Ülke olarak Korona’yla iyi mücadele ettiğimize inanıyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 981 gün önce görüldü
İlk defa başıma gelmiyor, dolayısıyla bu tipleri iyi tanırım. Bunların amacı olayları çarpıtmak, başka yönlere çekmek,..... ve gerçekleri kabullenememek.

Size böyle diyen forum üyesinin Covid-19 ile ilgili Almanya için çok ağır eleştirileri olmuştu kendisi orada yaşıyormuş sanırım. Ama sizin yazdığınızı da okuyunca Almanya'da işlerin gayet iyi olduğu yönünde :) Şahsen diğer üyeye hiç inanasasım gelmiyor, daha önce de gelmemişti şimdi de

Kişiliğin ortada. Konuyla ne alakası var senin sorunun? Niyetin belli sualinden. Senin gibi tipleri çok iyi tanırım. Hadi başka kapıya o aradığın daha yeni bitti bende.
Aradığım Türklüktü, ve sende yeni bitmiş dediğine göre.
Hayır Türkiyeyi bu kadar aşağılayıp Almanyayı övmeni anlayamamıştım. Bu yüzden sormuştum.
ingiliz bayraklı arkadaşın da sorusunu cevaplamış oldum.

Kendi aranızda birbirinizin egolarını okşayıp durmayın. Almanyayı öven bu adamın yalancı olduğunu ortaya çıkarmak amacım. Bir enstitüyü koskoca T.C. Sağlık bakanlığına tercih ediyor.
Amazonda bir maske 30 Euro
Bakın 1 litrelik dezenfektan ülkede satışı yok hiçbir yerde kalmamış. ebayda açık artırmayla satılıyor.
Fiyata bakın 10 Euro olan ürün 150 Euroya satıldı

20200418_222813.jpg

Aradığım Türklüktü, ve sende yeni bitmiş dediğine göre.
Hayır Türkiyeyi bu kadar aşağılayıp Almanyayı övmeni anlayamamıştım. Bu yüzden sormuştum.
ingiliz bayraklı arkadaşın da sorusunu cevaplamış oldum.
Kişilik meselesi falan diyorsunya önce kendi kişiliğine bak. Turkiye'yi hangi cümlelerimle aşağılamışım göster. Almanya hakkında yazdıklarımın neresi yanlış göster.
Türk olmak eksiğini inkar etmek mi? Türk olmak başka ülkelerin başarısını kıskanıp görmezlikten mi gelmek?
Senin gibi Türk değilim doğru, aşka da olmam çünkü, senin gibiler sayesinde hala kötü durumdayız

Kendi aranızda birbirinizin egolarını okşayıp durmayın. Almanyayı öven bu adamın yalancı olduğunu ortaya çıkarmak amacım. Bir enstitüyü koskoca T.C. Sağlık bakanlığına tercih ediyor.
Amazonda bir maske 30 Euro
Bakın 1 litrelik dezenfektan ülkede satışı yok hiçbir yerde kalmamış. ebayda açık artırmayla satılıyor.
Fiyata bakın 10 Euro olan ürün 150 Euroya satıldı

Ekli dosyayı görüntüle 3336
Çok bilmiş Bundesregierung'un açıklamasını da buraya aktar. Tabiiki onlar kararı bilim kurulunun verdiği bilgi doğrultusunda alıyorlar ve yarından itibaren bazı yasaklar kalkıyor. Neden inadına inkar ediyorsun? Yalancı sensin.
Almanca bilenler için: rki.de
Buradan bakabilirler verilere.

Çok bilmiş Bundesregierung'un açıklamasını da buraya aktar. Tabiiki onlar kararı bilim kurulunun verdiği bilgi doğrultusunda alıyorlar ve yarından itibaren bazı yasaklar kalkıyor. Neden inadına inkar ediyorsun? Yalancı sensin.
Almanca bilenler için: rki.de
Buradan bakabilirler verilere.
Türkçe bilenler de Sağlık bakanlığının sitesine bakabilirler.
Sen Almanyanın hangi şehrinde kalıyorsun?
Şu an hastaneye telefon aç , ateşim var ve öksürüyorum de bakalım sana ne cevap verecekler.

Her fırsatta Türkiyeyi aşağılamaktan vazgeçin. Yarın bir yer söyle, çay içelim sana kanıtlarıyla, 200 euroluk korona test faturasıyla gelip göstereceğim Senin güzel almanyanın durumunu. Varmısın?

Size böyle diyen forum üyesinin Covid-19 ile ilgili Almanya için çok ağır eleştirileri olmuştu kendisi orada yaşıyormuş sanırım. Ama sizin yazdığınızı da okuyunca Almanya'da işlerin gayet iyi olduğu yönünde :) Şahsen diğer üyeye hiç inanasasım gelmiyor, daha önce de gelmemişti şimdi de
İnanmanı beklemiyorum zaten. Senin gibi birinin bana inanmayıp Melnura inanması çok normal. Tencere kapak misali birbirinizi bulmuşsunuz. Ömür boyu mutluluklar dilerim

İnanmanı beklemiyorum zaten. Senin gibi birinin bana inanmayıp Melnura inanması çok normal. Tencere kapak misali birbirinizi bulmuşsunuz. Ömür boyu mutluluklar dilerim

Size inanmayı isterdim ama çok ön yargılısınız. Anladık ülkenizi seviyorsunuz ya da bazı şeyleri koyu yaşıyorsunuz ama insanlarla konuşurken daha önce de söyledim üslubunuz çok yanlış ve cidden saygıyı aşan kelimeler kullanıyorsunuz. Madem bu kadar aşıksınız seviyorsunuz neden Türkiye'ye temelli yerleşmiyorsunuz

Size inanmayı isterdim ama çok ön yargılısınız. Anladık ülkenizi seviyorsunuz ya da bazı şeyleri koyu yaşıyorsunuz ama insanlarla konuşurken daha önce de söyledim üslubunuz çok yanlış ve cidden saygıyı aşan kelimeler kullanıyorsunuz. Madem bu kadar aşıksınız seviyorsunuz neden Türkiye'ye temelli yerleşmiyorsunuz
Siz ingilterede mi yaşıyorsunuz Türkiyede mi?
Ona göre açıklama yapayım anlayacağınız şekilde

Siz ingilterede mi yaşıyorsunuz Türkiyede mi?
Ona göre açıklama yapayım anlayacağınız şekilde

1975 yılından beri ailem İngiltere'de yaşıyor. Ben İngiltere doğumluyum ve UK vatandaşlığım var. Şuan Türkiye'deyim iş için gelip mecburen kalıyorum. Ailem çok zorunlu kalmadıkça Türkiye'ye gelmiyor. Ben ise işlerimizle ilgili gelip gitmek durumunda kalıyorum yılda 2 kere ama Türkiye'ye yerleşmek gibi bir düşüncem ve düşüncemiz hiç bir zaman yok. Çünkü yaşadığımız topraklarda çok mutlu ve çok iyi bir hayat sürüyoruz.

Bunları bu şekilde anlattım ki anlayacağınız şekilde

1975 yılından beri ailem İngiltere'de yaşıyor. Ben İngiltere doğumluyum ve UK vatandaşlığım var. Şuan Türkiye'deyim iş için gelip mecburen kalıyorum. Ailem çok zorunlu kalmadıkça Türkiye'ye gelmiyor. Ben ise işlerimizle ilgili gelip gitmek durumunda kalıyorum yılda 2 kere ama Türkiye'ye yerleşmek gibi bir düşüncem ve düşüncemiz hiç bir zaman yok. Çünkü yaşadığımız topraklarda çok mutlu ve çok iyi bir hayat sürüyoruz.

Bunları bu şekilde anlattım ki anlayacağınız şekilde
Uzatmanaiıza gerek yoktu. İngilterede yaşıyorum demeniz yeterlliydi
Türkiyeyi çok seviyorum da niye yerleşmediğimi soruyorsunuz ya.
Siz sevmiyormusunuz da ingilteredesiniz?
Yurt dışında yaşamanın, Türkiye sevgisiyle alakası olmadığını iyi bilmeniz gerekirdi halbuki.
Asıl ön yargılı sizmişsiniz meğer.

Uzatmanaiıza gerek yoktu. İngilterede yaşıyorum demeniz yeterlliydi
Türkiyeyi çok seviyorum da niye yerleşmediğimi soruyorsunuz ya.
Siz sevmiyormusunuz da ingilteredesiniz?
Yurt dışında yaşamanın, Türkiye sevgisiyle alakası olmadığını iyi bilmeniz gerekirdi halbuki.
Asıl ön yargılı sizmişsiniz meğer.

Sizden olmayacak zorlamanın anlamı yok.
İyi geceler saygılar

Sizden olmayacak zorlamanın anlamı yok.
İyi geceler saygılar
Ne olmayacak açık konuşun. Sıkışınca kaçan tipleri çok gördük biz
Türkiyeyi sevdiğim için neden kesin dönüş yapmadığımı eleştiren insan,
İngiltereden Türkiyeye asla dönmem diyor. Kendi kendinizi gömdünüz haberiniz yok.
İyi geceler sizede.

Dünya Sağlık Örgütü bazı tedbirlerde çok geç kaldı ve bunun bedelini ülkeler ödüyor. İlk baştan Çin'i izole edebilirdi.

Çin hükümeti, şeffaf davranmamakla ve bilgi akışı sağlamaya çalışan doktorları engellemekle çok büyük insanlık suçu işledi. Ülkeler büyük ihtimalle bu süreç sonunda haklarını arayacaklardır.

Covid-19 nedeniyle Çin'e yönelik baskı artıyor: Avustralya uluslararası soruşturma istedi

Çin koronavirüs salgınını ne zaman öğrendi, kaç gün sakladı?

Ülkemizde alınan tedbirlerde bazı aksamalar olsa da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını düşünüyorum.

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ile entübe hasta sayısını belli bir sınırda tutmaya çalıştılar ve çok doğru bir adımdı. Sağlık sistemimiz birçok ülkeye göre iyi durumda ve alınan tedbirlerin amacı da sistemin üzerindeki yükü hafifletmektir.

Mayıs ayı itibari ile yavaş yavaş normal yaşama dönme süreci başlayacaktır ancak yine dikkatli davranmak şartı ile.
Kısıtlamalar hafifletilse de maske, hijyen, sosyal mesafe kuralları uzunca bir süre daha devam edebilir.

Birçok gelişmiş ülkede yardım alamadan ölen insanlar var ve bu açıdan bakıldığında iyi durumdayız.

Son düzenleme:
Türkçe bilenler de Sağlık bakanlığının sitesine bakabilirler.
Sen Almanyanın hangi şehrinde kalıyorsun?
Şu an hastaneye telefon aç , ateşim var ve öksürüyorum de bakalım sana ne cevap verecekler.

Her fırsatta Türkiyeyi aşağılamaktan vazgeçin. Yarın bir yer söyle, çay içelim sana kanıtlarıyla, 200 euroluk korona test faturasıyla gelip göstereceğim Senin güzel almanyanın durumunu. Varmısın?
Sen dürüst birisi olsan önce burada aşağıladığın birisine buluşalım çay içelim demezdin. Seni şakşaklayan zat da aynen senin karekterinde bir zavallı.
Madem Almanya'da yaşıyorsun şunu bilmen gerekli. Hiç bir hasta ateşinden veya öksürdüğü için hastaneye gitmez, bugün de dün de geçmişte de. Herkes ev doktotuna gider, gitmek zorunda. Bu bugün de böyle dün de böyleydi. Hastaneye böyle durumlarda ancak mesai dışında ve hafta sonları acil durumlarda gidilir.
Corona dan dolayı hayatın her alanında kısıtlama var, kimse yok demedi. Tabiki hastaneler de de bazı kısıtlamalar var ve buradaki amaç gelen hastaları korumak amaçlı. Sen yazılanları önce doğru oku ve kavra. Süreç iyi yürüdüğü için bazı kısıtlamalar yavaş yavaş kaldırılıyor. Senin niyetin belli olduğu için bunu da aynen hastane hakkında yazdığın gibi çarpıtırsın. Maske ve dezinfeksiyon Almanya'da vatandaş için mecburi değil, sadece sağlık elemanları için geçerli. Herkesin elini sabunla yıkaması yeterli deniliyor. Maske ve dezinfeksiyon tabiiki tüm dünyada olduğu gibi Almanya'da da sıkıntılı ve bunu her gün tüm kanallarda duyuyorsun, yani olmayan bir şeyi varmış gibi gösterme yok. Ama samimi olsan her hafta yapılan araştırmaları da söylersin, yani halkın ezici çoğunluğu devlete güveniyor ve tüm kararları destekliyor. Bu araştırmalar da devamlı tüm kanallardan halka sunuluyor, sadece devlet kanallarından değil veya Türkiye'deki gibi yandaş kanallardan yayınlanmıyor.
Test için kim nereye para ödemiş sadece bana göstermene gerek yok, buradan paylaşabilirsin.
Sen hala bana Türkiye'yi aşağılama diyorsun ama nerede ve hangi cümlelerimle aşağıladım gösteremiyorsun. Tek yaptığın karşı tarafı aşağılamak ve böylece güya çok iyi bir Türk olduğunu göstermiş oluyorsun. Ben senin gibi kör milliyetçilik yapanlarla arama uzak bir mesafe koyarım ve senin gibilerden de asla ülkemi nasıl seveceğimi öğrenecek değilim. Ülkesini seven o ülkeyi kötü yönetenleri hiç çekinmeden eleştirir ve başka ülkelerin başarısını da aşağılık kompleksi duygularıyla inkar etmez.
Sana ve senin gibiler söyleyecek çok lafım var ama ben en iyisi sana senin tayfadan olan sözde profesör, bilim adamı olduğunu iddia eden Burhan Kuzu'nun takipçilerine yolladığı selamı yollayarak bitireyim. "H.S." Burhan Kuzu

Son düzenleme:
Insanlarin vurdumduymazlık ve aptallıkları hatta ahmaklıkları olmasa çok daha az zararla atlatırdık.

Her konuda işi siyasete getirmeyin cidden iğrenç duruyor. Hangi konuya girsem okusam @melnur nickli arkadaş bir yerden konuyu siyasete bağlıyor.

Yeter dostum bıktırmadan yapın siyasettinizi.

@melnur

Sevgili ihraç edilmiş, örselenmiş, ötelenmiş, kaçmış, sığınmış melnur, lütfen bana dair imalarda bulunma. Senden nefret ediyorum. Kafanın çalışma şeklinden tiksiniyorum. Sana karşı hırslıyım.

Lütfen bana dair mesaj yazma.

Insanlarin vurdumduymazlık ve aptallıkları hatta ahmaklıkları olmasa çok daha az zararla atlatırdık.

Her konuda işi siyasete getirmeyin cidden iğrenç duruyor. Hangi konuya girsem okusam @melnur nickli arkadaş bir yerden konuyu siyasete bağlıyor.

Yeter dostum bıktırmadan yapın siyasettinizi.
Tabiiki bıktık ama size tavsiyem her eleştiriyi vatanhaini, terör sevicisi, halkı ayaklanmaya çağıran,..... gibi söylemlerde bulunup herkesi içeri atan bay Recebe ve onun buradaki yandaşlarına da bir kaç laf etsen belki daha güzel tartışırız. Bazıları istediği gibi istediğine saldıracak, suçlayacak, susturacaj,..... ama benim eleştirim hemen "her şeye siyaseti katıyor" denilerek yanlış yorumlanacak.
Bugünlere nasıl geldiğimizi biraz olsun irdelemeni arzuların.dostum.
Her şeyi ben yaparım, ben uygularım,.... benim dışımdaki her eylem kötü diyen bir yönetim varken ve buna karşı sesini çıkartmazken benim yorumlarımdan iğrenç olan oluyorsa demekki bu ülke icin artik umut bitmiştir.

Geri