Uykuya dalmada sorun yaşıyor musunuz?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Stresli dönemlerde uykusuz kalmak, mevcut sorunun çözümünü bulmayı zorlaştırır. Bu sebeple zihni karamsarlıktan uzaklaştıracak bir şeylere yönelmek gerekiyor. İlgi çekici bir film ya da kitap olabilir, ayran ise bende hemen uyku yapar.

Modemi kapatıyorum.
Duvar saatini yastıkların altına gömüyorum.
Çay ve Kahve'den uzak duruyorum. Ihlamur veya Ada çayı tercih ediyorum.

Bence bedenen yorulmadığımız için böyle oluyor. Bedenen yorgun olduğum günlerde gece erkenden uykum geliyor. O zaman en geç 22.00 de yatıyorum.

Uzun yürüyüş yapın veya uzun yüzün.

Sevgili @leavemealone;
Başıma geleni az çok anlatayım belki de küçük de olsa bir yardımı olur. Bundan 5-6 sene önce aynı durumdaydım. Anne ve babayı 5 ay arayla kaybedince zamanla içime attıklarım dışıma yansıdı. Aşırı stres yapıyordum kendime. Günlük 2 saat bilemedin en fazla 3 saat uyku ile uyuyordum. Gece kafamı yastığa koyunca uyumak için gözlerimi kapatıyordum ama ne hikmetse sabah 4-5 oluyordu halen uyuyamıyordum. Uyuyamayınca da strese giriyordum daha da uykum kaçıyordu ve panik atak tutuyordu beni. Bu uykusuzluktan dolayı da baş dönmesi ve tetikleyen bir kaç hastalık belşirtisi vardı. En ünlü hastanelerden birinin başhekimi olan Nörologa gittim. Adamın bana dediği tek şey vardı. Senin hiç bir şeyin yok seni normalde psikiyatriye göndermek isterim ama meslekten dolayı da geçmişinde görünmesin prozac diye bir hap önerdi. Abimde doktor olunca danıştım al dedi. Aldım mı hayır :)
Neyse eczacı arkadaş bana kullanma deyince -ki aklımda soru işaretleri vardı- almadım. Tabi sonucunda 2 ay izin alıp memlekete geldim. Aile ile vakit geçirip işten uzaklaştım. Gün içerisinde bağ bahçe işleriyle uğraşıp akşamları da aile ile vakit geçirmeye başladım. İnan bana sosyal çevrem ve düzenimle birlikte uyku düzenimde düzeldi. Yaklaşık 4 yıldır gece kahve de içsem çay da içsem en geç 22 dedi mi uyku basıyor ve 10 dk da uyuyorum.
Bu kadar uzun yazdım belki okumadın ya da okumayacaksın ama burada şunu anladım. Bedenin içinde bir sen olduğu gibi ruh içinde de bir sen var. İkisi çelişince bedenle savaş etmek zorunda kalıyorsun ve zihnin istediğini beden yaptırmıyor. Beden yaptırmayınca delirecek gibi oluyorsun. En güzeli kabullenmek. Kabullenince ve senin ruhunu mutlu eden şeylerle vakit geçirince her şey düzeliyor. sadece bunları söylemek istedim.

hayvan gibi fiziksel aktivite şart.

aklına ne geliyorsa ağır kaldırma kondisyon vs.

ben depresyon zamanları ilaçlarıma xanax ekletiyordum adamı kalasa çeviriyor. yataktan kalkmak 1 saat sürer.

ilaçsız bol aktivite en iyisi veya kırmızı tuborg xd

Hayal kurarsaniz uyuyorsunuz kuracak hayal olmayınca uyuyamiyorsunuz tek çare biraz içki

Uzun yürüyüş yapın veya uzun yüzün.

Katılıyorum, hareket hem kişiyi dinçleştiriyor hem de kafasına taktığı sorunlardan uzaklaşmasını sağlıyor. Fiziksel yorgunluk da uykuya dalmayı kolaylaştırıyor.

Geri