Yasak aşk size cezbedici mi gelir?

Konu sahibi son olarak 978 gün önce görüldü
ben kendimi vuramam hee sonunda, herkes bilsin de önceden...
yasak olup cezbeden tek şey markete diye sokağa çıkmak... corona etkisi.

Ahlakli ya da ahlaksiz kitap diye bir sey yoktur.
Kitapin icerigi ya iyidir ya da kötü..bu kadar.

Hiçbir yasak bana cazip gelmiyor çünkü baştan sınırı çizili alanlarda seçimleri siz değil koşullar belirler.
Kısacası yasak aşk ile asla işim olmaz.

Ne demiş Haluk Levent abimiz : "en güzel aşk zor olandır!"

Ahlakli ya da ahlaksiz kitap diye bir sey yoktur.
Kitapin icerigi ya iyidir ya da kötü..bu kadar.
Bu yazdığın bende başka bir çağrışım yaptı. Yeraltı edebiyatı okuyanlara nefretle bakan kitle, kitap üzerinden senin ahkaklı olup olmadığına karar vermeye çalışyor, ne tuhaf bir dünya...

Bu yazdığın bende başka bir çağrışım yaptı. Yeraltı edebiyatı okuyanlara nefretle bakan kitle, kitap üzerinden senin ahkaklı olup olmadığına karar vermeye çalışyor, ne tuhaf bir dünya...

Olabilir.
Benim demek istedigim yasak ask diye nitelendirilen olgu, ahlaki boyutlarla ölcüldügü icin yasak deniyor.
Cünki Askin yasagi olmaz.Ahlak ile de ölcülmez bana göre.Gidişati iyi ve ya kötü olur. Hepsi bu.

Olabilir.
Benim demek istedigim yasak ask diye nitelendirilen olgu, ahlaki boyutlarla ölcüldügü icin yasak deniyor.
Cünki Askin yasagi olmaz.Ahlak ile de ölcülmez bana göre.Gidişati iyi ve ya kötü olur. Hepsi bu.
Evli olan bir insanla ya da bazen arkadaşının sevgilisi ile ya da kardeşinin eşi-sevgilisi v.s diye bu yasak aşk listesi uzar. Bu durumda bu aşk, hiç oluşmaması gereken yasak bir aşk değil midir?

Evli olan bir insanla ya da bazen arkadaşının sevgilisi ile ya da kardeşinin eşi-sevgilisi v.s diye bu yasak aşk listesi uzar. Bu durumda bu aşk, hiç oluşmaması gereken yasak bir aşk değil midir?

Subjektif ve yargilayici taraf isek öyle algilaniyor.
Kendimizi yerine koyariz o aldatilan esin ve ya kardesin.
Empati varsa.Ama genelde YASAK diye nitelendirildigi icin daliyoruz olaya.Insani anladigimizdan degil.Sansasyonel olaylara bayildigimiz ve toplumun ahlaki kurallarina uydugumuzu sanarak, yerden yere vuruyoruz.
Ama madalyanin öbür yani da var.Olayin icinde aktif olanlar öyle demez.
Iste o an failler icin iyi ve ya kötüdür.

Bunu yaşayan birisi asla gelip buraya yazmaz onu söyleyeyim. Linç etmek için salyasını akıtan beklemedeki üyelerden korkar yazmaz yazmasın zaten çullanırlar.

Ama yazılsa konuşulsa nedenleri üzerinde ne hikayeler yaşanmışlıklar vardır ki. Ama siz siz olun susun : )

Hee çooooook Aşk-ı Memnuyu örnek alıyok :D
Behlül ün aşkı bizi mest etti:D

La o değilde aşkı memnuyu hiç izlemedim ya la ara ara denk gelip bakmışlığım var vay be genel kültürüm sıfırdır şimdi benim :)

Empati varsa.Ama genelde YASAK diye nitelendirildigi icin daliyoruz olaya.Insani anladigimizdan degil.Sansasyonel olaylara bayildigimiz ve toplumun ahlaki kurallarina uydugumuzu sanarak, yerden yere vuruyoruz.
Olaya ahlaki olarak bakanlar vardır fakat kendi adıma çoğu olaya ahlaki çerçeveden bakmıyorum çünkü çoğunluğun dediği ya da toplumun dayattığı her zaman doğru olmayabilir fakat burada "yasak aşk" diye bir tanımlamayı kullanma nedenimiz, herkes tarafından bilinen bir ifade olmasıdır.
Peki bu verdiğim örneklerdeki "aşk" yasak mıdır? Evet çünkü insan kime aşık olacağını seçemese bile duyguların geliştiğini hissettiği noktada, kendine dur diyebilecek iradeye sahip olabilir, olamıyorsa da o ortamdan uzaklaşmak zorundadır.

Ahlaki olması değil konu çünkü burada kandırılan, sırtından vurulan birileri var ve ister kardeşin ister arkadaşın isterse de hiç tanımadığın birisi olsun, sonuçta iki insanın ilişkisinin içinde üçüncü şahsın ne işi olabilir? Kişi gerçekten aşık ise zaten, aşık olduğu insana bu durumu yaşatmamak için yine uzak durmayı seçmelidir.

Forumda tek eşliliğin hangi gerekçelerle mümkün olamayacağını yazmıştım fakat irade konusuna da hep vurgu yaptım çünkü ihanet etmek, çok açık ve seçik şekilde, cesur insanların seçeceği bir yol değildir. İlişkiyi bitirip yenisine başlamak büyük cesaret ister, güvenli ve alışılmış alanı terk etmek kolay değildir veya kişi kurulu düzenini bozmak istemez ve bu konuda kendini haklı çıkartmak için de sürekli bahaneler üretir.

Aşk, bencil bir duygu değildir ve karşındaki insanın zararına olduğu noktada, arkanı dönüp gidemiyorsan bunun adı aşk değil sadece karşı tarafa duyulan yoğun bir elde etme arzusudur. Çoğu insan aşkın ne olduğunu bilmiyor maalesef ve o elde etme takıntısını aşk zannediyorlar.

Kimseyi kınamıyorum ve hepimiz zaman zaman bu çelişkileri yaşamışızdır fakat işte bu aşamada en doğrusu bazı gerçekleri kabul etmek ve yoluna gitmektir. Başka bir insanın yaşamına gizlice dahil olmak, her ne kadar aşkın etkisi sanılsa da tam tersi kişinin irade yönünden zayıf olduğunun işaretidir. Ortada bir Aşk varsa şayet sadece iki kişi olması gerekiyor, üçüncüye yer yoktur ya da yaşanılanın adı aşk değildir; tutku, arzu, takıntı, heyecan ne dersen de ama asla aşk olması mümkün değildir. Aşıksan birine şayet o insanı başkası ile paylaşamazsın, dünya sadece ondan ve senden ibarettir ama tabii ki ortada gerçek bir aşk varsa...

her şeyi yazmışsın, ekleyecek bir şey bulamadım.
güneş altında var olan hiç bir şey yasak olmamalı diyor ve gidiyorum.

Olaya ahlaki olarak bakanlar vardır fakat kendi adıma çoğu olaya ahlaki çerçeveden bakmıyorum çünkü çoğunluğun dediği ya da toplumun dayattığı her zaman doğru olmayabilir fakat burada "yasak aşk" diye bir tanımlamayı kullanma nedenimiz, herkes tarafından bilinen bir ifade olmasıdır.
Peki bu verdiğim örneklerdeki "aşk" yasak mıdır? Evet çünkü insan kime aşık olacağını seçemese bile duyguların geliştiğini hissettiği noktada, kendine dur diyebilecek iradeye sahip olabilir, olamıyorsa da o ortamdan uzaklaşmak zorundadır.

Ahlaki olması değil konu çünkü burada kandırılan, sırtından vurulan birileri var ve ister kardeşin ister arkadaşın isterse de hiç tanımadığın birisi olsun, sonuçta iki insanın ilişkisinin içinde üçüncü şahsın ne işi olabilir? Kişi gerçekten aşık ise zaten, aşık olduğu insana bu durumu yaşatmamak için yine uzak durmayı seçmelidir.

Forumda tek eşliliğin hangi gerekçelerle mümkün olamayacağını yazmıştım fakat irade konusuna da hep vurgu yaptım çünkü ihanet etmek, çok açık ve seçik şekilde, cesur insanların seçeceği bir yol değildir. İlişkiyi bitirip yenisine başlamak büyük cesaret ister, güvenli ve alışılmış alanı terk etmek kolay değildir veya kişi kurulu düzenini bozmak istemez ve bu konuda kendini haklı çıkartmak için de sürekli bahaneler üretir.

Aşk, bencil bir duygu değildir ve karşındaki insanın zararına olduğu noktada, arkanı dönüp gidemiyorsan bunun adı aşk değil sadece karşı tarafa duyulan yoğun bir elde etme arzusudur. Çoğu insan aşkın ne olduğunu bilmiyor maalesef ve o elde etme takıntısını aşk zannediyorlar.

Kimseyi kınamıyorum ve hepimiz zaman zaman bu çelişkileri yaşamışızdır fakat işte bu aşamada en doğrusu bazı gerçekleri kabul etmek ve yoluna gitmektir. Başka bir insanın yaşamına gizlice dahil olmak, her ne kadar aşkın etkisi sanılsa da tam tersi kişinin irade yönünden zayıf olduğunun işaretidir. Ortada bir Aşk varsa şayet sadece iki kişi olması gerekiyor, üçüncüye yer yoktur ya da yaşanılanın adı aşk değildir; tutku, arzu, takıntı, heyecan ne dersen de ama asla aşk olması mümkün değildir. Aşıksan birine şayet o insanı başkası ile paylaşamazsın, dünya sadece ondan ve senden ibarettir ama tabii ki ortada gerçek bir aşk varsa...
Iste.Asil ahlaki konu bu durumda, yalan söylenmesidir.Her taraf yalan söyler bu tür iliskilerde.Yasak deil, yalan ask daha aciklar bicimde.Yasak ask ifadesi, cok sembolik bir aciklama.Ya da aciklanmaya mahkum bir gariplik.Neyse terimsel acidan yetersiz oldugunu hatta ve hatta haksiz yere kullanildigini düsünüyorum.
Ama bunlar filologlarin isi,biz sadece düsünüyoruz.
Insan asik olunca iradeli olamiyor maalesef.Iradeli olsa asik olacagi kisiyi de secer Leftycigim.
Sirtindan vurulan, kandirilan..bak bunlar tamamen magduriyet durumlari.Tek tarafli bir bakis acisi.Ve o iki kisilik iliskideki esas insanin hic mi sucu yok?Güclü bir birlikteligi hicbir sey yikamaz.Firewallarda var ki bir aciklik, virus girebiliyor.Hele ki kafalar uyusmuyorsa.. ki bu durum iliskinin ilk baslarinda belli oluyor..her neyse es geciliyor..

Iradeden ziyade, dürüstlük önemli bence.Bu daha "ahlaki". Bir iliski yürümüyorsa, minimum hasarla bitirmek en mantiklisi.O konuda katiliyorum.Failden magdura nasil gectik onu da anlamadim:D

"Aşk, bencil bir duygu değildir ve karşındaki insanın zararına olduğu noktada, arkanı dönüp gidemiyorsan bunun adı aşk değil sadece karşı tarafa duyulan yoğun bir elde etme arzusudur. Çoğu insan aşkın ne olduğunu bilmiyor maalesef ve o elde etme takıntısını aşk zannediyorlar."

Tamamen bunu savunuyorum.Yasak Ask degil o yüzden Yalan Ask.

Kinamiyoruz.Yargiliyoruz.Irade yönünden zayif diyorsun mesela..olabilir...Empati ve irade herkese esit dagitilmamistir.Anlamaya calisiyorum ben en azindan.
Ve sunu da eklemek istiyorum..kimse kimsenin tapulu mali degil.Hicbir seyin garantisi yok.
Aldatabiliriz aldatilabiliriz.Hayat bu.Her sey mümkün.Bu durumlara karsi hazirlikli olunmasi gerekiyor.

Geri