entel maganda
Üye
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Uzayda dünya dışı yaşam olabilir denildiğinde kanıt isteyen EkSen , sorgusuz sualsiz koşulsuz şartsız Allah'a inanmaktadır. Bu bir akıl tutulmasıdır (du biraz heyecan olsun abi). Teorilerin kanıtlarla kanunlaştığını söyleyen bu bilim adamı arkadaşıma,Allahın varlığına ispat için yine allahın gönderdiğine inanılan kuranı delil göstermek hiç de abes gelmez.pes, vallahi pes..
cosmos'un babası carl sagan'ın şöyle müthiş bi sözü var: "evrende yalnız olduğumuzu iddia etmek, okyanustan bir damla su alıp balinaların olmadığını söylemekten farksızdır"
Evrende yalnız değiliz ALLAH her yerde .. Sagan'a gelince ; Balinaların varlığından haberi olarak kurmuş bu cümleyiVARSA GÖSTERSEYDİ BİZLERE DE BİR UZAYLI FORMU o zaman anlamlı olurdu bu cümlesi ..
abi UZAYLILIK fütüristik bir tartışmadır kanıt değil INTERSTELLAR TEKNOLOJİSİ gerektirir
Ooo işine gelince iman işine gelince bilim.gidin elinizi yüzünüzü yıkayın. O zaman ben de uzaylıların olduğuna, hatta bizi uzaylıların denek hayvanı olarak "imal" ettiklerin "IMAN" ediyorum.inancıma saygı duyun.size bunu kanıtlamak zorunda değilim.iman meselesi
Al şimdi çal thug life müziğini gurban olduğum EkSen
uzaylılarla ilgili okuduğum en boş dökümandı.
"bu güne kadar hiçbir uzaylıyla iletişime geçilmemiştir, hiçbir uzaylı görülmemiştir" ee bu tuhaf da uzaylıların olmadığını söylemek için yeterli değil.
bu tarz yazılarla olayı kısır döngüye sokarsınız, eğer tartışılacak bir şey varsa kendi yorumunuzla objektif yazılar paylaşın lütfen.
Sabahtan beri kendi cümlelerimi kuruyorum zaten bootmu sandın beni![]()
Eğer cebinden para çıkarıp gösteremiyorsan paran yok demektir ama " ben para kullanmam kredi kartım var " dersen o teknolojiyi de göstermen gerek .. Yani bir uzaylı formu ya da onlara ait bir materyal gösteremediğiniz müddetçe bu sadece bir teori olarak kalacaktır .. İnanırsınız inanmazsınız ama kimseyi bir teoriye inanmaya zorlayamazsınız ..
bir bilginin teori olabilmesi için bir çok basamaktan geçmesi gerekiyor şayet bu basamaklarla gerçekliği büyük ölçüde kanıtlanıyor, mesela;
uzayfa yaşam var mı diye bir soru sorulur, bununla ilgili çeşitli gözlemler yapılır, yapılan gözlemlerdeki tüm veriler toplanır ve analiz edilir, konuyla ilgili hipotez kurulur, deney ve gözlemler ışığında çeşitli çözümler üretilir, kurulan hipotez doğrultusunda tutarlı sonuçların çıkartılması için bir çok tahminler yapılır.
bilimsel en ufak bir çelişki, soru işareti kalmadığı taktirde kontrollü deneylere başlanır ve yapılan tahminlerin tutarlılığı test edilir. bu testlerin ışığında hipotezlere artık teori denir ve bu aşamada bilginin doğruluğu büyük ölçüde kabul edilmiştir.
siz bunun teori olduğunu kabul ettiyseniz gelişme var demektir