Ya Allah yoksa ne yapacaksınız??

Konu sahibi son olarak 1280 gün önce görüldü
Yaprağın bile kımıldamasına vesile Olan Rabbime binlerce kez şükür olsun.
Çok şükür var olduğuna inanıyorum.
Ha sizin dediğiniz gibi de yok olsa kaybedecek bir şeyim yok çok şükür.
Sonuçta bu dünya da yaşadığımız her şeyi her insan kendi amaçları doğrultusunda yaşıyor ve yapmak istediklerini yapıyor.
Ben inanarak yaşarım namazımı kılarım zekatımı veririm haccıma giderim kurbanımı da keserim.
İnanıyorum ve bunları eksiksiz olarak yerine getirmem gerektiğini ve üzerime farz olduğunun bilincindeyim.
İnanmayan bir arkadaşım da kendi bildikleri doğrultusunda devam eder yolunda.
Sonucunda var ya da yok bunun sonucunu öldükten sonra her insan kendi bizzat görecektir.
Ben var olduğuna inanırım mahşerde her şeyin hesabının sorulacağını söylerim ve o doğrultuda ilerlerim yoluma.
İnanmayan arkadaşım da böyle bir şeyin olmayacağını düşünür ve o şekilde devam eder yoluna.
Yok ise ben yaptıklarımdan bir şey kaybetmem.
Ya varsa inanmayan arkadaşım ne kazanabilir ?
Bunu da kendi düşünmeli (:

yaşam tarzımı az cok biliyosun kumara içkiye izin verilse gelirdim müslümanlıga =) eski sofilerdenim ztn yabancılık cekmem hehehe

Allah'ın affediciliği çok büyük.
İnanıp da bunları yapanlar da var.
Onlar da affedecek Allah :)

Yaprağın bile kımıldamasına vesile Olan Rabbime binlerce kez şükür olsun.
Çok şükür var olduğuna inanıyorum.
Ha sizin dediğiniz gibi de yok olsa kaybedecek bir şeyim yok çok şükür.
Sonuçta bu dünya da yaşadığımız her şeyi her insan kendi amaçları doğrultusunda yaşıyor ve yapmak istediklerini yapıyor.
Ben inanarak yaşarım namazımı kılarım zekatımı veririm haccıma giderim kurbanımı da keserim.
İnanıyorum ve bunları eksiksiz olarak yerine getirmem gerektiğini ve üzerime farz olduğunun bilincindeyim.
İnanmayan bir arkadaşım da kendi bildikleri doğrultusunda devam eder yolunda.
Sonucunda var ya da yok bunun sonucunu öldükten sonra her insan kendi bizzat görecektir.
Ben var olduğuna inanırım mahşerde her şeyin hesabının sorulacağını söylerim ve o doğrultuda ilerlerim yoluma.
İnanmayan arkadaşım da böyle bir şeyin olmayacağını düşünür ve o şekilde devam eder yoluna.
Yok ise ben yaptıklarımdan bir şey kaybetmem.
Ya varsa inanmayan arkadaşım ne kazanabilir ?
Bunu da kendi düşünmeli (:

JaCk Sparow gor de yorum nasıl atılır ogren. dusuncelere fikirlere saygılı insanların yorumlarını begenmekle olmaz bu işler.

bir şeyi sorgulamanın neresi çelişki yahu ??
Allah sana o beyni bir şeyleri sorgula diye vermiş. Sorgulamadan inanmanı bekleseydi seni itaatkar bir robot olarak yaratırdı.
Ben bu arkadaşın bu konuyu ortam germek için değil bir şeyleri açıklığa kavuşturup sorgulama yapmak için açtığını biliyorum.
5 vakit namazını kılan insan bunu sana inandırsa ne olur inandırmasa ne olur ? Allahın varlığını yokluğunu sorgulayarak çelişki mi yapmış oluyor ?

yine bir tartışma konuşuna bir arkadaşımıza laf sokarak ara veriyoruz.
tebrik ederim , ekstra bir yorum yapamıycam

Insan hiç mi acaba demez?
Demiyorsa sorun var demektir

"Düşünün ne kadar az düşünüyorsunuz"

Allah'ın tüm emir ve yasakları ciddi anlamda düşünüldüğü zaman insanın hem fiziki hemde ruh sağlığı açısından çok güzel faydaları vardır.
İslam dinimizin emir ve yasaklarına göre bir yaşam bir ömür insana sağlık, mutluluk ve huzur verir.

İmtihan dünyasında da herkesin yaşadıkları ve yaşayacakları farklı olduğu için bu konuyla karıştırılmasın.
Şimdi var veya yok diye düşünmek yerine bunları düşünmek lazım.

Bir yanda Allah'ın insana dünyada her zaman faydalı olan emirleri diğer yanda zehirli bal hükmünde olan geçici anlık keyif veren ve sonrasında sıkıntılarla dolu başıboş yaşam tarzları.
Seçim sizin. :)

Allâh yoksa Ahirette yok demektir.
Yani bizim için olacak bir ikinci dünya yok.
Herşey bu dünyayla, yaşadığımız şu 50-60 yıllık ömürle sınırlı.
Ne yaparsan yap öldükten sonra bittin.
İster Büyük İskender ol ister Bakkal Ahmet.
Yaşadığın hayatın hiç bir anlamı kalmıyor.
Ama %1 ihtimal bile olsa eğer Allah varsa, şu boşa giden ömrün her gün 1 saatini ona ayır.
Her gün 24 saatin 8 ini uyuyarak geçiriyorsun zaten.
1 saattinide o %1 ihtimal için inanmaya, Allah a ayır.
Kaybedecek neyin var.

tumblr_n0x5deRfgG1rrsl9wo1_500.jpg

• Allah’a inanma, O’nu sevme, O’na bağlanma, O’nu hakiki dost kabul etme ne güzeldir!
    Çalkantılı bir denizde yol alıyoruz. İnancımız sağlamsa dalgalar bize vız gelecektir. Çünkü O’na sığınırız.
    Varoluşumuzu açıklamanın tek yolu inanmaktan geçer.

Rabbim Var Elhamdülillah Zerre Kadar Kuşkum Yok.. Ozaman Diyorum ki ; Allahın Varlığını İnkar Edenler İçin Cehennem Sonsuz Azap Yeridir. Yaşasın Onlar İçin Cehennem

Ya haksızsanız? Ya Allah varsa?

Bu en çok karşılaştığımız sorulardan biridir. Yani bizim internette ‘Ya Varsa’ diye isimlendirdiğimiz argüman.

Denir ki inançlılar haksızsa onların kaybedeceği bir şey yoktur ama ateistler haksızsa kayıp büyüktür.

Halbuki bu argüman meseleyi yeterince düşünüp yeterince kafa yormamaktan kaynaklanan bir argümandır ve pek çok çürük noktası vardır. Bunların pek çoğuna kitabın ilerleyen bölümlerinde değineceğiz.

Ama çok kısa olarak şunu diyebilirim ki, bu argümanı getirenler de başka dinlerin ve inanç sistemlerinin karşısında aynı durumdadırlar. Yani ya Hindular, Taoistler, Şintoistler, Hıristiyanlar, Eski Yunanda Zeus’a inananlar vs haklıysa? Britannica Ansiklopedisi’nde dinler bölümünü hazırlayan kişinin tespitine göre, dünya üzerinde 10.000 kadar farklı din bulunmaktadır. Söylemesi kolay, 10.000 din bu. Çoğu kişi bildiği dinlerin isimlerini saymaya kalksa 10 tane bile sayamaz.

Ortada bu kadar din ve inanç sistemi varken, bunlardan bir tanesinin, hele de sizin yetiştiğiniz ailenin, toplumun ve kültürün dininin doğru olduğunu iddia etmek ne derece tutarlıdır, önce bunu düşünün ve ondan sonra sorun ‘Ya haksızsanız?’ diye.

Aydın Türk - Ateizmi Anlamak - Propaganda Yayınları - sf : 46

İnsanlar iyi ile kötüyü ayırt edebilmek için o akla sahiptir. Aklını kullanıp, körü körüne itaat etmediğin sürece Allah'ın bizden istediği şeylerin hayatımıza olan faydaları inanılmazdır. Bir kere hepsini geçtim Allah'a gerçekten inanmak kişiye güç verir. Menfaat gibi düşüneceksiniz ama bu inkar edilemez bir şey.

Ya varsa diyecek olursak ben şu hayatı adam akıllı iyiyle kötüyü tartacak şekilde yaşayan her ( müslüman olan değil her insan) insanın hakettiğini alacağını düşünüyorum.

Ben dini inançların insanın yaşam stilini etkilediğini düşünüyorum. Yapabileceği şeylerin önüne ket vuruyor, hristiyan birine aşık olduysa evlenemiyor, yahudiyle dost olamıyor. Eşcinsellere kin ve nefret besliyor, insan ayrımcılığı yapıyor. Bunlar basit örnekler olabilir yahut herkes için geçerli olmayabilir ama bu böyle. ( Müslüman bir kişi üzerinden örnek verdim tam tersi de düşünülebilir. )
Çoğu zaman ön yargılarıyla hareket ettiği için ve düşüncelerinin önüne dini geçtiği için hayatını bunun üzerine kurguluyor.
İster istemez tüm yaşamınızı olmasa da kesitlerini inancınız etkiler. Bazı şeylerden mahrum olmak kötü olurdu herhalde.

Ortada bu kadar din ve inanç sistemi varken, bunlardan bir tanesinin, hele de sizin yetiştiğiniz ailenin, toplumun ve kültürün dininin doğru olduğunu iddia etmek ne derece tutarlıdır, önce bunu düşünün ve ondan sonra sorun ‘Ya haksızsanız?’ diye.

Ya haksızsak?
Tam olarak ne oluyor hocam haksızsak?
Yani farklı din mensubu biri derse ki '' Haksızsanız bizim Tanrımıza inanmadığınız için cezalandırılacaksınız'' diye bana mantıklı gelebilir.
Ama bir ateist bu konuda bizze ne demeye çalışır?
Yanlış anlamıyorsam sizlere göre bizim tüm hayatımız inandığımız bir yalan uğruna boşa geçecek.
Peki sizin inançsızlığınızla ölüp bende inancımla öldükten sonra ne farkımız var size göre?
İkimizde öldükten sonra bir hiçiz size göre. Yanılıyormuyum?
Eğer ölünce bir hiç olacaksak ister bilinçli yaşamış olalım, istersek bir yalanı yaşamış olalım ne farkeder ki?

Geç oldu hocam yatacağım.
Sabah ilk yapacağım ilk işte cevabınıza bakmak olacak.
İyi geceler.

hayırdır neden siliyorsunuz mesajı ?
gercekleri söyleyınce zorunuza mı gidiyor ?

Ben de şunu sormak istiyorum; Uzun bi yolculuğa çıkıyorsunuz ve yolunuz çölden de geçecektir. Gittiğiniz güzergahta ve varacağınız yerde suyun olup-olmadığını bilmiyorsunuz.

Yanınıza su alır mısınız?

Muhammed der ki; Yarın ölecekmişsin gibi ahirete, hiç ölmeyecekmişsin gibi bu dünyaya çalış. Muhammede inanmayabilirsin, Dolayısıyla Allah'a da...Kültür ve gelenekleri çöpe atamazsın. Tabi onların esiri de olamazsın. Bu yüzden de bu dünyaya çalışabilirsin. Herşey denge meselesi. En atesisti bile sence, istese bile ve yalan olduğunu düşünse bile kültüründen kurtulabilir mi? En fahişesi evlenmek ister... :)

Geri