VandaDarbeVar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yav iyi de Trakya ne zaman bölünmek istedi veya Trakya söylemi bölücülüğe alet oldu? Laf ebeliği yapıyorsun boş yere, sen de çok iyi biliyorsun aradaki farkı .d

İki konunun da savunulacak bir yanı yok.
Siz bu huksuzlağa tuttuğunuz alkışı bu şekilde aklamaya çalışıyorsunuz yok Kürdistan yok pkk tükürüğü bunlar olayı meşrulaştırmak için sizin gibilere söyletilen şeyler konun bunlarla bir ilgisi yok bir başkası da olsa illa bir yerinden bişeyler çıkaracaklardı bu ülkede herkes sütten çıkmış ak kaşık öyle değil mi bak mesela can Atalay o damı *** demiş niye içerde niye hakkını teslim etmiyorlar olay bu ama siz işinize geldiği gibi algılıyorsunuz

Moderatör tarafında düzenlendi:
akp hükümeti terörü işine gelmediği sonuçlarda bir haklılık ve hukuksuzluğa aracı görerek, özellikle dem parti’nin önde olduğu bölgelerde halkın iradesini hiçe sayıyor. bunu ilk defa yapmadılar, yapmaya da devam edeceklerdir çünkü beklediğinden daha fazla güç kaybı yaşadılar ve bunun ilk faturasını da “terörle” vurabileceği dem parti ve kazandığı illere kesmek en kolay yol ama burada önemli olan halkın seçimdeki iradesini, aynı kararlılıkla sürdürerek oylarına sahip çıkmalarıdır. bütün partiler, hukukçular, seçmenler de aynı hassasiyetle buna ses çıkarmalıdır. pkk üzerinden saldıran iktidara karşı aynı şekilde cevap vermek de hakkınızı gasp edenlere karşı haklılığınızı elinizle teslim etmek olur. istedikleri de o zaten, bu olayı kaosa çevirip iradeye sahip olmak. sonrası zaten çok tanıdık…

Şahıs bu konu ile yargılandı hatta Selahattin Demirtaş ile aynı koğuşta kaldı yıllarca sonra serbest kaldı seçim için temiz kağıdı alıp aday oldu madem suçlu neden serbest bırakıldı neden seçilmesinde engel yok denildi bu düpedüz kumpas bu adam üç aydır sim çalışması yapıyor seçimden iki gün önce cuma günü mesainin bitimine 5 dk kalam mı akıllarına gelmiş veto etmek sen önce buna cvp ver

ben farklı bir şey mi dedim ? zaten terör propoagandası yapıyorsa aday olmayı geçtim, içeriden hiç çıkartılmamalı gün yüzü gösterilmemeliydi dedim. belli ki kasıtlı olarak seçimi kazanması beklenmiş, geri alması kolay olsun diye. sicili temiz biri kazansa alamazlardı. hoş dem partide de sicili temiz biri var mı onu da bilmiyorum.

özetle ; gerekçesi doğru, usülü yanlış olan bir karardır.

ayrıca apolitik kesimin kendi arasında yaptığı boş beleş komediden ırkçılık çıkmaz şimdiden onu da belirtelim.

ben farklı bir şey mi dedim ? zaten terör propoagandası yapıyorsa aday olmayı geçtim, içeriden hiç çıkartılmamalı gün yüzü gösterilmemeliydi dedim. belli ki kasıtlı olarak seçimi kazanması beklenmiş, geri alması kolay olsun diye. sicili temiz biri kazansa alamazlardı. hoş dem partide de sicili temiz biri var mı onu da bilmiyorum.

özetle ; gerekçesi doğru, usülü yanlış olan bir karardır.

ayrıca apolitik kesimin kendi arasında yaptığı boş beleş komediden ırkçılık çıkmaz şimdiden onu da belirtelim.
Hepiniz sütten çıkmış ak kaşıksınız değil mi ee hani genel seçimde dem parti dostumudu bırakın bu ayakları Allah aşkına dem parti İstanbul Ankara da aday çıkarmasa CHP ye destek verseydi şimdi bunu söyler miydin acaba

Olayı biraz hukuk perspektifinden değerlendirmek isterim, genel değerlendirmeler konusunda @No Pasaran ‘ ın tüm değerlendirmelerine imzamı atıyorum.

Gelelim bu olaya ; Hukuken kısa özet geçeyim siz bir ceza aldığınız zaman, seçme/seçilme hakkı da dahil olmak üzere haklarınız kısıtlanırız. Cezanızı çekersiniz, üzerinden de 3 sene geçer. Size cezayı veren mahkemeye başvurursunuz. Ben cezamı çektim son 3 yıldır da herhangi bir suça karışmadım. Bana haklarımı geri verin diye. Mahkeme de bu kararı verince, haklarınızı alırsınız.

Zeydan örneğinde de bu süreç yaşanmış ve işletilmiş. Haklarını iade almış. Başvurmuş, YSK onaylamış seçime girmiş.

Diyelin ki mahkeme yanlış karar vermiş. Aslında hak iadesi unsurlarını taşımıyormuş hatalı karar vermiş. Burada da izlenecek 2 yol var.

1-) İdarenin kusuru vatandaşa atfedilemez ilkesi. Hukuk bilenler bilir ki idare hukukundaki en temel ilkelerden biri idarenin kusurunun vatandaşa atfedilemeyeceği ilkesidir. Yani idare hatalı bir işlem yaptı diye siz kazanılmış hakkınızdan olmazsınız. Bu yanlışlığı yapan yanlışlığın bedelini öder. Bu bedel yanlışlığa uğrayana yükletilemez.

2-) Diyelim ki yine de inat ettiniz ve dediniz ki hayır kardeşim sonuçta bu adam seçilme yeterliliğine sahip değil. Ben diktatör bir rejimim bedelini bu adama ödeteceğim. Yine de 2.olan partiye mazbata veremezsin. İkame yetkisi kullanamazsın.

İzlenmesi gereken yol Zeydan’a mazbatısını verip, daha sonra seçim tarihinde seçilme vasfına sahip olmadığının tespiti ile belediye başkanlığını düşürmek ve belediye meclisine yeni bir belediye başkanı seçtirmektir.

Her halükarda ikinci olan partiye başkanlık tevdi etmek gibi bir durum hukuken de ahlaken de siyaseten de imkansız ve kabul edilemez bir durumdur.

:)
ben adamın gözünden anlarım ne b*k olduğunu. daha önceki tartışmada da konunun aslında "kürtçe" olmadığını söylediğimde tepki göstermiştiniz. şimdi de kendilerinin bir "bölge" olduğunu iddaa ediyor. seni şark kurnazı seni.

bu arada bu yapılan şey tamamen hukuksuzdur, katılıyorum. şu arkadaş gibilere katılmıyorum, katılmayacağım da.

Siz bu huksuzlağa tuttuğunuz alkışı bu şekilde aklamaya çalışıyorsunuz yok Kürdistan yok pkk tükürüğü bunlar olayı meşrulaştırmak için sizin gibilere söyletilen şeyler konun bunlarla bir ilgisi yok bir başkası da olsa illa bir yerinden bişeyler çıkaracaklardı bu ülkede herkes sütten çıkmış ak kaşık öyle değil mi bak mesela can Atalay o damı Kürdistan demiş niye içerde niye hakkını teslim etmiyorlar olay bu ama siz işinize geldiği gibi algılıyorsunuz
Ben can atalayın da içeride olmasına karşıyım, tepkimi gösteriyorum ama sokağa çıkıp milletin arabasını iş yerini yakarak nişantaşı bundan sonra özerk diyip polise saldırmıyorum. Aradaki bağlantıyı kuracak kapasiten olduğunu düşünmek istiyorum hala.

dediğim gibi ikisi de yanlış

Ben can atalayın da içeride olmasına karşıyım, tepkimi gösteriyorum ama sokağa çıkıp milletin arabasını iş yerini yakarak nişantaşı bundan sonra özerk diyip polise saldırmıyorum. Aradaki bağlantıyı kuracak kapasiten olduğunu düşünmek istiyorum hala.

dediğim gibi ikisi de yanlış
Halkı hiçe sayarsan halkta seni ve adaletını hiçe sayar etkiye tepki meselesi

YSK'nın yaptığı tasvip edilemez.Ancak bu kişinin meşrebi bellidir.Karar doğru fakat,medot/yöntem yanlıştır.Bu kişi hakkın da karar seçimden önce verilse ve gereği uygulansa,Dem farklı bir aday çıkabilirdi.

YSK'nın yaptığı tasvip edilemez.Ancak bu kişinin meşrebi bellidir.Karar doğru fakat,medot/yöntem yanlıştır.Bu kişi hakkın da karar seçimden önce verilse ve gereği uygulansa,Dem farklı bir aday çıkabilirdi.

Aklıkları neredeymiş peki üç aydır neden seçme hakkı verilmiş yukarda Harun abi çok net yazmış adam yargılandık cezasını çekti aklandı bu kumpassss darbe ahlaksızlkmtan başka birşey değildir nett

Akbabalar üşüştü konuya

Hepiniz sütten çıkmış ak kaşıksınız değil mi ee hani genel seçimde dem parti dostumudu bırakın bu ayakları Allah aşkına dem parti İstanbul Ankara da aday çıkarmasa CHP ye destek verseydi şimdi bunu söyler miydin acaba

hayır yalın ve sade bir dille de anlatmaya çalışıyorum konuyu. çok zor olmamalı.

gerekçesi doğru, usülü yanlış olan bir karardır diyorum. yapılan şeyi hukuksuz olarak buluyorum en başında aday olmasına izin vermeyecektin.

biz bakın bu böyle diyoruz ama siz de böylesiniz diye karşılık veriyorsunuz. böyle sorun çözülmez arkadaşım. ayrıca konunun chp ile ne ilgisi var ? konuyu farklı yerlere çekerek mağduriyet giderilmez, mağduriyetiniz hangi konudaysa o konu üzerinden hak ve hakkaniyet aranır.

ben anlamıyorum zaten bu insanları, bir yandan kürtçüler, bir yandan çakma milliyetçiler, bir yandan ilgi budalaları, veganlar, rusçular, atatürk düşmanları, say say bitmez çeşit çeşitler tipler hepsi de kendi sığ düşüncelerini ve yaşam tarzlarını tek doğruymuş gibi sürekli dayatma ve bir şeyler ispatlama, birbirine laf sokma peşindeler.

"pkk sizi tükürüğünde boğar" diyen adamın dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor olabilmesi bile sövdüğünüz akp sayesinde zira hukuk sisteminin ırzına geçtiler kendileri. avrupa'da amerika'da milli bütünlüğü bozan vatan hainliği propagandası yapan adamın sadece seçim hakkı değil yaşama hakkı da elinden alınırdı.

Ulan AKP gene yapacağın yaptın ve milleti birbirine düşürdün ve tabiiki bu arada da sen gene amacına erişeceksin, yani hukuksuz bir şekilde mazbatayı kazanan adaya vermeyeceksin.
Millet siz de artık bırakın birbirinizle uğraşmayı ve AKP'nin oyununa gelmeyi. Hukuksuzluğa odaklanın çünkü, hukuk herkese gerekli.

Sen bi defol provakator sen ve senin gibilerin de ne olduğu malumumuz yallahhh

Aklıkları neredeymiş peki üç aydır neden seçme hakkı verilmiş yukarda Harun abi çok net yazmış adam yargılandık cezasını çekti aklandı bu kumpassss darbe ahlaksızlkmtan başka birşey değildir nett

Akbabalar üşüştü konuya

Çok yazmayacağım,ancak size sakin ve itidalli olmanızı salık veririm.Şu an seçilmiş veya seçilmemiş olan kişilerin,bizim gibi bu konuları tartışanları ve birbirinin kalbini kıranları önemsediğini sanmıyorum.Van hakkında hayırlı olan neyse o olsun.

Çok yazmayacağım,ancak size sakin ve itidalli olmanızı salık veririm.Şu an seçilmiş veya seçilmemiş olan kişilerin,bizim gibi bu konuları tartışanları ve birbirinin kalbini kıranları önemsediğini sanmıyorum.Van hakkında hayırlı olan neyse o olsun.
Hakımızda hayırlı olanı biz zaten tayin ettik hakkımızı versinler kafi iyi günler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri