Yeni bir film / dizi izledim.

Konu sahibi son olarak 1030 gün önce görüldü
Niyazi Gül Dörtnala (2015) - (4.5)

Ata Demirer'in kalemi iyi ama sadece kalemi iyi...
Şive ve mimik komedisi dışında filmlerinde yeterince komik bulmuyorum. Zaten bundan dolayı sürekli şive komedisi yapıyor. Senaryo için ne kadar kafa yoruyorsa oyunculukta tam tersini yapıyor. Demet Akbağ ile iyi anlaşabildiği için sürekli onu tercih ediyor sanırım ama bu filmde asıl alıp götüren Şebnem Bozoklu olmuş. Hediye karakteri için katlanıp izlenebilir. Onun dışında klasik Ata Demirer komedisi.

Ekran görüntüsü 2021-01-10 183357.jpg

Daha dün izledim , aklıma geldi Jim'ciğim

Sil Baştan
Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

Hafızanızdan sildirmek istediğiniz biri var mıııı (:

22-eternal-sunshine-of-the-spotless-mind-2004-sinefabrika-1024x576.jpg

10 Bin Adim - Engin Günaydın & Devin Özgür Çinar

(İzlemek için Gain indirmek durumundasız ve şu an sadece dört bölüm yayınlandı)

Bir kadın bir erkek dizisinin mobil versiyonudur. Tabii ki böyle bir tanım büyük laf etmek olacak ama ben benzettim.
Çerezlik güzel mini-dizi olmuş. Bölümler 10 dakika falan...
Keyifli, hemen bitiyor...
Otobüste, metroda, yürüyüş yaparken izlenebilecek kısalıkta...
Çokça gülümsetiyor insanı...

Ekran görüntüsü 2021-01-10 234136.jpg

Sicko (2007) - 7.9

Obama'dan önceki ABD sağlık sisteminin nasıl sağlıksız olduğunu anlatan bir belgesel. Hatta Fransa ve Küba sağlık sistemlerinin Amerika'dan ne kadar çok ileri ve ücretsiz ya da uygun olduğunu göstermiştir. Bu konuda o kadar çok eleştirel filmler ve belgeseller var ki Obama döneminde 2010'da Obamacare sistemi hayata geçmiş. Ne yazık ki covid döneminde yeniden görüldü ki Amerika'da sağlık sistemi yeniden yetersiz kaldı.
Faydalı bilgiler barındıran Moore belgeseli...

Ekran görüntüsü 2021-01-16 204325.jpg

Adab-i Muaşeret (2009) - 3.2

Bir film ne kadar kötü olabilirse ondan daha kötü olmuş bir lise komedi parodisi.
Hayat Bilgisi olsak yeter niyetiyle yola çıkıp Arka Sıradakiler bile olamamış film. Kurtarmak için konuk oyuncuları bile tanınmış isimlerden çağırmışlar ama olmamış.
Acun var ya, konuk oyuncusu Acun olan bir film.

Ek olarak Yıldız Asyalı'nın güzel olduğu zamanlar.

Ekran görüntüsü 2021-01-17 172109.jpg

Sing (2016) - 7.1

Şarkı yarışması ve Muhteşem Showman karışımından elde edilmiş animasyon filmi. Özellikle müzikler ve müzikal çok iyiydi. çok sıkmadan izlenebiliyor. içerisinde bolca güzel şarkı barındırıyor. Bir koalanın hayali...

Ekran görüntüsü 2021-01-23 225606.jpg

Lupin'i izleyin ya keyifli çerezlik dizi. Ben beğendim tam benlik.
Bugün de Dick ve Jane işbaşında'yı izledim. Yani aman şöyle bikaç saatim var. İzleyeyim ama sıkılmayayım derseniz izleyin.

Kırık Kalpler Bankası (2017) - 6.4

Romeo ve Juliet eserine atıfta bulunup ah muhsin ünlü kalemiyle harmanlanmış fantastik film. Evet, fantastik. Filmi anlatmak için en doğru hangi kelime olurdu diye düşünürken fantastik demek istedim. Onur Ünlü'nün kafa yapısı, hızlı konuşma tarzı gibi film. Öncelikle Onur Ünlü sinemasını sevmeyenlere ağır gelebilecek bir film, çünkü Onur Ünlü filmleri içinde bile çok farklı kalan bir film olmuş.
Kadro şampiyonlar ligi.
Kurguyu beğendim.
Filmin genel yapısından ziyade replik ve tiratlar için izlenebilecek bir film.
Futbol, din ve aşk. yazınca basit görünüyor ama işin içine Onur Ünlü girince çıkamıyorsunuz.

Ekran görüntüsü 2021-01-24 175144.jpg

sözleri nefesle uçuran
aslanı kafesten kaçıran
kalbi tertemiz getiren
o' dur bizim muradımız

hırsız iken çalmam desin
alim iken bilmem desin
aşık olsun sevmem desin
budur bizim muradımız

Ekran görüntüsü 2021-01-24 175458.jpg

This is the End / Buraya Kadar

2013 yılı yapımı absürt komedi. Biraz önce izledim. Nasıl bu kadar geç keşfettim inanamıyorum.
Uzun zamandır bu kadar gülmemiştim. Doya doya gülmek isteyenlere öneririm. Muhteşem. İzleyin, izlettirin.

1611612067007.png

1611612107330.png

Netflix dizisidir oldukça etkileyici gelmişti bana .
Tek sezon ve yanlış kalmadıysa aklımda 8 bölüm .

Ömrümde izledigim en tatli filmlerden bir tanesi.
1980 lerin Ingiltere'si.
Thatcher'e siyasi göndermeler disinda ergenligin baharinda bir erkek cocugu.Bir iscinin oglu.
Babasi ve etrafindaki tüm erkekler tas firin erkeği.Billy den beklentiler elbet de maskulen.
Box gibi futbol gibi.
Ama Elly bunlardan zevk almiyor ve gönlünü baleye kaptirmis.Dans edebilmek onun tüm hayali.
Babasi ilk baslarda karsi ciksa da..oglunun mutlulugu ön plana cikiyor.
Kader onu Royal Ballet School a kadar sürüklüyor ve hayatinin sinavini vermeye basliyor.
Ilk izledigimde cok aglamistim.Sicacik ve gercek yasanmis bir hikaye.
Tüm cinsel kliselerin üssesinden gelebilecek bir yapit.

Dil Chahta Hai (2001) - 8.1

Amir Khan'ın genç, deri pantolon ve cücük sakalıyla oynadığı Bollywood filmi. Playboy, Şıpsevdi ve Sanatçı ruhlu üç yakın arkadaşın dostluklarını ve aşk hayatlarını anlatan çerezlik bir film. Gerçi üç saatlik çerezlik film olmaz ama izletiyor kendini. Ayrıca, Opera sahnesi çok başarılıydı. Sid'in hikayesine bir parça kalp kırıklığı bıraktım. Film ayrıca IMDB'de ilk 250'de.

Ekran görüntüsü 2021-01-30 213351.jpg

Kümes (2015) - 6.0

Ufuk Bayraktar'ın ilk yönetmenliğini yaptığı film. Senaryo için kendi yaşamından & ailesinden etkilendiğini belirtmiş. Basit ve sade bir dili var. Yönetmenlik açısından iyi şeyler yapmak istemiş belli yani, kullandığı metaforlar falan... Kısaca verdiği mesajı vermiş. Verem hastalığına eski dönemlerde bakılan bakış açısı ve bir evde kumalar arası yaşam... yatak sahneleri güzeldi. Hızlı ve sade bir festival filmi.

Ekran görüntüsü 2021-01-31 155734.jpg

The Crown (2016 & 2020) - 8.7

Başarılı bir dönem dizisi olmuş. Özellikle hala hayatta olan kraliyet ailelerine rağmen ki İngiliz kraliyet ailesinden bahsediyoruz, çok tarafsız bir dizi olmuş. Ağır ve uzun olmasının sebebi olayları nakış nakış işlemiş olmasıdır. Diziyi ikiye bölmek gerekiyor. İlk iki sezonu Churchill ve Kraliçe alıp götürürken üçüncü ve son sezonun yıldızları Demir Leydi ve tabii ki Diana olmuş. Hanedanlık dizilerini herkes sevmez ama sevenlerin beğeneceği bir dizi. Charles iyi ki -hala- kral olmamış, onda kral olacak karakter yok, bir insan bütün hayatını Camilla için harcar mı ya.. ki sonunda Diana'nın ardından yine almış Camilla'yı... Kısaca Diana'yı harcamışlar matmazel.

Ekran görüntüsü 2021-01-31 232634.jpg

Son günlerde netfilikscimle acayip aşk yaşıyorum.
Eski filmlere sardım ve en son aşk ve gururu izledim.
Keiracımın filmlerini çok severim zaten♡

Dizi olarak da 50m2 bitti, Engincimi izlemek yetti .p
Güzeldi ben sevdim

Şu an The last czars izliyorum , dönem dizileri ve filmleri çok ilgimi çeker, bu da çok güzel hazırlanmış

Santa Clarita Diet

Sürekli taze ve koşer insan eti ile beslenilmesi gereken Sheila,mutasyona ugramis bir yaratiğa dönüsür.
Insan etine kavusmak icin, etik halleri olmayan insanlarin arasindan seciyor kurbanlarini.
Leş yemeyi denemiş ama lezzet alamamistir.
(Mesela morgdan 500 dolara bir ceset satin alip,onu cinsel amacla kullanacaklarini söylerler orada calisana.)
En sevdigi sey ise, insani disleri ile kendinin parcalayip öldürüp yemesi.Artanini da derin dondurucuya koyup israf etmeden yiyiyor.
Bütün bu sürecte ona yardimini asla esirgemeyen kocasi Joel var.
Karisini kurtarmak icin caba sarf ediyor.

Hikayenin cok normalmis gibi anlatilmasi,ciftin asiri sempatik halleri ve günlük cok alisilmis hayatlari ile harmanlanmis gercekdisi Sheila istekleri, izlettiriyor.

Gone with the Wind (1939) - 8.1

İsmiyle süresinin ters orantılı olduğu sekiz oscar ödüllü 1939 yapımı ve dört saate yakın süren bir film.
Savaşın son demleri, köleliğin "sözde" son demleri ve Scarlett.
Adamların 1939'ta yaptığı film bizdeki şu an çekilen çoğu filmden iyi.
Ek olarak tüm rakamların enflasyona uyarlanıldığında tarihin gelmiş geçmiş en çok hasılat elde edilen film olma unvanına da sahipmiş.

Ekran görüntüsü 2021-02-07 004803.jpg

Geri