Ülkemizde idam kararı olmalı mı ?

Konu sahibi son olarak 1663 gün önce görüldü

Ülkemizde idam kararı olmalı mı ?

• Kullanılan toplam oy
    2
Adaletin olmadığı, hukuk kurallarının yeteri kadar uygulanmadığı, toplumun belli bir bölümüne ikinci sınıf muamele yapan bir ülkede idam cezası olmamalı. Yoksa birileri kafasına göre sallandırır o ipi..

Suçluyu öldürüp kenara atacağınıza öldürmekten beter yapın ki, yaptığı bir pisliği ömür boyunca azar azar çeksin..

caydırıcı bi ceza değil diyen arkadaşım lütfn caydırıcı bi ceza söyler misiniz bize :p bana tecavüzcüleri caydıracak, canileri caydıracak bir ceza:)

Anayasamızda halen idam kararı mevcuttur anayasa değişikliği ile idam kaldırılmadı yani yerine getirilmesi pek ala kolay ve mümkündür. Kesinlikle olmalı

olmamalı. kimse kimsenin hayatı konusunda söz sahibi değildir.
Ölüm suçluların riskidir zaten, korksaydılar suçu işlemezlerdi,gereksiz olur.
üstelik ideoloji çakışmalarında art niyetle kullanılabilecek bir durum olurdu, bkz: Mısır gibi mesela.

bence tecavuzculere, cocuk istismarcilarina ve katillerine olmali arkadas cok moralim bozuluyor bunlarin aldigi cezalari gorunce

olmamalı..
Çok istiyen varsa ATATÜRK'ün kurdugu ulkeden gidip iran da veya nebilim arabistanda yaşıyabilir

bence bazıları için ölüm kurtuluş öldürülmesinler süründürülsünler

Bknz. Istiklal mahkemeleri !
31417.jpg

Şimdi bi yönden bakarsan insan haklarına aykırı. Bi yönden bakarsan idam gibi sert yaptırımlar caydırıcılıkta çok etkili. Eğer idam olursa suçların azalacağına; kim bilir belki de yok olacağına inanıyorum. Bence gelmeli idam cezası.

Şimdi bi yönden bakarsan insan haklarına aykırı. Bi yönden bakarsan idam gibi sert yaptırımlar caydırıcılıkta çok etkili. Eğer idam olursa suçların azalacağına; kim bilir belki de yok olacağına inanıyorum. Bence gelmeli idam cezası.

bari sen yapma :)

tartismak istemiyorum ama Ataturkun cumhuriyetinde sapka istiklalinde ne oldu ?
Bana bi yazarmisiniz, idam olmadimi insanlar asilmadimiki..

kartalcArsi

Bence idam olmamalı.
Ben o tür insanların o şekilde düşündüğünü söylemeye çalıştım.
Çünkü kaçırılan çocukların haberini ilk gördüğümde bende öyle düşünüyordum.
Sakinleşipte kafanı dinledikten sonra düşününce olmaması gerektiğini anladım.
Çünkü insanoğlu sınırlarını bilmeli.
Dediğin gibi kimin yaşayıp kimin öleceğine biz karar veremeyiz.

Olmamalı.

Olmamalı zaten idam kadar ağırlaştırılmış cezalar mevcut yeter ki hakkıyla uyglnasın.
İdam ağır suçluları kahraman haline getirir.

Neden? İdam cezası yok ve suçlar iki misli artış gösteriyor.

güzel insan Lethe muhafazakar bir parti ülkede hükümet olarak yer aldı, cumhurbaşkanı bile muhafazakar durumda, fakat cocuklara tecavuz son 10 yılda yüzde bin artış gösterdi? kadınlara yapılan tecavüz, kız cocuklarına yapılanlar, bunları saymıyorum. son 10 yılda yapılan idamı hak eden olarak gördüğünüz kitle yada şahıslar bu muhafazakar parti varken yüzde bin artış gösterdi.. sence idam gelirse ne olur dusunebiliyor musun?

Geri