Yeni bir film / dizi izledim.

Konu sahibi son olarak 1036 gün önce görüldü
Cici izledim. Güzel. Nuri Bilge kafası var ama o kadar sıkıcı diil.

İnside man izledim. Bok gibi. Daha boktani az bulunur.

Les Papillons Noir

Bu fransizlar,aski ve tutkuyu cok farkli boyutlara tasiyorlar,her zamanki gibi.

Psiko gerilim.

ikinsi sezon gelmiş. ikinci bölümü izledim. barbarların hain komutanı ile devşirme olarak çocukken barbarlardan alınıp roma ordusunda görev verilen adamı seviştirecekler sanırım. netflix.

8 bolumluk dizi. buyuk ihtimalle 2. sezonu da gelecektir.
kisacasi muthisti. ailecek sevdik :emoji_thumbsup:
1669461332918.png

1669461366775.png

ilk kez angelopoulos’un bi filmini sevemedim. orta yaşlarını geçmiş kırılgan erkekliği ile baş etmeye çalışan bir erkek, kendi kurduğu hayatın pişmanlığını çevresindekilere yaşatan, sosyalizm fikrini ve umudunu yitirmiş, geçmişe özlemle bir kadına “aşık” olur. ve yine pişman olur.... kırılgan ve melankolia erkek sevenler için... ben de öyleyim maalesef...kendimi de sevmiyorum, sizide...

20221201_083031.jpg

Insanlar bir garip.
Asla metafizik islere ilgisi olmayan professör Leon Rivali,gayet rasyonalist ve reformist kisiligi ile, 19.yy in Fransa'sin da, katolik dogmalara karsi gelerek,okullarda din egitimini reddeder.
Kabul görmeyen istegi,onu istifaya zorlar.
Günün birinde, sanki kadermis gibi, Rivali arkadaslarinin daveti üzre, ilginc bir seansa katilir ve hayati degismeye baslar.
Bu seanslarda, ruhlar cagirlir ve bir takim sorular cevaplanir.
Spiritizm, her ne kadar antik yunan cagindan beri islenmis, ve ya pratige dökülmek istenmisse de, Rivali ile tarihe gececek ve sistematik bir sekil alacaktir.
Ilk basta kusku icinde olan Rivali,olaya isimmaya baslar,seanslara katilir.
Rivali kuskusuz tatmin olduktan ve "inanmaya" basladiktan sonra,ismini Allan Kardec olarak degistirir ve dünyadaki zulume karsi, araf ta mi artik nerede sksmis ruhlar varsa, onlarla medyum araciligi ile irtibata gecer, statukoda kötü gidenleri iyi yöne yönlendirmek icin cözüm arar.

Ilginc olan, rasyonalizmden spiritizme ucarak gide yol.
Şarlatan gibi geliyor aslinda ama insanin,ruhani bir takim varliklara inanma icgüdüsü onu birakmiyor zannimca.

Bilmiyom inanmiyorum ruhlarla konusabilsin,iletisim kurabilsin insan.
Beni ilgilendiren asil olay, insanin maddi anlamda her seye ulasmis olmasina ragmen, yine bir manevi aclikta olmasi.

Bu arada hikayemiz,gercek olaylardan ilhamlanmistir.

1899’u izledim. Sürekli Wednesday öneriyorlar. Paşa keyfim isterse bir bakarım ona da…

Ben Gri'nin 4. Bölümünü bir çırpıda bitirdim dün gece.

Ben gri güzel. Black mirror kafası var
1899 izleyeni mal yerine koymaya çalışıyor. Ha izlemeye kalksan akıyor izleniyor. Öyle yok kasvetli yok yavaş inanmayın. Sadece biz artık twist yemiyoruz. Tutarsız senaryona twistle anlam kazandırmaya calisamazsin. Bunu ben senariste söverek anlatmaya çalıştım.

camdaki kız çok güzel hep izliyorum sanırım bitecek busezon..

4.sezona başladım. kalite kaldığı yerden devam ediyor. ilk bölümden gördüğüm kadarıyla diğer sezonların üstüne çıkacak gibi duruyor.

Plesk in German sevdasi beni duygusallastiriyor.
Bu arada Plesk, Mars in 10.evde.Ondan kaosu seviyor olabilirsin. 10.ev oglak burcun evi ve mars in onda bulunmasi,bireyin sosyal statu ve kazanim icin sert ve atesli bir hale bürünebilecegini gösterir.Kavgalari, ortami anlaman icin gerekli görüyor olabilirsin.Liderlik vasiflarin var.Baba ile sorunlar da.
Acilarini analiz edemedim.
Oraya kadar gelebildim.ddd Gerisi gelecek.
Nyc vedik ile de bakabilir.
Ben tropical ile baktim.

Geri