usta ve margarita (2005), 10 bolumluk diziyi bitirdim. tuhaf, komik, elestirici, bol sembolik mesaji olan diziydi. ulkenin yonetim bicimini, toplumunu, kulturel ve din acisindan, genel manada da hem dalga geciyor, hem elestiriyor. insanlar kendini komik durumuna dusuruyor gerci. bu dizi her yil tekrar izlenecek dizilerden. her defasinda baska ve yeni bir sey dikkatinizi cekecektir. benim icin dizi 6. bolumde basladi. margarita'nin, azazello'dan aldigi kremi kullandiktan sonra. guzeldi, eglendim, ilgi cekiciydi. benim fantazi anlayisima uygundu, absurttu bazen. guldurdu de :d michail bulgakov ve elena bulgakova, kitabinizi okurum ben. ''okumam'' diyordum, ama yok yok, okurum bunu. bu hikayenin bir cok versiyonu, film-dizi hali varmis. hatta en son 2024 yilinda film haliyle cikti. tesekkur ederim ruslar :d
woland margarita'ya kendilerini tanitirken:
''bizler uyumsuz, ama samimi bir ekibiz.''
koroviev (seytanin hizmetcisi), woland (seytan), behemoth (demon)

azazello (demon)

gokyuzunde margarita ve natasha'nin karsilasmasi :d
natasha, margarita'nin hizmetcisi. margarita kremi kullanip cadi'ya evrilince, natasha da hemen arkasindan o kremi kullanip, margarita'yi takip etti :d bununla yetinmemis, komsulari olan adami domuza cevirip, ucan supurge olarak kullanmis kendisine :d cok eglenceli bir bolumdu bu.

elena
(margarita) & michail
(usta)