TÜSİAD’a soruşturma başlatıldı

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
#SONDAKİKA | Hükümeti eleştiren, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aris Aras’a İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re'sen soruşturma başlatıldı.

“Kamu barışını bozmaya elverişli nitelikli sözleri nedeniyle adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gerçeği aykırı bilgiyi alenen yayma suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır."

10 seneye kalmaz Aliyev'lerin Azerbaycan'ına döneriz. Cafede otururken hükümeti eleştirirsen polis geliyor mesela.

Önceki günkü açıklamalarının bazıları;

• Ülke olarak moralimiz bozuk. Güven bunalımı yaşıyoruz.

• Kartalkaya'da 78 canımız yanarak hayatını kaybetti. Yangın çıkabilir ama 78 kişi ölmez. Ölüyorsa.ç Çöken bir sistemdir.

• Yeni mezun teğmenler ordudan ihraç ediliyor.

• Politik hayatta da olağanüstü olaylar yaşıyoruz. Seçilmiş belediye başkanları görevden alınıyor, yerlerine kayyum atanıyor."

• Bir siyasi parti lideri hakkında önce bir soruşturma başlatılıyor sonra farklı bir nedenle tutuklanıyor.

• Bir büyükşehir belediye başkanı hakkında yaptığı konuşmalar nedeniyle basın toplantısından dakikalar sonra soruşturmalar açılıyor.

• Bilirkişi görüşmesini yayınlayan gazeteciler gözaltına alınıyor; genel yayın yönetmeni tutuklanıyor.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan: “Suç örgütü kurmak şirket kurmaktan daha kolay oldu.

Teğmenler ihraç ediliyor fakat deprem, yangın, taciz, kadın cinayeti, iş kazası gibi infial yaratan nice olayda ya suçlular bulunmuyor ya da kısa sürede serbest kalıyorlar.

Kamu görevlilerinin görevlerinden alınmasının yeni örneklerine şahit oluyoruz.

Modern devletin temelinde hukukun üstünlüğü vardır. Hukuka güven kalmazsa güvensizlik, istikrarsızlık ve belirsizlik sirayet eder.”

Tüsiad benim nazarımda pek de makbul bir kuruluş değil. Bunlarınki biraz, lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince meee demeye benziyor. Yıllarca Akp'yi gerek doğrudan gerekse dolaylı şekillerde desteklerken bugün o şikayet ettiğiniz şeyler yine aynen yaşanıyordu. Bugünden farklı olarak o günler ya sesleri çıkmıyordu ya da alabildiğince orta yolcu söylemlerle mış gibi yapıyorlardı. Bütün bu günahlarına rağmen bu soruşturma manasız, hukuksuzdur. Konuşmayı yapan şahsın konuşmasının neresinde soruşturmaya sebebiyet verecek nasıl bir husus var bilmiyorum. Bildiğim tek şey bu ve bunun gibi soruşturmalar bize ne ekonomik olarak ne sosyal ne de hukuksal olarak olumlu bir şekilde geri dönecek. Daha dün denecek tarihte Volkswagen yatırımlarını Türkiye yerine Meksika ve Brezilya'ya kaydırınca kararın siyasi olduğundan dem vuruluyordu. Meseleye biraz da dışarıdan bakmakta yarar var.

Son düzenleme:
Tüsiad benim nazarımda pek de makbul bir kuruluş değil. Bunlarınki biraz, lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince meee demeye benziyor. Yıllarca Akp'yi gerek doğrudan gerekse dolaylı şekillerde desteklerken bugün o şikayet ettiğiniz şeyler yine aynen yaşanıyordu. Bugünden farklı olarak o günler ya sesleri çıkmıyordu ya da alabildiğince orta yolcu söylemlerle mış gibi yapıyorlardı. Bütün bu günahlarına rağmen bu soruşturma manasız, hukuksuzdur. Konuşmayı yapan şahsın konuşmasının neresinde soruşturmaya sebebiyet verecek nasıl bir husus var bilmiyorum. Bildiğim tek şey bu ve bunun gibi soruşturmalar bize ne ekonomik olarak ne sosyal ne de hukuksal olarak olumlu bir şekilde geri dönmeyecek. Daha dün denecek tarihte Volkswagen yatırımlarını Türkiye yerine Meksika ve Brezilya'ya kaydırınca kararın siyasi olduğundan dem vuruluyordu. Meseleye biraz da dışarıdan bakmakta yarar var.
Akp'yi yüksek rütbeli subaylar ve Tüsiad iktidara getirdi.

• Beğen
Tepkiler: glu
Tüsiad benim nazarımda pek de makbul bir kuruluş değil. Bunlarınki biraz, lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince meee demeye benziyor. Yıllarca Akp'yi gerek doğrudan gerekse dolaylı şekillerde desteklerken bugün o şikayet ettiğiniz şeyler yine aynen yaşanıyordu. Bugünden farklı olarak o günler ya sesleri çıkmıyordu ya da alabildiğince orta yolcu söylemlerle mış gibi yapıyorlardı. Bütün bu günahlarına rağmen bu soruşturma manasız, hukuksuzdur. Konuşmayı yapan şahsın konuşmasının neresinde soruşturmaya sebebiyet verecek nasıl bir husus var bilmiyorum. Bildiğim tek şey bu ve bunun gibi soruşturmalar bize ne ekonomik olarak ne sosyal ne de hukuksal olarak olumlu bir şekilde geri dönmeyecek. Daha dün denecek tarihte Volkswagen yatırımlarını Türkiye yerine Meksika ve Brezilya'ya kaydırınca kararın siyasi olduğundan dem vuruluyordu. Meseleye biraz da dışarıdan bakmakta yarar var.
ChatGPT'nin TÜSİAD soruşturması hakkındaki görüşü(alıntı);

IMG_1653.jpeg

• Beğen
Tepkiler: glu
Ülkeyi bölmek istemiş adam daha ne yapsın.
İçeri atılmadığına dua etmeli.

AKP'yi iktidara getirirken ve yıllarca iktidarda kalmasını sağlarken düşüneceklerdi. Gerçek muhalefet zaten devamlı baskı altındaydı ve gerçekleri söylüyordu. O dönemler bu beyefendiler susun vatanhainleri diyordu. Şimdi sıra kendilerine geldi. AKP'nin gerçek yüzünü daha yeni görüyorlarsa utanmaktan yerin dibine girmeleri gerek. Bu ülkede insanların çoğu kendi kuyularını kendileri kazdılar ama omurgasız oldukları için itiraf edemiyorlar.

Bak işte o adama gücü yetmez.
Adam qnb CEO'su
Yemez. Arap var işin içinde. Para var.

Bak işte o adama gücü yetmez.
Adam qnb CEO'su
Yemez. Arap var işin içinde. Para var.
Açıkçası doktor ben geçmişte ne yaptıkları ile değil, olayın nereye evrileceği ile ilgileniyorum. Haber düşer düşmez endeksi aşağı indirdiler(yine ne haber var da aşağı indirdiler acaba diye sorarken bundan başka gerekçe görememiştim). Arada krizler tartışmalar çıkıyordu ama soruşturma açacak seviyede bir şey uzun zamdır olmamıştı. Belki kendi içinde bilmediğimiz çok sebep vardır ama şöyle bir gerekçeye de denk geldim;

Açıkçası doktor ben geçmişte ne yaptıkları ile değil, olayın nereye evrileceği ile ilgileniyorum. Haber düşer düşmez endeksi aşağı indirdiler(yine ne haber var da aşağı indirdiler acaba diye sorarken bundan başka gerekçe görememiştim). Arada krizler tartışmalar çıkıyordu ama soruşturma açacak seviyede bir şey uzun zamdır olmamıştı. Belki kendi içinde bilmediğimiz çok sebep vardır ama şöyle bir gerekçeye de denk geldim;

Erdoğan bunlara basının önünde kafa göz girişir. Arka planda sıkıntılarını sorar, halleder. Ceo emekli edilir, konu kapanır. Tüsiad'dan bir hayır beklemeyin.

Erdoğan bunlara basının önünde kafa göz girişir. Arka planda sıkıntılarını sorar, halleder. Ceo emekli edilir, konu kapanır. Tüsiad'dan bir hayır beklemeyin.
Siyasetçi tabiki kafa göz girişecek, bu prestiji açısından doğası gereği öyledir. Ticaret adamı da dediğin üzere arka planda sıkıntısını söyler, çözüp yoluna bakmak ister, o da doğası gereğidir. İşin bu tarafında değilim ben. Sürecin ne yöne gideceğini soruyorum sadece ki bu TÜSİAD’dan bir hayır beklemek anlamına gelmemeli.

Siyasetçi tabiki kafa göz girişecek, bu prestiji açısından doğası gereği öyledir. Ticaret adamı da dediğin üzere arka planda sıkıntısını söyler, çözüp yoluna bakmak ister, o da doğası gereğidir. İşin bu tarafında değilim ben. Sürecin ne yöne gideceğini soruyorum sadece ki bu TÜSİAD’dan bir hayır beklemek anlamına gelmemeli.
Hiçbir şey çıkmaz. Erdoğan içerde dışarda tüm bağlantılarını yaptı. Herkes Erdoğan'dan memnun. Erdoğan şu an batı için önemli ve kullanışlı bir adam. İçerde baskıyı artırma rahatlığı da bu sebepten ötürü. Konuşmaya değmez.

Aklama veya terör finansmanı varsa kayyım da atarsın malına da cökersin. Ama yargılama gerekir. Bak ne diyo, mahkemeye gerek yok onu bırak şüphesi yeter. Hahahha ülkede herkes herkesten şüphelenebilir. Bunu yaparsan ülke defacto hale bile gelir @No Pasaran

Önce ne diyordu. Teroris al içeri.
Sonra ne oldu terörist değil ama iltisaklı. Bir adım sonra ne oldu, terörle iltisaklı ile telefonda konuşmuş. Piyuuu. Dikkat et burada terör de salt PKK falan değil. O gezici bu fetöcü olabilir. Hele bir de yalan haber yayma var. Kar yağacak, yağmadı al içeri. Hahhahha. Şimdi ben nasıl diyim Galatasaray şampiyon olur. Olamazsa sıçtım. Yallah içeri. Hele öteki adam yok dolar yok borsa şuradan döner falan hiç diyemez. Kafadan vatan hainliği. Hahhaha. Bak en sevdiğim bu, bulanık su. George orvel mezardan hortlar valla.

Nasıl yapalım şimdi? Hatta el yükseltti ki bu elin yükseği pokerde yok aslında "teröriste terörist dedin, diyemezsin. Ha belki ben derim ama sen değil"

Nasıl oynayalım peki.

Geri