Yeni bir film / dizi izledim.

Konu sahibi son olarak 1032 gün önce görüldü
X-Men: First Class (2010) - 7.7

Serinin ortasında her şeyin başladığı zamanlara dönmüşler. Ana üç karakter olan Eric, Charles ve Raven'in hikayelerinin nasıl başladığı ve ilk büyük mutant & kötü nazi komutan savaşıdır. zaten süper kahraman filmlerinin hepsinde kötü adamlar hep nazi komutanları olur. burada da oradan esinlenilmiş hatta daha önceden değinilen Eric'in toplama kampındaki hikayesi anlatılır. Bu film X-men'in ana hikayesini anlatır. Ayrıca serinin iyi filmlerindendir. Ayrıca Charles rolü James abimize çok yakışmış. Jennifer Lawrence bu filmle seriye dahil olur.

1622153047230.png

-Bir Cumartesi etkinliği olarak peş peşe korku filmi izlemek-

Azazil 2: Büyü (2016) - 3.1

Senarist ve yönetmen bir araya gelmiş ve nasıl bir konu işleyelim diye düşünürken birden birisi "karışık yapsak mı?" diye fikir atmış. çünkü başka türlü açıklanamaz. içinde her şey var. boşanma, aldatma, gelin & kaynana nefreti, lösemi çocuk, başkasının çocuğuna hamile kalma, zengin adam... bütün bunların korku filmi ve üç harflilerle bir bağlantısını bulamayınca kızı hastanede ihlas suresi okuyunca annesi kızına saldırır. bunu gören doktor kızın babasına "bu başka bir şey, alın size bir cinci hoca numarası" diye numarayı verir ve olaylar gerçekleşir.
Bitti mi? Bitmedi.
Büyü yapan konuk oyuncu Alişan ve korku filminde fon müzik olarak kullanılan Cem Adrian şarkısı....

1622310073539.png

Ammar 2: Cin Istilasi (2016) - 3.5

Çok kötü bir film çekmişlerdi Ammar diye, bu güzel olmayan filmden sonra bu filmin devamını Ammar 2 çekerek daha da kötü bir korku filmi yapmışlar. filmin içindeki tek güzel şey lise arkadaşımın kardeşinin oynaması, gerisi çöp.

1622310278703.png

The Rain (2018 - 2020 ) - 6.3

Yağmurla gelen ölümcül bir virüsü alan İskandinav dizisi... fikir güzel, bilim kurgu ve salgın fikriyle güzel harmanlamışlar. hatta ilk sezonu böyle hızlı hızlı izliyorsun ama sonrası... ikinci sezon duraklama ve eh işte kıvamında devam ederken son sezon tam anlamıyla vakit kaybı... böyle güzel bir fikir ve hikayeyi çok uzatmışlar. aşk, entrika İskandinav dizilerine gitmiyor yahu!

Bu arada Beatrice > Sarah
Rasmus'un abv.

1622325398873.png

Yarının sınırında.
tekrar tekrar izliyorum .. tom kurusenin en sefdigim filmi

Lucifer / 5. Sezon - 8.1

Dördüncü sezonun durgunluğundan sonra beşinci sezon fazla fantastik geldi. Bu sezon Tanrı ve çok fazla melek diziye dahil oldu. Ana karakterlerden veda olanlar oldu ve bu üzdü ama sezon finali beklenildiği gibi oldu yani sürpriz sonlu değil. Diğer sezonların aksine bu sezon fazla kahkaha attığımı itiraf edebilirim, özellikle Tanrı ve Lucifer sahnelerinde...

1622488654951.png

X-Men: Dark Phoenix (2019) - 5.7

Sürekli kendileriyle çelişen serinin nihayet son filmi. her filmde gelecek ve geçmişten gösterdikleri kare bir sonraki filmde hep çelişiyor. seriyi o kadar çorba bir hale getirdiler ki bir ara gelecekten geçmişe gidip her şeyi sıfırladılar. sonra yine kendiriyle çeliştiler. Sophie Turner zaten itici bir kadın, bir de filmin ana figürünü o yapmışlar. Charles ve Magneto pasif kalmış. klasik bir marvel yöntemi olarak düşmanı dünyada değil uzayda yaratmışlar. kısaca olmamış bir X-men filmi.

1622581801379.png

Next Door..

Hayatimda bu kadar berbat bir tiriller izlemedim.
Kafka ya özenmisler ama olmamis arkadasim.
Puanim 1.

Suan The vampire diaries (8 sezon ve bu ay sonu netflix'den dizi kaldiriliyor) dizisini izliyorum ve ilk sezonu baya iyidi. Tam birakmak uzereyim sonra bir olay yasaniyor ve merak uyandirdigi icin izlemeye devam ediyorum. Cadili vampirli, tarihi, arkadaslik, olumsuz yasanmisliklar, ask mesk, sirlar falan filan. Biraz da kavak yelleri dizisini andirdi. Abimin sevgilisi artik benim sevgilim ama eski sevgilisi de arkadas grubundan olan x gibi olaylar. Aslinda biraz ergenlerin ilgisini ceken dizi tarzinda. Gerce benim ilgimi daha cok Bonnie ve ailesi cekiyor. Vampirleri artik biliyoruz, biraz da cadilar uzerinde dursunlar. Simdilik 7/10 puan benden
Netflix'den kaldirildi ve tam olarak 5. sezon 4. bolumundeyim. Aslinda izleyesim var. Darlatmiyo. Hep yeni olaylar yasaniyor ve gizemini korumaya devam ediyor. Bu diziden sonra birde The originals var, orda da bu dizide bulunan baska karakterlerinin hayatina yer veriyor ve devam ediyor. Iyi bi dizi ama netten aratip, virusleri telefonuma yukleyip izlemeye degmez. Iyi bir link varsa izlemeye devam ederim. Benden simdilik 8/10

Girl from nowhere (2021/2 sezon-..)

Iki bolum izledim ve acayip sardi. Hatta bi bolum sonrasi belirli seyler yasanmisti. Mezarlikta birden hem orda, hem surda, hem burda cikmaya baslayinca orda caktim meseleyi. Kizin adi da Nanno bu arada. Acaba bu nanno robotu mu yoksa dedim. Normal bi insan bukadarini edemez, hele o yasta. Normal degil, o belli de :d Simdilik cok heyecanli ve ilginc, manyakca, hafif urkutucu, bu dunyada (kendi ulkelerini konu almislardir en cok tabi) yasanan pislikler, haksizliklari aciga vuruyor ve Nanno bunlari cezalandiriyor. Sinava 5 yil onceden hazirlanmis gibi hallediliyor meseleleri ve kazaniyor

Girl from nowhere (2021/2 sezon-..)

Iki bolum izledim ve acayip sardi. Hatta bi bolum sonrasi belirli seyler yasanmisti. Mezarlikta birden hem orda, hem surda, hem burda cikmaya baslayinca orda caktim meseleyi. Kizin adi da Nanno bu arada. Acaba bu nanno robotu mu yoksa dedim. Normal bi insan bukadarini edemez, hele o yasta. Normal degil, o belli de :d Simdilik cok heyecanli ve ilginc, manyakca, hafif urkutucu, bu dunyada (kendi ulkelerini konu almislardir en cok tabi) yasanan pislikler, haksizliklari aciga vuruyor ve Nanno bunlari cezalandiriyor. Sinava 5 yil onceden hazirlanmis gibi hallediliyor meseleleri ve kazaniyor
veee izlemeyi biraktim. Sarmadi. Belki bi sure sonra aklima estigi vakit, keyifimin istedigi vakit yeniden izlerim gibime geliyor, ama o vakit bu vakit degil

The Fall'a basladim.
Uyuya kalmisim koltukta.
Vakit buldukca devam ederim büyük bir ihtimal.
Gillian hanimi X Faylzdan beri rüyalarima sokuyorum.

Üç sezon bir dizi.( 12 + 12 + 9 )Çok ilgimi çekti sade ve böyle bellgesel tadında keyifle izledim .

1623093710189.png

İkimize Bir Dünya (2016) - 5.7

Sait Faik'in hikayelerinden senaryolaştırılarak Burgaz adada çekilen bir film. Eli sakat kalıp kaptanlığı bırakan ve kendini alkole vuran bir Köksal Engür, kızı ve evlatlığı... hikayenin çıkış noktası güzel ama sonra hep saçmalanmış. Kopukluklar, aniden giren ve çıkan karakterler, filmin sonunda Melek'in brezilya dizilerine benzeyen hayati kararları...
Kötü film. iyi olanlarsa,
Selami Şahin şarkısı, Burgaz ada ve Melek.

1623533019338.png

Almanya - Willkommen in Deutschland (2011) - 7.2

Almanya'ya giden iş gücünü siyasi ve politik mesajların dışında komedi ve sempatik bir hikaye ile anlatan Alman & Türk yapımı film. Anadolu'dan giden bir ailenin Almanya'daki hikayesi ve Türkiye tatili kararı... Eğlenceli bir film olmuş, çerezlik niyetine izlenebilir.

1623616213607.png

Geri