TÜSİAD’a soruşturma başlatıldı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Önceki günkü açıklamalarının bazıları;

• Ülke olarak moralimiz bozuk. Güven bunalımı yaşıyoruz.

• Kartalkaya'da 78 canımız yanarak hayatını kaybetti. Yangın çıkabilir ama 78 kişi ölmez. Ölüyorsa.ç Çöken bir sistemdir.

• Yeni mezun teğmenler ordudan ihraç ediliyor.

• Politik hayatta da olağanüstü olaylar yaşıyoruz. Seçilmiş belediye başkanları görevden alınıyor, yerlerine kayyum atanıyor."

• Bir siyasi parti lideri hakkında önce bir soruşturma başlatılıyor sonra farklı bir nedenle tutuklanıyor.

• Bir büyükşehir belediye başkanı hakkında yaptığı konuşmalar nedeniyle basın toplantısından dakikalar sonra soruşturmalar açılıyor.

• Bilirkişi görüşmesini yayınlayan gazeteciler gözaltına alınıyor; genel yayın yönetmeni tutuklanıyor.

* Devleti, halkın gözünde hukuksuz göstermeye yönelik manipülasyon içeren konuşmalar yaptığı için bir banka CEO'su ters kelepçe yapılıp kodese atılıyor ve orada güven bunalımı yaşamaya devam ediyor.

TUSİAD'ı sevmem ve desteklemem ama adam söylediklerinde haklı. Bu olay bile başlı başına bir hukuksuzluk, anti demokratik, despotluk,......

MÜSİAD’dan açıklama geldi;

“Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan ve Türk iş dünyasının genelini temsil ettiği iddiasıyla yapılan açıklamalar, ne yazık ki ekonomik kalkınma ve iş dünyası odağından uzak, toplumsal huzuru zedeleyici bir içeriktedir. Bulunduğumuz dönemde, iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının siyasi bildiri diliyle hareket etmesi yerine, yapıcı eleştiriler geliştirerek, ülkenin kalkınma yolculuğuna somut katkı sunması beklenmektedir.“

tamamı;

Aklama veya terör finansmanı varsa kayyım da atarsın malına da cökersin. Ama yargılama gerekir. Bak ne diyo, mahkemeye gerek yok onu bırak şüphesi yeter. Hahahha ülkede herkes herkesten şüphelenebilir. Bunu yaparsan ülke defacto hale bile gelir @No Pasaran

Önce ne diyordu. Teroris al içeri.
Sonra ne oldu terörist değil ama iltisaklı. Bir adım sonra ne oldu, terörle iltisaklı ile telefonda konuşmuş. Piyuuu. Dikkat et burada terör de salt PKK falan değil. O gezici bu fetöcü olabilir. Hele bir de yalan haber yayma var. Kar yağacak, yağmadı al içeri. Hahhahha. Şimdi ben nasıl diyim Galatasaray şampiyon olur. Olamazsa sıçtım. Yallah içeri. Hele öteki adam yok dolar yok borsa şuradan döner falan hiç diyemez. Kafadan vatan hainliği. Hahhaha. Bak en sevdiğim bu, bulanık su. George orvel mezardan hortlar valla.

Nasıl yapalım şimdi? Hatta el yükseltti ki bu elin yükseği pokerde yok aslında "teröriste terörist dedin, diyemezsin. Ha belki ben derim ama sen değil"

Nasıl oynayalım peki.
Ayrıca TMSF’den yalanlama gelmiş;

İmamoğlu'na siyasi yasak gelecek. Bu Tüsiad çekişmesinin asıl sebebi bu. Erdoğan ve patronlar restleşiyorlar. Erdoğan, siyasi yasak getirip ölene kadar başkan kalmak istiyor. Patronlar ise İmamoğlu'yla yumuşak geçişten yanalar. Tüsiad muhtemelen bunun kokusunu aldı, didişme bu yüzden. Erdoğan, Tüsiad'dan Chp'ye baskı yapmasını, Mansur Yavaş veya İmamoğlu'nun aday olmamasının sağlanmasını istiyor. Aksi takdirde İmamoğlu'na siyasi yasağı getirecek. Erdoğan patronların her dediğini yapmasına rağmen, patronlar bu düzenin sürdürülebilir olmadığının farkındalar. Aynen gerçekleşecek senaryoyu yazdım. Hadi yine iyisiniz.

Katılmıyorum @kafesteki borsacı
Senaryo Erdoğanin cb olarak kaldığı (kaybetmediği) ama basbakanin İmamoğlu olduğu parlamentere geçiş.

Bu yumuşak gecise akp mecbur chp razı. Çünkü bu yetkilerle başkasının partili CB olmasını kabul etmez Erdoğan. Kaybedecegi bir seçime de girmemiş olur. Rövanşist girişimleri de engellemis olur. CHP de yargı yollu siyasi engellemelere maruz kalmamış olur.

Konuyla ilgisi var mı bilmiyorum ama dün böyle de bir gelişme yaşandı. Bunlar için çerez parası denecek bir para yüzünden böyle birini tutuklamaları şaşırtıcı geldi bana;

Bahçeli de konuştu;

Bahçeli'den TÜSİAD çıkışı! Bahçeli, "TÜSİAD'ın iç ve dış çıkar gruplarına sözcülük yaparak Türk milletin seçim ve tercihleri etrafında kuşku oluşturma gayret ve gayesi art niyetlilik, siparişi alınmış planlı siyaset mühendisliğidir" dedi. "TÜSİAD muhalefet cenahını konsolide etme arayışındadır" diyen Bahçeli, "TÜSİAD Başkanı kendine güveniyorsa ve cesareti varsa sadece gizli kapaklı diyalogları ve al-ver süreçlerini ilan ve ifşa ederek ne kadar şeffaf ve demokrat olduğunu ispat edebilecektir" dedi.

Yok mu aramızda bir iş adamı konuya dahil olacak?

Erdoğan: TÜSİAD'ın haddi ziyadesiyle aşan ve buram buram provokasyon kokan açıklamalarına geçmeden önce şu gerçeğin altını çizmek istiyorum; demokrasilerde hiç kimse eleştirilerden azade değildir, tutarlı, yapıcı ve iyi niyetli olması halinde eleştirilere kulağımızı hiç bir zaman tıkamadık ve tıkamayız

Erdoğan: Ey TÜSİAD, kişi başına gelirde 3600 dolardan 15000 bin doların üzerine çıkan bir süreç var; siz ya hesap bilmiyorsunuz, ya da hesabınız bozuk

Erdoğan: Üretim, istihdam, ihracat hedefimden taviz vermediğimiz, terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda önemli adımlar attığımız bir dönemde TÜSİAD'ın eski zihniyetinin yeniden tedavüle sokulduğunun farkındayız; hep söylediğimiz ve gereğini yaptığımız gibi "başaramayacaksınız"

Erdoğan: TÜSİAD zihniyeti siyasetin zayıf olduğu dönemlerin sembolüdür; bunlar eski Türkiye'de sadece paraya hükmediyorlardı, siyaseti de istedikleri gibi dizayn ediyorlardı, biz buna dur dedik

Erdoğan: Hukukun kapsamı alanı dışında tutulduğunuz Eski Türkiye'yi özlüyor olabilirsiniz ama Yeni Türkiye'de haddinizi bileceksiniz, işadamı derneğiyseniz işadamı derneği gibi davranmayı öğreneceksiniz

Erdoğan:
- Çöken, TÜSİAD'ın iddia ettiği gibi sistem değil, kendilerinin altın devirlerini yaşadığı dönemlerine ilişkin hayalleridir
- Mesele hesap vermekse TÜSİAD'ın bu ülkede yarım yüzyıldan fazladır sebep olduğu ekonomik maliyetlerin hesabını vermekle işe başlaması gerekiyor

Foreks Haber

Herkes seyrediyor ülkenin geldiği yeri skgkgkk. Bir de gelmesine destek verip şimdi ağlayanlar var ya en omurgasızları onlar.

Geri