Türklerin Amcaoğulları Kürtler Ve Malazgirt Savaşı

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Tarih Tartışmaları
merhaba, aleti edevatı topladım, bu gece şu ''forum çomarları" için bir otopsi yapacağım...

bu tarz konular üyeler tarafından asla içerik üzerinden yorumlanmaz, işin fıtratına aykırı. çünki konu üzerinden gerçekten sağlıklı bilgi damıtacak üye sayısız ya azdır, ya hiç yoktur. haliyle tamamen politik tarafların yada "düşmanların" yorumlarında birbirilerine giydirecekleri söylemler üzerinden ilerler mevzu.

nitekim açan kişinin sonradan okuduğum postlarıda niyeti az-çok ortaya koyuyor... öncelikle baştan belieteyim ben fikirlerini sakınan bir insan değilim arkadaşlar, karşımda siz veya bir c. savcısının olmasıda fikirlerimi beyan etmemde engel değil bana. hayatımda örnekleri fazladır ama geçelim.

baştan anlamanız gereken şu ben ezilmiyor ve sömürülmüyorum diyen bir post-modern köleye kim ne diyebilir ki? ben genelde birşey dememeyi yada cehaletleriyle alay etmeyi tercih ediyorum ama akp böyle yapmadı. bu kölelerin köleliğini daha da derinleştirip sabitleyerek onlardan bizim çomar dediğimiz sahte kahramanlar, demokrasinin sahte koruyucuları ilan etti. İçi boş bir özgüven verdi. kırılgan bir yapı olduğu için de saldırgan yönelimlere sahip. bu kitle kendi varoluşunu akp içinde buldu. ha şimdi kendinize hükümet yanlısı, akp'li, erdoğan sevdalısı demek zorunda değilsiniz elbette. görünürde farklı partilere gönül vermiş olsanız bile "terör" olarak basitleştirdiğiniz sorunun karşısısında hepiniz aynı deli gömleğisiniz. (yada bok. un laciverti)

her neyse akp dinciliği ve milliyetçiliği ile şişinen bu kitleyi öyle bir otomatik portakal haline getirdi ki yat dese yatacak kalk dese kalkacak pozisyonundalar. buna en bariz örnek akp-cemaat ilişkisi olsagerek. terör dediğine terör, pis kaka dedğine tu kaka. tehlikeli bir kitle, cehaletleri oranında hem de. kendisini yiyip bitirecek olan kurdu kendi içinde taşıyan bu kitle ülkeyi felaketlerden felaketlere sürüklemekte, tükenişe doğru tırmanmaktadır. eski toplum tipi kendisini yok edecek. bu kitlenin her biri borç batağında yüzmekte, yine de hırsla tüketmekte, ama bir süre sonra eski dinci ve milliyetçi marşlar da kendilerine yetmeyecektir. sorgulamaya başlamazlarsa akıl ve mide yoksunluğundan gebereceklerdir ama bu da önemli değil.

çünkü öte yandan eski kokuşmuş muhalif yapılardan kurtulup bir rizom gibi yatay olarak büyüyüp gelişen muhalif kitle de yetişmektedir. kodlayamadığı bu kitleyle de iktidar nasıl baş edeceğini bilememektedir. bu durum elbette kürt sorunuyla ve ortadaki ekonomik, politik sorunlarla basbayağı ilişkili bir durumdur.

kürt ulusuna 100 yıldır zora dayalı ilişkiler silsilesi içerisinde sistematik soykırıma uğruyor, içinde eritilmeye çalışılan devletler ve toplumlarla zora dahalı bir aidiyet ilişkisi tesis edilmiş. bu sadece yaşadığımız ülke ile de sınırlı değil.

nedir bu zora dayalı ilişkilenme? istemeden, ona rağmen kendisine dayatılmış bir aidiyet, kimlik, ve yurttaşlık bağıdır, ve buna karşı 40 yıl savaş sürdürüldü...

nedir zora dayalı ilişki? bir tecavüz ilişkisidir, siz karşınızdakine rağmen onunla ilişki kurarsanız, zora dayalı, bir suç ilişkisidir, tecavüzdür. yani istek dışıdır bu ilişki...

haliye bu rezil ilişkinin hep bir kırılma noktası olacaktır. bu ilşkiye karşı koyup çeşitli araçlarla kendi varlığını savunacak insanlar hep çıkacaktır. yaşanılan ölümler, acılar, çekilen ızdıraplarda size bize düşen paydır. bu doğal bir sonuçtur ve tarih içerisinde sınıfsal ve ulusal isyanlarla yerini almıştır. istediğiniz kadar kin, nefret ve öfkenizi kusabilirsiniz ama hakikatte kafanıza göre eğip-bükebileceğiniz bir şey değil...

images (5).jpeg
Yüz yıldır soyqirima ugruyox
Dovlet bize bokmir
Tece votandasi hostanelerde tedovi oliyır ama bize bir apranax bile yazmir
.......

Selam olsun 100 yıldır sen ben ayrımı yapmayan, Kürt mağduriyeti ardına sığınarak terörizm propagandası ve yaltakligi yapmayan Kürt kardeşlerimize. Biz seni Kürtlerin sesi ol diye meclise soktuk pkk nin sesi ol diye değil diyen Kürt'te var dovlet bize bakmir diye polise askere molotof atan Kürt'te. Güneydoğu'da burası bizim köyümüzdür diyerek PKK ya yardım ve yataklık yapmayıp kursuna dizilen Kürtlerdr var sözde Kürt halkının hakkını savunmak için sağda solda kendini patlatıp çoluk çocuk demeden katleden kurtlerde var.

Her terörizmi elestirdigimizde ortaya Kürt ırkını atıp okları oraya çevirip sanki Kürtleri eleştiriyoruz imajı yaratan, asıl amaçlarının terörizmi savunmak olduğunu bildiğimiz Kürtler de var. Kolay yolu bu çünkü.

Her terörü eleştirenlere faşist damgası vuranlar gerçek faşist görmemisler. Faşist damgası vurulan biri olarak gerçek faşistlerin arasında kaldım üniversitede. Yaşanılan bir olay sonrası Kürt arkadaşımızı savundugumuz ve arka çıktığımız için üniversite kantininde Çanakkale şehitlerini anma gününde bütün okulun önünde terörist ilan edildik 4 kisi. Evet o 4 kişiden biri faşist ilan edilen bendim. 2 sene boyunca okulda terör sempatizanı olarak tanındim. Bizzat o Kürt arkadasimi da buraya üye yaparak olayı anlattirabilirim.

Ha burada faşist olarak ilan edilmem bir yerlerimde mi? Hayır değil. Çünkü burada herkes istediğini faşist ve comar ilan edebiliyor. Sıfır sıkıntı. Asıl zoruma giden PKK yi elestirdigim için faşist ilan edilmem. Daha da önemlisi Kürt karşıtı ırkçı olarak gosterilmem. Ki ben burada irkcilarla ettiğim kavgalar nedeniyle defalarca banlanmisimdir.

Her defasında faşist damgası yapıştıran, ırkçı yaftasi vuran kişilerin söz konusu Araplar olunca attığı yorumları burada paylasmamiza gerek var mı? Her defasında negatif ayrımcılığa ugradigini iddia eden kişilerin Suriyelilerin hastanelerde tedavi edilmesinden tutun da denize girmesine kadar karıştığı yorumları burada paylasmama gerek var mı? Irkçılık sadece sizin irkiniza yapıldığı müddetçe mi var yoksa siz de farkında olmadan ırkçılık mı yapıyorsunuz?

Her defasında, her firsatta, her konusu açıldığında yine pkk yi elestirecegim. Ne damgası vurursaniz vurun canlarım. Benim tek savundugum şey Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Yani ne hükümet ne de partiler.

Neyse ne diyorduk. Irkçılığa karşıyız ama her biji Kürdistan

Biz, Atatürkün askerleriyiz diyenlere, İT SÜRÜSÜ diyenlere, Akplilere çomar diyen İTlere, Her platformda Terör propagandası yapan soysuzları ezer geçeriz. Birsürü Bakan ve milletvekili kürt vatandaşalrımızın olduğu ülkede daha ne zırlarlar bu nankörler.
Gidin adamı inceleyin, en büyük ırkçı kendisidir. Sahibi Türk olan lokantadan yemek yemez mesela.
Pkkya Terörist de demez bunlar.
Biz sana ne diyelim şimdi nankör...

Konu Kürtlerin tarihin dışında bırakılması mı, zorbalıklarla karşılaşması yoksa terör ile aynı kefeye konulmasını. Esas önemli olan noktalar bunlardır. Bu ülkede Kürt sorunu yoktur. Bu ülkede, Kürtçülük adı altında ayrımcılık yapan, teröre koşulsuz yardım sağlayan hem Kürt hem de jön Türkler vardır, burada anlaşmamız gerekiyor. Kürtler zorbalık gördü mü? Gördü. Devlet eliyle bizzat yetkilendirilen, 90’ların hizbullahı, JİTEM’i bunun en net örnekleri arasındadır. Yaptıklarının günümüzdeki açılımı soykırımdır. Bir ırkı renginden, dilinden, inancından ötürü baskı altında alarak, asimile etmeye çalışarak yahut son çare olarak yok etmeye çalışmak tam olarak budur.
Ancak gel gelelim tüm bu zorbalıklara rağmen, Meclis veya yasalar nezninde hak aramak yerine dağa çıkıp ayrı bir ülke kurma sevdasına girişmekte akla mantığa aykırıdır. Böyle olduğu zaman kimin, kimden ne farkı kalıyor ki? Devletin bankasına gidip, devletin sağladığı maaşı alıp sonra da “Allah belanızı versin” diyen teyzenin hak arama anlayışına baktığınız zaman, 90’lardan bu yana hiçbir yol katettiğimizi söyleyemem, kafa değişmiyor maalesef. Kuzey Irak’ta yapılması planlanan refarandum’da sözüm ona ayrı bir devlet kurma yolunda ilerleyen Kürtlerin elinde İsrail bayrağının ne işi vardır diye sorabilirim mesela.
yahut 90’larda bodrumda öldürülen, terörle bağlantısı olmayan insanların günahı neydi diye de sorabilirim.
Bir de denilmiş ki, “Nasıl size ev vermiyorlar(?)”
Verilmiyor, bu doğru. Bu ülkede, Kürtlerin evlenme sorunları dahi var. Kürt olduğu zaman kızını vermek istemeyen aileler var. Bu çok bariz bir şey.
Devlet, güneydoğudaki insanları gerçekten de ihmal etti. Kendi başınızın çaresine bakın dercesine kenara itti. Bundan faydalanan özellikle batı destekçisi kişiler de bu boşluktan yararlanarak orada egemenlik sağlamaya çalıştı ta ki hendek operasyonlarına kadar. Unutmayın ki, bu operasyonlar sayesinde ülkede terör korkusu daha az seviyelere inmiş durumda. Bir gerçeği iyi idrak etmemiz gerekiyor.
Bu ülkede sadece Kürtler PKK’ya destek vermiyor. Hendek operasyonlarında, ülkedeki asayişi sağlamak aracıyla göreve giden askerlere katil diyen, yapılan operasyonu savaş olarak gösteren, akademisyen geçinen kişiler en büyük desteği veriyor. A veya B partisinde bulunan, sırf hüküme karşı cephe oluşturmak için terörden sabıkası olan insanlarla bir araya gelen, vekil geçinen kişiler var bu ülkede.
Toparlamak gerekirse, mantık ve zihniyet değişmedikçe, etnik kökenlerden ötürü dışlama sürdükçe veya ayrı devlet kurma hevesiyle dağa çıkma devam ettikçe, ne terör biter ne de destekçisi.
NOT tekrar; Bu ülkede Kürt sorunu yoktur, PKK sorunu vardır.

Tek din, tek millet mantığı doğal olarak ülkede başta Kürt sorunu olmak üzere hiç bir etnik kökene ve dinsel farklılığa dayanan bir sorunu çözemez. Hadi kabul edelimki PKK olgusundan dolayı Kürt sorunu çözülemiyor, peki Alevi inancına sahip vatandaşlarımızın sorunları hangi gerekli sebeplerle çözülmüyor?
Burada Kürtleri bizden veya Türk düşmanı ilan ederek olaya yaklaşan arkadaşlardan Aleviler icin samimi bir çözüm önerisi bekliyorum. Ve çözümsüzlüğün analizini bekliyorum.
Özellikle @Hatem arkadaş gibi samimiyetine inandığım kişilerin yorumları çok önemli.

herkes birbirine benziyor lan forumda.
aranızda bir sözcü seçin tek tek yazıp durmayın. fikirleriniz üç aşşağı beş yukarı aynı zaten. ben size dönerim bir ara...

3-5 ergenin sancaktarlığını yaptığı Kürtçülük ideolojisinin algılarla oynamasıyla bu ülkede PKK sorunu bir Türk-Kürt sorunuymuşçasına ele alınıyor ve her tartışmada bu zemine çekiliyor. Bunları birbirine karıştırmamakta yarar var. Bu ülkede inkar edilemez bir Kürt sorunu gerçeği var ancak bu sorunun çözümünde PKK herhangi bir kanadı temsil etmiyor. Başta anti-emperyalist türküler tutturmuş ergenlerin emperyal güçlerin kucaklarından inip meşru bir şekilde haklarını savunmaları gerek. Şunu abartısız söylemeliyim ki Kürtçülük dünyanın en emperyalist sevdalısı ideolojilerinin başında gelir. Sosyalist çevreler üzerinde tahakküm kurmaya çalışan bu Kürtçü tipler söylemleriyle mangalda kül bırakmaz ama iş eyleme geldiğinde ühüüüü diye emperyal abilerine koşarlar. Buraya meşhur bir çağrıyı bırakıp bu kısmı bitireyim: "Where is us air force"

Gelgelelim işin Kürt sorunu gerçeğine. Bu ülkenin kanayan yaralarından birisidir ötekine saygı duymama ve empati beslememe. Bakın biz bu ülkede 6-7 Eylül gibi tarihin en karanlık dönemlerinden birisini yaşadık. Bu toprakların asli unsurlarını, kültürel unsurlarını kendi ellerimizle tartaklayarak kovduk. Ne uğruna ve kim uğruna? O dönemden bu döneme kadar olan süreçte de öteki hep aşağılandı, hep değersizleştirildi. Bakın sadece Kürtler için konuşmuyorum. Pomaklardan tutun da Çingenelere kadar bütün azınlık diyebileceğimiz unsurları değersizleştirme çabası içerisine girip onların değer ve kültürlerini önemsizleştirdik. Sözde Anadolu'nun kültürel mozaiğinden bahsedilir hep ancak o mozaiği oluşturan unsurlara kıymet verilmez. Bakın burada da geçen farklı bir başlıkta Dersim-Tunceli muhabbetine şahit olduk, o başlıkta bile Sabiha Gökçen esprileri falan yapıldı. O dönemin hıncını bugün dahi almaya kalkmak hangi akla ve vicdana sığar? O gün doğrusuyla yanlışıyla yaşandı ve bitti, bizim artık önümüze bakıp daha bütüncül ve daha güçlü bir yapıyla hayatımızı sürdürmemiz gerekirken her defasında daha ötekileştirici, daha yıkıcı söylemlerle işleri daha da içinden çıkılmaz hale sokuyoruz. Bugün Anadolu yobazlığının ayyuka çıkması birçok insanı şaşırtıyor. Aslında o yok olmuş yobazlığı biz uyandırdık. Çok sesli yaşamı öldürdüğümüz gün, Ermeni, Rum, Kürt, Çerkes, Pomak aşağılanırken uyandı o yobazlık ve o dev yobaz canavar bunların hepsini yaktı, yıktı, yok etti ve sıra kendinden olamayan Türklere geldi. Şimdi kendi yarattığımız canavardan mini etek giydik diye, Aleviyiz diye, inançsızız diye kaçıyoruz. Bağlayacak olursam, Bu ülkede yalnız Kürt değil, ciddi bir öteki sorunu var ve bu işin sonu hiç iyi bir noktaya gitmiyor. Bütün dünyanın azınlıklara yaptıklarıyla yüzleştiği bir ortamda biz elimizde kumpasla Ari ırk arayışına girmiş vaziyetteyiz.

Türk kültür ve medeniyeti bütüncül ve kapsayıcıdır. Bir diğerini ezmez, yok edip kendine katmaz aksine onla birlikte ve ondan bir şeyler öğrenerek yaşar. Tarihimizin birçok noktasında buna rastlamak mümkün ancak bugün 2020'de Türkiye Cumhuriyetinde öteki olmak o kadar kolay ki. Bugün Kürt sorunu dediğimiz şeyin de çıkış kaynaklarından birisi budur.

Şunu da ifade edip bitireyim, Kürtlerin silahlı mücadelesinin bir meşruiyeti yok. Dağdaki mücadele terörden başka bir şey değil, bunu yumuşatmak veya süslü kavramlarla kılıfını değiştirmek sefilce bir davranıştır. Kürtlerin silahlı mücadelesinin bir meşruiyeti yok çünkü meşruiyetlerini dayandırabilecekleri bir siyasi tarihleri yok. Türkiye'deki Kürtlerin silahlı mücadelesinin Florida'da yaşayan Hispaniklerin Florida bizimdir demesinden hiçbir farkı yok. Sen o bölgede son dönemde çoğunluksun diye niye orada bir toprak hakkın olsun ki? Öyle olsaydı Dünya'da bütün ülkeler nüfus olarak çoğunluk olana toprak vermek durumunda kalırdı ve Frankfurt, Köln civarında da Türkiye Cumhuriyeti toprakları olurdu.

Son düzenleme:
3-5 ergenin sancaktarlığını yaptığı Kürtçülük ideolojisinin algılarla oynamasıyla bu ülkede PKK sorunu bir Türk-Kürt sorunuymuşçasına ele alınıyor ve her tartışmada bu zemine çekiliyor. Bunları birbirine karıştırmamakta yarar var. Bu ülkede inkar edilemez bir Kürt sorunu gerçeği var ancak bu sorunun çözümünde PKK herhangi bir kanadı temsil etmiyor. Başta anti-emperyalist türküler tutturmuş ergenlerin emperyal güçlerin kucaklarından inip meşru bir şekilde haklarını savunmaları gerek. Şunu abartısız söylemeliyim ki Kürtçülük dünyanın en emperyalist sevdalısı ideolojilerinin başında gelir. Sosyalist çevreler üzerinde tahakküm kurmaya çalışan bu Kürtçü tipler söylemleriyle mangalda kül bırakmaz ama iş eyleme geldiğinde ühüüüü diye emperyal abilerine koşarlar. Buraya meşhur bir çağrıyı bırakıp bu kısmı bitireyim: "Where is us air force"

Gelgelelim işin Kürt sorunu gerçeğine. Bu ülkenin kanayan yaralarından birisidir ötekine saygı duymama ve empati beslememe. Bakın biz bu ülkede 6-7 Eylül gibi tarihin en karanlık dönemlerinden birisini yaşadık. Bu toprakların asli unsurlarını, kültürel unsurlarını kendi ellerimizle tartaklayarak kovduk. Ne uğruna ve kim uğruna? O dönemden bu döneme kadar olan süreçte de öteki hep aşağılandı, hep değersizleştirildi. Bakın sadece Kürtler için konuşmuyorum. Pomaklardan tutun da Çingenelere kadar bütün azınlık diyebileceğimiz unsurları değersizleştirme çabası içerisine girip onların değer ve kültürlerini önemsizleştirdik. Sözde Anadolu'nun kültürel mozaiğinden bahsedilir hep ancak o mozaiği oluşturan unsurlara kıymet verilmez. Bakın burada da geçen farklı bir başlıkta Dersim-Tunceli muhabbetine şahit olduk, o başlıkta bile Sabiha Gökçen esprileri falan yapıldı. O dönemin hıncını bugün dahi almaya kalkmak hangi akla ve vicdana sığar? O gün doğrusuyla yanlışıyla yaşandı ve bitti, bizim artık önümüze bakıp daha bütüncül ve daha güçlü bir yapıyla hayatımızı sürdürmemiz gerekirken her defasında daha ötekileştirici, daha yıkıcı söylemlerle işleri daha da içinden çıkılmaz hale sokuyoruz. Bugün Anadolu yobazlığının ayyuka çıkması birçok insanı şaşırtıyor. Aslında o yok olmuş yobazlığı biz uyandırdık. Çok sesli yaşamı öldürdüğümüz gün, Ermeni, Rum, Kürt, Çerkes, Pomak aşağılanırken uyandı o yobazlık ve o dev yobaz canavar bunların hepsini yaktı, yıktı, yok etti ve sıra kendinden olamayan Türklere geldi. Şimdi kendi yarattığımız canavardan mini etek giydik diye, Aleviyiz diye, inançsızız diye kaçıyoruz. Bağlayacak olursam, Bu ülkede yalnız Kürt değil, ciddi bir öteki sorunu var ve bu işin sonu hiç iyi bir noktaya gitmiyor. Bütün dünyanın azınlıklara yaptıklarıyla yüzleştiği bir ortamda biz elimizde kumpasla Ari ırk arayışına girmiş vaziyetteyiz.

Türk kültür ve medeniyeti bütüncül ve kapsayıcıdır. Bir diğerini ezmez, yok edip kendine katmaz aksine onla birlikte ve ondan bir şeyler öğrenerek yaşar. Tarihimizin birçok noktasında buna rastlamak mümkün ancak bugün 2020'de Türkiye Cumhuriyetinde öteki olmak o kadar kolay ki. Bugün Kürt sorunu dediğimiz şeyin de çıkış kaynaklarından birisi budur.

Şunu da ifade edip bitireyim, Kürtlerin silahlı mücadelesinin bir meşruiyeti yok. Dağdaki mücadele terörden başka bir şey değil, bunu yumuşatmak veya süslü kavramlarla kılıfını değiştirmek sefilce bir davranıştır. Kürtlerin silahlı mücadelesinin bir meşruiyeti yok çünkü meşruiyetlerini dayandırabilecekleri bir siyasi tarihleri yok. Türkiye'deki Kürtlerin silahlı mücadelesinin Florida'da yaşayan Hispaniklerin Florida bizimdir demesinden hiçbir farkı yok. Sen o bölgede son dönemde çoğunluksun diye niye orada bir toprak hakkın olsun ki? Öyle olsaydı Dünya'da bütün ülkeler nüfus olarak çoğunluk olana toprak vermek durumunda kalırdı ve Frankfurt, Köln civarında da Türkiye Cumhuriyeti toprakları olurdu.
Sayın glu söylediğiniz gibi bu ülkenin sadece Kürt sorunu yok ama Türkiye olarak Türkler olarak biz olaylara nasıl bakıyoruz çok önemli? Sorun olarak görüyormuyuz, hadi görüyoruz kabul edelim, çözüm önerilerimiz varmı ve varsa nelerdir?
Bakın ben bir önceki yorumunda özellikle Alevi sorununa işaret ettim. Onların bir "PKK'sı" yok, yani bakın siz terör eylemi yapıyorsunuz, bölücülük yapıyorsunuz diyecek bir argümanımız yok ama neden hala çözülmüyor bu sorun? Benim şahsi görüşüm Türkiye ve Türkler sorunları kabul etmiyor ve çözümsüzlüğü terör ve bölücülük üzerinden meşrulaştırmaya çalışıyor. Öyle değilse çoktan Alevi sorunu çözülmüş olurdu. Ve diğer küçük ve büyük sorunlarımız için ciddi adımlar atılmış olurdu,....

kürtler'de büyük bir öfke birikmiş, sebeplerini de biliyoruz. ama hobi bahçesinde hayvansever edası ile kürt sevenleri, ağbi kardeş ilişkisine zeval gelmesin diyenleri, kürtleri yok sayarak kürtlerle dayanıştıklarını sananları, kendilerine aşiret lideri, kürtlere de maraba muamelesi çekenleri ne zaman kürtlüğe dönük bir konu açılsa şu ortamda bir telaş sarıyor...

bu kürtleri nasıl sustururuz diye, güzellemelerden tutalım da, kürtlere ırkçılık biçmeye çalışan, en hafifi ile kürt milliyetçiliği diye ağzından pisleyenlere, yıllardır kucağında oturduğu emperyalizme değinmeden, kürtlere salya akıtan hafif damarlarına basınca ortaya çıkan ırkçılık, kibir, sömürgeciliğe dair ağzımı doldura doldura şunu diyorum onlara, qebraksınız...

şu antiemperyalizm ile kemalizm ilişkisini yanılsamalı bilinci bir kenara bırakarak, tarih bilinci ile önünüze koyacaksınız! her şeyden önce o lanetli türklük aidiyetinden, işgalci devletinizin, sömürgeciliğin, soykırımcı ve yok etmek üzerine varolmuş egemenliğinizden çırılçıplak soyunarak bu meseleye dair bir kaç şey söyleyebileceksiniz!

en azından bir aidiyet ilişkisi kurulacaksa, bir devrimcinin ezilenler ve sömürülenler ile olan ilişkisi fiili savaş koşullarını ve eşitsiz bir savaşta devletsiz, kurumsuz, başka ülkelerin işgal ve sömürgeci egemenliği altında yok edilmeye çalışılan bir ulus olan kürtlrr ile aidiyet ilişkisi kurması gerekir. orada başladığınız zaman fiili savaş koşullarında sizi gerçek sömürgecileriniz ile yüzleştirecektir.

fanon biraderim sömürge ulusa yüzünü dönerek yeryüzünü tariflemiştir. onun yeryüzü tarifi aslında sömürge ulusun da varoluş koşullarını ve onun yok olan varoluşunu ve o tiksinti verici paradoksunu da çırılçıplak ortaya koyar...

eşitsiz savaşın eşitsiz izleyicileri elbette kürtlere yoldaş olacak değil. sovyetlerde de abd ile ortak cephede nazileri püskürttü ve yenilgiye uğrattı.

sizler ise gestapolarınızda, nazi ordusundan beter türk ordusunun aslında insanlık tarihi için en büyük tehlike olduğunu göremeyecek kadar körleşmişsiniz, hal böyle iken, nazileşmiş türk - islam sentezinin pençesinde kıvranan bilinciniz kürt gerçekliğini kabullenemiyor gerçekliğini kavrayamıyor ve yoldaşlık ilişkisi kuramıyor. haliyle sürekli pkk üzerinden kriminalize ettiğiniz bu sorun bir kördüğüm gibi duruyor yerli yerinde. istediğiniz kadar tahlilde bulunun, saptama yapın boş.

bu yüzden bizim varoluşumuz, ve sizin varoluşunuz kökten bir çatışma içerisinde! tıpkı ezen ile ezilenin o çirkin ilişkisinde olduğu gibi, sözleriniz bile, emperyalizm tarifiniz bile, o eşitsiz ve çirkin ilişkinin ortaya çıkardığı gerçekliği ve fiili durumu tekrar bizlere hatırlatıyor. aslında sizler bizim sömürgecilerimizin konuşturduğu cazgırlar, işportacılar gibisiniz, bizi yokoluşumuza davet ediyor, bunu ideolojik olarak pazarlıyorsunz. bu tezgahta alacağıbız bir şey yok. kendinizi tüketmişsiniz sesinizi bari tüketmeyin, ağzınızdan dökülenler midemizi bulandırıyor, unutmayın...

alevilerin "cem evleri ibadethane statüsü kazansın" istekleri dışında başka sorunları var mı bilmiyorum.
alevi kültürünü pek iyi bilmediğimden bu istekleri aklıma pek yatmıyor.
keza diğer tüm mezhepler görüş ayrılığı yaşasa da ibadetlerini cami'lerde yapıyor.

konuya hakim biri propaganda yapmadan yeşillendirse de bilinçlensek.

geçenler alevi dernekleri "sünni dhkpc teröristlerinin cenazenisi cem evlerinden kaldırıyorlar, rahatsız oluyoruz ama geleni de kapıdan gönderemiyoruz" açıklaması yapmıştı.

alevilerin "cem evleri ibadethane statüsü kazansın" istekleri dışında başka sorunları var mı bilmiyorum.
alevi kültürünü pek iyi bilmediğimden bu istekleri aklıma pek yatmıyor.
keza diğer tüm mezhepler görüş ayrılığı yaşasa da ibadetlerini cami'lerde yapıyor.

konuya hakim biri propaganda yapmadan yeşillendirse de bilinçlensek.

geçenler alevi dernekleri "sünni dhkpc teröristlerinin cenazenisi cem evlerinden kaldırıyorlar, rahatsız oluyoruz ama geleni de kapıdan gönderemiyoruz" açıklaması yapmıştı.
Tabiiki başka sorunları da var ama o sizin bildiğiniz sorun çözüm gerektirmiyormu? Beraber yaşadığımız bir toplumun sorunlarına ne kadar uazak olduğumuzu kendi sözlerinle itiraf etmişsin. İşte bu da bizim başka bir sorunumuz, beraber yaşadıklarımıza uzak olmamız.

Tabiiki başka sorunları da var ama o sizin bildiğiniz sorun çözüm gerektirmiyormu? Beraber yaşadığımız bir toplumun sorunlarına ne kadar uazak olduğumuzu kendi sözlerinle itiraf etmişsin. İşte bu da bizim başka bir sorunumuz, beraber yaşadıklarımıza uzak olmamız.
çözüm gerektiriyor mu gerektirmiyor mu? bilmiyorum.
söylediğim üzere tüm mezhepler cami'de ibadetini yapıyor. kültürü yada inancı bilmediğimden de nihayi görüş belirtemiyorum.

Hemen hemen her yorumu okudum ..
Kısa ve öz şöyle diyorum..
Gören ve bilen elbette ki var
Mahşer gününü bekliyorum
Herkes hakettigini elbet yaşayacak ...

Kişilerin anlattıkları söylemlerinde elbette taraftarlık vardır .Ben o gün orda degildim görmedim ..O kadar emin bir şekilde de savunamam ..

Çünkü hiç bir tarihçi tarafsız anlatmadı ..

Herkes işine geldiği gibi yazıyor ..

sizler ise gestapolarınızda, nazi ordusundan beter türk ordusunun aslında insanlık tarihi için en büyük tehlike olduğunu göremeyecek kadar körleşmişsiniz, hal böyle iken, nazileşmiş türk - islam sentezinin pençesinde kıvranan bilinciniz kürt gerçekliğini kabullenemiyor gerçekliğini kavrayamıyor ve yoldaşlık ilişkisi kuramıyor.

@Alper selam. Bu üyeyi yaptigi bu asagilik benzetmesi için uyarır misiniz? Ben bu mesajin ekran görüntüsünü aldım, gerekli yerlere de şikayette bulunacagim.

muhbirliğe mi başladın evladım, meriç üzerinden ülkeyi terk ediyorum bys...

ahı gitmiş vahı kalmış itibari çeşitli yapılanmalarla alaşağı edilmiş ordu için nazi benzetmesi yapmam çokta bir şey değil lan, neyse ben savcılığa meramımı anlatırım sen istediğin yere şikayetini et, çekik gözlü tıknaz ortaasyalı kardeşim.

Burada herkes yazdiklarindan mesuldur.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan İrcForumlari.com.tr Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

@Hatem sende istedigin yere sikayet edebilirsin. Savcilik senin dahil paylasimi yapan herhangi bir kisinin resmi olarak IP adresini istedigi takdirde gerekli yasal mercilere teslim edilir. Gerekli incelemeleri yapacagim.

Senin zihniyetine veya koydugun kurallara gore yönetmiyoruz burayi. Ne yapacagimizada sen degil biz karar veririz. Yasal hakkinizi sonuna kadar arayin tabi.

Bu arada @Karga senin yazdiklarin aleni suc teskil ediyor, bu yazilarini buradan kaldirmiyorum. Incelemelerim bittiginde gerekli duzenlemeleri yapacagim.

Burada herkes yazdiklarindan mesuldur.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan İrcForumlari.com.tr Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

@Hatem sende istedigin yere sikayet edebilirsin. Savcilik senin dahil paylasimi yapan herhangi bir kisinin resmi olarak IP adresini istedigi takdirde gerekli yasal mercilere teslim edilir. Gerekli incelemeleri yapacagim.

Senin zihniyetine veya koydugun kurallara gore yönetmiyoruz burayi. Ne yapacagimizada sen degil biz karar veririz. Yasal hakkinizi sonuna kadar arayin tabi.

Bu arada @Karga senin yazdiklarin aleni suc teskil ediyor, bu yazilarini buradan kaldirmiyorum. Incelemelerim bittiginde gerekli duzenlemeleri yapacagim.

X özelden yazdım sana. Aynılarını burada da yazmayacagim konu uzamasin diye. Bir ideolojik görüş yok türk ordusuna hakaret var. Fakat sen her uyarımızı tersliyorsun. Dediğim gibi daha fazla uzatmayacagim. Ben ilgili yerlere şikayette bulunuyorum. Kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: X
Geri