Yapay et işine çok büyük paralar yatırılması

Konu sahibi son olarak 806 gün önce görüldü
Şu komplo teorisyenlerine bayılıyorum gerçekten ya, bu kadar vizyonsuzluk nereden geliyor anlamıyorum. sanki her gün et tüketiyor türk milleti, üç öğün et yiyor. kaç ailenin kaç defa sofrasına et giriyor bir ayda ? adam size dememiş zaten fakirler üstünüze niye alınıyorsunuz ?

ayrıca yapay et üretim ve tüketimi uzun vadede dünya için çok faydalı bir şey, özellikle de büyükbaş hayvanların karbon salınımı sanayilerde salınan sera ve karbonmonoksitten sonra en çok büyük bir tehlike arz eden etkenlerden. yani küresel ısınmayı durdurmak için adam çağrı yapıyor, yaptığı çağrı da zengin ülkeler için zaten fakirler için değil. Aynı çağrıyı sanayi filtreleme sistemleri için de yapıyor adam. aynı çağrıyı yenilenebilir enerjiye geçilmesi için de yapıyor, fosil yakıtları bırakalım diye de yapıyor.

Foruma üye alımı yaparken ortalama IQ testine sokmak lazım. Dünyada iklim krizine ve küresel ısınmaya en çok dikkat çeken kişilerin başında olan bill gates yanına köy çobanının koyunlarını koyup imada bulunmuş. Allah akıl fikir versin. Bu tiplerin depremi Haarp yaptı diyenler ile hiçbir farkı yok.
Ama gelismis ulkeler icin bu bir kriz oldu, koyluler hayvanlarini azaltmak zorunda kaldi iflasin esigindeler. Koylu hayvani azaltinca peynir, sut, et her sey pahali olacak. ( ki oldu bile ). Bir yontem varmis galiba karbon salimini azaltmak icin ama maliyeti yuksekmis. Bilmiyorum kafam karisik bu konuda kime hak verecegimi sasiriyorum, herkes kendince hakli.

Ben yorum yapmadan lütfen uzmanı olarak aydınlat bizi. Zira benim aydınlanmaya ihtiyacım var gibi duruyor. Hatta adlandırmadan başlarsan daha yerinde olur gibi duruyor.
Yok estağfurullah.

Toplum olarak büyük tabloyu görme problemimiz var sadece.Bir madde ya da bir işleme yöntemi zararlı peki neden seri bir şekilde kullanıma devam ediliyor, bu insanlar gerçekten bizleri salak yerine mi koyuyor yoksa tolere edilmeye mecbur olunan başka şeyler mi var? Bu arada ben uzmanı değilim yani karbonhidratların, uzmanlık alanım süt fakat şekerlerle ilgili zararlı addedilen işlenmiş şekerin fruktoz şurubu ile karıştırıldığını biliyorum.Mısır şurubu olarak da bilinir. Glikoz şurubundan farklı şeyler.Asıl en zararlı olanı fruktoz şurubudur.Ha glikoz şurubu masum mu tabi ki hayır diyorlar ki saf sakkaroz yani sofra şekeri kullanılsın vb. gdo da kullanılmasın peki nasıl mümkün olacak bu? Mesela sütte UHT teknolojisi de zararlı, en sağlıklısı pastörizasyon ama nasıl mümkün olabilir? Milyonlarca insana süt hizmeti veriyorsun 3-5 günde bozulabilecek bir ürünün(pastörize süt) tonajlarca üretimini ve güvenli dağıtımını çiftlikten sofraya sloganı ile nasıl sağlayabilirsin? Milyonlarca top keki nasıl saf sakkaroz ile üretebilirsin? Küreselleşen dünyada gdosuz nasıl yapabilirsin? Çürümeye dayanıklı,ısıya dayanıklı genlerin inokule edilmesiyle yetişen domatesleri yiyoruz.Ne yapalım domates mevsimini bekleyip organik toprağa mı ekelim? Haşeresiydi doğal şartlarıydı %10-20’si de çürüsün sevkiyatta akıl almaz fireler verilsin milyonlarca insana da organik domates sağlansın mümkün olabilir mi sizce? Organik beslenmek diye bir şey zaten yok. Marketten sebze meyve alıp annenize yemek yaptırınca %100 sağlıklı beslenmiş olmuyorsunuz. Gdosuz,katkısız hiçbir şey yok. İşin bir de insektisit kısmı var tabi.

Kısacası teknolojiden kaçmak yerine onu nasıl gıdaya en sağlıklı şekilde adapte ederiz bunun üzerine yoğunlaşılmalı.

• Beğen
Tepkiler: glu
Metan,karbon sirkülasyonu probleminin varlığını masaya yatırmak farklı bir şey.
Yapay et faydalıdır, fayda getirecektir demek baska bir şey.
Yapay eti geç işlenmiş etin bile prion sacilimini tetiklediği,sindirim sistemini tahrip ettiği ortada özellikle büyük ruminant etleri (sigir). Işlenmemiş koyun-keçi etinin gorece fizyolojik adaptasyonun çok daha iyi olduğu yönünde suanki veriler. Yapay etin sindirim fizyolojisi ataptasyonuna fayda sağlayacağı yönündeki donenizi sormak istedim ben.

senin okuduğunu anlamama gibi bir sorunun olabilir mi acaba ? yoksa bilerek mi üzerime oynamaya çalışıyorsun anlam veremedim açıkçası, yapay et faydalıdır derken insan fizyolojisinden bahsetmediğimi 3 yaşındaki çocuk anlar zira, faydadan kastım seni beni değil dünyayı kast ettiğim bariz bir şekilde ortada. her defasında konuyu farklı yöne çekmeye çalışma amacın nedir. konumuz insana olan faydaları zararları değil buna dair bir şey de söylemedim. üstüne basa basa kürel ısınmayı dile getiriyorum sen bana adaptasyondan bahsediyorsun. dünyada ortalama 1,5 - 2 milyar büyük baş hayvan bulunuyor kesiliyor, yenisi doğuyor. kesimlik hayvan sanayi atmosfere salınan karbondioksitin %9'undan ve metanın % 37'sinden sorumlu bu çok ciddi bir rakam ciddiyetin boyutunu dile getiriyorum sen bana fizyolojik adaptasyon için done diyorsun. şaka mısın dostum ? banane senin vücuduna giren proteinden, tiaminden, folasinden, b12'den. bakın ne yazmışım burada "ayrıca yapay et üretim ve tüketimi uzun vadede dünya için çok faydalı bir şey," "dünya için demişim" içinde yaşayanlar için değil.

Son düzenleme:
Ama gelismis ulkeler icin bu bir kriz oldu, koyluler hayvanlarini azaltmak zorunda kaldi iflasin esigindeler. Koylu hayvani azaltinca peynir, sut, et her sey pahali olacak. ( ki oldu bile ). Bir yontem varmis galiba karbon salimini azaltmak icin ama maliyeti yuksekmis. Bilmiyorum kafam karisik bu konuda kime hak verecegimi sasiriyorum, herkes kendince hakli.

kriz değildir o krizciktir, kriz olsa duramazlar. 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede balık satın alırken bile bin defa düşünen bir milletten bahsediyoruz. hangi kriz bizimle yarışabilir ? samanı bile yurt dışından ithal eden bir ülke gidip de dış güçler yapay et, bilmem kimin oyunu demesin bir zahmet değil mi ? kimseye hak verme, boş ver. akşam bir şişe şarap aç, bir de et pişir tavada yaslan arkana bak keyfine.

senin okuduğunu anlamama gibi bir sorunun olabilir mi acaba ? yoksa bilerek mi üzerime oynamaya çalışıyorsun anlam veremedim açıkçası, yapay et faydalıdır derken insan fizyolojisinden bahsetmediğimi 3 yaşındaki çocuk anlar zira, faydadan kastım seni beni değil dünyayı kast ettiğim bariz bir şekilde ortada. her defasında konuyu farklı yöne çekmeye çalışma amacın nedir. konumuz insana olan faydaları zararları değil buna dair bir şey de söylemedim. üstüne basa basa kürel ısınmayı dile getiriyorum sen bana adaptasyondan bahsediyorsun. dünyada ortalama 1,5 - 2 milyar büyük baş hayvan bulunuyor kesiliyor, yenisi doğuyor. kesimlik hayvan sanayi atmosfere salınan karbondioksitin %9'undan ve metanın % 37'sinden sorumlu bu çok ciddi bir rakam ciddiyetin boyutunu dile getiriyorum sen bana fizyolojik adaptasyon için done diyorsun. şaka mısın dostum ? banane senin vücuduna giren proteinden, tiaminden, folasinden, b12'den. bakın ne yazmışım burada "ayrıca yapay et üretim ve tüketimi uzun vadede dünya için çok faydalı bir şey," "dünya için demişim" içinde yaşayanlar için değil.

E bananeyse, sananeyse neden üretiliyor yapay et, müzede mi sergilenecek? yaşayanlar için önemi yoksa neden planlaması yapılıyor?mesele sadece dünya ise dünyanin selameti için komple besicilik durdurulsun,et yasaklasin madem.
Sizinle sidik yarıştırmam.
Insanlarin kaygilarini iqsuzlukla suclamadan evvel bos konusmadigimizdam emin olmalıyız diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ne
kriz değildir o krizciktir, kriz olsa duramazlar. 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede balık satın alırken bile bin defa düşünen bir milletten bahsediyoruz. hangi kriz bizimle yarışabilir ? samanı bile yurt dışından ithal eden bir ülke gidip de dış güçler yapay et, bilmem kimin oyunu demesin bir zahmet değil mi ? kimseye hak verme, boş ver. akşam bir şişe şarap aç, bir de et pişir tavada yaslan arkana bak keyfine.
Duramiyorlar zaren aylardir protesto ediyorlar yollari traktorlerle kapatiyorlar, adamlar mahvoldu. Ne sarabi ya :(

E bananeyse, sananeyse neden üretiliyor yapay et, müzede mi sergilenecek? yaşayanlar için önemi yoksa neden planlaması yapılıyor?mesele sadece dünya ise dünyanin selameti için komple besicilik durdurulsun,et yasaklasin madem.
Sizinle sidik yarıştırmam.
Insanlarin kaygilarini iqsuzlukla suclamadan evvel bos konusmadigimizdam emin olmalıyız diye düşünüyorum.

yahu ben vejeteryan değilim, ingiliz marketlerinde sütleri yere döküp, etlerin arasına gül de koymuyorum. tabii ki et olacak tabii ki tüketilecek, birileri birilerini yemesi lazım ki ekolojik döngü devam etsin. benim izah ettiğim konu kıçı kırık anadolu çobanının 20 tane koyununu güdecek kaynağı bulamamasından dolayı kendi hükümetini ve işletemediği tarım ve hayvancılık politikalarını sorgulamak yerine gidip de elin gavur adamına yaslaması. sonra da ben çok keskin konuşuyorum oluyor, yahu iltifat ediyorum iltifat.

yahu ben vejeteryan değilim, ingiliz marketlerinde sütleri yere döküp, etlerin arasına gül de koymuyorum. tabii ki et olacak tabii ki tüketilecek, birileri birilerini yemesi lazım ki ekolojik döngü devam etsin. benim izah ettiğim konu kıçı kırık anadolu çobanının 20 tane koyununu güdecek kaynağı bulamamasından dolayı kendi hükümetini ve işletemediği tarım ve hayvancılık politikalarını sorgulamak yerine gidip de elin gavur adamına yaslaması. sonra da ben çok keskin konuşuyorum oluyor, yahu iltifat ediyorum iltifat.

Objektif bakınca boş konuştuğunuzu görüyorum.
Keskin değil de.
Teşekkürler dönüşünüz için

• Beğen
Duramiyorlar zaren aylardir protesto ediyorlar yollari traktorlerle kapatiyorlar, adamlar mahvoldu. Ne sarabi ya :(

Nereden bahsediyoruz acaba, ben bu konuyu görmemiş olabilirim. ülkenin birinde çiftçiler ve hayvan besicileri traktörler ile yolları kapatıp eylem yaptığına dair bir haber kulağıma ilişmişti diye hatırlıyorum ama şu an çıkaramadım.

Almanya bile yavas yavas et tuketmeyin zararli politikasina basladi. Yakinda eti yok etmek icin kararlar cikarsa hic sasirmam.

E tabi fare yilan ahtopotu yedirirler artik. Dunya nekadar igrenclesti

• Beğen
Nereden bahsediyoruz acaba, ben bu konuyu görmemiş olabilirim. ülkenin birinde çiftçiler ve hayvan besicileri traktörler ile yolları kapatıp eylem yaptığına dair bir haber kulağıma ilişmişti diye hatırlıyorum ama şu an çıkaramadım.
Hollanda, bizde ciftcilik yaptik ama krizden once iflas etmistik zaten. Bunlarin durumu bizden daha kotu su an. Hatta et reklamlari yasaklandi panolarda. Bir algi operasyonu var bu et konusunda.

• Beğen
Objektif bakınca boş konuştuğunuzu görüyorum.
Keskin değil de.
Teşekkürler dönüşünüz için

O halde siz dolusunu konuşun biz de okuyalım. Objektif bakınca ne yazdığımı anlayamıyorsunuz, bir de subjektif bakmayı deneyin.

• Beğenmedim
Hollanda, bizde ciftcilik yaptik ama krizden once iflas etmistik zaten. Bunlarin durumu bizden daha kotu su an. Hatta et reklamlari yasaklandi panolarda. Bir algi operasyonu var bu et konusunda.

Yurt dışındaki politikayı tam bilemiyorum açıkçası, ancak krizin boyutu sadece et ile kısıtlı değil, keşke onunla kalsa. dünya genelinde zaten bir su ve gıda krizinin geleceğini bilim insanları öngörüyordu ve bilimsel makaleler olarak yayınlıyorlardı. hızla artan nüfus ve küresel ısınmanın beraberinde getirdiği sorunlar sadece hayvancılık ile kalması mümkün değil zaten. dünya sonsuz bir bağışlayıcı da değil. hümanist düşünceyi boş verelim gerçekten bize yeni bir koronavirüs veya savaş lazım nüfusun azalması için. böyle devam ederse paranın hiçbir işe yaramayacağı günleri görmek bizim için değil ama bizden sonraki nesiller için hiç de uzak değil.

• Beğen
Tepkiler: W
Almanya bile yavas yavas et tuketmeyin zararli politikasina basladi. Yakinda eti yok etmek icin kararlar cikarsa hic sasirmam.

E tabi fare yilan ahtopotu yedirirler artik. Dunya nekadar igrenclesti
Mal Özdemir in ugrastigi konular,
Cikolata reklamlarini imha etmek.

Karbon gaz'ı bir enerji kaynağı. Dikkatinizi o yöne çekeyim.
Ha, yapay et sağlıklıysa, GDO'lu ürünler de saklıklı olmalı. Onlar da yapay.

Geri