düşünce gücü iradesi var , kimseye sen müslüman olcan diye zorlama yok bu ülkede buna rağmen ateistler sizde şöyle din olunca böyle deme cürretini kendinde buluyorlar işte benim tepkim bu .Kimse beni yönlendiremez dinimede laf edemez bitti ...Ülkeyi eleştirebilirsin ama burda 1500 yıllık dini eleştirmen bunun hakkında dalga geçmen bi topluluğa karşı geldiğin anlamına geliyor , ezilirsin dikkat et .Cehaletin büyüğü ne biliyo musun onda var deyip bende neden yok diyenler ? Yoktan var eden sadece Allahtır , sende çalış yap önüne gelmesini bekleyipte neden onda var bende yok demeyle hiç bişey olmaz .Kısacası senden bi bok olmaz bu kafayla

Herkesin düşünce gücü iradesi var , kimseye sen müslüman olcan diye zorlama yok bu ülkede buna rağmen ateistler sizde şöyle din olunca böyle deme cürretini kendinde buluyorlar işte benim tepkim bu .Kimse beni yönlendiremez dinimede laf edemez bitti ...Ülkeyi eleştirebilirsin ama burda 1500 yıllık dini eleştirmen bunun hakkında dalga geçmen bi topluluğa karşı geldiğin anlamına geliyor , ezilirsin dikkat et .Cehaletin büyüğü ne biliyo musun onda var deyip bende neden yok diyenler ? Yoktan var eden sadece Allahtır , sende çalış yap önüne gelmesini bekleyipte neden onda var bende yok demeyle hiç bişey olmaz .Kısacası senden bi bok olmaz bu kafayla

Açtığım konun islam yada ateizm ile alakası yoktur. Ülkenin düşünce sistemiyle alakalıdır.

Ateist olsan yemediğin halt kalmayacak demek ki. Allah mı seni bu kadar zorluyor da tutuyorsun kendini evladım. Kendinizi, yapmak istediğiniz ama aslında yapamadığınız gizil şeyleri bu kadar açığa vurmayın.

Aynen ateist olsam yemedğim halt kalmaz neyseki Elhamdülillah Müslümanım ve Allahın yasaklarından kaçabildiğim kadar kaçıyorum , ama senin yanlış bildiğin birşey var benim yapmak istediğim değilde ateist olsaydım olacağım birşeyi açığa vurdum ;)

Açtığım konun islam yada ateizm ile alakası yoktur. Ülkenin düşünce sistemiyle alakalıdır.

Düşünce sistemini din üzerinden yapma , Atatürk laik devleti kurdu dinle devlet işlerini ayırdı seyasetle dini birbiriyle kıyaslama , bu arada tüm müslümanları akp sananlarda varmış işte bu cehalet

Akp'li değilim Elhamdülillah Müslümanım ,
İnce çizgiler önemlidir dikkat et ..
Sende var ise o bahsettiğin beyin
'her sakallıyıda deden sanma ' :cici:
he emınım akpli deilsindir emınım dort dortluk bır muslumansındır.

Aynen ateist olsam yemedğim halt kalmaz neyseki Elhamdülillah Müslümanım ve Allahın yasaklarından kaçabildiğim kadar kaçıyorum , ama senin yanlış bildiğin birşey var benim yapmak istediğim değilde ateist olsaydım olacağım birşeyi açığa vurdum ;)

iyi ki ateist değilsin.

çevrenin verilmiş sadakası varmış.

Bundan banane , seninle şuan muhatap olmamın sebebi dalga geçmeye çalışman sen kimsin napıyosun ba na ne

tetikte bekleme , pusuya yat biraz çok çabuk saldırıyosun.
şimdilik bunu öğrenmen yeterli. benimlemuhatap olup olmaman zerre umrumda değil
buda öğrendiğin ikincibilgi olsun.

tetikte bekleme , pusuya yat biraz çok çabuk saldırıyosun.
şimdilik bunu öğrenmen yeterli. benimlemuhatap olup olmaman zerre umrumda değil
buda öğrendiğin ikincibilgi olsun.

Benden kaypak olmayı bekleme , karakterim buna uygun değil .Neysem oyum ve nabza göre şerbet veriyorum ;)

Garson bize iki çay haketti serseri :)

Geri