Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
senin derdinin devası bende.p
uyumadan bir saat önce süt, yoğurt ya da ayran, rezene-melisa-papatya çayı içmek, tarafımca denenmiş ve onaylanmıştır![]()
Bu bahsedilen şey hap mı şurup mu ne ki? duymadım hiç.=) Cehaletin gözü kör olsun:pMelatonin aliyorsun Mueddeb : ))
Tamamen dogal, yan etkisi yok..
Bu hormon zaten vucudun tarafindan salgilanan bir hormon. Gece 9'da normal kosullarda salgilanmaya baslamasi lazim.. Gun isigi ortadan kaybolunca, bunyen uretime geciyor, sabah 9'a kadar da kaninda bulunuyor..
Ayrica, eger bilgisayar, telefon kullaniyorsan gece yatmadan, bunlardan yayilan isiklar melatoninin salgilanmasini negatif yonde etkiliyor. Belirli programlar var, flux gibi.. Mavi isinlari engelliyor aksam saatlerinden itibaren. Zaten bu mavi isinlar da senin uyku duzeninin bozulmasina ve senin daha "alert" bir sekilde olmana neden oluyor. Odandaki isigi da degistirebilirsin, google'dan arastir istersen hangi tarz ampul kullanman gerektigini.
Sen mi dalamiyosun yaren?
Uykuya dalamamazın sebebi aklınızdan çıkaramadığınız olumsuz olaylarsa kitap okuyarak uyuyabilirsiniz, aklınız o karakterlere yer açar, zihninizi bi' nebze de olsa rahat bırakır.
Ama anladığım kadarıyla bunu alışkanlık da etmiş olabilirsiniz. Çarkı döndürmeye çalışın bir kez, devamı gelecektir.
Hocam benzer sıkıntı ben de de oluyor. Ben de genelde Serdar Kuzuluğlu beyefendinin podcastleri ya da Flu Tv deki Yalın Alpay beyefendinin sesiyle uyuyorum çoğu kez. Ne çok ortak yönümüz varmış.Bazen aşırı yorgunluktan uyuyamadığım oluyor o aralar Yutuba American Native Flute yazıp öyle dalıp gidiyorum ve genelde sabah uyandığımda dinç oluyorum.
@Heisenberg Abi o olmuyor ya, ayağımla ritm tutuyorum. Bi süre sonra kalkıp oynayasım geliyor.