Yeni bir film / dizi izledim.

Konu sahibi son olarak 1033 gün önce görüldü
Ben-Hur (1959) - 8.1

11 Oscarlı sinema tarihinin en önemli filmlerinden biri, adeta bölüm sonu canavarı. 62 yıl önce çekilmiş üç saat kırk dakikalık film ama inanın hiç sıkmıyor. Bir destanı okur gibi izliyorsunuz. O yıllarda böyle bir prodüksiyon.. günümüzdeki yeşil perdeli teknoloji sinemasının çok üstünde bir film. Şu anki çoğu filmden daha kalitelidir. Karakterse çok güzel yaratılmış, dönemin siyasal olaylarına, kölelik olaylarına, Roma imparatorluğu, Tiberius, Yahudiye bölgesi, arena ve yarışlar, deniz savaşı, Hz. İsa olayına kadar neredeyse her şeye tanık olan karakter aynı zamanda kendi hikayesinin peşinde... tarafsız bir şekilde aktarılmış ve tam bitmesi gereken yerde bitmiş. Tam anlamıyla yetti ve tam anlamıyla keyif aldım.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Bizim İçin Şampiyon (2018) - 8.3

Benim gibi Bold Pilot'ın sadece adını biliyorsanız ve kazandığı maçları ya da rekorları bilmiyorsanız çok keyifli bir film. Sonunda böyle kaliteli bir yerli film izlediğim için mutluyum. İzlerken gerçekten keyif aldım. Bir yarış atının hikayesi, kurgusu, uyarlaması bu kadar nokta atışı olabilirdi. Çok keyifli bir film, üstelik gerçek bir hikaye olması cabası. İzlerken ister istemez 2002 dünya kupası ruh haline giriyorsunuz...

Ekran görüntüsü 2021-05-02 003559.jpg

• Beğen
Tepkiler: W
Lunchbox

Irrfan Khan beyi rahmetle aniyorum.

Chak de! India (2007) - 8.2

Penaltı kaçırdığı için hain damgası yiyen bir sporcu ve yedi yıl sonra kadın milli hokey takımının başına gelip bol bol toplumsal mesaj verdiği spor hint filmi. Kadınların evlenilen bir obje olması dışında başka bir işe yaramadığını düşünen bağnaz hint erkeklerine bir cevap niteliğinde hazırlanmış bir film. Bir hint filmi düşünün içinde dans yok, aşk yok, gereksiz dram yok. sadece spor ve mücadele var. hokey bilmeyen insanların bile zevk alacağı bir film.

Ekran görüntüsü 2021-05-02 230137.jpg

Bu Son Olsun (2012) - 6.0

film 12 Eylül'e politik bir mizahla bakmış. sokaklarda yaşayanların gözlerinden. ortalama bir Türk filmi ama çoğu yerli filmden iyi aslında. kadrosu şaşırtıcı şekilde donanımlı. Ufuk Bayraktar'ın hikayesi güldürmüş, son sahnesi hüzünlendirmiştir.

Ekran görüntüsü 2021-05-03 232025.jpg
Ekran görüntüsü 2021-05-03 232149.jpg

Children of Heaven (1997) - 8.3

Canım Kardeşim filminin İran versiyonu diyebiliriz. Bir çift ayakkabı için bir hikaye yazılsaydı ancak bu kadar güzel olurdu. Yoksul bir ailedeki iki kardeş ve ailesine hissettirmeden yaşadıkları zorluklar ve birbirlerini idare etme şekli... Güzel filmdi, duygusal dramı tam yerindeydi.

Ekran görüntüsü 2021-05-04 171638.jpg

Ekran görüntüsü 2021-05-04 171317.jpg

Fatma (2021) - 7.6

Fatma "the" Professional diyebiliriz. Hikaye var, soğukkanlılık var, akıcılık var. Fatma karakterinin en güzel yanı sıradan birisi olması sanırım. Herkes olabilir, temizlikçi ablalar, AVM'deki ablalar, dolmuşta parasını uzatan vs. Belki hikayenin gerçekçi olması en güzel kısmı olmuş, herhangi bir süsleme yok, yerel şartların hepsi mevcut. Bundan dolayı bir çırpıda izletiyor kendini ve eminim dizinin adı Fatma değil de Mathilda olsaydı şu an herkes şaheser olduğundan falan bahsediyordu... Şahsiyet'ten sonra bu tarz beğendiğim ikinci dizi oldu. Netflix Türkiye doğru adımlarla ilerliyor.

- Fotoğrafa bakınca istemsizce "Zafeeer! Zafer sen misin?" diyorsunuz.

Ekran görüntüsü 2021-05-05 031804.jpg

Gulyabani (2014) - 3.3

Dört kadının bir orman evine gelip film senaryosu yazmak istemesi, hayatlarına falcı Perihan Savaş ve akabinde Gulyabani çıkmasıyla korkutmayan germeyen yerli korku filmi. Komik desen değil, gerilim desen değil.. Perihan Savaş'ı ne hale getirmiş, kadroya yazık olmuş.

Ekran görüntüsü 2021-05-05 184232.jpg

Ekran görüntüsü 2021-05-05 184328.jpg

her şey yok olur filmini izledim.
fragmana aldanıp açtım. tam vakit kaybı, ne anlatmaya çalıştığı belli olmayan vasat bi film. 2 saat bekledim bi şey olsun diye ama yok. bomboş bi film olmuş. izlemeyin.

Suan The vampire diaries (8 sezon ve bu ay sonu netflix'den dizi kaldiriliyor) dizisini izliyorum ve ilk sezonu baya iyidi. Tam birakmak uzereyim sonra bir olay yasaniyor ve merak uyandirdigi icin izlemeye devam ediyorum. Cadili vampirli, tarihi, arkadaslik, olumsuz yasanmisliklar, ask mesk, sirlar falan filan. Biraz da kavak yelleri dizisini andirdi. Abimin sevgilisi artik benim sevgilim ama eski sevgilisi de arkadas grubundan olan x gibi olaylar. Aslinda biraz ergenlerin ilgisini ceken dizi tarzinda. Gerce benim ilgimi daha cok Bonnie ve ailesi cekiyor. Vampirleri artik biliyoruz, biraz da cadilar uzerinde dursunlar. Simdilik 7/10 puan benden

Orphan black demeye geldim daha önce yazdılar mı bilmiyorum
(Bilim kurgu arayanlara)

Konuyu cok zor buldum. Ama tavsiye edebilecegim bir film ile geldim. Filmin ismi Jane Eyre, filmi calikusu romanina benzettim zaten tarihlere bakilirsa bunun romani daha once yazilmis. Bence Resat Nuri Guntekin bu eserden etkilenerek ve de yumusatarak yazmis olmali calikusunu. ( bu hisse nasil kapildigimi izleyince anlarsiniz)
2 saat kadar bir suresi var, hikaye 18.yuzyilda geciyor, vakti zamaninda yasaklanmis roman olarak cok acik secik bulunmus ama oyle degil aslinda.
Neyse izlemenizi tavsiye ederim daha fazla anlatmayim.

1-2.jpg

Virunga (2014) - 8.2

Netflix belgesel konusunda gerçekten çok başarılı. unesco tarafından dünya mirası alanı olarak listeye alınan virunga millî parkının kongo ordusu ve hükümeti tarafından soco isimli enerji şirketine nasıl satıldığını ve nesli tükenmekte olan gorillerle bakıcılarının birbirine nasıl da kenetlendiğini anlatan belgesel. belgese en olarak o goriller çok güzel ve şapşikler ya..

Ekran görüntüsü 2021-05-08 191218.jpg

Kafes (2015) - 7.4 ama bence sağcılar abandığı için böyle yüksek, yoksa aldığı puanı hak etmiyor.

12 Eylül zamanlarını sağcıların gözünden anlatan bir film.. Film koyu bir milliyetçi kesinden çıkmış belli ama ülkücülük işlenirken Türklük ve Milliyetçilik duyguları fazla belirtilmemiş, onu bile tam yapamamışlar. Solcuları tamamen öcü olarak göstermişler. Çok yanlı bir yapım olmuş. İsmail Hacıoğlu güzel oynamış, ayrıca karakteri de güzel, tarafsız bir ülkücü diyebiliriz. Film kötü ama İsmail Hacıoglu iyi. Sağcı adam, solcu kızdan hoşlanır, solcu kız sağcı adamdan bir kitap ister ve olaylar olaylar..

1620576320558.png

Geri