VandaDarbeVar

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hayır yalın ve sade bir dille de anlatmaya çalışıyorum konuyu. çok zor olmamalı.

gerekçesi doğru, usülü yanlış olan bir karardır diyorum. yapılan şeyi hukuksuz olarak buluyorum en başında aday olmasına izin vermeyecektin.

biz bakın bu böyle diyoruz ama siz de böylesiniz diye karşılık veriyorsunuz. böyle sorun çözülmez arkadaşım. ayrıca konunun chp ile ne ilgisi var ? konuyu farklı yerlere çekerek mağduriyet giderilmez, mağduriyetiniz hangi konudaysa o konu üzerinden hak ve hakkaniyet aranır.

ben anlamıyorum zaten bu insanları, bir yandan kürtçüler, bir yandan çakma milliyetçiler, bir yandan ilgi budalaları, veganlar, rusçular, atatürk düşmanları, say say bitmez çeşit çeşitler tipler hepsi de kendi sığ düşüncelerini ve yaşam tarzlarını tek doğruymuş gibi sürekli dayatma ve bir şeyler ispatlama, birbirine laf sokma peşindeler.

"pkk sizi tükürüğünde boğar" diyen adamın dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor olabilmesi bile sövdüğünüz akp sayesinde zira hukuk sisteminin ırzına geçtiler kendileri. avrupa'da amerika'da milli bütünlüğü bozan vatan hainliği propagandası yapan adamın sadece seçim hakkı değil yaşama hakkı da elinden alınırdı.
Yok az önce DEM partide doğru dürüst adam var mı çok emin değilim dediniz yA ona istinaden dedim işbirlikçiniz ise adam gübi adamdırlar yok değilse şaibeli haa yer yer terörist akape den ne farkınız kaldı şimdi

Yok az önce DEM partide doğru dürüst adam var mı çok emin değilim dediniz yA ona istinaden dedim işbirlikçiniz ise adam gübi adamdırlar yok değilse şaibeli haa yer yer terörist akape den ne farkınız kaldı şimdi

adam gibi adam yok demedim, sicili temiz ne kadar üye var bilmiyorum dedim.

Iba ile ismail89 bıyık altından gülerek izliyorlar buradaki tartışmayı. Biz bu arada malı götürüyoruz diyorlar.

iba da eskisi kadar savunduğunu düşünmüyorum artık yoruldu bence bu karşılıksız sevgiden
O kesin YRP'ne oy verdi ama şimdilik inkar ediyor, şu an büyük ihtimal beklemede, Menzil ne karar verecek bekliyor.
İsmail89 keskin hala AKP'ci.

Son düzenleme:
Bakınız şunu anlamakda bazılarımız zorluk çekiyoruz.
Bu adam pkk sizi tukmuguyle boğar sözünü söyledimi evet
Bu adam haķinda ceza verildi mi evet

Peki bu adam o sözleri söyledi diye terörist yapıştırılması yapıldı ve cezaevine girdi cezasını çektimi evet

Şimdi bu adam hapisten çıkınca adaylık başvurusu yapılıyor .Koskoca Türkiye cumhuriyeti adalet bakanlığı bu adama temiz kağıdı verip adaylık yolunu açıyor ve devamında YSK bu adamın adaylığını adalet bakanlığından felan yazı ile onaylıyor şimdi buraya kadar hersey net ve anlaşılır
Ancak 29 mart cuma günü saat 16;45 itibariyle bu adamın adaylığı onaylanmiyor
Bakinız adaylık başvuruları 1 yada 1.5 ay öncesinden yapılıyor şimdiye kadar aklı nerdeymiş YSK yada adalet bakanlığının madem onaylamayacaksın 15 yada 20 gün önceden bilgi ver kişi yada parti başka bir aday ile başvuru yapabilirdi
Burada resmen bir yetki gaspı soz konusu ancak yürüyüş herkesin doğal hakkı nasıl gezide halk sokakkara dökülüp haksızlığı savunuyorsa burdada aynı şekil haksızlığı savunuyor. Tamam burada bazı soz yada söylemler bazılarının hoşuna gitmeyebilir ama burada BAZI vatandaşlarında provake için orda OLDUKLARINI unutmayalım.
Bugün DEM parti sözcüsünün açıklamasında herhangi bir provoke soz yada eylem yok

Ama nedense bazı kişiler oy zamanı poşu takip kürtçe halay çekerler secim bitince kendisi gibi dusunmeyeni terörist ilan ediyorsunuz
Sorsak burda herkes milliyetçi vatan sever

O zaman en büyük terörist ümit özdağ dir
Madem öyle eski akp diyarbakır milletvekili cuma işten pkklilarda benim.evladim o zaman akp de mhp de terorist

Son düzenleme:
Bedel ödeyeceğimizi ödeteceğini biliyorduk ama bu çok ağır daha fazla kalamıyxam tutamıyorum kendimi az gideyim sapa solA söveyim bari

Van meselesi hukuksuzdur. Milletin iradesine darbedir ve bir seçim hilesidir. Bu yapılan aynı zamanda kayyumun daha kötü, daha aşağılayıcı ve daha tehlikeli hali. Bu konuda diğer partilerin ve siyasi aktörlerin Akp algı makinesinin yaratacağı algılara ve yaratacakları anlatılara aldırmadan pozisyon alması ve bu meseleyi bir tür sarı öküz'e dönmeden durdurmak için sesini yükseltmesi gerek. Evet, Türk siyasetini azıcık takip eden hemen herkes bu ve benzeri manzaların yaşanacağını biliyordu. Biliyordu ama kimse ne öncesinde ne de sonrasında ses çıkartabiliyordu zira Akp algı makinesi ses çıkartanı teröristlikle ve terör sempatizanlığıyla itham etmek üzere hazırda bekliyordu ama artık bu ayyuka çıktı. Korku imparatorluğunun tebası olmanın lüzumu yok.

Şimdi geleyim esas meseleye. Kürt siyasi hareketinin özünde ve eylemsellikte Akp siyasetinden pek farkı yoktur. İki kesimin siyasi söylemlerini üst üste koyduğunuzda aynı şablonlardan uyarlanmış söylemler olduğunu net olarak görürsünüz. İki tarafın da siyasi söylemlerinde üç başat nokta var, olaylardan mağduriyet devşirme, kendi dışındakilere meydan okuyup parmak sallama ve kendini ötekileştirme. Van olayı ne Dem ne de diğer siyasi aktörler için sürpriz oldu. Bu yaşananlar tam da Dem'in isteyeceği şekilde cereyan ediyor. Şehirli Kürt nüfusu arttıkça Kürt siyaseti hem eylem hem söylem gücünü hem de o kitleler üstündeki etkisini kaybediyor. Akp'nin kendince yarattığı öteki anlatısı Akp'yi çeyrek asırdır Türk siyasetinin en üst noktasında tutuyor. Bu anlatının bir benzerini yıllardır Dem kendi seçmenini konsolide etmek üzere kullanıyor ama artık tesir etmiyor. Diğer taraftan Dem'in bu türden insanları bile isteye aday göstermesi de bir tür meydan okuma. Yine aynı davranışı Akp'nin tarikat ve cemaat sempatizanı adaylarında da görmek mümkün.

Nihayetinde Dem kendine mağduriyet devşirebileceği bir insanı aday gösterdi ve Kayyumluğun tadını bir kere alıp bunun keyfinden mahrum kalmak istemeyen Akp de bu ikramı geri çevirmedi. Bunun neticesinde ortaya çıkan tabloda hem Dem hem de Akp kendi seçmenini konsolide edecek bir anlatı yaratma imkanı buldu. Bence ortada bir win-win durumu var ve aktörlerin de bu durumdan pek rahatsız olduğunu sanmıyorum. Beni esas meraklandıran, Akp kesiminin yaratacağı anlatıda Chp'nin nasıl bir rol alacağı.

hukuksuzluğu parti tüzüğü gibi benimsemiş bir siyasi yapılanma için şaşırtmayan gelişmeler. geçen yıl piro denilen ihtiyarın iktidar kanalıyla eko'ya kurabileceği siyasi tuzağa ne kadar da benziyor. akp seviyor böyle ayak oyunlarını.

kanunda yazılı adaylık şartlarında aykırılık bulunması halinde il seçim kurulu'nca adayın veto edileceği yazıyor. yani değerlendirme sürecinde adayın şartlara uyduğuna karar veriliyor. iki sene önce kesinleşmiş memnu hak kararı, seçime günler kala adalet bakanlığı'nın kararıyla yerel mahkeme tarafından geri alınıyor. itiraz ve temyiz hakkı işletilmeden de bu karar ysk'ya bildiriliyor.

adamlar anayasaya, kanunlara nevresim takımı muamelesi yapıyor. ha eline silah alıp, dağa çıkmışsın; ha usulsüzlüklerle hukukun, anayasanın içinden geçmişsin. ikisi de terör.

Vatan millet terör diye hakları gasp edildi/edilecek, chp doğal olarak bu hukuksuzluğa tepki gösterecek, sonra chpkk söylemleri göreceğiz, genel seçimde akp ve hdp anlaşacak, chp de terörist olarak anılmaya devam edecek .dd

yani? muhafazakar seçmen gezi parkından beri türk gençliğini terörist olarak görüyor zaten. gençliğimizde soldu ya neyse. varsın son nefeslerinde de aynı şeyi sayıklasınlar. hayat fani, ölüm vadesi dolana yakın. bana değil. henüz değil.

Vatan millet terör diye hakları gasp edildi/edilecek, chp doğal olarak bu hukuksuzluğa tepki gösterecek, sonra chpkk söylemleri göreceğiz, genel seçimde akp ve hdp anlaşacak, chp de terörist olarak anılmaya devam edecek .dd
Ve millet bunu hala yiyorsa kimse kusura bakmasin hepsi uyuz vallahi.

yani? muhafazakar seçmen gezi parkından beri türk gençliğini terörist olarak görüyor zaten. gençliğimizde soldu ya neyse. varsın son nefeslerinde de aynı şeyi sayıklasınlar. hayat fani, ölüm vadesi dolana yakın. bana değil. henüz değil.
Yani derken bana mı soruyorsun? :d benim yazım bir eylem içermiyor, görüş var sadece. Yoksa istediğini yapabilirsin, buyur tabii.

Yani derken bana mı soruyorsun? :d benim yazım bir eylem içermiyor, görüş var sadece. Yoksa istediğini yapabilirsin, buyur tabii.

utanmaz-yazarlar_2169727.gif

yazmayayım yazmayayım diyorum da bu konunun en özü özal döneminden başlar günümüze kadar gelir... üşeniyorum ya glu efendi eğitimciliğini konuştursun kmaffh

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri