Ülkemizde idam kararı olmalı mı ?

Konu sahibi son olarak 1665 gün önce görüldü

Ülkemizde idam kararı olmalı mı ?

• Kullanılan toplam oy
    2
İdam gelirse dolaylı ceza yoluyla bitmese bile azalacak.

İdam gelirse dolaylı ceza yoluyla bitmese bile azalacak.

artış gösterir. hatta sırf idam geldi diye basın yoluyla şişirmeler yapılıcak, idam geldi ve bu tür ahlaksız şeyleri yapanları basın yoluyla halka yansıtmalar yapılacak. sırf idam geldi de biz bunları yakaladık imajı verilmesi için. ama emin ol artış olacaktır. idam yerine eğitim verilse, ilgilenilse o suclu insanlarla emin ol daha faydalı ve ulke icin o kadar da yararlı olur. ateşe ateşle gidilmez...

Ülkenin hukukunu düzenleseler yeter.. Bir ekmek çalanın bir kaç yıl yatıp adam öldürenin ertesi gün salındığı bir ülke burası.. Önce bu adaletsizliği ortadan kaldıracaksın, sonra hadımmış, cartmış, curtmuş vs. ufak tefek caydırıcı eklemeler yapacaksın..

Bugün yasaları elinde oynatan adamlar var bu ülkede, yarın bir gün o vatanhaini asın, bu vatan haini asın, şu vatanhaini asın, derlerse ne olacak. Kimse önüne geçemez bunun. Sonra Mısır'daki idam gibi, Dünya da Türkiye'deki idamı durdurun diye protesto eder.. Belki en çok ben istiyorumdur vatanhainlerinin asılması için, fakat ülke bunu kaldırmaz, önüne kimse geçemez alır gider başını..

kesinlikle olmali belki insanlar biraz kendine gelir
cinayetler hirsizliklar tecavuzlerin bir nebze
olsun onune gecilir diiye umuyorum

biri ölürse hepsinin kökünün kuruyacağınamı inanıyorsun :D yani senin gözünde tüm idamlıklar idam edildi öylemi yada şöyle sorayım suanda cezaevinde olanların hepsi suçlu dışardakilerin hepsi masummu ?

Bir yandan hak veriyorum gercekten ama diğer yandan ''Kimin yaşayıp kimin öleceğine sadece Allah karar verir'' diyorum. Böyle olması gerekmiyor mu?
Yani kim diyebilir bu adam çocuklara tecavüz ediyor. Asın bunu diye.
Kim bilebilir ki o adamın ileride tövbe edip etmeyeceğini.
İslami paylaşımlarınla tanıdığım için böyle söylüyorum yanlış anlama lütfen.

Ne kadar meraklısınız devleti katil yapmaya ya. zaten yeterince katil, katil derken illa öldürmesi gerekmiyor, yaşattığı yoksulluklar bile katil yapıyor...

Peki devleti kim idam edecek? ???

biri ölürse hepsinin kökünün kuruyacağınamı inanıyorsun :D yani senin gözünde tüm idamlıklar idam edildi öylemi yada şöyle sorayım suanda cezaevinde olanların hepsi suçlu dışardakilerin hepsi masummu ?

kucucuk cocuklara tecavuz ediliyor yada kocasi tarafindan kadinlarimiz oluyor baska zaman olsa devlet koruma vermedi kadinlara deniliyor benim fikrimce idam olmalidir diyorum

kucucuk cocuklara tecavuz ediliyor yada kocasi tarafindan kadinlarimiz oluyor baska zaman olsa devlet koruma vermedi kadinlara deniliyor benim fikrimce idam olmalidir diyorum

ben fikrine karşı değilim benim anlatmak istediğim idam kararı olmadan önce gerçekten içerdeki suçlumu değilmi öğrenilmesi gerek bunu neden dediğimi anlatmam uzun bir metin alacak bence sen anlamışsındır öptüm seni :p

yahu nasıl insanlarsınız anlamıyorum sizleri? kendi ülkende ki suçlu asılsın istiyorsunuz, mısır da ki idama karşı çıkıyorsunuz? Neyin yaşamı bu anlamıyorum sizleri.

heaa... ben sana gezidekiler mi asılsın diyorum hee?? bu nasıl birşey biliyo musun.? senin o hani 1453 kartallar yaptığı dediğin olay var ya.. suçlu onlar ama çarşıyı idama veriyorlar.. sence hak mı? hee beni veya bizi anlamaya çalışma kardeşş. anlayamazsın. zor be kardeşş.. ÇARŞI HERŞEYE KARŞI..
Ne kadar meraklısınız devleti katil yapmaya ya. zaten yeterince katil, katil derken illa öldürmesi gerekmiyor, yaşattığı yoksulluklar bile katil yapıyor...

Peki devleti kim idam edecek? ???

devlet olarak kastettiğin belli ki hükümet olsa gerek. hükümeti sandığa gömersin. bu da idam edildi gibi birşey olur;)

ben fikrine karşı değilim benim anlatmak istediğim idam kararı olmadan önce gerçekten içerdeki suçlumu değilmi öğrenilmesi gerek bunu neden dediğimi anlatmam uzun bir metin alacak bence sen anlamışsındır öptüm seni :p

idam kararı derken her önüne geleni idam etmicen zaten. mesela imralıda ki.. ülkeye gelmesi bile bence yanlıştı. dışarıda bir yerde infaz edilebilirdi... sadece başımıza dert açmak için getirildi..

Akepe idamı istemez çünkü apo ve pkk istemez ..

Bir yandan hak veriyorum gercekten ama diğer yandan ''Kimin yaşayıp kimin öleceğine sadece Allah karar verir'' diyorum. Böyle olması gerekmiyor mu?
Yani kim diyebilir bu adam çocuklara tecavüz ediyor. Asın bunu diye.
Kim bilebilir ki o adamın ileride tövbe edip etmeyeceğini.
İslami paylaşımlarınla tanıdığım için böyle söylüyorum yanlış anlama lütfen.

Bu konuyu biraz irdeleyelim mi kardesim ?
Mesela bir cocuga tecavüz edip öldürenbir sapik,
yada binlerce kisinin ölümüne sebep olan bir terörist, Allahin kararini düsünmeden yapiyor ve öldürüyor.

O kisilerin idami , bircok yada onlarca kisinin hayatta kalmasina sebep olabilir.

Idam cezasi caydirici midir yoksa degilmidir?
Mesela Seriat kanunlarinda hirsizlik yapanin eli kesilirmis.

Düsüebiliyormusun, birinin elinin kesildigini görüyorsun, 1 tane baskasinin mali olan zeytine bile uzanir mi elin ?

Yani Onlarca masumun ölmemesi icin idam cezasi geri gelebilir. Fakat COK dikkatli ve secici Kanunlar ile !

heaa... ben sana gezidekiler mi asılsın diyorum hee?? bu nasıl birşey biliyo musun.? senin o hani 1453 kartallar yaptığı dediğin olay var ya.. suçlu onlar ama çarşıyı idama veriyorlar.. sence hak mı? hee beni veya bizi anlamaya çalışma kardeşş. anlayamazsın. zor be kardeşş.. ÇARŞI HERŞEYE KARŞI..

devlet olarak kastettiğin belli ki hükümet olsa gerek. hükümeti sandığa gömersin. bu da idam edildi gibi birşey olur;)

idam kararı derken her önüne geleni idam etmicen zaten. mesela imralıda ki.. ülkeye gelmesi bile bence yanlıştı. dışarıda bir yerde infaz edilebilirdi... sadece başımıza dert açmak için getirildi..

imralı çok derin bir husus o konu ile ilgili ağzımı hiç açmim bence ama sana katılıyorum diyebilirim :p benim anlatmak istediğim içeride o kadar suç kabul edip yatanlar varki bunlar açığa çıkarılsın gerçekten gerçek suçlular içerde olsun idamda çıksın :)

Jack Sparrow

Benim düşüncem ileriyi görebilmek adına.

En basitinden şöyle örnek vereyim.
Necip Fazıl üstadın hikayesini az çok biliyorsunuzdur.
30 larına kadar içki kumar her türlü pislik varmış.
Sonradan öyle bir adamdan üstad ortaya çıkmış.

Yani 30 yaşında bir adamı işlediği suçtan öldürüyorsun.
Ama belkide 5 yıl sonra bu adam tövbe edecekti.

imralı çok derin bir husus o konu ile ilgili ağzımı hiç açmim bence ama sana katılıyorum diyebilirim :p benim anlatmak istediğim içeride o kadar suç kabul edip yatanlar varki bunlar açığa çıkarılsın gerçekten gerçek suçlular içerde olsun idamda çıksın :)

evet haklısın. ben senin içeride gerçek suçlular olmasın demiyorum ki. ve ben sana tüm suçlular idam edilsinde demiyorum. bana göre tecavüzcüler katiller veya buna benzer suç işleyenler idam edilmeli.

Önünüzde ABD örneği var.. 46+4 eyaleti varmış.. sadece 18 eyaletinde idam yokmuş geri kalan eyaletlerde idam cezası var... (Haber sitelerinden güncel bilgiler bulmaya çalıştım, onların yalancısıyım)

-Her yıl 17.000 Amerikalı katillerce öldürülüyor. Üstelik bu rakam alınan önlemler sonunda ulaşılmış 'iyileşmiş' rakam. Yani ABD'nin Irak işgalindeki kayıpları 4.000'e yaklaştı diye abartmayın. Her yıl Amerikalı Amerikalıyı savaş varmışçasına öldürüyor.

-Her iki dakikada bir tecavüz yaşanıyor. ABD dünyanın en çok tecavüz yaşanan ülkelerinden biri. Bu ülkede Almanya'nın 4, İngiltere'nin 13, Japonya'nın ise 20 misli daha fazla tecavüz yaşanıyor. ABD'de her yıl çeyrek milyon kadar kadın tecavüze ve cinsel saldırıya uğruyor.

-Cinsel şiddete uğrayanların % 22'si erkek. Erkekler çocukken bir yakını, ya da ilerleyen yıllarda patronu vs.'nin cinsel saldırısına uğrayabiliyor. 18 yaş altı erkek çocuklara tecavüz sanılandan daha yaygın.

-Her yıl yaşanan yaklaşık 93.000 tecavüz sonucunda ABD'de 32.000 kadar hamilelik vakası yaşanıyor.

- ABD`de her yıl 13 milyon kişi (toplam nüfusun yaklaşık % 5`i) suç kurbanı oluyor.

ABD'nin suç rakamları diğer ülkeler ile kıyaslandığında gerçekten oldukça yüksek çıkıyor.

- - -
Adamlar idam cezasıyla bile suçların önüne geçemiyor..

evet haklısın. ben senin içeride gerçek suçlular olmasın demiyorum ki. ve ben sana tüm suçlular idam edilsinde demiyorum. bana göre tecavüzcüler katiller veya buna benzer suç işleyenler idam edilmeli.

bence idam onlar için kurtuluştur onları havasız bi bak özellikle belirtiyorum havasız bi hücreye kapatacaklar kendi karanlıklarında kendi nefeslerinin dönüp dolaşıp ciğerlşerinde birikmesiyle geberip gidecekler onların mahvettiği hayatların verdikleri acıların karşılığı ölüm değil bende nasıl bi mazoşistsem :D

@Jack Sparrow

Benim düşüncem ileriyi görebilmek adına.

En basitinden şöyle örnek vereyim.
Necip Fazıl üstadın hikayesini az çok biliyorsunuzdur.
30 larına kadar içki kumar her türlü pislik varmış.
Sonradan öyle bir adamdan üstad ortaya çıkmış.

Yani 30 yaşında bir adamı işlediği suçtan öldürüyorsun.
Ama belkide 5 yıl sonra bu adam tövbe edecekti.

Canim kardesim, ICki, kumar, hirsizlik degil benim bahsettigim suclar.

Baskasini, bilerek, isteyerek, canice, öldürenler icin gecerli savunmam.

Kücük bir cocuga tecavüz edip öldüren adam 5 yil sonra hidayete gelmez kardesim, bu biraz polyannacilik olur :)

bence idam onlar için kurtuluştur onları havasız bi bak özellikle belirtiyorum havasız bi hücreye kapatacaklar kendi karanlıklarında kendi nefeslerinin dönüp dolaşıp ciğerlşerinde birikmesiyle geberip gidecekler onların mahvettiği hayatların verdikleri acıların karşılığı ölüm değil bende nasıl bi mazoşistsem :D

hahah:D sen ne tür mazoşistsin ya:D öldürmeyip süründürme taraftarısın:D idam onlar için kurtuluştur tamam eyvallahta. sen idam cezasını onlara kesmekten ziyade insanların beynine kazıyosun, eğer ben buna tecavüz etsem benimde sonum bunun ki gibi olacak, ben bunu öldürürsem bende idam edilicem gibi bir algı oluşucak. ve bu yüzden, suçluluk potansiyeli ne kadar çok olsa bile suç oranları azalıcaktır. tabi bunlar boş konuşmalar. ben olsun isterim. ama olmayacak biliyorum. malum AB ye girme gibi düşünce olunca:)

hahah:D sen ne tür mazoşistsin ya:D öldürmeyip süründürme taraftarısın:D idam onlar için kurtuluştur tamam eyvallahta. sen idam cezasını onlara kesmekten ziyade insanların beynine kazıyosun, eğer ben buna tecavüz etsem benimde sonum bunun ki gibi olacak, ben bunu öldürürsem bende idam edilicem gibi bir algı oluşucak. ve bu yüzden, suçluluk potansiyeli ne kadar çok olsa bile suç oranları azalıcaktır. tabi bunlar boş konuşmalar. ben olsun isterim. ama olmayacak biliyorum. malum AB ye girme gibi düşünce olunca:)

:D:D ab'ye girmek ha :D:D ab'Dede idamın kralı var :D dosya kapandı diye bir program var izliyorum onların yasalarını öğrenmek adına bayılıyorum adamlara keşke ab'ye girsek:D
ayrıca bilince işlemek diyosun haklısın ama suç potansiyeline ulaşmış insan bilincini kaybetmiştir şimdi bi kaç örnek vericemde :D:D neyse:p

Geri