Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
önermem şu şekilde;
küvette oynadığım sarı ördek bana dost.
ben türküm.
demek ki küvette oynadığım sarı ördeğim bütün türklere dost.
Küvette oynadığın sarı ördeğin başka ırktan birine de dost olabilir önermeni doğrulamak sadece küvette oynadığın sarı bir ördeği başka bir ırktan biriyle de oynarken görmek isterim. Eğer aynı şekikde ona da dostsa ya hümanisttir ya da bir çıkarı vardır.
Irkçı bir söylemdir bu söz.
Dost dosttur,Türkü ırkı olmaz.
Ayırım ancak,inançta olur.Mesela,Müslüman'ın dostu ancak Müslüman'lardır diyebiliriz.Bir ayette,"..Müslümanları bırakıpta kafürleri dost edinmeyin" deniliyor.
Türkte,arabta,kürtte dost olabilir.
Yeterki,inanç bir olsun.
Hocam hadi bu ırkçılık oluyor senin yaptığın ne oluyor?
Buyrun söyleyin, dediğim ne oluyor?
Ne çıkardınız buradan?
usta arap ülkelerini, iç savaşta birbirlerini Allahu Ekber naraları atarak sevinerek katleden Müslümanları gördükçe üzülerek söylüyorum ki düşüncelerinize katılmıyorum.
Çok değerli GüLSe, ben Müslüman kavramından bahsettim,ve dedim ki;Arap,kürt,türk farketmez.Hangi ırktan olurs olsun..bu Afganlı da,Amerika'lıda olabilir.Siz bana arap ülkelerinde birbirlerini vuranların misaln verdiniz.
Değerli dostum,şimdi üçbeş cahilin yüzünden,dinmize mi küselim? Bu bahsettiğiniz durum,dinimizin suçumu? Yoksa mensupların suçumu?
Onlar böyle yapıyorsa bu kendilerini bağlar.Allah diyerek Allah diyenleri öldürenler,cahillerdir.Siz onlara bakıpta,Müslüman'lığın genelini aynı kefeye koymayınız lütfen.Ben kavramlardan bahsederim,şahıslar kavramı temsil etmez..
Siz bana katılmayınız tabiki..ancak şuna dikkat edin lütfen; Amerika'lı,Japonya'lı,Avustralya'lı olsun her Müslüman bizim kardeşimizdir.Bu sözümüz birleştiricilik ifade eder.Nasıl ki bütün türkler tam olarak iyi değilse,Müslüman'lar arasında da bahsettiğiniz gibi,kötü insanlar çıkabilir.Bu normaldir.Saygılar..:hi:
Adını koyamadım bende sana sorayım dedim. Müslümanın dostu ancak müslümanlardır, kafirleri dost edinmeyin diyerek kestirip atarsan bir cümleyle senin yaptığında bir nevi ırkçılık benzeri oluyor. Ayet öncesi ve sonrasıyla yorumlansa daha iyi olur. Müslümanlarla iyi-kötü ayrımı yapmadan dost olalım, kafirlerin hepsiyle ilişkimizi keselim dostluk kurmayalım mı.
3 5 Cahil değil diye düşünüyorum, Arapları örnek vermemdeki sebep en yakınımızdaki olaylara ucu bize dokunan iç savaşlara Müslümanların birbirlerini öldürmelerine atıfta bulunmaktı. Dünya genelindeki Müslüman devletleri gözden geçirecek olursak hemen hepsinde bu sorunlar var. Genel olarak aynı düşüncedeyiz. Sadece bu kısma takıldığımı belirtmek istiyorum
Muhterem arkadaşım,
1.kavramların manasını bilmek gerekir ki,yorumlar yerinde olsun.
Irkçılık,kişinin mensup olduğu ırkı,diğer ırklardan ayırması,üstün görmesi veya diğer ırkları dışlaması manasına gelir.
Şimdi ben diyorum ki,Arap olsun,kürt olsun,türk olsun,afrikalı,amerikalı,japonyalı olsun tüm müslümanlar kardeştir diyorum.Siz buradan nasıl da Irkçılık çıkartabildiniz,diye anlamaya çalışyorum.Bunları söyleyen bir insan,nasıl ırkçılık yapabilir ki..?
2.İyi-kötü ayrımı yapmamak,kişinin akli dengesinin yerinde olmadığını gösterir.Biz böyle bişey ifade etmedik.
Ayrıca,kafirlerle ilişkiyi kesmeniz gerekmiyor.Biz böyle bişeyde söylemedik.Siz ilişkiyle Dost olmak kavramlarını,aynı şey olarak anlamışsınız.Bundan dolayı öncelikle,dost kavramının manasını araştırmamız gereklidir.
Saygılar..