TÜSİAD’a soruşturma başlatıldı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
reisi üzmüşler ya
geçen eyy tüsiad diyordu

Tr’dekiler koca şirketini kapatıp Avrupa’ya taşıyor ismail. Ne de olsa Avrupa batmış, gidenler de taşeron zaten;

IMG_1798.jpeg

Çin de bizde iki Otomobil fanrikası kuruyor. 2000li yıllarda Globalleşme diye anlattıkları ve herkesin karşı çıktığı şey bu. Sermaye sınırsızlaştı. MAN bizde, Bosh bizde,, Grundig bizde, BMC bizde, Renault ve Fiat'ın en büyük destinasyonlarıyız. Türk şirketlerinin de yurt dışına açılması Türkiye'ye güç kazandırır. Yurt dışında daha etkin oluruz. Fırıncı kendi pişirdiği ekmeği kendi yerse ekonomi dönmez.

Ticaret bir ülkenin damarlarındaki kan. Durursa ülke batar. Tüm savaşların nedeni ticari üstünlük sağlamak amaçlı.

Gurbetçilerimiz yurt dışına çıktılar ve oradan ülkeye Döviz, ve daha önemlisi Teknik Know-How getirdiler. Kültür getirdiler. Yoksa hala kara lastik ile dolaşıyor olacaktık. Kendi kendimize yetiyoruz diye övünecektik.

Gerginlik bugün borsaya sert yansıdı(aklıma başka ihtimal gelmiyor yada değilse de pazar/pazartesi gününe kadar satışların sebebi olan haberleri alırız). Bugün YKB satışları nedeniyle devre kesmek üzereydi neredeyse. SPK’da buna dair(isim vermeden) soruşturma açacağını söyledi. Bakalım nerelere varacak;

Gerginlik bugün borsaya sert yansıdı(aklıma başka ihtimal gelmiyor yada değilse de pazar/pazartesi gününe kadar satışların sebebi olan haberleri alırız). Bugün YKB satışları nedeniyle devre kesmek üzereydi neredeyse. SPK’da buna dair(isim vermeden) soruşturma açacağını söyledi. Bakalım nerelere varacak;

Tüsiad basit bir eleştiri yaptı diye kıyameti kopardıktan sonra gerçekleşti. Acaba bunu düşünüyorlar mıdır?

rte vaktinde sizler rahat üretim yapın diye grevleri yasakladik dediğinde hiçbir tusiadli ve örgüt olarak itiraz gelmemişti.. bunları unutmak olmaz ama yine de toptan kötülük abidelerine karşı bir duruş sergilemek gerekir. kanımca basit bir eleştiriden kıyamet kopmamıştır, vardır illaki yine bir meşaş...
zira boynerlerin zamanında kürt sorunu, demokratikleşme, hukuk devleti çıkışları temkinlide olsa alkışlanmıştı.

Tüsiad basit bir eleştiri yaptı diye kıyameti kopardıktan sonra gerçekleşti. Acaba bunu düşünüyorlar mıdır?
Bilmediğimiz şeyler vardır muhtemelen. TÜSİAD niye bugün eleştiri yaptı mesela? Ülkedeki demokratikleşme, ekonomik sorunlar veyahut TÜSİAD’ın dillendirdiği diğer kimi sorunlar son dönemlerde yaşanan şeyler değil ki sadece, senelerdir var. Haliyle burada TÜSİAD’ın söz söylemesine gerekçe olacak olgular ne diye sormak düşüyor. Niye şimdi kılıç çekiyor? Veya benzer şekilde TÜSİAD başkanını gözaltına alacak kadar ileri gidecek hamleyi neden yapıyor hükümet? Bunlar tüccar adamlar. Kamuoyu önünde meşru olan talepler olsa da demokratikleşme hak hukuk öyle olmazsa olmaz olgular değil sonuçta. Masalarının çekmecesinde her partinin bayrağı vardır ve günün sonunda cebine ne girdiği ile ilgilenir. Ben emin olmasam da meselenin İmamoğlu’na dayanacağını sanıyorum ki bence İmamoğlu başta Koç olmak üzere TÜSİAD’ın hükümete karşı kozudur. Gözü dönercesine saldırmanın altında bu yatıyor olabilir. Nihayetinde bunların en büyük kabusu iktidarı kaybetme ihtimali olması(kaybetmesi de değil, ihtimale bile tahammül edemezler).

Bilmediğimiz şeyler vardır muhtemelen. TÜSİAD niye bugün eleştiri yaptı mesela? Ülkedeki demokratikleşme, ekonomik sorunlar veyahut TÜSİAD’ın dillendirdiği diğer kimi sorunlar son dönemlerde yaşanan şeyler değil ki sadece, senelerdir var. Haliyle burada TÜSİAD’ın söz söylemesine gerekçe olacak olgular ne diye sormak düşüyor. Niye şimdi kılıç çekiyor? Veya benzer şekilde TÜSİAD başkanını gözaltına alacak kadar ileri gidecek hamleyi neden yapıyor hükümet? Bunlar tüccar adamlar. Kamuoyu önünde meşru olan talepler olsa da demokratikleşme hak hukuk öyle olmazsa olmaz olgular değil sonuçta. Masalarının çekmecesinde her partinin bayrağı vardır ve günün sonunda cebine ne girdiği ile ilgilenir. Ben emin olmasam da meselenin İmamoğlu’na dayanacağını sanıyorum ki bence İmamoğlu başta Koç olmak üzere TÜSİAD’ın hükümete karşı kozudur. Gözü dönercesine saldırmanın altında bu yatıyor olabilir. Nihayetinde bunların en büyük kabusu iktidarı kaybetme ihtimali olması(kaybetmesi de değil, ihtimale bile tahammül edemezler).

Tüsiad'ın durup durup turnayı gözünden vurmasını ben de bilemiyorum. Fakat bir Bülent Arınç kafası yaşamış olabilirler bir anlığına. Yine de AKP'nin dev kongresinden önce tüm bunların gerçekleşmesi, "şu Mehmet'e bir yol verin, bu değerli TL ebemizi öptü" mesajı olabilir.

Geri