Türklerin Amcaoğulları Kürtler Ve Malazgirt Savaşı

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Tarih Tartışmaları

1071 Malazgirt Savaşı öncesinde Bizans İmparatoru Romen Diyejon, Doğu Roma ordusunda Frenk, Ermeni, Norman, Slav, Abaza… gibi farklı uluslardan ve Müslümanlığı kabul etmeyen Hıristiyan Peçenek, Uz Türk boyların içinde bulunduğu ve dünyanın en büyük ordusunu kurup Anadolu’ya sefere çıkar. Müslümanları Anadolu’da çıkaracaklarını, Anadolu’yu kendi valilikleri arasında paylaşacaklarını, bütün camileri kiliseye çevireceklerini ve Müslüman devletlerine kendi ülkem gibi hâkim olmadan geri dönmeyeceğini bildirmişti. Bunu haber alan Müslüman Selçuklu hükümdarı Alparslan Anadolu’daki Müslüman devletlerden, beyliklerden yardım talep eder. Bu çağrıya birçoğu şöyle cevap verir “Yeryüzünün en büyük ordusu Bizans ordusuna karşı durulmayacağını, yenileceklerini söyleyip”Alparslan’ın cihat çağrısına olumlu cevap vermemişlerdir. Kürtler, savaştan bir gün önce 25 Ağustos 1071’de Molla Yahya (Mele Yahya) 10 bin Kürt süvari savaşçı genciyle Alparslan’ın yanında yer alır.

Kürtlerin ileri geleni Mele Yahya (İmam Yahya) “Din kardeşlerimizin yanında cihat etmeye geldik.” demiştir.

Sultan Alparslan Mele Yahya’ya sarılır amcaoğlum“Kürt-Türk amca çocuklarıdır.” demiştir. Malazgirt Savaşı’nın kazanılmasında Kürtlerin büyük etkisi olmuştur.

Tarihte ve günümüzde maalesef birçok kişi Kürtlerin, Batılı emperyalistlere karşı Türklere verdiği desteği yok saymakta ve Kürtlerin varlığını bile inkâr etmektedir. Bu durum İnançlı Kürtleri derinde yaralamakta ama kendilerini özen söylemlere karşı elli kolu bağlı seyirci kalmaktadır. Zaman zaman görmüşüz ve şahit olmuşuzdur; en saf içten duygularla “Kürtler vardır, ben de Kürt’üm” dediği zaman; hemen bazı çevreler “Kürt yoktur, bunlar dağlı Türklerdir” deyip ayrılıkçı hareketler ve Kürt Milliyetçiliği etiketini yapıştırmaktadır. Bu gibi benzer durumlar 1970 yıllarında inançlı, aydın Kürtleri sosyalizm kucağına atmışlardır. Bugün bazı aydın Kürtlerin materyalist düşünmesinin altında bu ayrıştırıcı düşünce yatmaktadır. Aslında böyle düşünen ve Kürtler üzerinde tahakküm kuran çevrelerin amacı Kürtler arasında seküler anlayışı yaygınlaştırmak ve Kürtleri İslam dininden uzaklaştırmaktır.

Örnek vermek gerekirse; bir televizyon Program sırasında "Malazgirt'te Kürtler yoktu" şeklinde ısrarla tweet atan takipçilere sinirlenen Murat Bardakçı, Malazgirt Savaşı'nda Kürtlerin rolüyle ilgili en önemli bilgi 13. yüzyıl yazarlarından Sıbt İbnü'l-Cevzi ismiyle tanınan Ebu'l-Muzaffer Yusuf'un "Mir'atü'z-zeman fi Tarihi'l-âyan" isimli eserinde şu şekilde geçtiğini söyler: "Az önce 10 bin Kürt de Sultan'a katılmıştı. Bununla beraber (sultan) Tanrı'dan sonra buyruğundaki 4 bin kişilik hassa askerine güveniyordu". Şam'da yaşayan Sıbt İbnü'l-Cevzi, Malazgirt'ten yaklaşık 180 yıl sonra tarihini kaleme almıştır. Sıbt, 11. yüzyılın ikinci yarısına ait bilgileri 1088'de ölen Garsunni'me'nin "Uyunü't-Tevârih" isimli eserinden almıştır.

Malazgirt Savaşı'na katılan Kürtlerle ilgili bilgi muharebeden yaklaşık 260 yıl sonra Kenzü'd-Dürer ve Câmiü'l-Gurer isimli bir eser yazan Memlük tarihçisi İbnü'd-Devaddari'de de vardır. Kenzü'd-Dürer'de bu konu "Sultan Alparslan'a Kürtlerden ve sâir kavimlerden olmak üzere 10 bin kadar insan da katılmıştı." şeklinde geçer.[1]

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Malazgirt savaşında Türklerin yanında Kürtlerin de olduğunu söyledi. Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu sadece devşirmeler vardı, diyerek Davutoğlu’nu yalanladı.[2]Dolayısıyla MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu Kürtleri yok saymıştır. Bu yok saymanın herhangi bir tarihî kaynak ve belgesi bulunmaktadır. Bir ırkı geçmişinden koparmak, yok sayma düşüncesi, Kürtleri asimile etme politikaları ve Kürt’e dilini yasaklamak Kürt halkına savaş açmaktır.

1071 Malazgirt Savaşından önce de Malazgirt topraklarında Kürtler yaşıyordu. Malazgirt adı da Kürtçedir. Malazgirt adının kelime kelime ayırıp sonra bir araya getirdiğimizde gerçek ortaya çıkmaktadır. Kürtçe 3 kelimeden ortaya çıkmaktadır. Kürtçe de 1) Me (biz) 2) lez (tez, çabuk, erken) 3) girt (aldık) kelimelerinden oluşur. Yani Malazgirt kelime anlamı ‘Biz erken tuttuk’ anlamına gelmektedir.

Şimdi Kürtleri yok sayanlara soralım eğer Kürtler olmasaydı Selçuklular Malazgirt Savaşı’nda Bizans İmparatorunu yenebilirler miydi?

İdris-i Bitlis’inin önderliğinde Kürtler olmasaydı Osmanlılar Çaldıran Ovasında Safevileri yenebilirler miydi?

II. Abdulhamit döneminde Kürt Aşiretlerinden oluşan Hamidiye Alayları etkisiyle doğu sınırı güvenlik altına alınabilir miydi?

Türkler, Çanakkale Cephesinde, Sarıkamış ve Kurtuluş Savaşı’nda amcaoğulları olan Kürtlerin desteğini görmüşlerdir. Cumhuriyetin kuruluşunda rol oynamışlar ama Cumhuriyetten sonra Kürtler yok sayılmış, Kürtlerin âlimleri darağacında astırılmış, Kürtçe yer isimleri değiştirilmiş ve Kürt sözü unutulsun diye Doğu ve Güneydoğu Anadolu şiddetli önlemler alınmıştır. Kürtlerin dilleri, kültürleri yok sayılmış ve kurmuş oldukları devletlerinde azınlıklardan daha az haklara sahip olmuştur. Türkiye’de azınlıklar, Fransızlar, İngilizler, Ermeniler kendi dillerinde gazete ve dergi çıkarabiliyorken Kürtler kendi dillerinde gazete ve dergi çıkardıklarında yakalanıp yargılanmışlardır. Kürtlerin kendi ülkelerinde yabancılar ve azınlıklar kadar hakları olmadığı ortaya çıkmıştır.

Bu düşünce Türkiye’de Milli Görüş ortaya çıkana kadar sürmüştür. Erbakan’la beraber Kürt-Türk ayrımı yapmamış Kürt milletvekilleri bakanlıklara getirilmiş ve yatırımlar doğu batı ayrımı yapılmamıştır. 1991 yılında Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan Kürt Raporu hazırlaması için İstanbul İl başkanına görev vermiştir.

Milli Görüş tarafından kurulan tüm partiler öncelikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde örgütlemesini gerçekleştirmiştir. Örneğin Milli Nizam Partisi ilk örgütlenme çalışmaları Muş/Malazgirt ilçesinde başlamıştır. Bunun sebebi de 1071 Malazgirt Savaşı’yla Anadolu kapıların İslam’a açılmasıdır. Sembol alarak önem verilmiştir. Milli Selamet Partisi Anadolu’da yaptığı mitinglerde Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin ırkçı politikaların özellikle Kürt kökenli yurttaşları küstürdüğü tezi sürekli gündeme getirmiştir. Milli Selamet Partisi de tüm yurttaşların ayırım gözetmeksizin eşit değerlendirileceğini, etnik kökenin üstünlük aracı olarak görülmeyeceğini vurgulanmıştır. Milli Görüş iktidarında özellikle Kürt kökenli yurttaşların ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmekten kurtulacağı söylemi çok sıklıkla kullanılmıştır[3]. Kürtler, Milli Görüş tarafında kurulan partiler için “işte bu benim partimdir” demiştir. Ülke genelinde Milli Görüş partilerin oy oranları Doğu ve Güneydoğu Anadolu da hep yükselmiştir.

Büyücü ne bu Kürt yerine Arap yazsaydın dahada duygulandırdık

dünde bugünde aynıdır. türklerle birlik olup harp eden kürtler sayıca daha fazla iken, ayrılıkçı politikalar güdenleri daha az olmakla birlikte mevcuttur.

ben 16 yaşımda öğrendim kürtlerin varlığını, tarih okudukça gördüm öğrendim.
mesela ömer seyfettin kürt orijinli bir türk milliyetçisi iken kendisine nihal atsız büyük haksızlık yapmıştır.
okuma yazma bilen türkler, kürtlerin desteğini inkar etmiyor ama kürtler desteklerini çok büyük zannediyor.

çanakkale'de biz de vardık söylevini gündeme getiriyorlar ve abes kaçıyor.
çünkü neden olmayasınız?
akabinde çanakkale'de kürtler nakliye sorunu nedeniyle varlık gösterememiştir. haaa çanakkale'ye gelemeyip kös kös de oturmamış şark cephelerin de harp etmişlerdir.

çanakkale'de savaş değil muharebe veyahut cephedir.

gelelim azınlıkların kürtlerden fazla hakka sahip olmalarına, nerede bir ermeni subay, kaymakam, vali, emniyet müdürü, reisi cumhur görülmüş?
fakat kürtler hepsini olmuş ve olabilmektedir.
asker'de takım komutanımız kürttü ve babamız gibi seviyorduk.

bediüzzaman kürt orijinli iken ve kürtler sahip çıkmamışken ardında türkler toplanmıştır.

kürtler, türklerin sahip olduğu tüm haklara sahip, ama internette ağlak ağlak konuşmaktan geri durmuyorlar

jitem kürtleri kesti iddiası
babacım ben yeni yeni emekliyordum ama doğru kesmişler, pkk itirafçısı abdülkadir aygan'da uzman çavuş rütbesi ile jiteme katılıp kürtleri kesmiş. adamın kendi ağzından itirafları mektupları var. alın size kürtleri kesen bir kürt.

dilleri yasaklanmış vb. söylevler
o da doğru, alenen yasaklanmış.

da, ne yapalım yani? geçmişin günahlarını biz mi çekelim? 30 yaşındayım ömrümün geri kalanını kürtlerle düşman olarak mı geçireyim?

bazı kürtler tarih konuşmakla ilgili samimiler ve oturup tartışıldığında hak veriyoruz. onlar da bize hak veriyor.
nihayetinde kürtler de tümden sevgi pıtırcığı değil.
dağlara gel dağlara diye kundakta ki bebekleri bile katleden kürtler değil mi?
hep de türkler kesmemiş yani, şimdi bunun savunması da terörün milliyeti olmaz denerek yapılıyor ama kürt kesen türklere gelince kolaylıkla millete maâl edilebiliyor.

safeviler'le olan savaşa gelince; sünni kürtlerin şii türkler yerine, sünni türklerin yanında harp etmeleri sanmıyorum ki türk sevdalarından olsun.

babası arap, anası kürt olan selahattin eyyübinin ardından giden türkler de sanmıyorum ki arap yada kürt sevdasından gitmiş olsunlar.

o dönem milliyetten çok ümmiyet dönemi, dini birlik dönemi ve kimse de bu kadar ayrılıkçı tutum sergilememiş dininden olanla iş tutmuş.

dünde bugünde aynıdır. türklerle birlik olup harp eden kürtler sayıca daha fazla iken, ayrılıkçı politikalar güdenleri daha az olmakla birlikte mevcuttur.

ben 16 yaşımda öğrendim kürtlerin varlığını, tarih okudukça gördüm öğrendim.
mesela ömer seyfettin kürt orijinli bir türk milliyetçisi iken kendisine nihal atsız büyük haksızlık yapmıştır.
okuma yazma bilen türkler, kürtlerin desteğini inkar etmiyor ama kürtler desteklerini çok büyük zannediyor.

çanakkale'de biz de vardık söylevini gündeme getiriyorlar ve abes kaçıyor.
çünkü neden olmayasınız?
akabinde çanakkale'de kürtler nakliye sorunu nedeniyle varlık gösterememiştir. haaa çanakkale'ye gelemeyip kös kös de oturmamış şark cephelerin de harp etmişlerdir.

çanakkale'de savaş değil muharebe veyahut cephedir.

gelelim azınlıkların kürtlerden fazla hakka sahip olmalarına, nerede bir ermeni subay, kaymakam, vali, emniyet müdürü, reisi cumhur görülmüş?
fakat kürtler hepsini olmuş ve olabilmektedir.
asker'de takım komutanımız kürttü ve babamız gibi seviyorduk.

bediüzzaman kürt orijinli iken ve kürtler sahip çıkmamışken ardında türkler toplanmıştır.

kürtler, türklerin sahip olduğu tüm haklara sahip, ama internette ağlak ağlak konuşmaktan geri durmuyorlar

jitem kürtleri kesti iddiası
babacım ben yeni yeni emekliyordum ama doğru kesmişler, pkk itirafçısı abdülkadir aygan'da uzman çavuş rütbesi ile jiteme katılıp kürtleri kesmiş. adamın kendi ağzından itirafları mektupları var. alın size kürtleri kesen bir kürt.

dilleri yasaklanmış vb. söylevler
o da doğru, alenen yasaklanmış.

da, ne yapalım yani? geçmişin günahlarını biz mi çekelim? 30 yaşındayım ömrümün geri kalanını kürtlerle düşman olarak mı geçireyim?

bazı kürtler tarih konuşmakla ilgili samimiler ve oturup tartışıldığında hak veriyoruz. onlar da bize hak veriyor.
nihayetinde kürtler de tümden sevgi pıtırcığı değil.
dağlara gel dağlara diye kundakta ki bebekleri bile katleden kürtler değil mi?
hep de türkler kesmemiş yani, şimdi bunun savunması da terörün milliyeti olmaz denerek yapılıyor ama kürt kesen türklere gelince kolaylıkla millete maâl edilebiliyor.

safeviler'le olan savaşa gelince; sünni kürtlerin şii türkler yerine, sünni türklerin yanında harp etmeleri sanmıyorum ki türk sevdalarından olsun.

babası arap, anası kürt olan selahattin eyyübinin ardından giden türkler de sanmıyorum ki arap yada kürt sevdasından gitmiş olsunlar.

o dönem milliyetten çok ümmiyet dönemi, dini birlik dönemi ve kimse de bu kadar ayrılıkçı tutum sergilememiş dininden olanla iş tutmuş.
Hep diyorlar bebek katilleri çocukları öldürmüşler bunu dile getirenler savaşta herşey olabiliyor yaşlı genci çocuğu bebeğide zarar görüyor sadece bu hükümet zamanında 30 dan fazla bebek çocuk öldürüldü ordu tarafından bebek katili deyince kimse masum değil şöyle bir olay daha vardı sur daki olaylarda bir hafta cesedi yerde kalan hamşle kadın ardında bodrumda 40 tan fazla kişiyi tarayıp sonra yakanlar oldu pkklıydı diyor onlar kim akksini ve nasıl iddia edebilirdi ki öyle bir imkanda yok yalnız birebir olayın içinde olanlar sivil insanlardı diyor pkklı işte damgasını vurdun mu kimsede sesini çıkarmaz tınlamaz ayrıca orada o gün askeri görevini yapanlar ödülendirildiler daha sonrasında ise fetöden içeri atıldılar sürüldüler ne tuhaf

Hep diyorlar bebek katilleri çocukları öldürmüşler bunu dile getirenler savaşta herşey olabiliyor yaşlı genci çocuğu bebeğide zarar görüyor sadece bu hükümet zamanında 30 dan fazla bebek çocuk öldürüldü ordu tarafından bebek katili deyince kimse masum değil şöyle bir olay daha vardı sur daki olaylarda bir hafta cesedi yerde kalan hamşle kadın ardında bodrumda 40 tan fazla kişiyi tarayıp sonra yakanlar oldu pkklıydı diyor onlar kim akksini ve nasıl iddia edebilirdi ki öyle bir imkanda yok yalnız birebir olayın içinde olanlar sivil insanlardı diyor pkklı işte damgasını vurdun mu kimsede sesini çıkarmaz tınlamaz ayrıca orada o gün askeri görevini yapanlar ödülendirildiler daha sonrasında ise fetöden içeri atıldılar sürüldüler ne tuhaf

bolca noktalama kullanığın için okumakda güçlük çektim. sanıyorum ki diyarbakır sur'a yapılan operadyonda da çocuklar ve hamile bir kadın öldürüldü demişsin.

bilgim yok ama muhtemelen öyledir.

sen de şunu göz ardı etme, gece uykularında taranmamışlardır. orada ki mahalleler tahliye edildi. kalıp hendek kazanların vebali askerin olmamalı.

Bebek katili diye Apoya ve önderliğini yaptığı terör örgütü PKK ya deniyor. Sen de diyorsun ki savaşta bunlar olabiliyor. Şimdi ben bu cümle PKK nin yaptığı katliama arka çıkmaktır desem faşist olacağım. İnsanlara terörist damgası vuruyor olacağım.

Bebek katili diye Apoya ve önderliğini yaptığı terör örgütü PKK ya deniyor. Sen de diyorsun ki savaşta bunlar olabiliyor. Şimdi ben bu cümle PKK nin yaptığı katliama arka çıkmaktır desem faşist olacağım. İnsanlara terörist damgası vuruyor olacağım.
Sen anlamazsın boşver

Sen anlamazsın boşver
Geçin bu sen anlamazsın ayaklarını. Gidip hendek kazıp devlete baş kaldıracaksin, devlet vurunca da siviller ölüyor diyeceksin. Neden hendeği kazan it kurularina sesin çıkmıyor da devlete cemkiriyorsun yabani? Ulan bir kere PKK ya laf söyleyin de samimiyetinize inanalım be. Öldüğünü iddia ettiğin sivillerin sorumlusu o hendeği kazanlar mi devlet mi yabani?

Geçin bu sen anlamazsın ayaklarını. Gidip hendek kazıp devlete baş kaldıracaksin, devlet vurunca da siviller ölüyor diyeceksin. Neden hendeği kazan it kurularina sesin çıkmıyor da devlete cemkiriyorsun yabani? Ulan bir kere PKK ya laf söyleyin de samimiyetinize inanalım be. Öldüğünü iddia ettiğin sivillerin sorumlusu o hendeği kazanlar mi devlet mi yabani?
Hendek kazılırken hükümet ile askeriye bakıyordu kasıtlı olarak içinde adamlarıda vardı zaten ilk gördüğümde ben lanet okumuştum çünkü haklı bir gerekçen varsa devlete bu denli zarar verilmez çünkü haksız duruma düşersin yolda barikat kontrol noktaları kimlik sormalarını gördüm çoluk çocuğu kim toplamışsa artık onu bilemem yalnız devlet isteseydi önceden önlemini alırdı kasıt var şimdi bir metre çukur bile kazılmıyor her gelen hükümet ekonomik yada kendi gücünü sürdürebilmek için doğudaki terörü kendi lehine çeviriyor çok gülünç bir durum sanki başka bir ülkeye tatbikat yapılıyordu işte o gün görevde olanlar bugün fetöden içerde oradaki dönen dümenler çok senin tvden izlediğin gibi değil Tahir elçiyi bilerek öldürdüler göz göre göre izine çıkan erlerin kafasına kim sıktı bunları iyice düşünmek lazım eğer PKK bitmiyorsa devletin kendi isteğiyle bitirmeme gayesinden geliyor

Hendek kazılırken hükümet ile askeriye bakıyordu kasıtlı olarak içinde adamlarıda vardı zaten ilk gördüğümde ben lanet okumuştum çünkü haklı bir gerekçen varsa devlete bu denli zarar verilmez çünkü haksız duruma düşersin yolda barikat kontrol noktaları kimlik sormalarını gördüm çoluk çocuğu kim toplamışsa artık onu bilemem yalnız devlet isteseydi önceden önlemini alırdı kasıt var şimdi bir metre çukur bile kazılmıyor her gelen hükümet ekonomik yada kendi gücünü sürdürebilmek için doğudaki terörü kendi lehine çeviriyor çok gülünç bir durum sanki başka bir ülkeye tatbikat yapılıyordu işte o gün görevde olanlar bugün fetöden içerde oradaki dönen dümenler çok senin tvden izlediğin gibi değil Tahir elçiyi bilerek öldürdüler göz göre göre izine çıkan erlerin kafasına kim sıktı bunları iyice düşünmek lazım eğer PKK bitmiyorsa devletin kendi isteğiyle bitirmeme gayesinden geliyor

Ha hendegi de devlet kazdı suçu PKK ya attı.

Hatem boşver tartışma keyfine bak gereksiz şeyler bunlar toprağa girince ne sen kalırsın ne ben nede Türklük Kürtlük çürüyüp gideceğiz
Son günlerde bir karamsarlık seziyorum sende. Bulundugun ilin yüksek yerlerine cik. Manzaraya karşı semaverde bir çay demle. Yada Alkol kullaniyorsan al bir bira, manzaraya karşı onu yudumla.

Bak bunu ya sen Anlamıyorsun yada biz Anlatamadım sana evet savaşta herşey olabilir ama asla ve asla PKK ve onun yandaşları asla bir devlet değildir ve olamayacaktır.Çok yakin tarihimize bakalım İRAK yıllarca ABD nin uşaklığını yaptı durumu ortada ve yine ayni şekilde SURİYE bütün ülkede PKK ya destek ve eğitim kampları kurdular onlarında sonu ortada bugün nasıl İSİD Hizbullah ve bunun silahli örgütler terörist ise PKK da terörist dır.ancak asla bir devlet değildir.yıllarca insanları kandırıp beyinleri yıkayarak dağa çıkardılarsa yine ayni sekil devam ediyorlar.Ama bu demek değildir bütün kürtler PKKlidir.Kim yaşadığı ülkede devletine ve bayrağına başkaldırır işte o Terörist dır.

Bak bunu ya sen Anlamıyorsun yada biz Anlatamadım sana evet savaşta herşey olabilir ama asla ve asla PKK ve onun yandaşları asla bir devlet değildir ve olamayacaktır.Çok yakin tarihimize bakalım İRAK yıllarca ABD nin uşaklığını yaptı durumu ortada ve yine ayni şekilde SURİYE bütün ülkede PKK ya destek ve eğitim kampları kurdular onlarında sonu ortada bugün nasıl İSİD Hizbullah ve bunun silahli örgütler terörist ise PKK da terörist dır.ancak asla bir devlet değildir.yıllarca insanları kandırıp beyinleri yıkayarak dağa çıkardılarsa yine ayni sekil devam ediyorlar.Ama bu demek değildir bütün kürtler PKKlidir.Kim yaşadığı ülkede devletine ve bayrağına başkaldırır işte o Terörist dır.
Sen anlamamışsın beni ben terörü zaten genel olarak görürüm bunun ismi cismi dini ırkı yoktur kendi topraklarını çizen milletler terörü devleti olmayan gruplara yıkmışlar oysaki tarihe bakılınca Aslında herkes bir nebi insanlara zarar vermiş terör estirmiştir düşün 300 bilemedin 500 sene sonra bir Kürt devleti kuruldu o zamanın Kürtleri tarihiyle övünecek ama kimse onların yaptığı terörü kınamayacak sıkıntı burada kaç bin km den gelen Türk orduları işgal ettikleri yağmaladıpı toprakları ve öldürdükleri insanların özetini destan olarak tarih kitaplarında anlatması utanç verici eğer bizim hakkımız alırız ederiz yaparız diyorsan o zaman PKK gibi örgütlerden bir farkınız kalmıyor ben olaya ırksal bakmıyorum terör tanımı yanlış kime göre terör o önemli mesela öso yu devlet kullanıyor size göre sıradan vatandaş Suriye hükümetine göre terör örgütü peki Esad’ın kendisi ve babasının yaptığı terör ne olacak böyle uzar gider ondan benim ne bir inancım var nede parti tutarım tek hayalim insanın bu dünyadan silinmesi

İstisnasız tüm bebek katillerine buradan lanet okuyorum. Varmı aranızda benim gibi hiç ama hiç amasız fakatsız tüm bebek katillerini kınayan, lanet okuyan? Hadi göreyim yiğitleri.

Kınamazlaar hiç görmedim 36 çocuk param parça oldu roboskide hacısı hocası bi Fatiha bile okumadı Rabia’nın peşine düşmüşler 4 parmağını sallandırarak

Lan samimiyetsiz yaratiklar. Yine mağdur edebiyatı yaparak prim kasmayın. İşiniz gücünüz teröristleri elestirenleri Kürt düşmanı göstermek. İyi numara he. Yukarıdaki 2 samimiyetsiz. Bana bir tane terör örgütü saldırıları sonucunda ölen masum insanlar için yazdığınız mesajı gösterin. Bir tane eren bülbül için yazdığınız mesajı gösterin. Küfür ettireceksiniz şimdi. .... Sizin samimiyetinizi. Adamın yazdığı mesaja bak. Sanki ölen bebeklerin ırkını ölen masumların irkini sorguluyoruz biz. Tüm bebek katillerine buradan lanet okuyormuş. Bok okuyorsun. Karakter yoksunu herifler sizi

Lan samimiyetsiz yaratiklar. Yine mağdur edebiyatı yaparak prim kasmayın. İşiniz gücünüz teröristleri elestirenleri Kürt düşmanı göstermek. İyi numara he. Yukarıdaki 2 samimiyetsiz. Bana bir tane terör örgütü saldırıları sonucunda ölen masum insanlar için yazdığınız mesajı gösterin. Bir tane eren bülbül için yazdığınız mesajı gösterin. Küfür ettireceksiniz şimdi. .... Sizin samimiyetinizi. Adamın yazdığı mesaja bak. Sanki ölen bebeklerin ırkını ölen masumların irkini sorguluyoruz biz. Tüm bebek katillerine buradan lanet okuyormuş. Bok okuyorsun. Karakter yoksunu herifler sizi

Seninle kafamız aynı aramızdaki tek fark ben ağzımı bozarım diye şu mesajlara dahil olmuyorum sen kendini nasıl tutuyorsun merak ediyorum.

Daha 3-4 mesaj yukarıda PKK nin katliamlari için savaş bu bebekler de ölecek diyen katıksız Roboskide ölenleri savunuyor. Sizlere prim verenin Allah belasını versin

Seninle kafamız aynı aramızdaki tek fark ben ağzımı bozarım diye şu mesajlara dahil olmuyorum sen kendini nasıl tutuyorsun merak ediyorum.
Sustukça hadlerini aşıyor bunlar. Sustukça Kürt kimliği arkasına sığınarak illegal örgütleri savunuyorlar. Hep aynı hikaye. Bütün ölümlere karşıyız rerere rörörö

Geri