Yaşasın zamlar..Yakıt fiyatı arttı, hız azaldı yaşasın!

Konu sahibi son olarak 9 gün önce görüldü
Dikkat ettiniz mi bilmem çok güzel bir olay aslında yakıt fiyatları yükseldi herkes isyanda Allah'ın işine bakın ki herkes ayağını gaz pedalından çekmeye başladı Hayır hayır şaka değil Eskiden yollarda Didim-Bodrum-Denizli arası gidip gelirken yanımdan son sürat giren arabaları görürdüm. Şimdi herkes 80-90 civarı gidiyor. Acaba niye ola diye düşünmedim bile. Sebebi belli; ne kadar sürat, o kadar çok yakıt. Devirli kullanmak lazım. Diyorlar ki; bu zamlar hepimizi falirleştirdi. Yok-yok belki kuru bahane edip kazığı kaldıranların, döviz düşünce neden indirmeden sorusuna cevaben " O, o adi karaktersiz ve aç gözlü köpeklerin hırsının bitmediği ile açıklanabilir de, bahsettiğim konuda -evet bak biz bunu göremedik, demek böyle bir güzel yanıda var... demek kimsenin aklına gelmez dimi? Sorun yok ben sizin yerinize gördüm. Alım gücünün zayıflaması ölü olmaktan iyidir bence...Yaşasın zamlar.!

Düzeltilmiş hali budur..!

Dikkat ettiniz mi bilmem, çok güzel bir olay aslında. yakıt fiyatları yükseldi, herkes isyanda. Allah'ın işine bakın ki; herkes ayağını gaz pedalından çekmeye başladı. Hayır-hayır şaka değil. Eskiden yollarda Didim-Bodrum-Denizli arası gidip gelirken yanımdan son sürat giden arabaları görürdüm. Şimdi herkes 80-90 civarı gidiyor. Acaba niye ola diye düşünmüyorum bile. Sebebi belli; ne kadar sürat, o kadar çok yakıt. Devirli kullanmak lazım. Diyorlar-ki; bu zamlar hepimizi fakirleştirdi. Yok-yok belki kuru bahane edip kazığı kaldıranların, döviz düşünce neden indirmiyorlar-ki sorusuna cevaben " O, o adi karaktersiz ve aç gözlü köpeklerin hırsının bitmediği ile açıklanabilir de, bahsettiğim konuda -evet bak biz bunu göremedik, demek böyle bir güzel yanıda var... demek kimsenin aklına gelmez dimi? Sorun yok, ben sizin yerinize gördüm. Alım gücünün zayıflaması ölü olmaktan iyidir bence...Yaşasın zamlar.!

Kamil bey akp böyle devam ederse_ milleti toptan ateist deist yapacak _ insanlar iktidara bakarak bunlar muslumansa ben değilim diyor _ bir yerde din tüccarları çoğalırsa ateizm patlar

Insanlar yukarıya iktidara bakıyor _ halk evine 1 kilo et alamazken _ iktidar 3 öğün et yiyor _ akpye oy veren de vermeyen de kin oluşuyor

Sadece akp değil chp ve giderlerine de_ bir chpli milletvekili gördüm _ adam 120 150 kilo_ öküz gibi sığır gibi olmuş _ koronadan ölmüş akp li yönetici 120 150 _ bunlara 24 saat öküz gibi domuz gibi yesinler diye mi oy veriyoruz? Manda ve fili de unutmayalım

Son düzenleme:
Diyorlar-ki; bu zamlar hepimizi fakirleştirdi. Yok-yok belki kuru bahane edip kazığı kaldıranların, döviz düşünce neden indirmiyorlar-ki sorusuna cevaben " O, o adi karaktersiz ve aç gözlü köpeklerin hırsının bitmediği ile açıklanabilir de, bahsettiğim konuda -evet bak biz bunu göremedik, demek böyle bir güzel yanıda var... demek kimsenin aklına gelmez dimi? Sorun yok, ben sizin yerinize gördüm. Alım gücünün zayıflaması ölü olmaktan iyidir bence...Yaşasın zamlar.!

Pollyanna sendromuna uygun bir yorum olmuş ancak hayatta karşılığı olamaz çünkü alım gücünün düşmesi; insanın yaşam koşullarını zorlaştırır, psikolojisini bozar, kendine ve çevresine mutsuzluk vermeye başlar, en sonunda da hasta olup ölmekten beter olabilir.

Aile içi şiddet çoğalır _ kadın cinayetleri çoğalır _ cebinde parası olmayan adam sinir kirizi geçirip karısını keser _ çocuğunu keser_ hızi durmazsa kaynanasini keser

İstanbul'da da sabah akşam trafiksiz seyahat etmenin verdiği mutluluğu anlatamam . :)

Tabi. Fakirlik iyi bişey. Aç kalıyor ve zayıflıyorsunuz. Hatta arabayı cikaramayanlarin arttırdığı toplu taşıma yoğunluğunda otobüse binemeyenler yürüyüş yaparak sıhhat buluyor. Elektrik zammında karanlıkta oturmak romantizm sağlıyor. Kombi yanmayınca tek odaya doluşmak zorunda kalan fertler arasında aile bağları güçleniyor.

Kamil abi bakış açılarına saygı duyuyorum ama bu bizlerle, markete gidemeyen ailelerle, elektrik-su-doğalgaz faturalarını ödeyemeyenlerle, çocuğuna okul kitabını alamayanlarla, ihtiyaçlarını karşılayamacağını düşündüğü için çocuklarını üniversiteye gönderemeyenlerle, yatırımı battığı için kendini yakanlarla dalga geçmektir. Nasıl bir hayat yaşıyorsunuz bilmiyorum ama zamlara “Yaşasın Zamlar” demenizi akla mantığa sığdıramadım ben.

İyi de zam yok aslinda @kLara
Yıllardır aynı.
Orta segmentte;

Telefon 1000 dolar
Laptop 2000 dolar
Araba 40.000 dolar
Ev 150.000 dolar.

Düşen insanların geliri. İsyan çıkmaması bu yüzden.
Adama geçen yıl 400 dolar aylık ver. Bu yıl 360 dolara indir seni oracıkta öldürür paramı kesemzsin diye.

Ama bu gerizekalı, kur kaynaklı maaş azalmasını anlamıyor. Aldığı TL zammına da seviniyor.

Niye. Çünkü mal.

İyi de zam yok aslinda @kLara
Yıllardır aynı.
Orta segmentte;

Telefon 1000 dolar
Laptop 2000 dolar
Araba 40.000 dolar
Ev 150.000 dolar.

Düşen insanların geliri. İsyan çıkmaması bu yüzden.
Adama geçen yıl 400 dolar aylık ver. Bu yıl 360 dolara indir seni oracıkta öldürür paramı kesemzsin diye.

Ama bu gerizekalı, kur kaynaklı maaş azalmasını anlamıyor. Aldığı TL zammına da seviniyor.

Niye. Çünkü mal.
Dolar kuruna bağlı olarak düşünürsek evet doğru olan bu ama insanlar bunu anlamıyor işte herşeyi geçtim ben “Yaşasın Zamlar” cümlesini kuracak bir potansiyelin olmasına gerçekten üzüldüm. Bunu neyle bağdaştırmaya çalışırsa çalışsın hiçbir kuramda bunu haklı ve reva göremezsiniz bu memlekete.

Adam bu seviyeye gelmek için eğitim almış. Bir bebeği ormana bıraksan büyüdüğünde bundan daha iyi fikir verir.

Laf konuştu bal kabağı misali.
Yarın teknoloji de keşke olmasaydı sayısız ölümlere neden oluyor der,...
Araba, uçak,.... zaten teknoloji ile oldu
En iyisi hala eşek ile, öküz arabası ile,.... taşımacılık yapmış olsaydık demi.
Daha doğrusu ilime ve bilime savaş açalım hep ölümlere sebep oluyor.

Kamil abi bakış açılarına saygı duyuyorum ama bu bizlerle, markete gidemeyen ailelerle, elektrik-su-doğalgaz faturalarını ödeyemeyenlerle, çocuğuna okul kitabını alamayanlarla, ihtiyaçlarını karşılayamacağını düşündüğü için çocuklarını üniversiteye gönderemeyenlerle, yatırımı battığı için kendini yakanlarla dalga geçmektir. Nasıl bir hayat yaşıyorsunuz bilmiyorum ama zamlara “Yaşasın Zamlar” demenizi akla mantığa sığdıramadım ben.
Öyle demeyin, sizi düşünüyor, daha fazla yaşayın istiyor,....

Geri