W
Elmas Üye
Ama gelismis ulkeler icin bu bir kriz oldu, koyluler hayvanlarini azaltmak zorunda kaldi iflasin esigindeler. Koylu hayvani azaltinca peynir, sut, et her sey pahali olacak. ( ki oldu bile ). Bir yontem varmis galiba karbon salimini azaltmak icin ama maliyeti yuksekmis. Bilmiyorum kafam karisik bu konuda kime hak verecegimi sasiriyorum, herkes kendince hakli.Şu komplo teorisyenlerine bayılıyorum gerçekten ya, bu kadar vizyonsuzluk nereden geliyor anlamıyorum. sanki her gün et tüketiyor türk milleti, üç öğün et yiyor. kaç ailenin kaç defa sofrasına et giriyor bir ayda ? adam size dememiş zaten fakirler üstünüze niye alınıyorsunuz ?
ayrıca yapay et üretim ve tüketimi uzun vadede dünya için çok faydalı bir şey, özellikle de büyükbaş hayvanların karbon salınımı sanayilerde salınan sera ve karbonmonoksitten sonra en çok büyük bir tehlike arz eden etkenlerden. yani küresel ısınmayı durdurmak için adam çağrı yapıyor, yaptığı çağrı da zengin ülkeler için zaten fakirler için değil. Aynı çağrıyı sanayi filtreleme sistemleri için de yapıyor adam. aynı çağrıyı yenilenebilir enerjiye geçilmesi için de yapıyor, fosil yakıtları bırakalım diye de yapıyor.
Foruma üye alımı yaparken ortalama IQ testine sokmak lazım. Dünyada iklim krizine ve küresel ısınmaya en çok dikkat çeken kişilerin başında olan bill gates yanına köy çobanının koyunlarını koyup imada bulunmuş. Allah akıl fikir versin. Bu tiplerin depremi Haarp yaptı diyenler ile hiçbir farkı yok.