Sen dürüst birisi olsan önce burada aşağıladığın birisine buluşalım çay içelim demezdin. Seni şakşaklayan zat da aynen senin karekterinde bir zavallı.
Madem Almanya'da yaşıyorsun şunu bilmen gerekli. Hiç bir hasta ateşinden veya öksürdüğü için hastaneye gitmez, bugün de dün de geçmişte de. Herkes ev doktotuna gider, gitmek zorunda. Bu bugün de böyle dün de böyleydi. Hastaneye böyle durumlarda ancak mesai dışında ve hafta sonları acil durumlarda gidilir.
Corona dan dolayı hayatın her alanında kısıtlama var, kimse yok demedi. Tabiki hastaneler de de bazı kısıtlamalar var ve buradaki amaç gelen hastaları korumak amaçlı. Sen yazılanları önce doğru oku ve kavra. Süreç iyi yürüdüğü için bazı kısıtlamalar yavaş yavaş kaldırılıyor. Senin niyetin belli olduğu için bunu da aynen hastane hakkında yazdığın gibi çarpıtırsın. Maske ve dezinfeksiyon Almanya'da vatandaş için mecburi değil, sadece sağlık elemanları için geçerli. Herkesin elini sabunla yıkaması yeterli deniliyor. Maske ve dezinfeksiyon tabiiki tüm dünyada olduğu gibi Almanya'da da sıkıntılı ve bunu her gün tüm kanallarda duyuyorsun, yani olmayan bir şeyi varmış gibi gösterme yok. Ama samimi olsan her hafta yapılan araştırmaları da söylersin, yani halkın ezici çoğunluğu devlete güveniyor ve tüm kararları destekliyor. Bu araştırmalar da devamlı tüm kanallardan halka sunuluyor, sadece devlet kanallarından değil veya Türkiye'deki gibi yandaş kanallardan yayınlanmıyor.
Test için kim nereye para ödemiş sadece bana göstermene gerek yok, buradan paylaşabilirsin.
Sen hala bana Türkiye'yi aşağılama diyorsun ama nerede ve hangi cümlelerimle aşağıladım gösteremiyorsun. Tek yaptığın karşı tarafı aşağılamak ve böylece güya çok iyi bir Türk olduğunu göstermiş oluyorsun. Ben senin gibi kör milliyetçilik yapanlarla arama uzak bir mesafe koyarım ve senin gibilerden de asla ülkemi nasıl seveceğimi öğrenecek değilim. Ülkesini seven o ülkeyi kötü yönetenleri hiç çekinmeden eleştirir ve başka ülkelerin başarısını da aşağılık kompleksi duygularıyla inkar etmez.
Sana ve senin gibiler söyleyecek çok lafım var ama ben en iyisi sana senin tayfadan olan sözde profesör, bilim adamı olduğunu iddia eden Burhan Kuzu'nun takipçilerine yolladığı selamı yollayarak bitireyim. "H.S." Burhan Kuzu