Türkün Türkten başka dostu var mıdır ?

Konu sahibi son olarak 1664 gün önce görüldü
Günümüzüm geçiyorum.
Ortaokul tarih dersinde öğretildiğine göre kurulan bütün türk devletlerini diğer türk devletleri yıkmış :d

Selam olsun din kardeşlerim.Irkçılıktan kaçınıyoruz, Filistine Suriyeye üzülüyoruz. Ama Türklere değil. Kendi ırkımızdan kaçınıyoruz sadece. Türkün kendisi de dost değildir kendisine, başka milletlerde değildir.

89mMgn.jpg

çeçenler ve boşnaklar türkün dostlarındandır. ama onların da kendilerine hayrı yok maalesef

önermem şu şekilde;
küvette oynadığım sarı ördek bana dost.
ben türküm.
demek ki küvette oynadığım sarı ördeğim bütün türklere dost.

önermem şu şekilde;
küvette oynadığım sarı ördek bana dost.
ben türküm.
demek ki küvette oynadığım sarı ördeğim bütün türklere dost.

Küvette oynadığın sarı ördeğin başka ırktan birine de dost olabilir önermeni doğrulamak sadece küvette oynadığın sarı bir ördeği başka bir ırktan biriyle de oynarken görmek isterim. Eğer aynı şekikde ona da dostsa ya hümanisttir ya da bir çıkarı vardır.

Küvette oynadığın sarı ördeğin başka ırktan birine de dost olabilir önermeni doğrulamak sadece küvette oynadığın sarı bir ördeği başka bir ırktan biriyle de oynarken görmek isterim. Eğer aynı şekikde ona da dostsa ya hümanisttir ya da bir çıkarı vardır.

hı hı :)

Irkçı bir söylemdir bu söz.
Dost dosttur,Türkü ırkı olmaz.

Ayırım ancak,inançta olur.Mesela,Müslüman'ın dostu ancak Müslüman'lardır diyebiliriz.Bir ayette,"..Müslümanları bırakıpta kafürleri dost edinmeyin" deniliyor.

Türkte,arabta,kürtte dost olabilir.
Yeterki,inanç bir olsun.

Irkçı bir söylemdir bu söz.
Dost dosttur,Türkü ırkı olmaz.

Ayırım ancak,inançta olur.Mesela,Müslüman'ın dostu ancak Müslüman'lardır diyebiliriz.Bir ayette,"..Müslümanları bırakıpta kafürleri dost edinmeyin" deniliyor.

Türkte,arabta,kürtte dost olabilir.
Yeterki,inanç bir olsun.

Hocam hadi bu ırkçılık oluyor senin yaptığın ne oluyor?

Şimdi burda bu söz yanlıştır diyenler birde şöyle düşünsün , ırkçılık belki ya da başka bir şey bunu savunmak ama bırakın başka milletin insanlarını dost edinmeyi biz daha başka şehrin insanlarını bile dost edinemiyoruz. Biz ülkemize zamanında bulgaristandan gelen göçmenleri dışlamışız , ev sahipleri evlerini kiraya dahi vermemişler.Aynı şimdi Suriyeden gelenlere yaptığımız gibi yani.Ya da türkiye dışına çıkmaya bile gerek yok, laz lazı tutar kürt kürdü, dadaş dadaşı , bu hep böyledir.Herhangi bir işyerine gidip iş başvurusu dahi yapsan işyeri sahibinin hemşehrisi isen şansın daha fazladır. Bırakın ingilizi fransızı falanca ülkenin vatandaşını dost edinmeyi biz kendi hemşehrimize dahi tolerans gösteren insanlarız. Bunun aksini yapan kişi sayısı parmakla gösterilecek kadar azdır bence, keşke herkes herkesi aynı sevgi ile sevebilse ama yok yapmıyoruz , ya da yapmıyoruz.. Gerçek olan bu malesef

usta arap ülkelerini, iç savaşta birbirlerini Allahu Ekber naraları atarak sevinerek katleden Müslümanları gördükçe üzülerek söylüyorum ki düşüncelerinize katılmıyorum.

Buyrun söyleyin, dediğim ne oluyor?
Ne çıkardınız buradan?

Adını koyamadım bende sana sorayım dedim. Müslümanın dostu ancak müslümanlardır, kafirleri dost edinmeyin diyerek kestirip atarsan bir cümleyle senin yaptığında bir nevi ırkçılık benzeri oluyor. Ayet öncesi ve sonrasıyla yorumlansa daha iyi olur. Müslümanlarla iyi-kötü ayrımı yapmadan dost olalım, kafirlerin hepsiyle ilişkimizi keselim dostluk kurmayalım mı.

usta arap ülkelerini, iç savaşta birbirlerini Allahu Ekber naraları atarak sevinerek katleden Müslümanları gördükçe üzülerek söylüyorum ki düşüncelerinize katılmıyorum.

Çok değerli GüLSe, ben Müslüman kavramından bahsettim,ve dedim ki;Arap,kürt,türk farketmez.Hangi ırktan olurs olsun..bu Afganlı da,Amerika'lıda olabilir.Siz bana arap ülkelerinde birbirlerini vuranların misaln verdiniz.

Değerli dostum,şimdi üçbeş cahilin yüzünden,dinmize mi küselim? Bu bahsettiğiniz durum,dinimizin suçumu? Yoksa mensupların suçumu?

Onlar böyle yapıyorsa bu kendilerini bağlar.Allah diyerek Allah diyenleri öldürenler,cahillerdir
.Siz onlara bakıpta,Müslüman'lığın genelini aynı kefeye koymayınız lütfen.Ben kavramlardan bahsederim,şahıslar kavramı temsil etmez..

Siz bana katılmayınız tabiki..ancak şuna dikkat edin lütfen; Amerika'lı,Japonya'lı,Avustralya'lı olsun her Müslüman bizim kardeşimizdir.Bu sözümüz birleştiricilik ifade eder.Nasıl ki bütün türkler tam olarak iyi değilse,Müslüman'lar arasında da bahsettiğiniz gibi,kötü insanlar çıkabilir.Bu normaldir.Saygılar..:hi:

Sizi seviyorum.
Edit: Bir dost :D

Çok değerli GüLSe, ben Müslüman kavramından bahsettim,ve dedim ki;Arap,kürt,türk farketmez.Hangi ırktan olurs olsun..bu Afganlı da,Amerika'lıda olabilir.Siz bana arap ülkelerinde birbirlerini vuranların misaln verdiniz.

Değerli dostum,şimdi üçbeş cahilin yüzünden,dinmize mi küselim? Bu bahsettiğiniz durum,dinimizin suçumu? Yoksa mensupların suçumu?

Onlar böyle yapıyorsa bu kendilerini bağlar.Allah diyerek Allah diyenleri öldürenler,cahillerdir
.Siz onlara bakıpta,Müslüman'lığın genelini aynı kefeye koymayınız lütfen.Ben kavramlardan bahsederim,şahıslar kavramı temsil etmez..

Siz bana katılmayınız tabiki..ancak şuna dikkat edin lütfen; Amerika'lı,Japonya'lı,Avustralya'lı olsun her Müslüman bizim kardeşimizdir.Bu sözümüz birleştiricilik ifade eder.Nasıl ki bütün türkler tam olarak iyi değilse,Müslüman'lar arasında da bahsettiğiniz gibi,kötü insanlar çıkabilir.Bu normaldir.Saygılar..:hi:

3 5 Cahil değil diye düşünüyorum, Arapları örnek vermemdeki sebep en yakınımızdaki olaylara ucu bize dokunan iç savaşlara Müslümanların birbirlerini öldürmelerine atıfta bulunmaktı. Dünya genelindeki Müslüman devletleri gözden geçirecek olursak hemen hepsinde bu sorunlar var. Genel olarak aynı düşüncedeyiz. Sadece bu kısma takıldığımı belirtmek istiyorum

Adını koyamadım bende sana sorayım dedim. Müslümanın dostu ancak müslümanlardır, kafirleri dost edinmeyin diyerek kestirip atarsan bir cümleyle senin yaptığında bir nevi ırkçılık benzeri oluyor. Ayet öncesi ve sonrasıyla yorumlansa daha iyi olur. Müslümanlarla iyi-kötü ayrımı yapmadan dost olalım, kafirlerin hepsiyle ilişkimizi keselim dostluk kurmayalım mı.

Muhterem arkadaşım,
1.kavramların manasını bilmek gerekir ki,yorumlar yerinde olsun.

Irkçılık,kişinin mensup olduğu ırkı,diğer ırklardan ayırması,üstün görmesi veya diğer ırkları dışlaması manasına gelir.

Şimdi ben diyorum ki,Arap olsun,kürt olsun,türk olsun,afrikalı,amerikalı,japonyalı olsun tüm müslümanlar kardeştir diyorum.Siz buradan nasıl da Irkçılık çıkartabildiniz,diye anlamaya çalışyorum.Bunları söyleyen bir insan,nasıl ırkçılık yapabilir ki..?

2.İyi-kötü ayrımı yapmamak,kişinin akli dengesinin yerinde olmadığını gösterir.Biz böyle bişey ifade etmedik.
Ayrıca,kafirlerle ilişkiyi kesmeniz gerekmiyor.Biz böyle bişeyde söylemedik.Siz ilişkiyle Dost olmak kavramlarını,aynı şey olarak anlamışsınız.Bundan dolayı öncelikle,dost kavramının manasını araştırmamız gereklidir.

Saygılar..

Halkların saygısını adalet ile kazana bilirsiniz. Adaletiniz varsa dostunuzda vardır. Ama her durumda bunu bozmak isteyecek düşmanlarda olacaktır. Aslında dost ve düşmanın dini ve ırkı yok, sizin tarafınız vardır. Kimlere hitap edebildiğiniz önemli burada.

3 5 Cahil değil diye düşünüyorum, Arapları örnek vermemdeki sebep en yakınımızdaki olaylara ucu bize dokunan iç savaşlara Müslümanların birbirlerini öldürmelerine atıfta bulunmaktı. Dünya genelindeki Müslüman devletleri gözden geçirecek olursak hemen hepsinde bu sorunlar var. Genel olarak aynı düşüncedeyiz. Sadece bu kısma takıldığımı belirtmek istiyorum

Değerli Gülse,keşke zaman ve imkan olsada bu mevzuyu derincr ele alabilsek.

Tüm arap ülkeleri öyle evet,ancak bunun sebebini düşündünüz ve araştırdınız mı hiç?

İngiltere tarafından yönetime getirilen kullaların hakim olduğu bir ülkede, nasılda millet birbirine düşürülmesin,kırdırılmasın..Afrika'daki iç savaşı gördünüzmü? Bunun sebebi ne idi araştırdınız mı?
Sizden ricam,Kurtlar vadisi pusu, 04.11.2014 tarihli bölümünün,Polat Alemdar ile Süha bey,arasında geçen konuşmayı dinleyiniz..o vakit bütün bu soruların cevabını alabilirsiniz..

Muhterem arkadaşım,
1.kavramların manasını bilmek gerekir ki,yorumlar yerinde olsun.

Irkçılık,kişinin mensup olduğu ırkı,diğer ırklardan ayırması,üstün görmesi veya diğer ırkları dışlaması manasına gelir.

Şimdi ben diyorum ki,Arap olsun,kürt olsun,türk olsun,afrikalı,amerikalı,japonyalı olsun tüm müslümanlar kardeştir diyorum.Siz buradan nasıl da Irkçılık çıkartabildiniz,diye anlamaya çalışyorum.Bunları söyleyen bir insan,nasıl ırkçılık yapabilir ki..?

2.İyi-kötü ayrımı yapmamak,kişinin akli dengesinin yerinde olmadığını gösterir.Biz böyle bişey ifade etmedik.
Ayrıca,kafirlerle ilişkiyi kesmeniz gerekmiyor.Biz böyle bişeyde söylemedik.Siz ilişkiyle Dost olmak kavramlarını,aynı şey olarak anlamışsınız.Bundan dolayı öncelikle,dost kavramının manasını araştırmamız gereklidir.

Saygılar..

Öncelikle, çocuğa öğretir gibi kavramları öğretmeye çalışıyorsun üslubunu değiştir bence. Adını koyamadığımı, söyleminin bir nevi ırkçılık benzeri olduğunu belirttim.

Irkı ne olursa olsun müslümanlar kardeştir, dosttur diyorsun. Müslümanın dostu ancak ve ancak müslümandır diyorsun. Bu ne oluyor ben bunu soruyorum, aslında yeterince açık bir dil kullandım neden anlamadın. Ya da ben anlatamamışımdır derdimi. Bütün müslümanları kardeşimiz olarak görüp, kafirlere tü kaka dersek bunun adı ne oluyor diyoruz. Müslümanız son din İslam diyoruz, diğer dinlere mensup insanlardan bir nevi kendimizi üstün görüyoruz, hoşgörü olması gereken yerde ateistleri asacağız keseceğiz diyoruz, kafirlere ölüm diyoruz. Şimdi ırkçılıkla benzerlik göstermiyor mu bu, ne oluyor onu çözemedim ben.

Geri