Yeni bir film / dizi izledim.

Konu sahibi son olarak 1028 gün önce görüldü
The Queen's Gambit dizisini izledim.

Uzun zaman sonra bu kadar bağlanıp izlediğim ve hemen bitirdiğim dizi olmadı. Çok güzeldi. Satranç duygusunu körüklemesinin yanında Beth'in yaşamı, yaşadıkları ve tercihleri filmi daha da cazip kıldı. Zaten rusya'nın bu alandaki başarısı bilindik.. Rusya için antipropaganda yapılmadan tarafsız bir dizi olmuş. Borgov'u ne övmüşler, ne de ezmişler. Bir tek Meksika'da o çocuk adamla oynanan maçta ona üzüldüm.

Ekran görüntüsü 2020-12-06 231551.jpg

The Man from Earth: Holocene (5.3)

Olmamış bir devam filmidir. İlk filmin sadeliği, hikayesi ve o merak uyandıran kısmı yok. Burada tamamen ilk filmin ekmeğini yeme durumu var. İlgi görmemesi anlaşılabilir bir durum.

Ekran görüntüsü 2020-12-07 192457.jpg

train to busan listeye aldım abi izlerim mutlaka
worldld War z ve 28 dys ltr izlemiştim
resident evil ilk 2 filmini izlemiştim çok sevmemiştim teşekkürler önerilerin için.

@PapatyA ona da bakarım Şimdi Parazit filmini izleyeceğim yarın da onlara bakarım listeye aldım

evde kitap okuya okuya chpli olacağız allah korusun gkdjdjdk
Diğer konuda film önerisi istemişsin... İki farklı film yazacağım.

Snowpiercer (2013) yapımı film var. Hatta sonra dizisi falan da yapıldı ama film versiyonunu beğenmiştim ben. IMDB 7.1

Get Out (2017) ama asıl önermek istediğim bu film. Net, gerilim yani... insanın izlerken sinirleri geriliyor. müdahale yapası, haykırası geliyor. IMDB'si 7.7

• Beğen
Tepkiler: Min
Selam (2013) bir Fetö filmi.

Ya yemin ederim bize onları bir cici göstermek için medyayı nasıl kullanmaları gerektiğini iyi biliyorlar.

2013 yapımı fetö filmidir. Afganistan'daki Burçin Abdullah ve Dakar'daki Edho Alparslan'ın Fetö okullarındaki hayatını anlatır. Türkçe Olimpiyatları ile final yaparken bize onları bir cici gibi göstermeye çalışır. Ayrıca bol bol Kimse Yok Mu derneği reklamı yapılır.

Ya sen alpaslansın ya bu tip nedir allah aşkına.

Ekran görüntüsü 2020-12-08 230735.jpg

Evet arkadaşlar bu hafta izlediğim 3 film hakkında kısa bilgi vereyim.
1.Train to Busan(Zombi Ekspresi)

images

Korku/aksiyon filmi diye geçiyor.Klasik bir zombi filmi.Zombi filmlerinin en saçma olanlarını bile izleyen ve zombi filmleri seven biri olarak beğendim bu filmi.Orta seviyede bir film.I am legend gibi fimlerle karşılaştıramayacak olsak bile izlenebilir bir film.Sıkılmadan izledim.
Bir kore filmi ayrıca belirteyim.
Teşekkürler Arif Ç.

2.Warm Bodies(Sıcak Kalpler)
images

Romantik/Korku filmi diye geçiyor.Filmin başında çok aşırı beklentiye sokan bir başlangıç olsa da film orta düzeyde bir zombi/vampir karışımı film.
Bazı şeyler çok saçma ama saçma olan şeyler güzel olabiliyor bu da güzeldi.
Papatya önermişti.Teşekkür ederiz.İzlediğime pişman olmadım.

3.Get out (Kapan)
images

Korku/Gerilim filmi diye geçiyor.Film gerilimi tamamen hissettiriyor.Oyunculuklar orta düzeyde.
Filmde Allison Wiliams oynuyor.Bu kadının buna benzer başka filmleri de varmış senaryodaki mantık açısından benzer.
Sonu beklediğim gibi olmasa da film gayet güzel.
Arif Ç. önermişti.

Parazit(Parasite)
JR7FCs1W0xFJPeGTO1_YwUdgRFQ_LRU1-sEOQuDDrOOlfn38aH4ZaazvhKumN2npLkxrCO-0Aooj80hN2tqparUcDgPcYovvSQgGu6ZtrGEH44pE2ka4MiXYBU9dRvWcie0rfTa2NGAY=w321-h458

Kara komedi denen türden bir film.Güney Kore filmi.
Forumdaki kadınlar bence bu filmi çok severler.Çünkü fitne,nifak,kaos,yalan dolan her şey var filmde.
Tek kelimeyle mükemmel bir filmdi.

Son düzenleme:
Yaklaşık 20 yıl önce çekilen Snatch (8.3) filmini izledim. Uzun zamandır aklımdaydı, yeni kısmet oldu.

20 yıl olmuş ama ilk defa izliyorsanız şu an çekilen çoğu filmden daha iyi olduğu gerçeğini kabul etmeniz gerekir. Hem aksiyon, hem komedi harmanlaması çok iyiydi.
Jason abinin adının neden Turkish olduğunu bulamadım ama bu kadar farklı karakterler çok sağlam kurguyla birleştirilmiş. Brad Pitt'in karizmasından ödün vermediği filmde başrol bir kadın oyuncunun olmadığını düşünürsek sıkmadı yani.
Karavanın yandığı o meşhur sahne ve Brad Pitt'in gözündeki intikam çok iyiydi.

Ekran görüntüsü 2020-12-12 181252.jpg

@Süleyman

Önce iki tane klasik yazıyorum. İzleme ihtimalin yüksek... ilki Se7en (8.6) filmi... Eski film gerçi 95 yapımı ama Brad Pitt işte.
İkinci klasik tarantino filmi. 2015 yapımı The Hateful Eight (7.8) filmi de güzeldir. Çok gerilim değil ama aksiyonu bol yine.
İzlemediysen korku/gerilim olarak 2013 yapımı The Conjuring (7.5) filmini önerebilirim. Gerilmek için birebir.
Ama eğer izlemediysen asıl önermek istediğim Güney Kore yapımı 2003 yılı filmi Oldboy (8.4). İki saatin üzerinde başları biraz sıkıcı ama olaylar geliştikten sonra kendini alamıyorsun.

• Beğen
Tepkiler: Min
Nereden nereye...
Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi / Bir Nur Cemaati saçmalığı.

İçerisindeki çarpıklık ve yanlış ifadeler yetmemiş gibi o kadar çok Cumhuriyet dönemini bir öcü gibi göstermişler ki...
Filmin çekildiği yıl 2011 yani Nur cemaati ve Gülen hareketi el ele ilerler. O yüzden çekinilen bir durum yok ve vermişler mehteri.. hatta öyle ki çok şaşırdığım ünlüler bile rol almış yani.. filme geçmeden önce şöyle dip not geçeyim, ne hikmetse 2014 yılında 15 Temmuz'dan iki yıl önce Nur cemaati önde gelenleri Gülen hareketi ile bir bağlarının olmadığını açıklayarak onları sözde dışlarlar.

Film Nur cemaatine selam gönderip, Hür adamın 1. dünya savaşından sonra işgal altındaki İstanbul'a gelişi ve sözde paşanın kendisini görevlendirmesiyle başlar. Ama ne hikmetse Nutuk'ta böyle bir durum söz konusu değildir.
Neyse efendim,
camide insanlar ezan okurken "Türk askeri" camiden içeri girer ve arapça dua edemezsiniz diye insanları engeller. böyle bir saçmalık görmedim.
Sözde isminin "İsmet" olduğu belirtilen bir devlet görevlisi köy halkısı teftişe gelir. yanında korucuyla dolaşırken sarıklı birilerini gördüğünde şapka kanunu çıktı diye kafalarındaki sarıkları alır ve şapka takın, yoksa hapse atılırsınız der. Köylü paramız yok der, korucu sarıklarınızı satın şapka alın yoksa hapis der. Şapka kanununda şapka zorunluluğu yoktur, yani şapkasız dolaşabilirdiniz, fazla popülizm yapılmış.
Aynı korucu bağlama çalıp türkü söylenen kahvede insanların elinden bağlama alıp artık bağlama yok, mandolin çalacaksınız der. peh! böyle bir bilinçaltına yürüme yok.

Hele sonlara doğru sözde Kurtuluş Savaş'ından sonra davet edildiği Meclis'e Paşa ile özel görüşme yaptığını ve iş teklif edildiğini söyler ama reddetmiş.
ama ne hikmetse mağrur yürekli, boyun eğmeyen ve esareti, alçak gönüllüğü iyi bilen hür adam Paşa'nın karşısında bacak bacağa atmış oturur. Bakın başka hiçbir sahnede böyle bir durum yokken sadece Paşa karşısında bacak bacağa oturur. Paşa kendisine İçki ve şapka kanununda yardım isteyebileceğini ve karşı çıkmaması gerektiğini söyler, kendisi istemez. Bir kere içki kanunu diye bir kanun yok.

Filmin sonunda da Barla'ya döner ve onu sözde tövbe eden korucu Ahmet Yenilmez karşılar. Ahmet Yenilmez, hani şu Deli Yürek'te mafya rolünde olup şimdilerde hükümet kanallarında olan adam.

İlgili çarpık sahne:

Yani fazlasıyla yanlı ve Nur Cemaati tarafından yazıldığı belli olan film.

Ekran görüntüsü 2020-12-13 182612.jpg

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (8.2)

Büyük bir hata yaptım. Çünkü önce Snatch'i izleyim daha sonra bu filmi izledim. Doğal olarak artık beklentim biraz havada kaldı. Önce kesinlikle bu film izlenmeli. Keyifli bir koşuşturma filmi. O onunla, bu şundan çalıyor, şu diğerleri vuruyor falan derken film bitti... Eğlenceli film, hele kendi zamanına göre (1998) dev bir yapıt.

Ekran görüntüsü 2020-12-17 004758.jpg

Memleket Meselesi (5.9)

2010 yapımı film politik - komedi türünün güzel örneklerinden. Maalesef özellikle son yıllarda böyle eleştirel filmler yapılmıyor, yapılamıyor. Ahmet Uğurlu, Adil Sümbül gibi gerçek bir karakter yaratmış ve film boyunca performansını yukarı taşımış.
Ama işte film tek bir karakterle ilerlemiyor.
Ne ergen Ahmet Kural, ne buba bua diye Bora Akkaş kurtaramamış. Tuna Orhan rolüyle yardımcı erkek ödülünü almış ama fazla sivrilememiş.

Siyasi olarak ince göndermeleri var ama ortalama bir film.

Ekran görüntüsü 2020-12-19 194253.jpg

This Is the End (6.6)

Absürt komedi nedir? nasıl yapılır? Bize bunun örneğini çok güzel göstermişler. Onur Ünlü'nün hollywood yapımı filmi olsa nasıl olurdu deseler bu filmi gösterdim. IMDB'de neden bu kadar düşük anlamadım ama hunharca güldüm bazı sahnelerde. Korkunç bir film serisini sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum.

Emma Watson sahnesinde hayvan gibi kahkaha attığım doğrudur.

ekran-goruntusu-2020-12-20-201651-jpg.24329

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2020-12-20 201651.jpg
    Ekran görüntüsü 2020-12-20 201651.jpg
    48.5 KB · Görüntüleme: 52
Çelo - 5.4

1962 ve sonrası yıllarda geçen 73 yılı yayınlanan ödüllü Abbas Sayar romanının Trt ev sineması kapsamında çekilen 2016 yapımı tv filmidir. Çelo'nun amcasının kızıyla aşk yaşama durumu günümüz için kabul görmeyen ve olmayan bir durum olduğu için film insana tam olarak geçmiyor. Ama filmde izleyen kişiye geçen tek şey Deli Mehmet karakteri... Üstün körü çekilen filmde beğendiğim sahneler sadece Deli Mehmet'in tiratlarıdır.

Ekran görüntüsü 2020-12-26 165748.jpg

Will (2011) - 6.9

Eğer spor filmlerini ve futbol filmlerini seviyorsanız bu filmi izleyebilirsiniz. Liverpool'un İstanbul'da Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdığı hikayeyle bağlantılı bir minik taraftarın hikayesi.. Her şeyi kaybetmiş Will "bu hayattaki her şey sahte, ben bile" diyerek bizi çok hüzünlendirdi. Will'in İstanbul'a olan yolculuğunu anlatan film, tam bir pazar akşamı filmidir. Ayrıca konuk oyuncu olarak Murat Serezli ve boşnak bir kadını oynayan Canan Ergüder oynuyor. Futbol anonslarının dublajındaysa Ercan Taner var.

Ayrıca Will'in dediği gibi Steven Gerrard futbolun süpernovasıdır.

Ekran görüntüsü 2020-12-27 180150.jpg

Son Kuşlar (2016) - 6.3

2016 yapımı Trt ev kuşağı kapsamındaki çekilen film... doğa ve tabiat ile ilgili verdiği mesajlar çok güzeldi. Özellikle avlanmak ile ilgili kısımlar... Başrol oyuncusu çok iticiydi, yani bundan dolayı başarılı oynamış diyebilirim.

Filmin sonundaki babasının tavrı ve sonu saçma geldi, festival filmi sevmeyenlere sıkıcı gelebilir.

Ekran görüntüsü 2021-01-01 211944.jpg

Isle of Dogs (2018) - 7.9

Bütün dünyayı sevgi kurtaracak. Evet, sevgi.
Düşünsenize bir sabah uyanıyorsunuz ve şehrinizdeki bütün köpeklerin toplatılarak bir adaya alındığını öğreniyorsunuz...
Yetişkinlere hitap eden güzel bir animasyon, sanırım Japonlar bu konuda bayrağı devretmeyecekler. Özellikle seçilen müzikler ise bir başka güzel...
Verdiği mesajlar ve küçük pilotun köpeğine duyduğu sevgi güzeldi.
Ayrıca film boyunca sadece bir tane sarılma sahnesi vardı, bu sahneyse bir insanla köpeğin sarılmasıydı...

d8bc883b-bd40-4349-9972-222f01060b70.jpg

Şeytan-i Racim (3.9)
Şeytan-i Racim: İfrit (2.5)

- Ütü yaparken en sevdiğim etkinliklerden biri korku filmi izlemektir. -

Tıpkı diğer yerli korku filmleri gibi korkutmamıştır. Filmin diğer yerli korku filmlerinden artısı aydınlık çekilmesi... En azından her şey netti. Filmin tek büyük artısı ise tanınmış ünlülerin oynamasıydı. Gerçi Uğur Güneş'in kariyerinin başı diyebiliriz ama Altan Gördüm'e cinci hocalık yakışmış. Film olarak bakarsak -evet- vakit kaybıdır.

İkincisi ilk filmden biraz para kazanınca devamını çekelim mantığıyla olmuş ama tabi az oyuncuyla... Oynayan oyuncular maalesef ilk filmdeki kadar tanınmış isimler değil... Film aşırı karanlık çekilmiş, çok kopukluk var. İlk film zaten vasattı ama bu yerler altında... Ayrıca ikinci filmde yardımcı kadın oyuncu okul arkadaşım olmasına rağmen beğenmediğimi söylemek zorundayım.

Ekran görüntüsü 2021-01-03 174035.jpg

Gleason (8.3)

Bir babanın çocuğuna bırakacağı en güzel miras kendisidir. Etkileyici bir film.
Amerikan futbol oyuncusu Gleason'ın ALS hastalığına yakalandığı dönemde aynı zamanda baba olacağını öğrenmesi...
Oğlunun büyümesi, Gleason'un git gide hastalığının ilerlemesi...
ALS hastaları için bir fon oluşturmak için bütün bunları kameraya alıp bir belgesel oluşturmak..
Bir cumartesi günü bir film ancak etkileyebilirdi...

Ekran görüntüsü 2021-01-09 172311.jpg

Azizler (6.2)

Bir filmi izlemeden önce yönetmenin ve senaristin adına bakmayıp sadece oyunculara bakılarak yorum yapılamaz.

Neyse,

Berkun Oya'nın adını görünce zaten filmin bir yere bağlanmayacağını ve bir performans filmi olduğunu anladım. Bir Başkadır dizisinde de aynısını yapmıştı. Öncelikle bu yapım bir sinema filmi değil, platform filmidir. O yüzden beklentinin çok olmaması lazım. Bu bakış açısıyla yaklaşırsanız tat alabilirsiniz. Kadro güzel olmuş. Aziz karakterini Engin Günaydın dışında biri oynayabilir miydi bilemiyorum. Gerçekten Aziz'den keyif aldım. Erbil karakteriyse sönük olmasına rağmen Haluk Bilginer dokunuşuyla izletti. Kamuran ve kolye esprisi ilginç olmuş. Özelikle İrem Sak'ın rolü başka bir absürt filmde denenmedi diye biliyorum. Ama yine de favorim Denyo yeğendi. Birkaç yerde istemsiz kahkaha attım. 10 üzerinden 6'lık bir film.

Ekran görüntüsü 2021-01-09 215659.jpg

Geri