uykuya dalamıyorum ne yapmalıyım?

Konu sahibi son olarak 1664 gün önce görüldü
Sen mi dalamiyosun yaren?

Uykuya dalamamazın sebebi aklınızdan çıkaramadığınız olumsuz olaylarsa kitap okuyarak uyuyabilirsiniz, aklınız o karakterlere yer açar, zihninizi bi' nebze de olsa rahat bırakır.

Ama anladığım kadarıyla bunu alışkanlık da etmiş olabilirsiniz. Çarkı döndürmeye çalışın bir kez, devamı gelecektir.

senin derdinin devası bende.p
uyumadan bir saat önce süt, yoğurt ya da ayran, rezene-melisa-papatya çayı içmek, tarafımca denenmiş ve onaylanmıştır :D

Bayılırım bitki çaylarına tamam bunu da deneyeceğim=) Yine uyuyamıyorum ya konuya bakayım kim ne yazmıştı diyordum meğer bir sürü yeni tavsiye varmış =)
Melatonin aliyorsun Mueddeb : ))
Tamamen dogal, yan etkisi yok..
Bu hormon zaten vucudun tarafindan salgilanan bir hormon. Gece 9'da normal kosullarda salgilanmaya baslamasi lazim.. Gun isigi ortadan kaybolunca, bunyen uretime geciyor, sabah 9'a kadar da kaninda bulunuyor..

Ayrica, eger bilgisayar, telefon kullaniyorsan gece yatmadan, bunlardan yayilan isiklar melatoninin salgilanmasini negatif yonde etkiliyor. Belirli programlar var, flux gibi.. Mavi isinlari engelliyor aksam saatlerinden itibaren. Zaten bu mavi isinlar da senin uyku duzeninin bozulmasina ve senin daha "alert" bir sekilde olmana neden oluyor. Odandaki isigi da degistirebilirsin, google'dan arastir istersen hangi tarz ampul kullanman gerektigini.
Bu bahsedilen şey hap mı şurup mu ne ki? duymadım hiç.=) Cehaletin gözü kör olsun:p
Ama demek ki bazen o hormon fazla salgılanıyor ben de o da ayrı bir durum =)
Hayır fazla kullanmıyorum telefon, bilgisayar bazen kulaklıkla yattığım oluyor ama telefonla uğraşmıyorum etkisi oluyor mudur bilmem ki.

Uykuya dalamamazın sebebi aklınızdan çıkaramadığınız olumsuz olaylarsa kitap okuyarak uyuyabilirsiniz, aklınız o karakterlere yer açar, zihninizi bi' nebze de olsa rahat bırakır.

Ama anladığım kadarıyla bunu alışkanlık da etmiş olabilirsiniz. Çarkı döndürmeye çalışın bir kez, devamı gelecektir.

Aslında pek olumsuz olaylar değil ve kitap bende uyku getirmiyor uyku kaçırıyor daha çok. Elimdekini bitirmeden yatamıyorum ama bu yatağa yatıp uyumamaktan daha iyi bence .
Evet alışkanlık olabilir uykuyu pek sevmiyorum kendimi bildim bileli, geceyi uykuya tercih ediyorum o yüzden bahane uyduruyorum sanırım:)

Tavsiye için teşekkür ederim.:)

uyku hastalığı yoksa yatağını değiştir.

hastalıksada iğneyle uyutuyolar zaten.

Uykuya dalamadığım Aytel kürs... Yok yok, sağa sola dönüp duruyorum.​

Ben ayağımı sallıyorum hep.
İlk başlarda hani bişey olmuyor diyorsun.. zamanla alışkanlık haline geliyor.. sallamadan uyuyamıyorsun...

Bazen aşırı yorgunluktan uyuyamadığım oluyor o aralar Yutuba American Native Flute yazıp öyle dalıp gidiyorum ve genelde sabah uyandığımda dinç oluyorum.

Bazen aşırı yorgunluktan uyuyamadığım oluyor o aralar Yutuba American Native Flute yazıp öyle dalıp gidiyorum ve genelde sabah uyandığımda dinç oluyorum.
Hocam benzer sıkıntı ben de de oluyor. Ben de genelde Serdar Kuzuluğlu beyefendinin podcastleri ya da Flu Tv deki Yalın Alpay beyefendinin sesiyle uyuyorum çoğu kez. Ne çok ortak yönümüz varmış.

:$

bazen çok uykum olsa bile uyumamak için zihnim elinden gelen herşeyi yapıyor dönemsel birşey belki de

ben gözlerimi kırpmadan tavana dikip sulandırıyordum. sulandır sil sulandır sil sulandır gözünü kapa sulandır aç kapa derken aşırı sulanmanın verdiği yorgunlukla uyuyakalıyorum. üstteki bey* gibi şov peşinde değiliz, neyse o.
serdar beyin sesiyle de uyunabilir tabii ama şov yine de.

*üstteki bey = favela

@Heisenberg Yok abi gerçekten olmuyor. Bu kez de parçaya tutuluyorum acaba yanlış nota vuracak mı diye onu irdeliyorum. Manyağım ben, uğraşma benlen.

Geri