"varmak için heplere önce hiçi göze almalısın"

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
rYYdBa.jpg

Ruhum tam da burada şu an

vay anasını neresi burası ?

ne olacağı, nereye varacağı belli olmayan hayatının artık bir mana almaya başladığını görüyordu. bundan sonra kafası, üzerinde düşünülecek şeyler bulmakta güçlük çekmeyecek; hisleri, koparılmadan kuruyan meyveler gibi, içinde buruşup kalmayacaktı. sabahları kalktığı zaman ‘’bugün de her gün gibi. niçin uyandım?... niçin bana kendimi unutturan uykum sürüp gitmedi’’ demeyecek, sokaklarda yürürken ayakları isteksiz şekilde kaldırımlarda sürüklenmeyecekti.

demek hayat böyle iki adım ilerisi bile görülmeyen sisli ve yalpalı bir denizdi. tesadüflerin oyuncağı olacak olduktan sonra ne diye bir irademiz vardı? kullanmadıktan sonra göğsümüzü dolduran hisler ve kafamızda kımıldayan düşünceler neye yarardı? yaşayışımıza ve etrafımıza şekil vermek arzusuyla dünyaya gelmekten ise hayatı ve muhitin verdiği şekli kolayca alacak kadar boş ve yumuşak olmak daha rahat, daha makul değil miydi?

Dün murat la konuştuk murat benim bi tesadüf sonucu tanistigim dünya tatlısı bi abim. Sanırım 2005 yiliydi tanistigimiz da o zaman 19 yasindaydim.
Hala dün gibi aklımda ebru ablanın yanında serap kim bi de onu tanisaydim dediği..

O kadar şey yaşamış aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen hala yanımda olmasina bi cümlesi ile bile beni bu kadar iyi tanımasına asla sasirmayacagim belki de tek kişi. :)
Hayatımda böyle insanlarda oldu iyi ki oldu. Herkes gelip geçici olacak değil ya.. yine de insan kendine kalıyor evet ama insan izin verdiği sürece kalabalık dopdolu aynı zaman da da bi o kadar ıssız. .

[YOUTUBE]X34lfaQCICk[/YOUTUBE]

Doğan duru ya aşık olduğum gercegi:/

ben sana rehber değil, ancak yoldaş olabilirdim, fakat yolu ikimiz de bilmiyorduk ve birbirimize yük olmaktan, birbirimizi şaşırtmaktan başka bir şey elimizden gelmiyordu.

kim bilir ne gibi sebeplerle tesadüf bizi birleştirdi. sen beni sevdiğini söyledin, ben buna inandım. ben de seni seviyordum. hem nasıl seviyordum. hislerimde bugün de değişiklik yok. fakat niçin seviyordum, işte bunu bulamadım ve beni düşündüren, seninle olan hayatımızın devamından şüphe ettiren bu oldu."

ayrılmamız lâzım. dediğim gibi, sana en küçük bir faydam olacağını bilsem her şeye tahammül eder ve kalırdım. halbuki selâmetinin yalnızlıkta olduğunu görüyorum. hâla, bugün bile şuna kaniyim ki, bir müddet daha bocaladıktan sonra, yolunu bulacaksın, fakat yalnız olman lazım. herhangi bir insanın, ayaklarına dolaşmaması lazım… ne olurdu ? birbirimize birkaç sene sonra tesadüf etmiş olsaydık! o zaman hayatımız belki bambaşka bir şekil alırdı. o zaman sana tâbi olur ve bundan zevk duyardım. fakat şimdi, hiç bir faydası olmadığını bile bile, yanlış ve mânasız bulduğum şeylere oyuncak olmak, bütün sevgime rağmen imkansız.

içimizde şeytan var. can kırıkları var. nefret var. yalanlar var. bir yanımız bizi çoktan terk etmiş, kaçıyor. melankoli ve hüsran var. keşke bazı geceler hiç sabah olmasa.

Seni özlerse arar umursarsa gösterir.. Eğer bunları yapmıyorsa; hiçbir şeye değmiyor demektir

[YOUTUBE]kgH37IbBOfo[/YOUTUBE]

Bu şarkının bu kadar güzel olma sebebi Sabahattin Ali nin sözleri olmasi...
Duygularım a tercüman olmasi. .

[YOUTUBE]tSnGl8VCYNU[/YOUTUBE]

Düşünmek istemem şimdi. .
Büyü bozulsun istemem.

Hiçbir sebep yokken, ona gelişi güzel içimi dökmeye başladım.

Cahit Zarifoğlu

Geri