Ülkemizde idam kararı olmalı mı ?

Konu sahibi son olarak 1665 gün önce görüldü

Ülkemizde idam kararı olmalı mı ?

• Kullanılan toplam oy
    2

:D:D ab'ye girmek ha :D:D ab'Dede idamın kralı var :D dosya kapandı diye bir program var izliyorum onların yasalarını öğrenmek adına bayılıyorum adamlara keşke ab'ye girsek:D
ayrıca bilince işlemek diyosun haklısın ama suç potansiyeline ulaşmış insan bilincini kaybetmiştir şimdi bi kaç örnek vericemde :D:D neyse:p

bilincini kaybedenin ruhunu da kaybetmesi gerekir diyorum bende:)

Devlet olarak bir ülkede suçlar çoğalıyor ve devlet buna mudahele edemiyorsa, tek çözümün idam olduğuna inanıyorsa, ne diyebiliriz ki? Yani aslında devletin sorumsuz olarak baktığı suçluların oluşmasına engel olacağına, iğne deliğe girdikten sonra müdahele etmesi çok saçma değil midir? Bende istemiyorum cocukların ölmesini tecavüze uğramasını FAKAT mesele idam edilmesi mi? yoksa bir kişiye yapılan suçun intika mıdır nedir yani bu? Biz devlet olarak o suçluyu öldürür idam edersek ondan ne farkımız olur bizim? Can alıyorsun baklava değil.. Baklava demişken, 9 yaşında ki cocugun baklava çalıpda 5 yıl yattığınıda gördük bu demokrasi şeysinde..

Unutmayın 30 kişi bir kıza tecavüz ediyor ve rızası vardı diye herifler serbes bırakılıyor? Yani demokrasi şeysininede pek guvenilmiyor. idamı çok istiyorsanız, once devletin kendi eliyle aldığı canları sorgulayın. tecavüza uğrayıpda serbes bırakan yargıyı sorgulayın.(paralel yargı dersiniz şimdi* tabi paşa ve komutanlar içeri atılırken harikaydı sizin için).

Içeri Girdikleri zaman ne oluyor ? Hiç birşey. Bunun önlemi idam başka da birsey değil. En azından insanlar serbest hareket edemezler. Cezayı bildiği için birsey yapamaz. Ama insanlar içeri girip çıkmaya alışmışlar. Başka mantıklı açıklaması yok. Tecavüz olayı siz erkeklere çok basit birşey geliyor gibi hissettim kusura bakmayın. Tecavüz etsin içeride yatsın.. yok bunu kabul edemiyorum ben. Ölüm bile daha kolaydır emin olun bu durumdan. Her şeyi basite almayın. Daha bugün 4 yaşında ki çocuk ölü bulundu bileği kesilerek. Cinsel istisma olabileceğini düşünüyorlar. Bu adamı bulup içeri atmak mı adalet?
Devlet devlet değil bikere. Tecavüz olaylarının hangisini sayayım size?
Almanya da ki kuzenim " sizin buralarda tecavüz olayı günlük haber" dedi. Doğru. Günde kaç kıza tecavüz ediliyor? Kaç çocuğa tecavüz ediliyor?
Baba kızına, anne oğluna tecavüz ediyor yahu. Bunların cezası içeride birkaç sene yatıp çıkmak olmamalı
Bu kadar basit değil.
İdam gelsin evet. En azından korkup bir şey yapamazlar. Şimdi yapıyorlar kaçıyorlar, yapıyorlar içeride yatıp paşa paşa sonra çıkıyorlar ve yine yapıyorlar.

Yurtdışında kediye vurduğun zaman 8 yıl hapis yiyorsun. Burada insanları öldürüyorsun2 3 sene.. tecavüz ediyorsun yine aynı şekilde.

Daha ne olsun neyin olasını bekleyeceksiniz.
Emin OLun başınıza bunların biri gelmiş olsaydı o idamı bırak, kendi ellerinizle öldürürdünüz.

İşlenen bazı suçlar karsında insanın içinden elbette geçiyor gebersin adiler diye insanız sonucta,ama ne olursa olsun idamda bi cinayettir.
Ben idama karsıyım insan canı almaktansa ömrünün sonuna kadar cezasını hergün cekmesi idamdan daha ağır bence..

Canim kardesim, ICki, kumar, hirsizlik degil benim bahsettigim suclar.

Baskasini, bilerek, isteyerek, canice, öldürenler icin gecerli savunmam.

Kücük bir cocuga tecavüz edip öldüren adam 5 yil sonra hidayete gelmez kardesim, bu biraz polyannacilik olur :)

Ben severim polyannacılığı.
Yüzde yüz emin olamazsın değil mi bu durumdan? (:

Şunun gibi düşün.
Bir gemide 9 katil bir masum var.
O gemiyi batırır mısın?

Ben o masum için batırmam derim.
Ama belki sen o 9 u kurtulduğunda daha fazla masum öldürür. O yüzden batırırım dersin.

Fikir ayrılığı her yerde olur hocam.
Yapacak bir şey yok :)

Bir yandan hak veriyorum gercekten ama diğer yandan ''Kimin yaşayıp kimin öleceğine sadece Allah karar verir'' diyorum. Böyle olması gerekmiyor mu?
Yani kim diyebilir bu adam çocuklara tecavüz ediyor. Asın bunu diye.
Kim bilebilir ki o adamın ileride tövbe edip etmeyeceğini.
İslami paylaşımlarınla tanıdığım için böyle söylüyorum yanlış anlama lütfen.

Dün gece nöbetci olduğum ıçin cevap veremedim kusura bakmayin..

Konuya gelince kendini ortaya koyarak düşün
Anene kiz kardesine eşine yada aile fertlerinden birine bunlar yapilmis olsa
Birak idamı kendi ellerinizle işkenceyle oldurursunuz..!

Bazı suçlarda, suç şahitlerle kanıtlanmış ise idam kararını destekliyorum.Seri katiller , bir sürü çocuğa veya genç kıza tecavüz eden insanlar , kendisinden ayrıldığı için eşini çoluğunu çocugunu eşinin ailesini bile öldüren insanlar için yaşamak fazla lüks olur. Bunlar içeri girip 15 yıl yatıp çıktığı ilk gün insanların canını yakmaya devam eden tiplerdir çünkü

Dün gece nöbetci olduğum ıçin cevap veremedim kusura bakmayin..

Konuya gelince kendini ortaya koyarak düşün
Anene kiz kardesine eşine yada aile fertlerinden birine bunlar yapilmis olsa
Birak idamı kendi ellerinizle işkenceyle oldurursunuz..!

Ben sakin kafayla düşündüğüm için böyle söylüyorum zaten.
Dediğin gibi bir durum olsa yine dediğin gibi kendi ellerimle işkenceyle öldürürüm.
Ama doğru bir davranış olur mu?
Şu an sakin kafayla hayır derim ama o zaman umurumda olmaz tabi.

idam, Hadım vb. Olmalı ..

Neden olsun? Başkaları bir kılıf bulup suçlular haricinde suçsuzları da idam ettirip kökten çözüm üretsin diye mi?

İdam cezasına kesinlikle karşıyım. Bir devletin görevi nefret, kin, intikam değil bilinçlendirmektir. Burada bireyi değil bireyi suça iten bilinci, buna neden olan tetikleyici etkenleri öldürmek gerekir. Sanki hukuk ülkemizde çok güzel işliyor da tek çözüm idam olacak. Suçlular türlü iyileştirici sebepler yüzünden sokaktalar, hepimizin arasındalar. İdamdan önce hukuğun uygulanabilir olmasına bir çözüm bulunsun, adaletin bütün insanlar için olmasına bir çözüm bulunsun. Ayrıca idam gelse ne? Şu an zaten türlü bahaneler ve suçlamalar yüzünden birçok aydın veya iktidara muhalif insan tutuklanıyor, fişleniyor. İdam gelsin de bu adamların sandalye altına bir tekme mi atılsın? Bu ülke bunu daha önce yaşadı, deneyimledi ve neler olduğunu gördük. Devlet ne sebeple olursa olsun öldürmez, yaşatır. Devletin görevi çünkü budur, insanını yaşatmak. Müebbet olsun. Kimse demiyor yaptıkları yanlarına kar kalsın diye, beyler paşalar gibi yaşayacaklarına ağır şartlarda müebbet yatsın en azılı suçlusu. Özgürlüktür yahu. Zaten direkt asalım keselim yasaklayalım mantığıyla bu halde ülke, çözüme ve iyileştirmelere dair ufacık bir adım attığımız yok.

Aynen Aynen Kızına Falan tecavüz edenlerede olmasın idam paşa paşa yatsınlar icerde neden olsunki demi
İdam kesinlikle olmalı icerde yan gelip yatmak icin suc işleyen kişiler mevcuttur bu ülkede Agır cezaların Sonuda idam olmalıdır

Olmamalıdır. İdam kararı bir insanın kurtuluş yoludur.
İdam cezası hangi suçu ortadan kaldırdı ki?

İdama karşıyım. Olmamalı

İdam insan haklarına aykırı bir yaptırımdır; ama şu da var ki yaptırımlar ne kadar sert ve caydırıcı olursa suç oranı o kadar azalır. Yok olur demiyorum; ama azalır.

Evet kesinlikle olmalı.

17 yaşında dersaneden dönerken belediye otobüsüne molotof atılarak yakılan kız cocuğunun zanlıları
20 yaşında körpecik mehmetçiklere pusu kuran teröristler
14 yaşında evden kaçmış savunmasız bir kız cocuğuna polis otosunda tecavüz eden polisler..
liste uzar gider..
şüphesiz idam olmalı ve etkin uygulanmalı...

tam ben bunu yazdığımda da Erdal Eren in ölüm yıldönümüymüş
tabi bir çocuğun idam edilmesi de hiçbir şekilde makul değil
orda apayrı bir utanc var ki halihazırda adalet kavramının adalet kelimesine
pek karşılık düşmediği bir çağ yangını bu bütün dünya günahkar.

ömür boyu hapis cezası verilsin diyenler
cezayı alan kişinin ölene dek yattığını mı düşünüyor ?

burası Türkiye 500 kişiyi de öldürsen 25 yıl yatarın olur (tabi arada af falan çıkmazsa)

bu ülke de adam öldürmenin suçu
basına yansıyorsa 10 yıl
yansımıyorsa 5 yıl (afaki konusuyorum)

İdam gerekli desen
ergenekon adı altında onlarca kişiyi günahsız asmışlardı şimdiye kadar

adalet kavramı olmalı öncelikle
o olmadığı sürece iki ucu boklu değnek.

Geri