Yeni bir film / dizi izledim.

Konu sahibi son olarak 1029 gün önce görüldü
Sofra Sırları (2017) - 6.8

İçerisindeki bolca mantık hatasını bir kenara koyarsak sinema filminden ziyade tiyatro oyunu gibiydi. Performans filmiydi. Demet Evgar dışında onun rolünü başkası bu kadar iyi oynar mıydı bilemedim...

Ayrıca güzel bir şarkıyı keşfetmemize yardımcı olmuştur:

Ekran görüntüsü 2021-04-07 171852.jpg

The Great Escape (1963) - 8.2

Öncelikle dönemine göre büyük bir film diyebiliriz. O şartlarda böyle bir prodüksiyon, hikaye, çok uzun olmasına rağmen insanı sıkmaması. Gerçekten harika bir esir kampından kaçış filmidir. Gerçek bir filmden uyarlanma ve yine bir Nazi Almanya efekt filmidir. Hikayesiyle izleyeni kendine bağlayıp kaçma hikayesinin içinde buluyorsun kendini.

hh.jpg

Kor (2016) - 6.4

Yine bir karmaşık duyguların sahibi Zeki Demirkubuz filmi. Kor kimdi? İçindeki sinir ve dinmeyen şiddete , kabullenemediği şüpheyle, karısıyla evliliğine devam eden Cemal mi? Yoksa yasak aşkın tutkusuna kendini, evliliğini, hayatını kaptırmaya göz alan Ziya mı? Sade başlayan, karmaşık hale bürünen ama sonunda hiçbir şey olmamış gibi birden biten Zeki Demirkubuz filmi işte.

Ekran görüntüsü 2021-04-11 220646.jpg

Meteor garden (2018) / 40 bolum ve her bolum 45 dakika civarinda.

2001 yilinda yapilmis versiyonu da izledim ve o da cok hosuma gitmisti. Ya bu tarz diziler ve filmler nezaman izlenir biliyor musun? Butun dizilerden ve filmlerden darlandiysan, kafani dinleyip fazla dusunmek istemiyorsan bu tur diziler cok iyi geliyor. Lise ve universite okuyan ogrencilerin hayati, problemleri, buna benzeyen seyleri konuya aliyor. Kendi lise ve uni zamanlarim aklima geldigi icin bu tarz dizilerden hoslanirim :p Komedi, ask, arkadaslik, kultur ve daha fazlasi. Benden 8/10 puan

Kağıttan Hayatlar (2021) - 6.5

İstanbul'un yine arka sokakları ve kağıt toplayan çocukların hayatlarına güzel bir bakış açısı olmuş. Ercan Mehmet Erdem'in kaleminden çıktığı çok belliydi, özellikle son kısmıyla ortaya çıkan hikaye bütünlüğü ama işte Çağatay Ulusoy yine çok sırıtmış. Kendisi sadece bağırmak üzerine bir oyunculuk sergileyince hikayesi izleyiciye tam olarak geçmiyor. Filmin en güzel karakteri Ersin'di yani Gonzi. Asıl izleyiciye keyif veren oydu.

Film özelinde Ersin'e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kendisiyle 2011 yılında turizm öğrenci kurultayı kapsamında tanışmıştım. O dönemde de eğlenceli ve arkadaş canlısı birisiydi. Oyunculuk için turizm güzel bir çıkış noktası olmuş. Denk geldiğimde keyifle izliyorum ve bazen "aa ben bu adamı tanıyorum yahu" diyorum.

Ekran görüntüsü 2021-04-13 135448.jpg

• Beğen
Tepkiler: W
Pink (2016) - 8.1

Amitabh Bachchan önderliğinde Hindistan gibi bir yerde erkeklere çok iyi bir feminal bakış açısıyla yargı dağıtılmış. İçki içen, dışarı çıkan, yalnız yaşayan ya da arkadaşlık eden her kadın "müsait" kadın tanımına girmez ve tabi okumuş, iyi eğitim görmüş, düzgün giyinen her erkek "düzgün" değildi. İzlerken keyif aldım filmden. Mahkeme sahneleri izleyiciyi filmin içine çekiyor.

Ekran görüntüsü 2021-04-13 183511.jpg

• Beğen
Ailecek Şaşkınız (2018) - 6.2

İkiliyi ayırmak istememiş Selçuk Aydemir anlıyorum ama Murat Cemcir bu filmde olmamış. Rolü fazlalık, hikayeye gitmiyor. Cengiz Bozkurt sürekli onun kim olduğunu sorguluyor ya filmde, gerçekten öyle. Filmi alıp götüren kişi Cengiz Bozkurt, onun sahneleri gerçekten güldürücü ama genele baktığımızda genel Selçuk Aydemir performansının bir tık altında kalmış. Bursa'da yaşayan birisi olarak sürekli Bursa'dan manzaralar görmek güzel, tanıtım filmi gibi olmuş.

Ekran görüntüsü 2021-04-14 183046.jpg

Kağıttan hayatlar çok üzmüştü beni , filmden ziyade Mehmet Ali'nin annesi tarafından terkedilişini kabullenememsi , kocaman bir adam oldugunda bile anneye hala nasıl ihtiyaç duyuşunu dolu gözlerle izlemştim .

On the Waterfront (1954) - 8.1

Dönemine göre baya iyi bir film.. Siyah beyaz dönem filmi sevenler izleyebilir. Marlon Brando hayranlarının muhakkak izlediği bir filmdir. Liman ve liman işçileri üzerinden sendikalaşma eleştirisi yapılmış.

Ekran görüntüsü 2021-04-17 190113.jpg

The real housewives of Beverly Hills (2013)

Fazla dusunmek istemiyor ve olay seviyorsaniz izleyin derim. Birinin agizindan bi soz cikmis (saka da olsa) ve butun sezon onun dedikodusunu yapiyorlar. Olaylar kavgalar oluyo. Izlemesi komik oluyo ama fazlasi zarar.

Orta yasli kadinlarin yasamini, yasam tarzini, kavgalarini, problemlerini, dedikodularini ve rezilliklerini, zenginliklerini gosteren bi real life dizisi

Saygı (2020) - 7.6

ercüment çözer yerli ve milli joker'imiz olduğunu defalarca söyledik. çünkü kendine göre bir yasası ve mantığı var. behzat ç'de en çok bundan dolayı onu sevmiştik. bu özel yapımda bu kurgunun dışına çıkılmış ve bir seri katil & sayko bir karakter olarak sunulmuş. saygı dizisi ercüment'in esas çizgisinden çıkmasına yol açmış. ayrıca 6.bölümle ercüment'in saygı obsesifligini babaannesinden onunda adolf hitler nazi almanya'sından aldığını göstermek çok uber bir düşünce olmuş.

helen olmuş, dikiş tutmuş. beğendim. ama savaş çok eğreti durmuş.

Ekran görüntüsü 2021-04-17 211403.jpg

Terkedilmiş (2015) - 5.8

Belli bir amacı olan o amaç için çekilmiş, hikayesini basitçe almış, sıradan bir film. Mültecilerin geldikleri ülkedeki çektiği para sıkıntısı,
organ mafyası, ahlaksız doktor, organ mafyasına muhtaç bir baba ve bu hikayeden çok alakasız bir şarapçı.
Sade bir keki süslemek için yapılan süsleme gibi bir şey denemişler ama olmamış.

Ekran görüntüsü 2021-04-18 202433.jpg

Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? (2021) - 6.2

Başarılı bir oyunun proje olarak çekilip bize sunulmasıdır diyebiliriz. İnsan ister istemez Ecem Erkek'i Demet Akbağ'ı kıyaslıyor. Zaten muhtemelen Ecem film çekilmeden önce diğer versiyonundaki Demet Akbağ'ın mimikleri dahil olmak üzere her şeyi hafızasına not almış. Çünkü onun güncel versiyonu gibi olmuş. Sosyalizm, siyaset ve politika, popüler kültür derken tarlabaşı'nda bir pansiyona... Ortalama bir film, güzel bir hikaye.

Ekran görüntüsü 2021-04-18 232242.jpg

• Beğen
Blackboards (2000) - 6.9

Bana göre vakit kaybı ama Cannes film festivaline göre güzel bir film olacak ki ödül almış bir İran & Kürt filmidir.
Irak'tan kaçıp İran'a kaçak yollarla gelen o bölgenin insanlarını anlatan belgesel tarzında sade bir film.
Filmde sırtlarına aldıkları kara tahtalarla ders vermek için öğrenci arayan öğretmenleri anlatıyor. Filmin kısaca özeti;

-köyünüzde okul var mı ?
- yok.
-öğretmen var mı?
- yok.
-olmasını ister miydin?
-hayır.
-neden istemiyorsun?
-gereksiz.

Ekran görüntüsü 2021-04-19 192610.jpg

Hürkuş (2018) - 5.7

Bu kadar güzel bir konu, böyle tarihi bir karakter varken konuyu aşkla, gereksiz detaylarla oyalayıp bozmuşlar. Tarihi önemli anları kısa kısa geçip ufak detayları fazla uzatmışlar. Ayrıca Hilmi Cem biraz sırıtmış.

Ekran görüntüsü 2021-04-20 215606.jpg

New Amsterdam (2018-2020) - 8.1

Birinci sezon finalinden sonra bizi çok fena dumur edip kendine bağlayan doktorlar dizisinin şampiyonlar ligi halidir. O sezon finalinden sonra son final çok yavan kaldı. Farklı kültür ve karakteri bir araya getirip akıcı bir doktor dizisi yapmışlar. favori karakterimiz Reynold'u şutladılar ama güzel gitti, sıkmadan izlettirdi kendini.

Ekran görüntüsü 2021-04-21 014625.jpg

Rent: Filmed Live on Broadway (2008) - 8.1

Uzun zamandır müzikal izlemiyordum. Sanıyorum, son zamanlarda izlediğim en keyifli müzikaldi.

Ekran görüntüsü 2021-04-21 194417.jpg

Geri