Yeni bir film / dizi izledim.

Konu sahibi son olarak 1029 gün önce görüldü
Santa Clarita Diet

Sürekli taze ve koşer insan eti ile beslenilmesi gereken Sheila,mutasyona ugramis bir yaratiğa dönüsür.
Insan etine kavusmak icin, etik halleri olmayan insanlarin arasindan seciyor kurbanlarini.
Leş yemeyi denemiş ama lezzet alamamistir.
(Mesela morgdan 500 dolara bir ceset satin alip,onu cinsel amacla kullanacaklarini söylerler orada calisana.)
En sevdigi sey ise, insani disleri ile kendinin parcalayip öldürüp yemesi.Artanini da derin dondurucuya koyup israf etmeden yiyiyor.
Bütün bu sürecte ona yardimini asla esirgemeyen kocasi Joel var.
Karisini kurtarmak icin caba sarf ediyor.

Hikayenin cok normalmis gibi anlatilmasi,ciftin asiri sempatik halleri ve günlük cok alisilmis hayatlari ile harmanlanmis gercekdisi Sheila istekleri, izlettiriyor.
Ya afedersiniz ama cok boktan.
9.bölümden sonra varoluş şüphesine kapildim.
Allah birdaha göstermesin.
Gone with the Wind (1939) - 8.1

İsmiyle süresinin ters orantılı olduğu sekiz oscar ödüllü 1939 yapımı ve dört saate yakın süren bir film.
Savaşın son demleri, köleliğin "sözde" son demleri ve Scarlett.
Adamların 1939'ta yaptığı film bizdeki şu an çekilen çoğu filmden iyi.
Ek olarak tüm rakamların enflasyona uyarlanıldığında tarihin gelmiş geçmiş en çok hasılat elde edilen film olma unvanına da sahipmiş.

Ekli dosyayı görüntüle 27841
Erkeklerin yaninda daima bir mendil bulundurmali gerektigini gösteren bir yapit.
Ergenligimde romanini iki kez okumustum.
1000 bilmem kac sayfa.
Vaktim coktu galiba.

O degil de Vivien hanimin gözleri.
Oh my Allah.
Tam romanin figurana oturan bir oyuncu.

Çanakkale 1915 (2012) - 6.4

Oynayan oyunculara bakıldığında hafif bir film kalmış. Çanakkale'de detaylar önemli evet ama filmde fazla kopukluk var. Onun dışında film müzikleri Can Atilla tarafından yapılmış, gayet iyiydi. animasyon grafikleri (gemi vs.) animasyon olduğu çok belliydi, eğreti duruyordu.

Ekran görüntüsü 2021-02-09 012406.jpg

The crown dizisinin sadece son sezonunu izledim. Tabi Lady Diana'yla ilgili oldugu icin. Baya iyidi. Lady Diana'nin belgeselleri de mevcut, bir belgeseli var orada kendisi anlatiyor cogu yasanmisliklari. Icerde mutsuz ve yalniz, disarda sevilen ve begenilen.

Deadly class diye bir dizi var Netflix'de. Degisik okul, degisik ogrenciler. Hepsi bi sekilde manyak ve tehlikeli, tabi gecmisleri de baya zor ve aci. Son bolumunde bi organizasyon yapmistilar, bu planla bi arkadaslarina yardim edeceklerdi. Tabi savasacaklari kisiler de ehum ehum.. tokki iste. Hepsi birbirine girdi dovustuler. Valla cok korkunctu, ama okadar cok guldum ki :D

Alice in borderland, yeni dizi. Hayatta kalmak isteyen aklini kullanmak zorunda. Tabi kolay is degil. Burda merak ettigim, kim bu oyunu ayarladi ve nasil ayarladi. Bu oyunun sahibi asil kimdir ve nedir, ve neden bu insanlar.

Lupin (2021) - 7.6

Çok fazla mantık hatası olan dizi. İlk bölümü izlerken yirminci dakikada bırakıp izlemeyen çok kullanıcı olmuş ama biraz ilerleyince ilk bölüm sarıyor.

Ama sonradan...

adamın basitçe louvre soygunu , hiçbir kameraya yakalanmaması, robot çizimin bile günlerce sürmesi falan...
düşünerek izlemediğinde güzel gibi, az dakika, çerezlik ve keyifli...
ayrıca en son Juliette kesin işin içinde çıkacak, Assane ile iş birliği yapıp babasının imparatorluğunu bitirecek, at fava bekle.

Ekran görüntüsü 2021-02-11 004248.jpg

A Quiet Place (2018) - 7.5

Çok fazla mantık hatası var evet ama mantığı bir kenara bırakıp kendimizi filme verdiğimizde güzel bir aile gerilim filmidir.
Hatta Dram/Gerilim diyebilirim.
Filmin başında ufak çocuğun dramı, babanın sahnesi, doğum sahnesinin dramı güzeldi.
Çivi sahnesinde içim gitti resmen...
Eğer evde tek yaşıyorsanız güzel gidiyor, çünkü çok "sessiz" bir film... finali çok erken bitirmişler, tam zevk alacakken bitti...

Ekran görüntüsü 2021-02-13 213031.jpg

Alias Grace bitti dün, bi solukta izledim zaten beğendim sıkılmadım hiç ama Truva, bir şehrin düşüşünü izlerken acayip daraldım.Bradcimin Truva'sından sonra başka Truva ı ıh olmuyor..

Yunus Emre: Aşkın Sesi (2014) - 5.6

Filme, senaryoya ya da kopukluklara takılmayıp sadece manzara, doğa, fon sesler ve şiirlerle dalıp gidebileceğiniz bir film olmuş. Bu filme sinema olarak değil de hani ramazanlarda sahurda tvde oynayan derviş filmleri edasıyla yaklaşırsanız beğenebilirsiniz. Onun dışında sinema açısından maalesef bakmamak gerekiyor. Bu arada oyunculuklar özenle seçilmiş ve hepsi başarılıydı, Balım Kız hariç tabi.

Ekran görüntüsü 2021-02-14 170442.jpg

Dracula (2020)
3 bolumluk bi dizi. Kisacik bisi, arka arkaya izleyi verin bi aksamustu. Dizide ki Rahibe hanim en sevdigim karakter :D Bilgi sahibi kadin, dalgasini da geciyo Dracula ile. Valla beni guldurdu, oysa komedi falan da degil. Ilgini kolaylikla cekebilecek bi dizi. Izledikce izleyesin geliyor acep simdi nolacak diye merak ettirdigi icin. Biraz bilmece, biraz hurafe, az bucuk hakikat, tarih ve din. Arka planda Robbie Williams sarkisi. 7/10 puan benden

Charlie's angels (2019)
Kizlarla bir araya gelince izlenecek eglenceli komikli aksiyonlu film :D

50m2 - 7.0

Diziyi izlemeden önce konusuna ya da türüne bakmamıştım. Burak Aksak'ın yazdığını, Selçuk Aydemir'in yönettiğini görünce absürt komedi olduğunu düşünmüştüm. Farklı bir tür izledik, absürt - aksiyon gibi diyebiliriz. yerli piyasada böyle türleri çok fazla görmediğimiz için ilgili izledim. Senaryoda kopukluk olmaması güzeldi. Farklı bağlantıları farklı dünyalarla aynı noktada buluşturmuş. Konusu senaristten dolayı biraz Bana Masal Anlatma'nın geliştirilmiş versiyonu gibi olmuş ama harmanlamış hikayeyi...
Böyle türleri fazla izlemediğimiz için izlerken keyif aldım, zaten hemen bitti. Çok uzun olmaması güzel bir avantaj... Oyuncu seçimleri güzel olmuş ve eğreti durmamış.

27f2bf9e-4dc1-4599-83ca-ecbbfb239363.jpg

• Beğen
Tepkiler: Min
The English Game (2020) - 7.6

Bence belgesel değil, dönem dizisi...
İşçi sınıfının mücadelesi ve FA cup turnuvası...
Çok harika bir dizi değil ama futbolu seven herkesin beğeneceği film. Hani Savaş Dinçel diyordu ya "hayat fena halde futbola benzer" diye. işte Fergus Suter'in hikayesi tam olarak böyle bir şey.. tarihteki ilk transfer olan futbolcu ve insanlara aşıladığı umut. güzel diziydi.

Ekran görüntüsü 2021-02-15 235009.jpg

The last czars (2019)
6 bolumluk kisa bir dizi. Tam belgesel tadinda. Oyuncular da tam lup diye oturmus oynadiklari karakterlere, cok yakisti. Czar Nicholas ii'nin evliliginden tut, cocuklari/ailesi, yonetimi, problemleri, Rusya-Japonya savasi, 1. dunya savasi, halkin memnuniyetsizligi ve protestolari, Rasputin ve sonunda Romanov ailesinin korkunc katledilislerini gosteriyor. Benden 9/10 puan.

ControlZ (2020)
Ispanyol dizisi. 1 sezonluk sadece ve her bolumu 30-40 dakikalik. Tam bu zamanlarda yasanabilecek bir durumu gosteriyorlar. Buna benzer olaylar mutlaka yasanmistir ya. Ibretlik olaylar diyelim :D Okul ortaminda basliyor hersey. Sosyal medya, hackercilik, insanlarin ozelini izinsiz paylasmak rezil etme/intikam amaciyla. Herkesi birbirine dusurmek de var tabi. Psikopatlik, yalancilik of hersey var. En masum goruneni en korkunc olani aslinda. Sona dogru hersey ortaya cikiyor tabi ki. 8/10 puan benden

Avatar Aang: The last airbender (2007)
Butun karakterleri seviyorum. Hepsinin karakteri de kendi elementine uygun. Burclar gibi dusunun. Mesela ates burclari su burclarindan farklidir. Hem yasin kac olursa olsun, buyuk bi keyifle izleyebilecegin bi dizi. Ister ailece izle, ister nenenle izle, onun bile hosuna gidecektir :D Her konuda ilgimi ceken dizi. Ne ararsan var diyelim. Komedi, gorev/sorumluluk, spirtuellik, ask, arkadaslik ve dostluk, dunya savasi/dunyayi kurtarma, dunyanin ve her halkin gecimini saglamak/baris icinde yasamak, ruhlar alemi, gecmis/gelecek, tarih, tabi hepsi fantazi icerikli. Hic bi filmi veya diziyi ikinci kez izlemem. Oyle bir istek olmaz bende, nekadar begenmis olsamda. Ama buuuu.. Bu cok iyidi. Defalarca izleyebilirim. Benden 10/10 puan.

Bi ara aynen boyleydim :D

Biohackers (2020) - 6.7

Fikir çok güzel ama bolca mantığa ve fiziğe aykırı yerler barındıran film. İşin biyoloji, fen ve tıp kısmına kafayı takmazsan konusu itibariyle çok akıcı bir dizi. Altı bölüm hemen bitti. Ayrıca bilim & kurgu olmasının yanında altı bölüme aşk, ihtiras, ihanet, intikam, sadakat gibi bir çok duyguyu yüklemişler. Çerezlik....

Filmden bağımsız Eyşan = Mia. & Ömer = Jasper & Cengiz = Niklas

Ekran görüntüsü 2021-02-19 222646.jpg

Avatar Aang: The last airbender (2007)
Butun karakterleri seviyorum. Hepsinin karakteri de kendi elementine uygun. Burclar gibi dusunun. Mesela ates burclari su burclarindan farklidir. Hem yasin kac olursa olsun, buyuk bi keyifle izleyebilecegin bi dizi. Ister ailece izle, ister nenenle izle, onun bile hosuna gidecektir :D Her konuda ilgimi ceken dizi. Ne ararsan var diyelim. Komedi, gorev/sorumluluk, spirtuellik, ask, arkadaslik ve dostluk, dunya savasi/dunyayi kurtarma, dunyanin ve her halkin gecimini saglamak/baris icinde yasamak, ruhlar alemi, gecmis/gelecek, tarih, tabi hepsi fantazi icerikli. Hic bi filmi veya diziyi ikinci kez izlemem. Oyle bir istek olmaz bende, nekadar begenmis olsamda. Ama buuuu.. Bu cok iyidi. Defalarca izleyebilirim. Benden 10/10 puan.

Bi ara aynen boyleydim :D
Bunun devami var. The legend of Korra (2014) 4 sezonluk bi dizi. Tabi avatar dongusu devam ediyor. Aang vefat ettikten sonra (element: hava), reinkarnasyon Korra ile canlandi (element: su). Tabi hersey degismis. 70 yil sonrasi sonucta. Dunya degismis desen yeridir. Artik problemler farkli. Is bitmiyo, macera bitmiyo, kotuluk bitmiyo, iyilik icin direnmek bitmiyo. Devam yani. Avatar Aang dizisindeki gordugunuz herkesi, bu dizide de goreceksiniz (vefat etmis olanlari arada anilarinda canlandiriyorlar; aile fotograflari). Yasli hallerini tabi. Artik onlar arka planda, cocuklari/torunlari on planda.

Avatar Aang: The last airbender'den sonra once bi ara verin, sonra The legend of Korra izleyin. Direk izlerseniz ters teper ve hosunuza gitmez. Alistiginiz karakterleri birden yasli gormek tuhaf gelir :D
9/10 puan benden (keske eski karakterlerin hayatlarina da deginselerdi. En azindan gencliklerine. Kisa bi ozet bile yeterli gelirdi. Gerce strip kitaplari var bu serilerin ve orada detaya giriyorlar)

Daredevil (2003) - 5.3

2003 yılını düşündüğümüzde güzel bir marvel filmi diyebiliriz ama bu filmden sonra marvel öyle filmler çekti ki Daredevil basit kaldı. Aslında hikayesi bakımından biraz Batman'i andırıyor hatta kaderin cilvesi olacak ki iki karakteri de Ben Affleck canlandırdı. Elektra ile ilk tanışma sahnesindeki aksiyon çok gereksizdi ama sonrasında izlediğimiz çatı sahnesi filmin en güzel sahnesiydi. Colin Farrell çok güzel oynamış kötü karakteri, beğendim. Çerezlik marvel filmi.

Ekran görüntüsü 2021-02-20 212053.jpg

Geri