Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Gerginlik bugün borsaya sert yansıdı(aklıma başka ihtimal gelmiyor yada değilse de pazar/pazartesi gününe kadar satışların sebebi olan haberleri alırız). Bugün YKB satışları nedeniyle devre kesmek üzereydi neredeyse. SPK’da buna dair(isim vermeden) soruşturma açacağını söyledi. Bakalım nerelere varacak;
Bilmediğimiz şeyler vardır muhtemelen. TÜSİAD niye bugün eleştiri yaptı mesela? Ülkedeki demokratikleşme, ekonomik sorunlar veyahut TÜSİAD’ın dillendirdiği diğer kimi sorunlar son dönemlerde yaşanan şeyler değil ki sadece, senelerdir var. Haliyle burada TÜSİAD’ın söz söylemesine gerekçe olacak olgular ne diye sormak düşüyor. Niye şimdi kılıç çekiyor? Veya benzer şekilde TÜSİAD başkanını gözaltına alacak kadar ileri gidecek hamleyi neden yapıyor hükümet? Bunlar tüccar adamlar. Kamuoyu önünde meşru olan talepler olsa da demokratikleşme hak hukuk öyle olmazsa olmaz olgular değil sonuçta. Masalarının çekmecesinde her partinin bayrağı vardır ve günün sonunda cebine ne girdiği ile ilgilenir. Ben emin olmasam da meselenin İmamoğlu’na dayanacağını sanıyorum ki bence İmamoğlu başta Koç olmak üzere TÜSİAD’ın hükümete karşı kozudur. Gözü dönercesine saldırmanın altında bu yatıyor olabilir. Nihayetinde bunların en büyük kabusu iktidarı kaybetme ihtimali olması(kaybetmesi de değil, ihtimale bile tahammül edemezler).Tüsiad basit bir eleştiri yaptı diye kıyameti kopardıktan sonra gerçekleşti. Acaba bunu düşünüyorlar mıdır?
Bilmediğimiz şeyler vardır muhtemelen. TÜSİAD niye bugün eleştiri yaptı mesela? Ülkedeki demokratikleşme, ekonomik sorunlar veyahut TÜSİAD’ın dillendirdiği diğer kimi sorunlar son dönemlerde yaşanan şeyler değil ki sadece, senelerdir var. Haliyle burada TÜSİAD’ın söz söylemesine gerekçe olacak olgular ne diye sormak düşüyor. Niye şimdi kılıç çekiyor? Veya benzer şekilde TÜSİAD başkanını gözaltına alacak kadar ileri gidecek hamleyi neden yapıyor hükümet? Bunlar tüccar adamlar. Kamuoyu önünde meşru olan talepler olsa da demokratikleşme hak hukuk öyle olmazsa olmaz olgular değil sonuçta. Masalarının çekmecesinde her partinin bayrağı vardır ve günün sonunda cebine ne girdiği ile ilgilenir. Ben emin olmasam da meselenin İmamoğlu’na dayanacağını sanıyorum ki bence İmamoğlu başta Koç olmak üzere TÜSİAD’ın hükümete karşı kozudur. Gözü dönercesine saldırmanın altında bu yatıyor olabilir. Nihayetinde bunların en büyük kabusu iktidarı kaybetme ihtimali olması(kaybetmesi de değil, ihtimale bile tahammül edemezler).