Ya Allah yoksa ne yapacaksınız??

Konu sahibi son olarak 1279 gün önce görüldü
ne bos bi tartisma yarabbi . (:

“Kesin olarak inananlara, yeryüzünde ve kendi içinizde Allah’ın varlığının nice delilleri vardır; görmez misiniz?” (Zariyat suresi, 20-21)

“Allah katında, yeryüzündeki canlıların en kötüsü gerçeği düşünmeyen sağırlar ve dilsizlerdir.” (Enfal suresi, 22)

-“Yoksa onlar bir yaratıcı olmaksızın mı yaratıldılar? Veya kendi kendilerini mi yaratıyorlar?” (Tur suresi, 35)

bi kaç soru soracagim dedim bi ateist arkadasa :

- nasil yaratildin ?
topraktan / maymunlardan gelme olasiligi da var tabii.
-topragi kim yaratti ?
dogadan geliyor .
-dogayi kim yaratti ?
simdi o konulara girmenin bi anlami yok . kendiliginden oldu dedi bi kere bana bi arkadas.
-kendiliginden olan ne gordun simdiye kadar ?
hiçbisey.
-demekki her seyin bi yaraticisi vardir dimi ?
hmm..

bu arkadas en son birak Allah'a inanmayi . müslüman oldu.

Tamam yoksa hiçbir şey olmaz, her şey devam eder gider. Ya varsa? O zaman ne olacak?????

Bide şu açıdan bak Allah (cc) yoksa ateistler neyi inkar ediyor ? :S

çok çılgın bir tartışma konusu açılmış yalnız, bence en güzeli gördüğün emin olduğun şeyi yani hayatı yaşamak içinden geldiğince, var yok inanç kısmı içsel bir şeydir, herkesin tuttuğu kendine özetle.

çok çılgın bir tartışma konusu açılmış yalnız, bence en güzeli gördüğün emin olduğun şeyi yani hayatı yaşamak içinden geldiğince, var yok inanç kısmı içsel bir şeydir, herkesin tuttuğu kendine özetle.

Böyle güzelce cevaplar vermek zor mu ya. Teşekkür ederim dostum

Allah'a inancı olmayıpta birşeyin doğruluğuna karşısındaki insanı inandırmak adına ''Allah belamı versin,Allah çarpsın''diye yeminler edenleri biliyorum.Bu yüzden ya Allah yoksa diyerek bile Allah'ın varlığını kabul ediyorsunuz.Herkesin inancı-inançsızlığı kendinedir.Saygı duyarım.
Hamd olsun ben Allah'ın varlığına,birliğine büyüklüğüne inanıyorum.
Ya yoksa diye kendime soru yöneltmiyorum.Yönelttiğim takdirde günaha gireceğimi de iyi biliyorum.
Zira Kuran-ı Kerim'i okumak yeterlidir.Varlığı-yokluğu öğrenebilmek adına ;)

Müslümanlıktan önce inanç, din yok muydu ki, sadece islami örnekler verilmiş. Tevhidin babası, dedem İbrahim diyor, Hz Muhammed. Bütün dinleri incelememiz ve kabul etmemiz gerekiyor.

Konuya gelecek olursam; İlk insan Hz Ademe gitmeliyiz. Yani; İnsana. İnsan zıtlarıyla birleştiği bir varlıktır. İnsan yoksa varlığın da bir anlamı yoktur. Allah bilinmekliğini istedi ve insanı yarattı. Demek ki, insan Allah'ı temsil ediyor. Bu ikilemi tevhid olarak düşünün.
Tarih boyunca her kültürün bir tür yasası olmuştur. Herkesin içinde bir doğru ve yanlış sezisi vardır. Adam öldürmek, yalan söylemek, hırsızlık yapmak ve ahlaksızlık hemen hemen evrensel olarak reddedilir. Bu doğru ve yanlış sezisi Allah'tan gelmediyse nereden gelmiştir?

Hz Muhammed ben, güzel ahlakı tamamlamaya gönderildim diyor. Benim de, güzel ahlaklı olmaya çalışmam, bana ne kaybettirir.?

herkesin inancına saygı duymakla beraber allah olsaydı açlıktan ölen olmaz göçük altında kimse kalmaz kasırgada evleri ordan oraya savrulmazdı humanist kişiliğim hiç bir dini kabul etmiyor maalesef saygılar kırılan olursa silerim yorumu mühim değil mesajı aldıysanız kızmazsınız bana

İnancı herkesin kendinedir..Konu sahibi yanlış anlamasın ama tarıtşma konusu olması sacma bir konu..

Bu konunun tartisilacak pek bi tarafi kalmamis sanirim. Cunku din su an icin oznel bir kavramdir. Allah, sen inaniyorsan vardir, inanmiyorsan yoktur. Bu oznel gercekliktir. Nesnel gerceklige ise dunya hayatinda ulasabilmemiz pek mumkun gorunmuyor.

Ya haksızsak?
Tam olarak ne oluyor hocam haksızsak?
Yani farklı din mensubu biri derse ki '' Haksızsanız bizim Tanrımıza inanmadığınız için cezalandırılacaksınız'' diye bana mantıklı gelebilir.
Ama bir ateist bu konuda bizze ne demeye çalışır?
Yanlış anlamıyorsam sizlere göre bizim tüm hayatımız inandığımız bir yalan uğruna boşa geçecek.
Peki sizin inançsızlığınızla ölüp bende inancımla öldükten sonra ne farkımız var size göre?
İkimizde öldükten sonra bir hiçiz size göre. Yanılıyormuyum?
Eğer ölünce bir hiç olacaksak ister bilinçli yaşamış olalım, istersek bir yalanı yaşamış olalım ne farkeder ki?

Geç oldu hocam yatacağım.
Sabah ilk yapacağım ilk işte cevabınıza bakmak olacak.
İyi geceler.

Esasında bir ateistin "ya yoksa" diye bir argüman kullanması son derece yersizdir.
Ateiste göre bir tanrının varlığına inanmak için bir gerekçe yoktur ve bu ifade son derece nettir. Ateist olan kişi ihtimallerle değil kesin bir yargı sonucu ateisttir.
Zaten yazdığım mesaja baktığınızda mesajım "ya yoksa" sorusunun değil, inançlı-teist kesimin öne sürdüğü "ya varsa" argümanına cevaptır.

Ya varsa diye bir argüman sunuluyorsa bunu diyen kişinin önce kendisine bakması gerekir.
Yani diğer bir deyişle benim önceki mesajımda öne sürdüğüm gibi "Ya siz haksızsanız, ya diğer 10 bin dinden biri haklıysa?"
Dolayısıyla inançlı-teist kesimin konumsal olarak ateistlerden pek bir farkı yok. Dahası inançlı kesim ateistlere göre onbin din içinden sadece 1 fazlasına inanıyor.

Fakat bunları düşünmeyelim. Sizin argümanınız üzerinden, öldükten sonra her iki tarafında "hiç" olacağı ve bir fark olmadığı üzeriden yürüyelim.

Siz öldükten sonra ahiret diye bir yaşama erişeceğinizi ve cennet-cehennem diye bir olayla karşılaşacağınızı ve ikinci ve sonsuz bir yaşama erişeceğinize inanıyorsunuz. Ben ise öldükten sonra azot-karbon döngüsüne katılacağımıza inanıyorum. Peki aradaki fark ne?

Ateistlerin fikirleri kişiden kişiye göre değişebilir ve bu söylediklerim şahsi fikirlerimdir ki; zaten şu anki en büyük farkımız tinsel olarak öldükten sonra sizin bazı kaygılar taşıyor olmanız ve benimde taşımıyor olmam.
İnsan hayatını inandığı veya inanmadığı değerleri değerlendirerek yaşar. Sizin için dünyevi hayat önemsiz olabilir ama bir ateist için hayat budur ve kendi değerlerine göre yaşamak ister. Şahsen inanmadığım bir şey için ömrümün tamamını dine dayalı olarak, onun günlük hayatın pek çok noktasındaki kurallarına ve ayrıntılarına göre düzenleyemem. Dinin bilimle çelişen onlarca söylemini görmezden gelip dinsel söylemleri hayatıma uyarlayamam. Ateist olan kişi çoğunlukla nedene göre olayları yorumlar ve sonuçlandırır. Dinde ise sonuç bellidir, sonuca göre neden üretilir. Bu da bana göre hayata tersten bakmaktır.
Selamlar.

Kendi adıma varlığından eminim. Biz ibadetleri zorla değil zaten severek yaparız, eziyet değil bizim için yani.Mesela oruç ayı ramazan geliyor heyecanla bekliyoruz.Bazılarına oruc tutmak eziyet iken bizim için huzurdur. Hani dediğim gibi ben eminim ama ola ki yok, biz zaten sevdiğimiz şeyi yapmış oluruz.Kaybedecek bişeyimiz yok ki :)

anlamakta gucluk cekilen beyindir.

hz.ali(radiyallahu anh) ye sormuşlar ya allah yoksa biz haklıysak diye.

hz ali.(r.a)demişki ;senin dediğin doğruysa bana bişey olmaz.ben böyle yaşamaktan memnunum.ama ya benim dediğim doğruysa.o zaman ne yapacaksın? bunu da sen düşün demiş.

cafer-i sadık hz. lerine sormuşlar bize allah'ın olduğuna delil göster demişler.

cafer-i sadık hz. demiş ki ; allah'ın olduğuna en büyük delil benim.çünki ben önceden yoktum şimdi varım.kendi kendimi yaratamam çünki önceden yoktum. demiş.

Kendi kendinize vesvese verip günaha giriyorsunuz

Ya ALLAH yoksa ..?!!

Eğer ALLAH yoksa ben çok şey kaçırdım demektir ..!
Bilseydim olmadığını, helal lokma yiyeceğim diye alın teri dökmez kolay yoldan para kazanmaya çalışırdım ..
Bilseydim olmadığını, zinaya düşmeyeyim diye kendimi kasmaz gelen teklifleri değerlendirirdim ..

Bilseydim olmadığını,hakkımı alamadığım bir hususta huzuru mahşere güvenmez, bu dünyada hesapları kapatmaya çalışır ve gerekirse bu uğurda cinayet bile işlerdim ..

Bilseydim olmadığını,oto kontrol mekanizmamı devamlı yağlamaz gittiği yere kadar deyip paslandığı yerde pskopatlığın dibine vururdum ..

Bilseydim olmadığını, bir daha mı gelecez dünyaya deyip aç gözlülüğün ve ihtirasın kucağına atar kendimi şehvetle dolu bir hırsla yaşar giderdim kanımca ..

Velhasılı tıpkı rüyasından uyanan ve uyandığı zaman " tüh lan rüyaymış anlasaydım rüyada olduğumu neler yapmazdım bee " diyen bir safın saflığıyla bakardım hayata ..

Ama diyecekler .. " Yanlız çok ahlaklı ateistler de var " diye bir savla çıkan olursa da şimdiden söyleyeyim o düzgün atesitlerin aldıkları eğitim ve terbiyenin kökleri nerelere uzanıyormuş ve ailelerinde kaç kuşaktan beri inançlı insanlar varmış araştırmalılar ..

Şahsen ben yok olup gideceğimi bilsem sorgulanmayacağımı hesap vermeyeceğimi ya da ödüllendirilmeyeceğimi, içine düştüğüm hiçliğe kimi tutabilirsem çekerim ..

anlamakta gucluk cekilen beyindir.

hz.ali(radiyallahu anh) ye sormuşlar ya allah yoksa biz haklıysak diye.

hz ali.(r.a)demişki ;senin dediğin doğruysa bana bişey olmaz.ben böyle yaşamaktan memnunum.ama ya benim dediğim doğruysa.o zaman ne yapacaksın? bunu da sen düşün demiş.

cafer-i sadık hz. lerine sormuşlar bize allah'ın olduğuna delil göster demişler.

cafer-i sadık hz. demiş ki ; allah'ın olduğuna en büyük delil benim.çünki ben önceden yoktum şimdi varım.kendi kendimi yaratamam çünki önceden yoktum. demiş.

Kendi kendinize vesvese verip günaha giriyorsunuz

Bence herşeyden önce tepeden bakmaktan vazgeçmelisiniz.
"Anlamakta güçlük çekilen beyin" ise anlamak üzerinde çok durmamanız daha sağlıklı olur. En azından sizin için söylüyorum.
Kaldı ki zaten Kur'an'a ve hadislerine inanmayan birini Kur'an'la, hadisle yada fıkıhlarla ikna etmeye çalışmak anlaşılması daha zor bir beyindir bence.

Yav şu 3 ayların en önemlisi Recep ayının yüzü suyu hürmetine bu tarz konuları açıpta günaha girmeyin..
Recep ayının ne oldugunu biliyormusunuz ondanda şüphem varya..

Iki tarafta içinden geleni yaptığı için kimse bir şey kaybetmiyor. Kazananı yalnızca tanrı bilir!

Siz öldükten sonra ahiret diye bir yaşama erişeceğinizi ve cennet-cehennem diye bir olayla karşılaşacağınızı ve ikinci ve sonsuz bir yaşama erişeceğinize inanıyorsunuz. Ben ise öldükten sonra azot-karbon döngüsüne katılacağımıza inanıyorum. Peki aradaki fark ne?

''Bence'' buradaki fark sizin aksinize inanmak zorunda hissediyoruz biz kendimizi.
Eğer gerçek sizin dediğiniz gibiyse bile ben o gerçeğe inanmak istemem.
Ben Dünya hayatında her türlü pisliği yapan, adam öldüren, çocuğa tecavüz eden, masum insanlara işkence yapan vs. insanların Gerçek Adalet önünde hesap vereceğine inanmak istiyorum.
Bu Dünya hayatında her zaman iyilik yapan, insanlara güler yüzle yaklaşan, çocukları sevindiren vs. insanların Dünyada bulamadığı huzur, refah ve mutluluğu Gerçek Adalet sayesinde bir başka yaşamda bulduğuna inanmak istiyorum.
Bir azot-karbon döngüsü?
Kusura bakmayında hocam eğer siz haklıysanız bile bırakında biz bu yalanı yaşayalım.

Geri