Yeni Küba.. Yeni Türkiye...

Konu sahibi son olarak 1281 gün önce görüldü

nabza göre şerbet vermenin alt mesajıdır kaypaklık

3 oldu .

Ben adamına göre muamele yapıyorum istersen 999 olsun senden öğrenecek hiçbişeyim yok kendimede yeterim sanada varsa başka problemin söyle yoksa senin 999 a kadar saymanı dinlemeyeceğim :)

zülfü livanelinin kitabına başladım bugün , serenad

çok güzelmiş. geç kalmışım okumakta ,olsun diyorum zararın neresinden dönersem kardır..

Bu polemiklere hiç girmek istemiyorum (ha korktugumdan değil bazı arkadaşların gözlerine taktıkları at gözlüklerinden kurtulamadıkları için) ama açılan konu ve yapılan yorumlar birbirini ne kadar tutmuyor. Ya orucluyken okudu bazı arkadaşlar ya da cidden boş konuşup polemik yaratmak için.
Konuyu nasılda ateistliğe, dine , kadar getirdiniz pes dogrusu.

[T.T];2588446' Alıntı:
he emınım akpli deilsindir emınım dort dortluk bır muslumansındır.

Dörtdörtlük müslüman değilim maalesef ,
Lakin katii ve kesin emirleri bilirim ..
Ben uygulayamıyorum diye haram ve helal çizgisini sizler gibi esnekleştirmiyorum .
Olay bundan ibaret .
Üslubunuda hiç ama hiç sevmiyorum !

Sen bu ulkeyi bu kadar hafife alip bu kadar komik bi kiyaslama yapamazsin. Yasadiginiz ulkenin kiymetini bilin biraz.

Ülkeye sağlık açısından giydirecekseniz belirtmek isterim ki bi çok ülkenin doktoru gelip bizim hocalarımıza yalvarıyor ameliyat tekniği öğrenmek için.
Misal göz ameliyatlarında dünya literatürüne gazi tekniği diye geçmiş teknik var.
Sen şimdi oraya kübadan bilim adamının, türkiyeden ev hanımının cümlesini alırsan adil bi kıyaslama yapmış olmazsın.
Bence önce şunu sorgulamalıyız? Ben ne yapıyorum?

Klasik Kartal konusu. Bu zamana kadar hiç kimse bu çocuğun hangi düşünceyi savunduğunu çözemedi ;p Çok karışıksın be kardeşim.

benim konuyla bi alakam yok
11 SIR MUHARREM(4)t yarışta 11.ci olmuş
sebebini sormaya geldim. hani iyi koşuyodu lan bu at?

Sağlık konusunda Küba ile Türkiye'yi kıyaslamak biraz zorlama olur. Küba sağlık konusunda dünyanın en ileri ülkesidir ve bu gelişimini de sosyalizm ile yönetilmesine borçludur. Çünkü doktorlara şu kadar hasta bakacaksın, ameliyat edersen şu kadar puan kazanacaksın gibi saçma salak şeyler dayatılmaz orada. Hastanelerin tamamı kamu hastanesi olduğundan kar amaçlı hizmet yapılmaz ve hastaya müşteri gözüyle bakılmaz.

Türkiye daha baş ağrısı için bir ağrı kesici bile üretemezken adamlar gitmiş aids'in bulaşmasını önleyen aşı yapmış. İnsanlık için büyük bir hizmettir bu.

Bizim memleketimizde Colomb'un Küba'da cami görüp görmediği günlerce tartışılırken adamlar ilerlemelerine devam ediyorlar... Olması gereken de bu. Dilerim daha fazla ilerleme katederler ki ben edeceklerine inanıyorum.

Ülkede ki hastane sektoru hastaları musteri gozuyle bakmaktan dolayı mı kıymet bileceğim. ben burda ülkelerin nasıl ilerlediğini gosteriyorum bizim nerde saydığımızı gosteriyorum. Bugun Mersin Akkuyu nukleer santralleri yapılırken, o santrali savunurken başka ülkeleri ornek gostermiyor muydunuz? bu ulkede var. şu ulkede var diye... şuanda neden Küba nın sağlık sektorunde ki ilerliyişini ve ülkemizin geri sınıfta kaldığını ve boş şeylerle uğraştığını gormek istemiyorsunu. Biraz bakış açısı yaratın.

Sen bu ulkeyi bu kadar hafife alip bu kadar komik bi kiyaslama yapamazsin. Yasadiginiz ulkenin kiymetini bilin biraz.

Guzel soyluyorsun da ulkenin kendisi insanlara kıymet ve değer vermediği sürece ben neden seveyim? Bugun siyasi politikaları bile halkı kandırmaya yonelik hareketler yaptığı sürece bu ulke sevilir mi. ülkemizi seviyoruz. insanlarını daha çok seviyoruz. fakat politikalarını ve siyasi boyut anlamında nefret ediyoruz.

Guzel soyluyorsun da ulkenin kendisi insanlara kıymet ve değer vermediği sürece ben neden seveyim? Bugun siyasi politikaları bile halkı kandırmaya yonelik hareketler yaptığı sürece bu ulke sevilir mi. ülkemizi seviyoruz. insanlarını daha çok seviyoruz. fakat politikalarını ve siyasi boyut anlamında nefret ediyoruz.

Kıyaslaman cok komik. Senin konuların bana iyi gelmiyo.
Sevmiyosan cek git bebegim uzaklara.

Ülkede ki hastane sektoru hastaları musteri gozuyle bakmaktan dolayı mı kıymet bileceğim. ben burda ülkelerin nasıl ilerlediğini gosteriyorum bizim nerde saydığımızı gosteriyorum. Bugun Mersin Akkuyu nukleer santralleri yapılırken, o santrali savunurken başka ülkeleri ornek gostermiyor muydunuz? bu ulkede var. şu ulkede var diye... şuanda neden Küba nın sağlık sektorunde ki ilerliyişini ve ülkemizin geri sınıfta kaldığını ve boş şeylerle uğraştığını gormek istemiyorsunu. Biraz bakış açısı yaratın.

Sen ilerletmek için ne yapıyorsun misal?

Ya şu konuyu okudum ve güldüm sadece. yazıklar olsun demek istiyorum

Geri