Türkler Ermeni Soykırımı Yapmış Mıdır?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Ve Maria başlığın tüm ciddiyetini öldürür :)

Başta gayet ciddiydim ama tutup asalım keselim diyenleri gördüm moralim bozuldu. Ben kabul ediyorum valla Osmanlı Ermenileri göç e zorladı onlarda çete halinde bizim toprak bütünlüğümuz için bi tehdit unsuru oldular sonra olaylar olaylar ama sizin anlamadiginiz yok atalarımız şöyleydi yok böyleydi diyip hala kendinizi milletimizi masum gösterme cabaniz geçmişle mastürbasyon (ironi yapiyorum) yapmanız.

Madem Osmanlı yüzyıllardır çeşitli medeniyetler saygı gösterdi o halde neden bunu devam ettirmedi? :p

Izmir ve İstanbul dışında ki illerde neden tehcir uygulandı ?
Hep merak etmişim dir.

olm nasıl adamsınız la.ortada Bi kırım yok ama olsa bile aileni koruyacaksın önce.kardeşin hırsızlık yapsa kendi elinle polise mi vericeksin mesela?evde döversin söversin ama konu komşuya "bizim oğlan hırsızmış.ama ailece bununla yüzleştik" mi diyeceksiniz?olm dış siyaset bu akıllı olun.adamın toprağını masada tazminat diye almaya kalkarlar

Davos'ta tayyip'in o çıkışından hemen on dakika sonra kameralar dönüp " tepkim sayın peres'e değildi moderatöre idi beni yanlış anlamasın lütfen " dediğini görmemişsin sanırım ..

İnsan sesini çeşitli sebeplerden yükseltir yoksa her sesi yüksek olan suçlu mudur arkadaş var mı böyle bir genelleme ?!!

BİZ ARŞİVLERİMİZİ AÇTIK .. İDDİALARINI İSPATLAMAKLA YÜKÜMLÜ OLANLAR DA AÇSINLAR ..

yüzleş diyo adamlar hala..yüzleştim.daha iyisini yapabilirdik sonucuna ulaştım.hiç olmazsa şu an başımıza çöreklenen kabinesinde Bi tane Türk bile olmayan hükümete esir olmazdık.tanrı türk'ü korusun ve yüceltsin!

Ne diyeyim ki? Keşke gerçekten tartışabilecek kıvamda olsanız da sabaha kadar tartışsak (:
Konuyu vatan millet sakaryaya bağladınız yine. Çünkü sizinle aynı görüşte olmayanlar vatan haini, hepsini gömecek topraklarınız var. He bu arada, ben vatanımı sizden daha çok seviyorum ve savunuyorum, emin olun. Sadece sizin gibi asarız keseriz diyip, küfür edemiyorum bu konuda. Saygılar.

olm nasıl adamsınız la.ortada Bi kırım yok ama olsa bile aileni koruyacaksın önce.kardeşin hırsızlık yapsa kendi elinle polise mi vericeksin mesela?evde döversin söversin ama konu komşuya "bizim oğlan hırsızmış.ama ailece bununla yüzleştik" mi diyeceksiniz?olm dış siyaset bu akıllı olun.adamın toprağını masada tazminat diye almaya kalkarlar

Bu arkadaşın daha önceki yaptığı yorumlardan Müslüman olduğunu sanmıştım. Çünkü orada da hunharca dinini savunuyodu.

Soykırım var demiyoruz zaten şu zamana kadar minicik ülkeye karşı bile omurgalı bi duruş sergileyemedigimiz gibi dış siyasette bu algı yi değiştirecek lobi calismamiz bile yok. Ve hala keşke hepsini oldurselermis diyorsunuz:/:/

aha yine küfür etti dediler :) küfür nerde asmak kesmek nerde :)

Ne diyeyim ki? Keşke gerçekten tartışabilecek kıvamda olsanız da sabaha kadar tartışsak (:
Konuyu vatan millet sakaryaya bağladınız yine. Çünkü sizinle aynı görüşte olmayanlar vatan haini, hepsini gömecek topraklarınız var. He bu arada, ben vatanımı sizden daha çok seviyorum ve savunuyorum, emin olun. Sadece sizin gibi asarız keseriz diyip, küfür edemiyorum bu konuda. Saygılar.

İftira etme .. Nerede küfür ettim ?!!
Sen çok tartışılacak kıvamdasın ki kanıtsız mesnetsiz kafana göre yazıp duruyorsun ..
Bu arada nasıl emin olacağım benden daha vatansever olduğuna o da ayrı mevzu ..

İftira etme .. Nerede küfür ettim ?!!
Sen çok tartışılacak kıvamdasın ki kanıtsız mesnetsiz kafana göre yazıp duruyorsun ..
Bu arada nasıl emin olacağım benden daha vatansever olduğuna o da ayrı mevzu ..

''Ben kesinlikle bir soykırım var'' yada ''kesinlikle bir soykırım yok'' demedim ki bir kanıt sunma ihtiyacı duyayım. Eğer bunlardan birini savunsaydım kanıtını da sunmaya çalışırdım. Anlatmak istediğim, asıp kesmekle vatan sever olunmuyo, hepsi bu.

Hatem e katılıyorum. Önemli olan bunu duzeltmek. Hepsini oldurselermis demek tabii ki fasistlik .
O bayrağı yakan mantıkla keşke hepsini oldurselermis diyen mantık arasında bir fark göremiyorum bu mantık bize zarar verdi yıllarca.

Bazı arkadaşlar rahatsız olmuş tekrar söylüyorum, bu ülkenin bir karış toprağında gözü olan, imkanı olsa bu ülkenin bütün insanlarını bir karış suda boğacak olanları gömecek toprağımız var Allaha şükür.

Mantığa bakarmısın sesinizi yükseltirseniz suçlusunuzdur. Ne yapalım sen söyle, seni yapmadığın bir olay yüzünden etiketleyecekler, bayrağını sağda solda yakacaklar, ayaklar altına alacaklar sen buna tepki göstermeyeceksin, hadi ordan derim.. hakkını aramayanlar, haksızlık karşısında susup dilsiz şeytan olanlar benim gözümde beş kuruşluk bir değeri yoktur.

''Ben kesinlikle bir soykırım var'' yada ''kesinlikle bir soykırım yok'' demedim ki bir kanıt sunma ihtiyacı duyayım. Eğer bunlardan birini savunsaydım kanıtını da sunmaya çalışırdım. Anlatmak istediğim, asıp kesmekle vatan sever olunmuyo, hepsi bu.

Kardeş ben nerede asıp kestim yahu !!
Bu forumda ki en yapıcı yorumları yazan insanlardan biriyim,şaşırıyorum sizlerin şöyle genellemelerinize !

Konu yapıp yapmadıklarıyla değil , hakedip haketmedikleriyle ilgili olmuş.Buda herkesin ortada yanlış yapıldığının kanısında olduğunu gösterir.Tartışmaya gerek kalmadı.

Arpes senin mantığını da ben anlamıyorum arkadaş !!
Her türlü katliama karşıyım diyorsun ama sondan başa doğru gitmek gerekirken baştan sona doğru gitmeniz de ayrıca ilginç !
Nedense Türklerin uğradığı zulümlerde kalem oynatmayanlar 24 Nisan sabahı parmak jimnastiği yaparak başlıyorlar güne ..

Sondan başa, baştan sona hepsine karşıyım ne fark eder sıralaması. Bugün mevzu Ermeni katliamı, sen aç konusunu Ermenilerin Ağrı'da Van'da yaptığı katliamlara dair bir konu, orada da gelip ona da karşı olduğumu belirteyim. Benim mantığımı anlamamış olmanıza şaşırdım, sadece insaniyet ve tüm çıkar sebepli cinayet-katliamlara karşı olduğumu belirtmiştim oysa. :) Dediğim gibi ben Türklerin uğradığı zulümlere de karşıyım, yani mazlumun ezilenin yanında durmayı görev bilirim ırkı, dini önemli değil benim için. O yüzden son cümlenizi üstüme alınmıyorum, benimle tartışırken fikirler yada benim durumum üzerinden giderseniz sevinirim çünkü genelleme yapmak üşengeçlerin ve akılsızların işidir diye bir söz var, ben genellemelere cevap vermem. (son cümlenizdeki gibi)

aha al bak.adam eşkiyâ ermeniyle kızılderiliyi aynı kefeye koydu

Çünkü insan olarak hepsi aynı kefededir, hak hukuk sadece sizin için yok. Hak hukuk herkes için var. Ermeni derken bile başına eşkıya koyan size insanların eşitliğinden söz etmeye niyetim yok. Aha al bak, adam gibi böyle seviyesiz üsluplarla gelmemenizi öneririm çünkü prensip olarak cevap vermiyorum. Burada yeni olduğum için bu cevap, bir açıklama mahiyetinde. Bilginizin olduğunu düşünüyorum yorumlarınızdan mütevellit lakin tartışmak için kantarınıza bilgi ve saygı koyup gelmelisiniz.

Valla Arpes biz katliam bahaneleriyle para pul peşinde koşan bir zihniyet olmadık hiç ..
Ermenilerin derdi zaten katliam da değil ..
Vilayet-i Sitte ve bitmek bilmez tazminat ödemeleri ..
Bu oyunlara gelmeyiz ..

Bazı arkadaşlar rahatsız olmuş tekrar söylüyorum, bu ülkenin bir karış toprağında gözü olan, imkanı olsa bu ülkenin bütün insanlarını bir karış suda boğacak olanları gömecek toprağımız var Allaha şükür.

Mantığa bakarmısın sesinizi yükseltirseniz suçlusunuzdur. Ne yapalım sen söyle, seni yapmadığın bir olay yüzünden etiketleyecekler, bayrağını sağda solda yakacaklar, ayaklar altına alacaklar sen buna tepki göstermeyeceksin, hadi ordan derim.. hakkını aramayanlar, haksızlık karşısında susup dilsiz şeytan olanlar benim gözümde beş kuruşluk bir değeri yoktur.

Sorun burda kardeş, ısrarla anlamıyosun.
Hakkım diyosun, hakkımı asarak keserek alırım diyosun. Israrla söylüyorum. An-la-mı-yor-sun.
Ben veya diğer bir kaç kişi bir soykırım olduğunu savunmuyo. Ama siz ısrarla bizi vatan haini ilan ediyosunuz. Hala daha asarız keseriz diyosunuz.
Bölücü terör örgütü yandaşlarından kaç kişiyi kestin kardeş sorarım sana? Her gün en az bir veya bir kaçı yanından geçiyo. Hangi birini kesebildin? Hepsinin de toprağında gözü var. Hangisini gömdün?

Demek istediğim biz bu tür kişilere alınma ama, klavyeden vatan kurtaran tim diyoruz. Hadi kal sağlıcakla.

Sorun burda kardeş, ısrarla anlamıyosun.
Hakkım diyosun, hakkımı asarak keserek alırım diyosun. Israrla söylüyorum. An-la-mı-yor-sun.
Ben veya diğer bir kaç kişi bir soykırım olduğunu savunmuyo. Ama siz ısrarla bizi vatan haini ilan ediyosunuz. Hala daha asarız keseriz diyosunuz.
Bölücü terör örgütü yandaşlarından kaç kişiyi kestin kardeş sorarım sana? Her gün en az bir veya bir kaçı yanından geçiyo. Hangi birini kesebildin? Hepsinin de toprağında gözü var. Hangisini gömdün?

Demek istediğim biz bu tür kişilere alınma ama, klavyeden vatan kurtaran tim diyoruz. Hadi kal sağlıcakla.

Laflarımı yanlış anlayıp gelip cevap vermişsin. Ben hakkımı arayacağım diye asarım keserim demedim. Ya yazdıklarım işine gelmedi yada gözünden kaçtı.

Sizi vatanhaini ilan eden kim ya, ben miyim.. Sana soykırımı savunup savunmadığını sordum mu ben.. Sözlerimi nerenizle anlıyorsunuz.. Ya sabır.. Bak güzel kardeşim, bu ülkenin bir karış toprağında gözü olanı, bu ülke üzerinde hak talep edeni yeri geldiğinde gömeriz sen merak etme, hadi ben klavyeden vatan kurtaranım ben olmam başkası olur farketmez, emin ol bu ülke sahipsiz kalmaz, sen canını sıkma..

Laflarımı yanlış anlayıp gelip cevap vermişsin. Ben hakkımı arayacağım diye asarım keserim demedim. Ya yazdıklarım işine gelmedi yada gözünden kaçtı.

Sizi vatanhaini ilan eden kim ya, ben miyim.. Sana soykırımı savunup savunmadığını sordum mu ben.. Sözlerimi nerenizle anlıyorsunuz.. Ya sabır.. Bak güzel kardeşim, bu ülkenin bir karış toprağında gözü olanı, bu ülke üzerinde hak talep edeni yeri geldiğinde gömeriz sen merak etme, hadi ben klavyeden vatan kurtaranım ben olmam başkası olur farketmez, emin ol bu ülke sahipsiz kalmaz, sen canını sıkma..

İşte bende onu soruyorum abicim, kaç tane pkk sempatizanı kestin?

Geri