Ülkenin ilerle(ye)memesi

• Kullanıcı Thor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 1209 gün önce görüldü

obüs sınıfında ürettiğimiz "t-155 fırtına" m-52T referansıdır.
üstteki mesajda dediğim gibi keşke biz yapsak ama niye yapamıyoruz bilemiyorum

onu tam araştırmadım bilemiyorum abi

üretim olarak "yerli" yapabiliyoruz ancak tabi planları nereden alınmış kimin önerisi onu tam bilmiyorum

dediğin gibi keşke biz yapsak, sadece bize özgün olsa

Bize bir Hezarfen lazım, koloni kurar anasını belleriz bu dünyanın meclisi bombalandıktan hemen sonra başkanlığı tartışan iktidar, parkı halı sahayı gündeminin ilk sırasına alan ana muhalefet, ekseni kayan milliyetçi muhalefet, kürtlere hak arıyoruz deyip kürtçe konuşamayan ermeniceyi şak şak okuyan diğer parlemento partisi varken aya roket fırlatalım ?
Ha ülke kurulurken zaten her parçamız bir ülkeden monte edilmiş hukuken olsun kültürel bakımdan olsun, şimdi kafa dank ettide millilikmi bekleniyor ıı-ıhhh.

- Bunu unutmuşum, ülke sınırlarına göz diken yıllardan beri türlü oyunlar çeviren batıya hayranlık duyan vatanseverlerin varlığıda ayrı bir dert

Eskiyi gündeme getiren sensin yenilikçi bir düşüncen var mı sürekli eleştirel bakıyorsun seni nasıl memnun edecez

tabi tv lere çıkıp Lozan hezimettir, Atatürk olmasa da olurduk diyen benim zaten :D

içtiğinden bana da gönder, kafası sonradan geliyor :asd:

meseleye teknoloji ve ar-ge yönünden bakacak olursak, üreticiye geliştiriciye yeteri kadar destek verilmediğini söyleyebiliriz. bir aselsan kolay yetişmiyor. gözümüz gibi bakmamız lazım bunlara :T:

Bize bir Hezarfen lazım, koloni kurar anasını belleriz bu dünyanın meclisi bombalandıktan hemen sonra başkanlığı tartışan iktidar, parkı halı sahayı gündeminin ilk sırasına alan ana muhalefet, ekseni kayan milliyetçi muhalefet, kürtlere hak arıyoruz deyip kürtçe konuşamayan ermeniceyi şak şak okuyan diğer parlemento partisi varken aya roket fırlatalım ?
Ha ülke kurulurken zaten her parçamız bir ülkeden monte edilmiş hukuken olsun kültürel bakımdan olsun, şimdi kafa dank ettide millilikmi bekleniyor ıı-ıhhh.

- Bunu unutmuşum, ülke sınırlarına göz diken yıllardan beri türlü oyunlar çeviren batıya hayranlık duyan vatanseverlerin varlığıda ayrı bir dert

geçmişe mazi sevilmişe niyazi :D

batı hayranlığı şöyle oluyor; bilim, sanat, teknoloji

ya ülke işliyor işte, bak rte ye adam halife gibi dediğim olacak, onu al içeri, şunu at dışarı, sok çıkar sok çıkar işletiyor ülkeyi :D

Eğitim Şart :)

tabi tv lere çıkıp Lozan hezimettir, Atatürk olmasa da olurduk diyen benim zaten :D

içtiğinden bana da gönder, kafası sonradan geliyor :asd:

Atatürk olmasaydı da olurduk demenin günahı var mıdır ?
Zira kadere iman eden Hz.Muhammed'i örnek alan yaratıcıya kulluk eden bireylerin varlığının sebebi olarak bir kulu göremez herhalde.
Ayrıca Türkler ilkkez 1923'te devlet kurmadılar herhalde defalarca yıkılıp yeniden bir devlet kurabilme her seferinde daha güçlü olmayı başardılar. (Olaya milliyetçi bakmak gerekiyorsa )

Atatürk olmasaydı da olurduk demenin günahı var mıdır ?
Zira kadere iman eden Hz.Muhammed'i örnek alan yaratıcıya kulluk eden bireylerin varlığının sebebi olarak bir kulu göremez herhalde.
Ayrıca Türkler ilkkez 1923'te devlet kurmadılar herhalde defalarca yıkılıp yeniden bir devlet kurabilme her seferinde daha güçlü olmayı başardılar. (Olaya milliyetçi bakmak gerekiyorsa )

ya hacı abi, şu geçmişi bırakalım geçmiş geçmiş gitmiş :D

konuyu şuana ve ileriye taşımak gerekirken her zaman geçmişe gidiyoruz ve yerimizde sayıyoruz, işte bunu aşsak ilerlicez ama yok :)

Atatürk olmasaydı osmanlı yıkıldığında zaten ülkenin yarısından çoğu işgal altındaydı ve bırak Osmanlıyı hiç kimse kalmazdı bu ülke bizim ceddimizden

ya hacı abi, şu geçmişi bırakalım geçmiş geçmiş gitmiş :D

konuyu şuana ve ileriye taşımak gerekirken her zaman geçmişe gidiyoruz ve yerimizde sayıyoruz, işte bunu aşsak ilerlicez ama yok :)

Atatürk olmasaydı osmanlı yıkıldığında zaten ülkenin yarısından çoğu işgal altındaydı ve bırak Osmanlıyı hiç kimse kalmazdı bu ülke bizim ceddimizden

Tamam geçmişi tartışmıcaksak cevap vereyim ülke neden ilerleyemiyoruz kısmına;
-İlerlememizi istemiyorlar, kimler istemiyor yeni bir ülke kurarken kendi geleneğimize uygun demokratik bir yönetim biçimi, anayasa, kültürel çevre kurmak yerine idol olarak görüp benzemeye çalıştığımız ülkeler istemiyor gelişmemizi.
Türkiyenin milyon dolarlarını döktüğü ''pkk'nın'' Abd projesi olduğunu bilmeyen var mıdır ? Veya pkk'ya ekonomik destek veren Almanyadan haberdar olmayan var mıdır ?
Bu pkk'yı şirin göstermek için her haltı yiyen dünyadaki en yaşanası ülke olarak lanse edilen İsviçrenin, Belçikanın varlığı inkar edilebilir mi ?
Komşularımızla yaşadığımız bütün sorunların temelinde yine bu ülkelerin olmadığı söylenebilir mi ?
Bunlar ap açık bize düşmanlıklarını belli ediyorlar ve hiç çekinmiyorken bizler niye onlara hayranlık besliyoruz ki ?
Abicim eğitim sisteminde baş örtülü kızları almayan bir eğitim sistemine biz yıllarca modern eğitim sistemi demedik mi ya ?
Niye modern dedik çünkü batı öyle yapıyor dedik ee ne oldu ?
Burda okutamadığı başörtülü kızını gönderip ''batıda'' okuttu.
1923'den bu yana bize alttan alttan müdahale edildi pratikte kazandığımız bir savaşın ardından farkedilemiyen yanlışlar sebebiyle kaybetmiş taraf olarak kaldık.
Tarihte sürekli kullanılan bir ibare vardı iç işlerinde bağımsız dış içlerinde x ülkeye bağlı diye tamamen bu ülke durumunda olduğumuzu düşünüyorum.
Ne zaman ki bir kıpırdama olsa kendi bildiğini yapmaya çalışsa bu ülke mutlaka bir musibet bela ediliyor kim bilir belki de bir tesadüftür (:

O kadar da inşaat yaptık artık ne ilerlemesi bekleniyorsa anlayamadım

Konu başlığı yönlendirmeli, içeriği ise tamamıyla kinaye veya tezatlıkla dolu.
Kısacası iyi niyetli bir konu değil belli ama yine de tartışalım.

Bence ilerliyoruz. Büyük ölçüde olmasa da ilerliyoruz.

Ekonomi alanına baktığımızda; TÜİK'in açıklamasına göre geçen sene ekonomideki %4'lük büyüme oranımızı, bu sene %4,7'ye çıkarmışız. İhracatımız da %7,7 artmış. Cari açık yıllık bazda 28,9 milyar dolar gerilemiş. GSYH %4,2'lere kadar gerilemiş.

Öte yandan IMF'nin açıklamalarına bakarsak, "Türkiye büyümesini sürdürüyor." açıklamasını görüyoruz. Tahminlerine göre uzun bir süre boyunca Türkiye'nin her yıl ortalama %3,5 oranında büyüyeceğini söylüyorlar.

En öte yandan; Nike Zafer Mağazaları, Under, Skechers, Vans ve Kiehl gibi dünyaca ünlü giyim ve spor markaları bu sene Türkiye pazarına giriş yaptılar.

İçimize baktığımızda kendi ürünlerimi üretmeye başladık. Hepsi bir anda olmaz tabi. Yavaş yavaş.

Yani veriler ve uluslararası araştırmalar durumu ortaya koyuyor zaten.

Köprüdür, yoldur bunlar da birer etken tabi. Bu zamana kadar muhalefet dışında buna kıçıyla gülen birilerini görmedim ben. Gayet başarılı projeler ve olumsuz olarak eleştiren kişiler de bu projelerden yararlanıyor.

Bir çok ülke hem geçmişiyle övünür hem de gelişir.
Bu ülkelere en iyi örnek; Çin ve Rusya olabilir.

Yani insanlar veya ülkeler farkındalar. Neyin mi? Geçmişleri, onların varoluş nedenleri.
Bu kafada giden insanların Atatürk resimlerini kaldırdıklarında, "Vay efendim, nasıl kaldırırsınız?" demesi biraz abes olmuyor mu? Hani geçmişimizde takılı kalmıyorduk?

Şahsi fikrim; Osmanlı Tarihi de bizimdir, Cumhuriyet Tarihi de. Ne Fatih'i ne Yavuz'u ne Atatürk'ü ne de İnönü'yü unutamayız. Hepsi bizim geçmişimiz.

Bana kalırsa ülkemizin bir şeyler yaptığını görmek için gerçekten görmek gerekir.

Ekonomiden bahsedeceksek Ortadoğu petrol ve para içinde yüzüyor. Ülke içindeki herkes ucube ama. Deve eti yiyerek 4. karısının hayalini kuruyor adam.
Ekonomi kimseyi eğitmez, cahiller için önemlidir ama yorumlardan da anlaşıldığı üzere.
Soru, yobazlık bizi ileriye götürür mü olmalıydı.

Ekonomiden bahsedeceksek Ortadoğu petrol ve para içinde yüzüyor. Ülke içindeki herkes ucube ama. Deve eti yiyerek 4. karısının hayalini kuruyor adam.
Ekonomi kimseyi eğitmez, cahiller için önemlidir ama yorumlardan da anlaşıldığı üzere.
Soru, yobazlık bizi ileriye götürür mü olmalıydı.

Ülkeyi ileriye götürecek en önemli faktörlerden birisi ekonomidir.
Öyle ki "Bakın, bu ülkeler bizden daha ileri." diye karşılaştırılan ülkelerin ekonomileri gelişmiş durumda.
Önemli olan gelişmiş ekonomiyi doğru kullanmak.
Ama doğru bak. Çağdaş yobazlık ta gerici yobazlık ta ülkeyi ileri götürmez.
Kafatasçı olmayacaksın. Her görüşe saygılı olacaksın. Biraz liberal, az buçuk hümanist olacaksın.
Karşıt görüşe koyun veya kafir demeyeceksin.
Gün gelir koyarlar veya yukarıdaki tarafından ödüle layık görünür, sırat köprüsünden geçerken sana el sallarlar.

Ulkenin bilim seviyesine bakmak gerek..
bakinca bana da haber edin, ilerlemis miyiz gorelim .p

Ülkeyi ileriye götürecek en önemli faktörlerden birisi ekonomidir.
Öyle ki "Bakın, bu ülkeler bizden daha ileri." diye karşılaştırılan ülkelerin ekonomileri gelişmiş durumda.
Önemli olan gelişmiş ekonomiyi doğru kullanmak.
Ama doğru bak. Çağdaş yobazlık ta gerici yobazlık ta ülkeyi ileri götürmez.
Kafatasçı olmayacaksın. Her görüşe saygılı olacaksın. Biraz liberal, az buçuk hümanist olacaksın.
Karşıt görüşe koyun veya kafir demeyeceksin.
Gün gelir koyarlar veya yukarıdaki tarafından ödüle layık görünür, sırat köprüsünden geçerken sana el sallarlar.

Son cümlen yeterli benim için. :/

Bir Adam düşünün koltuk sevdalısı makam sevdalısı Başkanlık sevdalısı Amerikanın kuklası olmuş ...büyük ortadoğu projesi :)

Laiklik, özeleştiri, saygı gibi kelimelerin sözde kaldığı bir ülkeliyiz. (Şort giyen kadına bile tahammül yok. Kadına vurunca sevap pointleri artıyor.) En basitinden aç dediğimiz Afrika'da bile yaya geçidine adım attığında araçlar duruyor. Kimse bu ülkede okulda öğrenip 100 aldığı eğitimi sokakta, sinemada, barda, camide uygulamıyor. Çünkü her yanlışı ben yapmadım, o yaptı...

bazı cahiller yüzünden ülke ilerlemiyor.

Türkiye İlerledikçe çıldırıyorlar niye artık devlet geliriyle faiz ödemek yerine yatırım yapılıyor devlet hazinesinden kuruş çıkarmadan kendi kontrolleri ile yaptırımlar yaptırıyor ah şu çılgın Türkler ah şu içlerindeki dünyayı fet etme arzusu ah şu bir neslin uyanışı haykırın ulan Türkiye büyüyor reklam yok seyre devam.......

Geri